• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    BAT: Mám stejný výhrady k poměru, v jakym se prezentuje práce jednotlivejch divizí, přestože jsem stále toho názoru, že čepici vyfotíš líp než řádky kódu. Už se letos objevil i vyloženě technickej report o změnách v enginu, jenže ten zasáhnul naprostý minimum hráčů. Ty chtěj vidět hmatatelný výsledky, který se očividně ještě nedostavujou v takový míře, aby mohly z interní verze na svět. Proto zbejvaj jen slova a sliby, protože bez nich by se ten tlak na vývojáře výrazně zvýšil.

Příklad s lepšíma, méně početnějšíma zombíkama krásně ukazuje místní rozpor. Jedna strana chtěla na Vánoce 2012 "jen" bug/cheat-free a placenej mód, druhá úplně novou hru, co vydrží a nebudou ji muset po půl roce oživovat submódy typu Epoch, a s tisícema zombíků, ne stovkama.

Nicméně věřim, že skoro 2 roky early access můžou budit dojem, že tu hru nikdy nedokončej, ale musíš srovnávat dobu vývoje jinejch FPS MMO, který už vyšly v 1.0, ne s jinejma rozdělanejma, byť hratelnějšíma projektama.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: Mas recht, ze dayz nesleduju. Pred asi trema mesicema jsem to pustil a dostal od zeda ranu v desyncu na 10 metru. Pak jsem to pustil pred casem a zedi nebyli vubec.
    Tomu rikam skvele vyreseny zedi, daleko lip nez u soucasnejch modu.
    Pak jsem pustil vanilla A2 dayz mod a vsechno fungovalo precizne bez lagu.
    Kristova noho.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BAT: ale to si rozumíme
    SVORO
    SVORO --- ---
    BAT: řeks to krásně, Předsedo!
    BAT
    BAT --- ---
    RUDOLF: Ja Hnizdovi docela rozumim.
    Kdybych mel pouzit nejaky prirovnani, tak DayZ je v nekterych vecech tak trochu jako Star Citizen ale s jednim obrovskym rozdilem, ktery dela SA podobny spis Duke Nukem Forever nez SC - u SC je i pres odklady nejaky pokrok videt, zatimco u DayZ vlastne ani moc ne.
    Nerikam, ze pokrok neni, ale neni videt. A nekonecny slova a sliby to samy o sobe nezachranujou, spis zhorsujou (zvlast kdyz uz se neco lidem ukaze, ale jsou to nejake "zbytecnosti" typu nova cepice a nebo nova pistolka, pro nektery lidi je to jak drazdit byka cervenym hadrem).
    Pustit se do vetsich zmen nez bylo v planu, bude win situace pro hrace az teprve pokud to dobre dopadne.

Pokud mluvis o zombie AI, tak v porovnani s tim co jsem dosud videl v SA (i ruznych modech pro A2/3), tak lepsi zombiky jsem mel naskriptovane uz v A1 - pochopitelne omezene poctem na max. par stovek, ale funkcni, vyrazne nebezpecny i pres to ze neskakali jako klokani na steroidech, nemlatili hrace skrze zdi, neprochazeli zdmi, nespawnovali se tak ze by to hrac mohl videt, atd., v podstate bez jakychkoliv glitchu.
    Snad jednou SA prijde se zombie AI ktery nam vytre zrak (cti: bude nejak normalne fungovat), ale duveru v to zatim moc nemam.
    A to chapu, ze kdyz se na necem dela, neda se neustale neco novyho ukazovat, zvlast kdyz to neni dodelany a jeste se jedna o takovou chobotnici jako je AI, ale na druhou stranu to jak se o vecech jen mluvi a clovek nic nevidi, tak to proste na vire neprida - lidi potrebujou neco videt, slova stacej jenom chvilku a cim vic prevazujou, tak vic ztracej na ucinku.

(pro ostatni, aby nedoslo k nejaky mylce: v BI uz dlouho nepracuju a i kdyz jsem tam jeste pracoval, tak jsem mel dost jinych starosti nez se vrtat v SA, takze o tom co SA skutecne ma nebo nema pod poklickou, nevim nic - takze to co pisu berte jako pohled cloveka zvenci, ne zevnitr).
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HNIZDO: jestli myslíš, že maj špatně priority, tak jsi jaksi nevstřebal informaci, že vývoj assets nemá s vývojem core technologií téměř nic společného. Tj. ani jedno neblokuje druhé. Jediný co se stalo, že v Q1 získali víc zdrojů, než odhadovali a pustili se proto do větších změn než plánovali. Což vidím spíš jako win situaci pro hráče.

ve všech oblastech je pěkná píčovina.. ale tím že SA nesleduješ, tak je mi jasný, že info nemáš.

ještě jsem neviděl srovnatelou zombie AI v A3 ani A2. To co tu padlo jako ukázky AI byly pomalí zedi, zedi co se spawnujou poblíž, zedi co maj prostě řadu problémů s kterýma si nikdo za ty roky neporadil - už principálně proto, že tu AI můžou modděři přinejlepším skriptovat v rámci možností A2/A3. Suma sumárum: blbě vyřešený zedi. Z drtivé většiny nevytvářeli zedi jakékoliv ohrožení, ale takovýho komára, po kterým si hráč muže občas ohnat.

cheating se výrazně zredukoval na SA bez nutnosti whitelistů - což je brutální úspěch.

CLE je u SA luxusní a dál, než kdy bude u modů.

Jsou gameplay prvky který mody dotáhly dál, ale stejně tak se v nich ztratili - trezory, NPC shopping, nablblý crafting a baráčky.. Byli tam, ale fungovali polovičatě, nedomyšlěně v rámci možností. Sem tam dobrej nápad, i originální a nevycházející z předchozích brainstormingů komunity. Ale vždy co zničila nepřítomnost jednotícího konceptu.
    SVORO
    SVORO --- ---
    DayZ SA je o tom feelingu ne? takže kluci čí je to?
    SPINGEE
    SPINGEE --- ---
    Ze statusu vyplyva ze pokud budem mit stesti a v bohemce neodejde zadnej pocitac tak renderer na expu nejdriv o vanocich
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: Jinak aby bylo jasno. Ja netrolim, ja jsem tzv. lhostejne nasranej. Nasranej proto, ze tohle se melo resit pred usankama a ne pote, co A3 mody predbihaj SA ve vsech ohledech. Lhostejne proto, ze mne cely SA dost prestava zajimat.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: "Plán na zedy je od začátku" Cranku, vidis to, co jsem rikal. Plan je od zacatku.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    Proste na zacatku zjevne chybel absolutne jakejkoliv plan jak distribuovat zatez na serveru a ted jenom tahnou pred sebou balvan vlastnich chyb a polovicatych reseni.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HNIZDO: Plán na zedy je od začátku. Tj. Tvoje připomínka je úplně mimo.

Zedí AI reagovala slibně, měli ale problémy s optimalizací. Tak ji do vyřešení vypli, páč se to jebalo s jinými věcmi, co teď řeší server.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: Ani ne tak trolling, jako shrnuti reality. Trolling je to tak mozna se strany BI.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    HNIZDO: mozna.. :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HNIZDO: Unusucessful trolling is unsucessful.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    RUDOLF: Taky jsem z toho celej napumpovanej. Dva roky, a oni uz maj plan na zedy!
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    REDSNAKE: btw. ale CLE bych považoval celkem za dotažený s prostem na další zlepšování a je to přesně ten základ co DayZ potřebuje.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    REDSNAKE: to je normální, dotažený to má být až v 1.0.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    plány maj kluci ušatý hezký, ale ještě jsem od nich neviděl snad nic dotaženýho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam