• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    TURBO
    TURBO --- ---
    JARDAK: zajímavý, snad se to neobrátí v "sypu si to dolů z kopce přes hodinu, dole kouknu, kde je můj AirDroid a asi se někde zasek" :)
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    JIRKA_AKA_HOUBA: to video ma asi pramalo spolecneho s funkci follow.

    nicmene vyvoj tehle tricoptery sleduju, za chvili se zacne prodavat. nejvetsi plus je ze to vezmes do batohu pri jakekoli prilezitosti chces - megakompaktni
    AirDroids | Home
    http://airdroids.com/
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    Možná už tu proběhlo, ale pro mě zajímavá novinka: http://defensetech.org/2014/01/09/video-copter-drone-built-to-follow-you/
    Followcopter Showreel / Powder
    https://vimeo.com/60341936



    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TURBO: to se zvysenim ISO me nenapadlo. ale videl jsem prave jak to resi na trojce s polarizacnim filtrem. asi je to ve vysledku prepaleny kvuli odrazum ostreho slunce od snehu..

    GoPro HD Hero with and without a polarizing filter in bright conditions (sun on snow)
    https://www.youtube.com/watch?v=7imNlkGmuTI
    TURBO
    TURBO --- ---
    JARDAK: jelikož je HeroHD kompatibilní s Hero2 co se krytu týče, stačí, když to budeš hledat pro Hero2.

    Nicméně pokud si myslíš třeba na ND filtr, tak si osobně myslim, že je to hloupost. Automatika kamery na snížení jasu ve scéně ND filtrem bude reagovat prostě zvýšením ISO imho. Předpokládám, že změnit měření světla jsi zkoušel. Možná by maličkopomohl polarizák. Jeden jsem kupoval na http://www.xtsport.cz , je to vlastně jen z nějakýho filtru-fólie vytřižený kolečko, co se vloží mezi čočku a kryt. Koukám už ho tam nemaj, ale třeba by zvládli objednat.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    nevíte kde sehnat nějaký filtry na HD Hero (to jak je v zahlaví na obrázku)? jde mi o natáčení na sněhu. když je jasno, tak od deseti do ctyr je obraz prepalenej a skoro nekoukatelnej. potrebuju to ztlumit a pak si to doupravim.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    GARDENROUTE: díky za vyčerpávající odpověď. Jako duplicitní to učitě brát nebudeme, záleží na povaze videa, to už je na Tobě kam to budeš házet, osobně bych to spíš směřoval vedle, když to nebude zaměřený konkrétně na kvalitu videa atd... Chápu, že duplicita se v tomhle případě nabízí. Určitě nejen já ale i ostatní se budeme těšit na další videa a fotky ;)
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    RESCAPE: Tím že jsem si ho postavil jsem s ním spokojenej dost :-) Ale doopravdy je to užitečné, což jsem ocenil při expedici v Africe, ale i designově povedené, Ptaak vypada uplne jinak. Užitečnost nejen v tom, že je skládací, ale je i univerzální nosnou platformou pro další venkovní avioniku a užitečný náklad, jako je např. FPV Tx, ale různé lokátory a radiomajáky (Flytrex, MarcoPolo apod.), či další příd. kamery apod. Má k tomu v hlavních kloubech i otvory pro horizont. CF trubky na tyto plastové platformy (vzadu).
    Negativa - cena (všechno bez práce na to vyjde cca na 100USD), CF provedení může způsobovat stínění antén pro 2.4 a 5.8 GHz...
    Poznámka - mám/mohu ty mé vlastní videa dávat i do toho vlákna o quadrokoptérách (nevěděl jsem o něm) ? Aby to nebylo považováno za duplicitní příspěvky, ale jsou tam i jiní lidé (administrátor) ? Bude to užitečné?
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    GARDENROUTE: Pěkný záběry! mě by zajímal ten landing gear jak si s ním spokojenej.
    Kdyžtak se můžem přesunout sem a podebatovat
    [ QUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa ]
    TURBO
    TURBO --- ---
    TOM: ten sólo "steadi" na eBay - 26$? To se někde cestou z Shenzenu vyklopil na moři kontejner, tak to teď prodávaj pomalu za cenu poštovnýho, mi tak přijde :) Nejsem teda znalej obchodování na eBay, ale chápu, že to je formou aukce, ale stejně je to nabídka nějakýho prodejce z Číny (nejde o čínu, ta aukce mě zaráží). Každopádně zajímavý, i kdyby ta cena byla o řád vejš :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    GARDENROUTE: moc pěkný s fajn doprovodnym textem :) A autobus turistů tomu videu dal maličko života, ale jasně, taky nejsem příznivce velkejch davů (majitel hospody Na mýtince je moje druhý jméno ;)). Aerialy se snad nikdy neokoukaj tak jako FPV videa samotný :)

    Jen tak pro formu - vim, že v tom lítaj desetitisíce, ale můžeš se svěřit, za kolik se dá takový kombo pořídit, se všim všudy, pokud by to jeden pořizoval někde rozumně a ne hned v prvním nejdražším eshopu? Dík!
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: tak tu cenu beru zpět. za 3osou verzi cca 12k vč. poštovného?
    TURBO: vyprodáno..
    ale ještě je třeba na ebay http://www.ebay.com/...ndheld-steadycam-Brushless-Gimbal-Handle-Camera-Mount-for-Photo-/131079892991
    anebo tady se slevou za 200$ http://www.hobbywow.com/...steadycam-handheld-2-axis-brushless-camera-gimbal-for-gopro-3-p236384.htm

    anebo nějakou levnější alternativu?
    Gopro Hero 2 3 Handle Brushless Gimbal Self-Stablized Camera Mount FPV OSD Film | eBay
    http://www.ebay.co.uk/...D-Film-/281286495004?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item417dfb4b1c

    pak už jedině DIY bez zdroje:
    DIY CNC Gopro Hero3 Metal Camera Gimbal Mount for DJI Phantom X525 Multi-rotor | eBay
    http://www.ebay.co.uk/...-Phantom-X525-Multi-rotor-/281167718951?pt=RC_Modellbau&hash=item4176e6ea27
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    Go Africa 2013 - Gravel Roads, Moonland (poušť Kalahari a Namib, Namibie)
    Pro cestování v Namibii je naprosto nezbytné mít dobré a spolehlivé 4x4 auto. To jsme samozřejmě měli od začátku naší cesty, a projeli jsme s ním dosud část Jižní Afriky, Zimbabwe a Botswanu. Namibie a její "gravel roads" jsou naprostý fenomén, je zde sice cca 5.000 km asfaltových silnic, ale protože má Namibie rozlohu skoro 900.000 km², je to jen zlomek, většina silnic (cca 40.000 km!) zde jsou tzv. "Gravel Roads", tj. štěrkové, šotolinové a písečné, z nichž mnoho řešených jako hlavní tahy, velmi široké, rovné a velkorysé.
    Na těchto silnicích se dá jezdit velmi rychle, není neobvyklé, když se zde jezdí na takovém povrchu až 160 km/h (!). To už je ale dost nebezpečné, na takovém povrchu lze snadno dostat smyk, a dost často je cesta nepříjemně zvlněná právě od rychlé jízdy jiných aut.
    V totální pustině Kalahari jsme také píchli, hever jsem našli (rezervy jsem měli 2), ale montpáku k heveru jsme bohužel nenašli, takže jsme pak skoro hodinu zvedali víc jak 2 tunové auto malým šroubovákem, zastrčeným do heveru. Bylo to kousek za místem, kde na videu z Phantoma natáčím naše auto ze vzduchu opět za jízdy (pilotuji z auta za jízdy).
    A den na to nám při cestě k pobřeží Atlantiku v poušti Namib naše Toyota umřela definitivně, totálně se rozsypala převodovka, vystříkal olej z levé zadní polonápravy, deformované válečky z nějakého ložiska se za autem v písku válely ještě asi 60 metrů. Uvízli jsme na cca 9 hodin ve 40°C vedru (11:00 dopoledne). Naštěstí jsme měli náš palubní cooler plný rumu ze Zimbabwe, piva z Botswany, spoustu ledu a dokonce i limetky. Takže do večera, než pro nás z 300 km dalekého Swakopmundu u Atlantiku přijel odtah, jsme se docela slušně všichni zmazali.
    Ale již k videu - je to sestřih leteckých záběrů z Phantom multirotors s kamerou GoPro z cesty po namibijských "gravel roads" pustinou, pouští a i docela zajímavými místy, jako je tzv. Moon Landscape nedaleko Walwis Bay, kde to skutečně vypadá jako krajina na nějaké jiné planetě. Je to zcela pustá, zvlněná, skalnatá poušť, která byla vytvořena v údolí řeky Swakop. Dojem neuvěřitelný, tady jsem si musel zalétat, ačkoliv nám to nakonec trochu pokazil autobus plný turistů...

    ... Létání s Phantomem v Namibii...
    (doporučuji full screen, zvuk a HD rozlišení 720p/1080p)
    DJI Phantom - flying in Namibia (Gravel Roads, Moonland)
    http://www.youtube.com/watch?v=-QjYjMV96bE
    RADAK
    RADAK --- ---
    jak ste tu resili Phantoma, tak tohle je husty pouziti drona.
    Dji Phantom flies into Volcano
    https://www.youtube.com/watch?v=0-shWVW1UBc
    BABBA
    BABBA --- ---
    RESCAPE: diky za peknej nazor.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    BABBA: Taky napíšu svůj názor. Prosím ber to jako konstruktivní kritiku:)
    Všeobecně platí, že pokud nejsem někdo kdo tam ten den nebyl s tebou, nebo tě neznám, nemám důvod se dívat se na toto video dívat, pokud mě něčím nezaujme hned v prvních minutách. Nezaujalo. Proč? Nestříháš. Dlouhý, nesestříhaný záběry lidi nudí to platí vždycky. Máš v celým videu v podstatě jeden záběr a pořád to stejný, bez prostřihu, bez změny upevnění kamery atd..

    Nadruhou stranu chápu, že smysl toho videa není mít celosvětovou sledovanost a prostě sis jen zkoušel co kamera dokáže. Pokud se na to podívám ze strany prvního použití GoPro, tak paráda, proč ne, super že jsi to sem dal :) Ale příště si pohrát trochu víc se střihem a bude to zase o něco lepší a o to tu jde!:)
    BABBA
    BABBA --- ---
    TURBO: :D bylo to moje prvni nataceni na gopro a na lyzich sem stal po 13 letech :D ty hlasy sem dal na nejvic a ta muzika hrala skoro nejmin :/
    TURBO
    TURBO --- ---
    BABBA: záleží na okolnostech - kupř. jestli to bylo natočený po celonočním flámu a následnym mikrospánku v lyžárně, tak dobrý ;)

    Jinak obecně pokud chceš aby bylo ve videu rozumět mluvenýmu slovu, tak by mělo mít vždycky vyšší hlasitost než to co hraje pod tim. U "hlasovejch" prostřihů podobně - měl sem nastavenou hlasitost dle muziky a když tam pak ty buchty něco řikaly, tak jim nebylo moc rozumět, jak to bylo potichu.
    BABBA
    BABBA --- ---
    Názory, díky :)
    Hochficht 2014 - Klub Mladých
    http://www.youtube.com/watch?v=qpODpOLXDDM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam