• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DUBAS_: dopadlo to nakonec nejak? Vcera melo byt vahlaseni vysledku ne?
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Romantika, vole!

BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    ZOMBO: to uz je online na stable
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Jak si to zpětně čtu, tak ten kanibalismus vedle zalívání...

0.51

- vozidlo Praga V3S
    - kanibalismus a nemoc kuru jako následek
    - zalévání rostlin

PŘEDMĚTY
    - útočná puška Steyr AUG
    - brokovnice MP-133 s pistolovou rukojetí
    - hejkal: svršek a kapuce
    - univerzální maskování zbraně
    - síťovina a proužky pytloviny na výrobu maskování
    - vojenský stan (252 míst)
    - kanystr
    - lidské maso

Changelog Stable - 0.51.125720 - Announcements & Information - DayZ Forums
    http://forums.dayzgame.com/index.php?%2Ftopic%2F216238-changelog-stable-051125720%2F
    BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    RUDOLF: blackout sa vam snazi povedat, ze obaja mate pravdu ...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HNIZDO: vidíš, já bych řekl, že blackout říká co já, ale jinými slovy:-)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: Drop ve mestech ma i Dayz mod v puvodnim stavu. V sa je pritomny taky, a byl tam i kdyz v okoli nebyl ani zed, ani loot.

BLACKOUT: coz je to co rikam jinymi slovy.
    BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    HNIZDO: ehm je to problem ako klienta (optimalizacia, mesto GPU 5% CPU 99%! les GPU 80% a CPU 15%) tak aj server side (ten engine proste nikdy nebol stavany nato aby zvladol to co od neho chce dayz)
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Na žádný featury zbytečně nespěchám, ale jedna by se mi včera hodila: střelili mě brokovnicí do břicha ve chvíli, kdy jsem v náručí držel plnej kanystr.

Potom v Černu kolem mě běhalo děcko se slovy "Jsi friendly? Zastav se!" a pouty v ruce. Chtěl jsem ten zásobník do Sportera ušetřit, bohužel s .22 musí člověk double-tapovat natřikrát...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HNIZDO: jde o fps drop ve městech, který přibyl s předělávkou modelů a rozšířením měst.. fps dropy maj samosebou i jinou příčinu - ale obecný fps drop ve městech je způsobený render enginem ve vztahu k navýšení objektů ve městech (interiéry a loot) je to až tak trapně jednoduché, že se stačí postavičku nasměrovat na město, i když je třeba za kopcem, případně z oceánu kouknout na město a FPS drop je citelnej.. ten rendering to hází na CPU.. ono to dává smysl i s ohledem, jaký byli požadavky na rendering v A2 a jaký jsou teď.. na současný SA naplno stačí nějaká 6tková GTX imho..
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: priteli, duvod proc se obcas a2/a3 DayZ seka, fps dropy, lagy, to ma stovky pricin. ta posledni je rendering. rendering na klientovi je totiz posledni v poradi, logicky. Mimochodem, protoze se standardni A2 v podstate neseka, v tom 3d enginu to nejspis nebude.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HNIZDO: jestli vychází tvoje zkušenost ze SA serverů tak cajk..

ale teď je to všechno jinak: klient->server->hive.. pokud vím, na backendu v hive není MySQL či něco takového.. určitě to bude nějaký clusterový řešení, takže vlastně by to i MySQL mohlo bejt - ale asi to bude dost domain specific báze, nějaký binární kompresní transfer.. IO asi budou řešit na úrovni HIVE, ale to imho šlape nejvíc v pohodě.. co čtu devel příspěvky, tak nejvíc práce maj servery právě s AI apod.

to co počítá server místo klienta myslím relevantní je, už proto, tyhle výpočty brzděj samotný servery. Defakto i ty ukázky se stovkami zedů bez cukání v nějakým modu ukazují, že pokud zprimitivníš jejich chování, rendering to utáhne.

důvod proč se A2 a SA tak seká, je imho rendering. V A3 je cítit obrovské zlepšení, takže moje šunka lépe zvládá A3 než A2.

Ale myslím, že to tady nevyřešíme. Protože k tomu nemáme relevantní informace a ten kdo je má, nebude ztrácet čas tady:-)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: My si nerozumime. Nejde jenom o gameplay. Vypocet 3D sceny a animace je samozrejme mnohem narocnejsi nez SA "AI" a herni interakce, o mnoho radu. Takze to, ze ted AI pocita server a ne klient, RUDOLF, je v praxi pro klienta zcela irelevantni.
    Co jsem tak pochytal za ty leta hrani si dayz servery, hlavni problem je obrovske mnozstvi I/O do databaze, a to prave kouzlo stabilniho serveru je v nastaveni, co ma prioritu a co ne. Ale je to pohled pouceneho laika.
    BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    fuj MAC
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BLACKOUT: Je mi to jasný, BURKE a BURKHAR... :D
    BLACKOUT
    BLACKOUT --- ---
    BURKHAR: soráč ale fakt som si to myslel :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HNIZDO: Čistě jednoduše, server musí spočítat AI, pathfinding na navmeshi a všechno co těch X lidí, zedů a zvířat dělá, klient jen posílá kde je hráč a co dělá a dostává zpátky od serveru co má udělat.. Spousta problémů klienta s odevzou je právě na server side. Ty výpočty na serveru jsou možná jednoduchý, ale je jich hodně a často kontrolujou i vstup od klienta. Tvůj klient jen vyrenderuje co ví od serveru, nic víc. Na vypočtení většiny scén v současných hrách už dávno nepotřebuješ brutální CPU výkon. Ten spíš použiješ u civilizace spíš než u střílečky.

Moje CPU mrdka za 2k zchroustala co jsem jí předhodil za poslední tři roky. Ale to je věc, které si všímám od dob core2duo. Pokud ten procík spojíš se SSD a 4 GB RAMky, máš office stroj s okamžitou odezvou. Týpek má historickýho maca (první core2duo) s 1 GB RAM a hdd, aktualizovat OSX, dodal víc RAM, jen možná nekoupil SSD, ten roky starej komp šlape furt jako dělo a do kapsy strká všechny ty mrdkový noťasi s 2GB RAM co sotva utáhnou W8. Jasně, jestli chroustáš videa v premiéře, kup i5/i7 ale většina scén co jsem viděl za poslední dobu, je vlastně tak brutáně jednoduchá už kvůli komprimovanýmu level designu, že bych se nebál.

To že teď zatěžujou procík objekty uvnitř baráků, je věcí neoptimalizace, že SA vyžaduje ten brute force CPU přístup, kdy víc GHz = víc FPS. A myslím, že než paralelismus zpracování, pomůže jinej způsob renderingu, který tu úlohu bude řešit jinak. Spíš než optimalizovat na víc jader, optimalizovat samotnej výpočet.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BURKE + BLACKOUT: Jsem byl hlavně zvědav, kdo se ozve.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam