• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: Jo, tohle je parádní.
    Ale to včerejší mě donutilo posunout ikonky na ploše:)

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    slusny foto z gopro

    MINER
    MINER --- ---
    DOKKTOR: co znamená nasadit na GoPro aspoň průměrné sklo? Akční kamery maj integrovaný široký objektiv, nejde vyměnit.
    Často nejde změnit záběr: sjezd je např. prostě na západ, a nejde čekat na druhý den ráno, až bude výhodnější světlo.
    Snažit se vyladit křivky je možnost, no, díky za ukázku. Jenom je to hrozná piplačka zejména, pokud se scéna mění, slunce na chvíli zmizí, nebo se mění úhel ke slunci, takže i úroveň degradace kontrastu (pak je to skoro nemožné bez korekcí téměř frame by frame).

    Každopádně díky moc za ukázku postprodukce.

    BTW: Teď koukám, že nyx ty obrázky ještě dorazil: origoš je bez kontrastu, ale nyx přidal ještě rozmazání brutální kompresí.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR:

    asi minuta ve fotokrámu (nikoliv v afx, kde z toho vykřešeš úplně jiný obrázek), tři základní nástroje. dá se to dotáhnout mnohem dál.
    jak tomu předcházet? netočit do protisvětla :) proti světlu točíš, když tam chceš mít ten bílý shit. nevim jestli se na gopro dělá šíro, ale s tak nízkým slunkem to stejně nebude fungovat, navíc s tak širokým záběrem, co gopro dělá ... asi to nepude.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MINER: jednak jak píše FOGH: vypadá to celkem umaštěně, hlavně okraje. druhak s gopro asi nic lepšího čekat nemůžeš, pokud na to nenasadíš aspon průměrné sklo a třetak mi to nepřijde zas až tak postpro neřešitelné.
    FOGH
    FOGH --- ---
    MINER: Z fotografickeho hlediska je toto spatne svetlo, nicmene chapu, ze by to delalo i pri zapadu/vychodu slunce. A problem to neresi.
    Mam vyzkouseno, ze spinava cocka problem vyrazne zhorsuje na libovolne optice, takze krok c. 1 - poradne vycistit. Dale pak mnozstvi optickych clenu - pri vytazeni z pouzdra to bude lepsi.
    MINER
    MINER --- ---
    Je nějaký trik, jak s GoPro točit v protisvětlu? Session 5 v protisvělu úplně ztratí kontrast a je to k ničemu a nejde z toho ani nic vykřesat. Je to škoda, protože ten pohled i světlo ve skutečnosti byly nádherné.

    Jakmile se dostane do záběru sluníčko tak kontrast skokově zmizí. Umí tomu někdo nějak předcházet? Jsou na to nějaké fígle?

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: nj, to uz je asi spis na uvazeni kazdyho soudruha, jak chce rezat. napriklad ja bych to nedelal, nelibi se mi kvalita 360, natoz abych rezal do obrazu, ergo ubirat jim to jediny, v cem maj navrch pred klasikama typu gpro 5black.
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: taky to má své kouzlo, ale zároveň musí divák chtít i u 30. paraglajdisty hledat, kde tam je co zajímavého.
    Mě nadchlo, že jednou 360 nahradíš několik kamer a kameramanů a pak můžeš vybrat to nejlepší a navíc plynule měnit záběr! V promo videích to tak i prezentují, ne, že nechaj skenovat, co kde je.
    Já si myslím, že dobré video dělá krom motivu nebo akce i střih a kompozice, že divák nechce tápat a hledat si záběry. Teď to bude rok dva zajímavá technologická novinka, ale pak to všechny omrzí.
    Divák chce být uchvácen videem s nejlepšími záběry, přechody a střihem a hudbou. A právě možnosti těch přechodů a určení sledování měnící se scény mě nadchla ta 360.
    Myslím, že i tu volnost líp vykreslím když zvolím dynamický přechod, jak měl všechno na dlani, nebo nebezpečí, když vyberu jak blízko něco míjí.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: to mi prijde uplne zbytecny, na to si nemusim kupovat 360ku, to zvladnu uhlidat i normalni kamerou. 360 si koupim, abych mohl lidem ukazat tu volnost a pohled, kterou sem v tom okamziku zazival. Ale jasne, urcite je to taky cesta, jen ne pro me.
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: že si z toho všeho do výsledného videa vybereš nejlepší záběr místo toho, aby tam tápal divák a hledal, jestli náhodou není někde něco zajímavého.
    Vznikne tak klasické video, ale při editaci máš svobodu, kam se má koukat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: 360 neni o uhlu, e? porad to snima vsechno v okoli, co tim myslis?
    MINER
    MINER --- ---
    LUNGPA: Apple podpora mě odkázala na GoPro návod, který říká, že se videa z GoPro maj rekódovat před editací, což je extrémní pakárna, ale maj na to článek: https://gopro.com/how-to-prepare-video-files-for-editing-apple-mac/

    Ještě se s nimi bavím, jestli ten bug ve Final Cut maj v plánu fixnout nebo co.
    MINER
    MINER --- ---
    To se jim povedlo. 360 mi přišly blbost, dokud je ovládá divák. Ale mít jednu akční kameru a moci v postprodukci vybrat nejlepší úhel mi přijde super, páč v akci na to není často čas.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Hands on with GoPro Fusion, the company's 5.2K resolution 360 camera
    http://mashable.com/...o-fusion-360-degree-camera-hands-on/?utm_cid=mash-com-fb-uk-link#KZyK_GFa8kqV
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    FATBOZZ: Já na ty rychlosti koukal a ten vybranej Samsung za ty peníze (do 2K max) nabízí nejvyšší variantu UHS I, class 3. Na UHS II už bohužel nedosáhnu a když drak píše, že jí má odzkoušenou, tak do ní pudu.
    DRAGON: To jsem přesně chtěl slyšet:)

    Díky oběma.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MOTASH: ja tu kartu nekolikrat pouzil i v Gopro 5 Black na 4K zaznam, kdyz sem byl na horach, takze odpoved je nevim, ale mam vyzkouseno ze zaznam 4K zvlada z dvou zarizeni :)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    DRAGON: No koukám, že jsi teda vybral stejně jako já:) Takže za ty prachy asi už nic jinýho hledat nebudu, ale jen pro jistotu:
    Ty máš telefon se záznamem 4K? Nemůže ten záznam na telefonu bejt datově míň náročnej než z GOPRO (GARMINU)? Jakože cca 4000 x 2000 pixelů tam bude, ale míň informací třeba o jasu nebo tak. Ale jsem v tom lama, možná je to pitomost.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MOTASH: Čím větší Write rychlost, tím líp. Ostatní jde asi stranou. Zkusil bych je pohledat v testech někde na netu jak si vedou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam