• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky





    Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

    rozbalit záhlaví
    OT_
    OT_ --- ---
    TURBO: Test JE!!!
    Give Your GoPro HERO3 Interchangeable Lenses with the Back-Bone Ribcage « No Film School
    http://nofilmschool.com/2013/12/back-bone-ribcage-gopro-hero3-plus-interchangeable-lenses/
    TURBO
    TURBO --- ---
    OT_: pravdu díš, jaksi jsem pozapomněl na vyšší fps.

    Ovšem co na takovym pidičipu hloubka ostrosti? Ta bude tak obrovská, že při sloně f2 budeš mít ostrý všechno od 0.5m do nekonečna, imho. A i kdybys dokázal clonu využít, tak na tom pidiLCD a navíc bez jakýkoliv asistence (ať už autofocus nebo zvýrazňování focus area) nezaostříš vůbec nic, čili zas vyvstává potřeba nějakýho rigu s náhledovym monitorem aspoň 8-10" a to se nebavíme o případnym followfocusu ... a najednou je kompaktnost v pérdeli, pane kníže :)

    Kočkopes, ale třeba si to svoje, byť imho hodně specifický použití najde. Já trvám na Trabantovi s gumama z F1 ;).

    Ale třeba nám tu někdo udělá TEST!
    TURBO
    TURBO --- ---
    STAJA: něco máš špatně, YT se dost zlepšilo s kompresí za posledních několik měsíců, už dávno neplatí, že dát video na YT rovná se od krávy zmuchlaný a přežvejkaný video ;) Na YT máš přesný doporučení, jaký kodeky/kontejnery používat v jakym rozlišení jakej bitrate atd., při dodržení je výstup na YT poměrně hodně kvalitní.

    Místo GoPro Studio, který se hodí mít pouze na update firmware si pořiď nějakej normální stříhací soft, poohlídni se po nějakejch těch PLE verzích (Personal Learning Edition) nebo verzích pro studenty apod.

    Co se výstupu týče neni nad profily nastavený v Adobe, čili máš možnost třeba "sestříhat" video v GoPro Studio a vyexportovat bez komprese a finální kompresi udělat třeba přes Adobe Media Encoder.

    Ale tyhle informace bych určitě hledal v nějakym klubu na střih apod.
    PIZI
    PIZI --- ---
    STAJA: Nahráváš to na youtube z nějaké aplikace, nebo máš videosoubor, který když si spustíš přímo na PC, tak je to video OK, ale když tentýž soubor pošleš klasickým internetovým prohlížečem na youtube, tak vypadá blbě? Jak se jmenuje ten soubor a jak je velký?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nicmene, ja kdyz neco nahazuju z Gopro3, tak na youtubu to vypada v pohode, divny..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    STAJA: aha, tak to sorry, ja tam ucet nemam, ale porad to tu panove vychvalujou, tak sem tipoval, ze to bude paradni...
    OT_
    OT_ --- ---
    TURBO: PEKK: ARMADILLO: Imho to už není myšleno jako POV kamera ale jako kamera do malých prostor nebo laciný crashcam (u které nevadí, že se při natáčení rozmlátí). Taky koukám, že je to dobré na slow-motion: 120 fps při 720p za tuhle cenu s výměnnými objektivy asi jinde neseženete. Prostě už je to kamera pro úplně jiné účely, navíc je to upravené pro objektivy z filmových 16 mm kamer.
    STAJA
    STAJA --- ---
    STAJA: tak na vimeo to vypadá jako na youtube bez HD, a HD se tam ani nedá zvolit...
    STAJA
    STAJA --- ---
    DRAGON: Tam se ale nedá nahrát v HD pokud neplatíš ne?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    STAJA: tohle vypada na problem s kompresi, zkus neco takovyho vypnout na youtubu, jestli je to vubec mozny. a pokud ne, udelej si radsi account tady:
    vimeo.com
    STAJA
    STAJA --- ---
    měl jsem půjčenou kameru GoPro 3 a mám problém s nahráváním na youtube, ty videa jsou prakticky nekoukatelný. Natáčel jsem v 1080p a 30FPS. na PC je video suprový ale po uploadu na youtube se na to nedá koukat, ani když přepnu na HD. Zkoušel jsem i konvertovat video (je tam i přímo pro youtube) v program přímo od GoPro, ale vypadá to úplně stejně. Neporadíte jak video udělat koukatelný? případně jak a v čem? děkuju

    vypadá vypadá takhle a to je koukatelný tak možná na mobilu http://www.youtube.com/watch?v=xLMuv3AQ5ss
    PEKK
    PEKK --- ---
    ARMADILLO: Popravdě nevím k čemu by to mohlo být dobrý na kameře, která má být malá, kompaktní, přežít pády a nemá hledáček/display:)
    TURBO
    TURBO --- ---
    TURBO: jestli tenhle kit nebo za stejnou cenu zrcadlovku s větším čipem, co umí točit videa - no, ne úplně, asi jsem viděl kapku jinou cenu, ale zas tak úplně daleko od pravdy nejsem ;) (nejít spát po nočních dělá divy ;)).
    TURBO
    TURBO --- ---
    ARMADILLO: hmm, zajímavost, ale jakožto majitel Canonu řikám na zvolený adaptéry FOK ;) a nechápu, že neudělali řekl bych hodně stále rozšířenou M42ku.

    Můj osobní názor - obraz dělá sklo a čip. Bude to asi trošičku jako gumy z F1 na Trabantovi, protože si tam sice dáš super sklo, ale malej čip tam pořád zůstane se svejma neduhama (malá citlivost na světlo vyhnaná vysokym ISO, velkej šum).

    Viděl bych to jako super kompromis pro točení ze vzduchu (Hero3+sklo bude o pár stovek gramů lehčí než tělo zrcadlovky se stejnym sklem), ale jinak kdybych se rozhodoval, jestli tenhle kit nebo za stejnou cenu zrcadlovku s větším čipem, co umí točit videa, neváhal bych ( b) je správně ;))
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Co si myslite o tomhle?
    BACK-BONE
    BACK-BONE
    http://www.back-bone.ca
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    AEE MagiCam S70 Action Camera
    http://www.youtube.com/watch?v=xDcJE-zaSpk

    Brzy prijde zajimava konkurence pro blacka..
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    WERT: Prave jsem se dostal k tomu tuningu.. mrkni na to baj internetovy vocko:
    Fish Eye removed by 8.8%
    Prizhavil jsem barvy :)
    Moltrassio waterfall
    http://www.youtube.com/watch?v=7hlWIH_Ggz0
    TURBO
    TURBO --- ---
    :)

    BABBA
    BABBA --- ---
    STEWIE: dik za nazor,. je to takova vyhlidkova jizda, protoze sem byl na lyzich po 13 letech :D a kameru sem zkousel poprve...:)
    STEWIE
    STEWIE --- ---
    BABBA: já bych to nesříhal, ani ten střih na vleku není úplně dobrej. Příde mi lepší to zrychlit ať to rychle uteče a je to. Zrychlení je dobrý, protože pak to můžeš zpomalit an akční momenty. jinak trošku dlouhý to je a na mě je tam málo akce. Nejsou vidět lyže jen občas kousek. Když je tam příště zabereš tak to pak vypadá akčně.. Takhle jako vyhlídkovýá lízda ok :)
    WERT
    WERT --- ---
    Jeden test...

    Sony Action Cam HDR-AS30V Camera – Reviews, Comparisons, Specs – Mountain Bike Cameras - Vital MTB
    http://www.vitalmtb.com/...uct/guide/Cameras,90/Sony/Action-Cam-HDR-AS30V,13915#product-reviews/1619
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam