SGNLR: tak to už jsme 3 :) Kámoš co ho kupoval se mnou ho taky nepoužívá a navíc mu v létě ukradli komplet fotovýbavu, takže to už mám 3 zbytečný kousky, nenatočíme něco? ;)
Hodně velkej lol mi přišlo poštovný a balný 200,- - 2ks steadi přišly omotaný novinama a bublinkovou fólií (za 2 kila bych čekal, že to daj třeba do nějaký krabice). Prostě bejvalý starý pankáči, co by jeden čekal ;) Provedení taky takový všelijaký, hlavně ten korek nastříhanej do čtverečků (nepochopil sem, proč to neni jeden kus) z nějaký samolepící podlahový krytiny, co se rád odlepuje, takže jsem nakonec musel většinu stále se odlepujících rebelů přilepit chemoprenem ... prostě za 2.200,- taková maličko falešná písnička, nicméně to bohužel odpovídá nabídce trhu v týhle oblasti (viz třeba ceny nejobyčenějších followfocusů atd.).
Ale funkci plní, jen nejsem cílová skupina, i když sem si to původně myslel (to aby to nevyznělo, že je to na hovno ohnutej kus plechu se závažíčkama a stativovym šroubem za 2 litry ;)).
ELPASO: pointa tkví v tom, že si z Premiere vyexportuju finální video (kupř. fullHD s bitrate 10Mbit) a v MediaConvertoru si z toho pak vyrendruju video na web s menším bitrate, eventuálně rozlišením. Jasně, je to prasárna a místo jedný rekomprese tam jsou dvě, ale když dávám video někam na net a mám bohužel jen 1Mbit upload, tak milerád to video stáhnu na přijatelnou velikost s přijatelnou kvalitou :) A zároveň mám na disku finální video s dobrou kvalitou.
Nicméně z Premiere jsem neexportoval video ani nepamatuju, jelikož mám jen Elements verzi, tak mám takovej asi pro leckoho prazvláštní postup - udělám sestřih v Premiere, uložim projekt a ten naimportuju do AfterFX, protože tam se mi dělá o dost líp a můžu si tam dělat úpravy jaký potřebuju.
Ale na takový to domácí točení (kalby na kole, jízdy, potápění atd.) mi to vyhovuje. Profi workflow to ale neni, to je mi jasný :)