BOD: SA co se týče lootu si nemá s A3/A2 mody cokoliv co podávat. S CLE v .58 dodala BI technologii, kterou A2/A3 mohou maximálné v budoucnu dohnat.
Co se týče renderingu, technologii k zhodnocení BI teprve dodá. Ale jelikož nepůjde o nic bazálně odlišného, neůspěch nečekám v době opuštění Early Access.
Co se týče zombie AI, dokud se spawnuje na dohled - mluvíme o stále nefunkčním a ochcávacím řešení z A2. Nevšiml jsem si, že by se to nějaký mod snažil vyřešit. A po pravdě, na úrovni modu to řešení nemá.
Co se týče schopností AI počítaný klientem, v hráčově okruhu - netrvrdím že se za dva roky nemohla u modů posunout dál. Jen jsem neviděl za celou dobu žádné video, kde by a) zombies hráli jinou roli než dekoraci b) byli intelignentnější než v modu c) nebylo jejich nebezpečí zvednutu navýšením damage, či speciálními schopnostmi( je to relevantní způsob, jak pragmaticky vyřešit situaci, ale není to důkaz technologické převahy). Pokud máte názorný příklad, sem s ním. Ale bude platit stále předchozí bod, spawnutí v blízkosti hráče - a to je špatné game design ŕešení.
Závěrem, jediné místo, kde vidím technologický risk je AI škálovatelná na tisíce na současné konfiguraci serverů. Vše ostatní je o tom, že A2/A3 jsou hotové enginy, které nečeká v rámci major verzí žádný další vývoj. Všechny mody budou omezeny vlastnostmi engine. SA se stále vyvíjí na úrovni engine od konce Q1 loňského roku. A gold verze dosáhne někdy v Q1/Q2 2017.
A ano, jediný důvod proć znovu nainstaluji A2 je abych si dohrál kampań. Na A3 si zahraju různé mody, uź z principu že A3 je mature engine.
A můj skromný odhad, na konci roku 2018 bude naśe diskuze irelevantnů, páč většina modů alá DayZ pojede na SA.