• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    SUPERWEB: tak se podivej na to video. vlni se to jak had (3:00 a dal). tu kopteru neodladis aby se to nevlnilo. to je fyzika. proste se tam musi dat meziclanek kterej ty vibrace tlumi. pokud bude bude soucasti coptery tak OK, ale takovy reseni jsem nevidel..
    TURBO
    TURBO --- ---
    JARDAK: mě ty záběry z koptér jako nepoužitelný nepřišly, spíš mi víc vadil místama dost nechutnej jello-efekt
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    JARDAK: Ja si prave myslim, ze kdyz se zabuduje primo do coptery, tak se to da vyladit urcite lip po vsech strankach, nez pres nejaky pridavny drzaky. Akorat je to pak proste coptera s kamerou a kameru na nic jinyho nepouzijes. Asi objedname vzorek a vyzkousime v praxi. Jen nemam zkusenosti s ovladanim :)
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    SUPERWEB: ja teda nevim, ale me prijde jako blbost zabudovavat kameru do tela coptery, protoze pak nejde pouzit zadnej gimbal a bez toho je to kolikrat nekoukatelny..
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    AEE in Jazz Festival Shanghai 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=dG5LTuwFXks

    Jak je vidět tady, AEE jde cestou quadrokoptér rovnou se zabudovanou kamerou. Docela přemýšlíme jestli pár kusů dovést na zkoušku
    TURBO
    TURBO --- ---
    RADAK: to je bez diskuze a vidim to úplně stejně, na druhou stranu chápu, že se snažej cílit na co největší skupinu zákazníků a ty obvykle chtěj nahrát video a šoupnout ho rovnou na net, je málo nadšenců, co pak rádi proseděj hodiny u kompu (mě to sezení u kompu vadí, ale taky mám radši ten flat profil :)). Resp. předpokládám, že je to klasickej ProTune profil se staženym sharpness, kontrastem a barvama (soudě podle výsledku to tak je), s vysokým bitrate.

    Já bych ocenil třeba flat profil se standardním bitrate :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    RESCAPE: podle me lepsi nez color profil je mnohem cenejsi ten flat profile. udelas s tim kompu vic. v jednom okamziku je u toho jejich color profilu videt jak je bila misty uz prepalena.
    z flat profilu udelas snaz vsechno nez z jejich barvicek
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    TURBO: nemyslel jsem čekal od tebe konkrétně ale čekal od kohokoliv jinýho :) a připomínky jsou v pořádku
    Souhlas, jsem zvědavej kam se ta kamera bude celkově vyvíjet. Jestli Hero 4 zase zvýší snímky nějak razantně nebo se to bude dál vyvíjet tímto stylem úpravy Firmware
    TURBO
    TURBO --- ---
    RESCAPE: no jo, o mě je známý, že ke všemu musim mít nějakou připomínku. Ale mimo internet mě maj lidi docela rádi ;) Opravdu! :)

    Ten Instagram jsem nemyslel zase až tak pejorativně, dovedu si představit točit rovnou v simulovaným crossprocesu apod., nebo když to bude prostě nějakej jinej stylovej profil, klidně i pseudoHDRi omalovánky, když to tak někdo rád :) Mě ty profily s křivkama napadly díky tomu, že je to taková řekněme pokročilejší funkce některejch zrcadlovek.

    Ale to už asi klasicky narážíme na to, že je technicky možná spousta věcí jenom povolením ve firmwaru či dopsáním řádku-dvou kódu tamtéž, ale holt marketing je marketing :)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    TURBO: hele nějakou takovou reakci jsem čekal (myslím to v dobrým :) ). Někdo ty barvičky má rád někdo ne. Na tom videu se to mě osobně líbí, teď udělám update a uvidíme jak to bude v reálu. Je možný že to bude k ničemu a bude to vypadat jak fotka z Instagramu jak říkáš..
    TURBO
    TURBO --- ---
    RESCAPE: mě to spíš přijde jako že si u GoPro vývojáři odškrtli "new feature in new firmware" ;) Buďto mi něco uniklo nebo jde prostě o profil "vohulíme barvy a kontrast". Posun by byl kdyby byla možnost si kupř. vytvářet si profily křivek v RGB prostoru a následnym nahráním do kamerky, takže pak třeba budeš rovnou natáčet s tim upravenym barevnym profilem.

    Pro ty co moc nevědí o čem je řeč, tak by to dávalo možnost natáčet rovnou ve stylu různejch "prznítek" fotek jako Instagram apod. :)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    RESCAPE:
    GoPro Color, mě osobně se to líbí, zase se to posunulo o kousek dál :)
    Tip #324 GoPro Protune V2.0 Color vs Flat vs V1.0 None Comparison BEFORE EDIT
    http://www.youtube.com/watch?v=OjG_Zm7_7AA
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    Go Africa 2013 - Duny v Sossusvlei - Deadvlei (poušť Namib, Namibie)
    (pokračování leteckých videklipů z Expedice Go Africa 2013 - natočeno z multi-rotoru Phantom 1 Antigravity! Edit. s kamerou GoPro3 B.E.)
    Létání mezi dunami Namibu - předposlední etapa před závěrem našeho afrického dobrodružství mířila do nitra nejstarší pouště světa, 80 milionů let starého Namibu. Tato rudá poušť je přes 2.000 km dlouhý pás podél namibijského pobřeží Atlantiku od hranic s Angolou na severu, až k ústí řeky Orange na jihu, široká mezi 100-150 km. Nacházejí se zde největší písečné duny světa, a na některé z nich se dá vyšplhat. My jsme z našeho dočasného útočiště Namib Desert Lodge, situované přímo pod prastarými zkaměnělými obřími dunami zamířili do jihovýchodní části Namibu, do národního parku Namib-Naukluft, do oblasti nazvané Sossuvlei. Toto místo je přístupné pouze pro 4WD auta, obyčejná osobní či SUV auta tady neuspějí. Vstávali jsme hodně, hodně brzy, a ještě za tmy se snídaní v papírovém sáčku, jsme se vydali k bráně národního parku u Sesriem, který se otevírá před východem slunce. To znamenalo cca 60 km noční pouští, a od brány parku to je ještě cca dalších 66 km pouštní šotolinou a pískem, která definitivně končí v magickém místě zvaném Deadvlei, pod nejslavnějšími dunami pouště Namib.
    Po vjezdu do národní parku Namib-Naukluft jsme na chvilku zastavili u nejvyšší člověkem dostupné duny v této oblasti Dune 45, její jméno je jednodušše odvozeno od kilometráže od vstupu do parku. Duna je kolem 280 m vysoká, její výška se každý rok ale mění, neboť neustále vlivem větru driftuje.

    Nicméně my jedeme až na konec Sossuvlei, do údolí Deadvlei. To je naprosto fascinující místo mezi červenooranžovými obřími dunami, z nichž Big Daddy je se svými 350-380 metry vůbec nejvyšší dunou světa, a naproti je duna Big Mama, kterou jsme chtěli zdolat. Pánev pod dunami je pokrytá místy oslnivě bílým pískem bohatým na soli, kdysi tudy protékala říčka Tsauchab, a voda po dešti zde již řadu let nebyla vidět. Překvapivě se zde nachází spousta stromů, keřů, trav a jiné vegetace.

    Při východu slunce jsme se vydali pískem na pomyslný vrchol této etapy, na vrchol duny Big Mama. Cesta je nesnadná, nahoru lezeme po hřebenu duny, širokém kolem 20 cm (!), stylem 2 kroky vpřed, 1 zpět, boty se boří, máme je plné písku. Teplota se s přibývajícím sluncem zvedá, manželka cca v jedné třetině prohlásí, že dál nemůže, výška a sklon duny ji začínají děsit. Nakonec jdeme dál, a po nějaké době jsme nahoře, slunce už začalo pražit naplno, a máme toho docela dost. Výhled a zážizek je ale neuvěřitelný, vidíme celé údolí, naproti pod gigantickou dunou Big Daddy vidíme i bizarní pánev Deadvlei se zkamenělými akáciemi, kam jsme měli též zamířeno.

    Bohužel jsem při sbíhání duny přišel o skoro nový Samsung Galaxy S4, výletl mě z náprsní kapsy košile, a přímo přede mnou zmizel v písku. Ve 4 lidech jsme ho tam s klacky hodinu hledali, nic nepomohlo, GSM signál v tomto místě samozřejmě není, ani přes Bluetooth jsme ho nenašli. Možná ho tam někdo za nějaké desetitisíce či miliony let najde zkamenělý. Přesto jsem v sobě ještě našel sílu (hlavně psychickou) dole vytáhnout Ptaaka, a udělat jeden přelet nad celým údolím, předtím, než jsem se vydali do Deadvlei, a definitivně se umrtvit i fyzicky, pak bych to již nedal, těšil jsem se již jen na nějaké studené točené. Více toho bohužel ze vzduchu natočit nešlo, začínali se objevovat turisté s rangery, a vzhledem k tomu, že jsem si létání tam (národní park) nijak extra nevyřizoval, nechtěl jsem moc provokovat, i tak to vzbudilo (jako obvykle) velkou pozornost, a s jedním rangerem jsem si nakonec parádně popovídal (byl to jak jinak letecký modelář :-))
    Při cestě zpět dolů k našemu autu se před námi z ničeho nic a odnikud možná 5 metrů před námi zjevil osamělý pouštní šakal čabrakový, bylo to pro mě po té ztrátě drahého hardware takové nečekané a bláznivé zjevení, nad jehož smyslem jsem potom ještě dlouho přemýšlel. Vypadal, jako by si s námi chtěl o něčem popovídat...


    ... Létání s Phantomem v Africe...
    (doporučuji full screen, zvuk a HD rozlišení 720p/1080p)
    DJI Phantom - flying in Sossusvlei - Deadvlei (Namibia)
    https://www.youtube.com/watch?v=AIkZ2r8Z3wE
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    funkce follow ma rohodne jenom omezene pouziti. sami na webu pisou ze je to mozny pouzit jen na otevrenych prostranstvich. v lese to fakt nabori do stromu. spatnej gps signal tomu taky nepomuze a navic te nesleduje kamera ale dron - takze to musi letet tak vysoko aby se clovek vesel pokazdy do zaberu a neujizdel s nim atd.

    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    TURBO: obrátí se to ve válku dronů - sype si to průměrnej šmrdlal sjezdovky dolů a vytváří u toho hodnotnej filmovej materiál plnej pseudo jetejch kurvingovejch oblouku a jeho dron bojuje ve vzduchu o letovej prostor bo jen mít na helmě gopro je už dávno out...
    TURBO
    TURBO --- ---
    JARDAK: zajímavý, snad se to neobrátí v "sypu si to dolů z kopce přes hodinu, dole kouknu, kde je můj AirDroid a asi se někde zasek" :)
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    JIRKA_AKA_HOUBA: to video ma asi pramalo spolecneho s funkci follow.

    nicmene vyvoj tehle tricoptery sleduju, za chvili se zacne prodavat. nejvetsi plus je ze to vezmes do batohu pri jakekoli prilezitosti chces - megakompaktni
    AirDroids | Home
    http://airdroids.com/
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    Možná už tu proběhlo, ale pro mě zajímavá novinka: http://defensetech.org/2014/01/09/video-copter-drone-built-to-follow-you/
    Followcopter Showreel / Powder
    https://vimeo.com/60341936



    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TURBO: to se zvysenim ISO me nenapadlo. ale videl jsem prave jak to resi na trojce s polarizacnim filtrem. asi je to ve vysledku prepaleny kvuli odrazum ostreho slunce od snehu..

    GoPro HD Hero with and without a polarizing filter in bright conditions (sun on snow)
    https://www.youtube.com/watch?v=7imNlkGmuTI
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam