SPINGEE:
100+ vidím reálně. Už při testech 75 to už bylo prej na super úrovni. Navíc proti A3 budou mít výhodu, že se klientům posílaj mnohem menší datový balíčky. Imho tohle je aplikovantelný i na auta/letadla. Pokud na to maj vyhrazenýho člověka, tak věřím že do 1.0 bude desync uspojivě vyřešenej.
Fyzika nikdy nebude počítaná na serveru, prostě ty rag-doll věci uvidí každý jinak. Max možná házení předmětů a samebou server bude počítač zásahy a let kulek. Bude se synchronizovat počasí a tma.
Co bude problém/challange je optimalizace AI na serveru - jak zedi, tak zvířata. Imho AI jako takovou vytvořej super, ale chlapíci ze slovenska co to maj na starosti, imho řešej jak tu AI dělat na serveru, kterej bude dělat i spoustu jiných věcí a nebude to takový dělo jako máš doma. Tj. nemusí se jim povést ten problém vyřešit - což by znamenalo větší nároky na server HW, větší ceny a nasraný SÁčkaře. Když se jim nepodaří utáhnou AI na serveru na těch 6k-10k zedech (teď trochu plácám, nejsem si jistej jakej mají goal) - jsou v pyči. Protože pak by se museli vrátit k spawnování zedů a to je mechanika kterou jsem u modu nenáviděl. Tady prostě doufám a záruky nemám, páč si myslím, že tohle řešej poprvé a žádné řešení co by mohli koupit neexistuje. Na tomhle levelu problémů je obecně BI sama. Všichni ostatní si šetřej práci přes waves a spawnování. No a čím více hráčů, tím více ta AI bude muset makat. Jako fakt nevím, tady držím palce.
Víc FPS - pragmaticky, když to zvládli pro A3, zvládnou to i pro SA. Co já vím, většina práce bylo to oddělení volání renderingu z engine a vytovření nějakýho standardního API. Tohle je navíc důležitý i pro gondole a jiný porty, aby ten rendering byl oddělenej. Podle info co mám tam narvou nějakou pre verzi A3 renderingu a tu budou optimalizovat s ohledem na objekty v Ch+. Tj. narozdíl od A3 se zaměří na objekty v interiérech, páč z toho co si pamatuju naposled z A3, tak jich na Altisu moc není. Imho s 1.0 bude Ch+ běžet na A3 i SA stejně, později bych vsázel že SA bude zvládat Ch+ ještě lépe. Protože tu pipeline prostě optimalizujou na počty a typy objektů najdou v Ch+.. Poslední věc, nakonec s optimalizacema příjdou i engineers z NVIDIA/ATI a různě to ohekujou pro potřeby SA. Ale tohle příjde až po 1.0. Co se týče FPS mám velkou důvěru. A co se týče
HNIZDO: -- odpověď je jednoduchá, furt to jede na ToH bez jakékoliv optimalizace od začátku EA, tj. zvýšili počet objektů, čímž víc zapřáhli CPU a tím snížili FPS. Tkaže ano je to pomalejší, ale novej rendering je zdá se na spadnutí (ano to říkám o SA od roku 2012:-) - imho do konce roku a imho se tím SA splní milestone pro vstup do beta.
Co taky důležitý říct, novej rendering taky pomůže v tom, že se hra seká, když jede pomalu server. Teď je to já vím všechno nějak spojený, takže ta hra je laggy, už třeba díky blbýmu serveru. Je to dobře patrný u A3 se špatnejma skriptama. Ale to je i ve spojitosti s netcode.
Btw.. s grafikou za 5,5k a procesorem za 1,5k,- mám města v 15-20 FPS s max antialiasingem a 2056x1080:-) Ale hraje prostě po vesnicích, tam to mám krásně plynulé - jen bych potřeboval SSD kvůli texturám. Furt hraju na vyřazenejch serverových 7,5k discích z práce, který nejsou dle SMART úplně cajk:-)