• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps

https://discord.gg/Zu7Y4wk

Krevní transfůze a náměry:
    krev krev

DayZ SA Feedback
    http://feedback.dayzgame.com/

DayZ Chernarus+ Standalone Map
    https://www.izurvive.com

Poetické čtvrtky jsou sponzorovány:
    pipsi

rozbalit záhlaví
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    RUDOLF: Nejake info vic? Proc prace? Kdyz panacek muze plavat na vode tak proc by nemohl pod vodou? To ze to neda moc hernich moznosti chapu, ale takovych veci co skoro nikdo v soucasnosti nevyuziva je vetsina.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    jinak podvodní svět se do SA neplnánuje, Brian se bavila s chlapíkama z A3, že s tím bylo strašný práce a herní možnosti oslnivé nebyli.
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    RESK181: jojo tak ono je to mela byt jen ukazka
    SVORO
    SVORO --- ---
    RESK181: Nechcem
    RESK181
    RESK181 --- ---
    Nechcete si na Armu a její mody udělat spešl vlákno? Myslel jsem si, že tady to je a zůstane o SA ...
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    SVORO: jo jo svoro to rozlousknul s 20rnd zasobnikem muzes pod vodou palit na 30m presne, no ono skoro ani vic nepotrebujes neni tam vic videt :o) ale je to svanda
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    DUBAS_: Zrovna na zlepšení pohybu pod vodou aktivně pracujem, vydrž. ;)
    SVORO
    SVORO --- ---
    DESTROYER: V poho proto má v rukách SDAR co je spíš blbý, je že tam SDAR dokáže střílet jak "podvodní" tak "normální" (nad vodní) munici. Jenže ta podvodní munice je v A3 pouze 20rnd zásobnících a Dubi tam sříli 30rnd tedy normální municí :D
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    DUBAS_: Bezne strelne zbrane pod vodou nefunguji.. Projektil se zastavi v podstate ihned.
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    neco malo z dnesniho testovani (pokud si myslite ze hrani army je tezky tak jste ji jeste nehrali pod vodou) :o)
    ArmA 3 - Test UnderWater mission for Exile
    http://www.youtube.com/watch?v=XYk4QfU8CA0
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    TERZ: čekáš že první merge do veřejnýho buildu bude odladěný?
    TERZ
    TERZ --- ---
    Hádám, že až budou mít hotový ten spásný rendering objeví se problém s bufferingem.
    A pak tetheringem.
    A pak numberingem a mandaringem a pomerančingem.
    BOD
    BOD --- ---
    RUDOLF: uvidíme
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BOD: však cajk, rendering a AI je důvod proč teď moc nemá smysl hrát SA.

Jen bych si moc neújížděl na zdejších Doomsayeřích, že se SA je ámen či skončí zapomentu, jako failed projekt. Failed bude pokud neklapnou zedi v té současné koncepci, zde to riziko vnímám také. Rendering klapne, protože vlastně není důvd aby neklapl. A vše kromě moddingu jsou jen eye candy záležitosti.

Chápu, dokud SA nebude mature enough v jádru, nemá smysl na něm stavět mody. Stejný to měla A3 u hráčů i modderů zpočátku, teď se to krásně obrátilo a A2 ustoupí. Až bude SA mature enough, nabídne možnosti které A3 nemá. Jelikož ale SA řeší jiné problémy než A3, k žádné konkurenci moc nedoje. Spíš se kolem SA objeví mody, které by rády zužitkovali CLE, zombie a zvířecí AI, Chernarus+ a před cheatingem lépe chráněného klienta. SA bude vedle A3 jako další platforma pro modding a na tyhle diskuze se zapomene.
    BOD
    BOD --- ---
    RUDOLF: aha, tak to jsem nevěděl 2) pořád jsou to nejlepší zedi "na trhu" až se jim ti v sa přiblíží znovu to nainstaluju
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BOD: Ano, loot je předspawnutý a persistentní napříč restartama. Navíc CLE hlídá kolik čeho je a raritnější věci distribuuje do méně navštěvovaných lokací. Má to své chybky a chybí tomu některé features ale tomuhle se žádný mod ani nepřiblížil. Od 0.58 je to na tolik robustní, že to nutí hráče se pohybovat po mapě.

BOD: tj. prostě se objevují když jsi blízko. Nějaké obhlížení terénu jestli je někde zed je irelevatnní, páč se dospawne. To není příklad dobré technologie ale furt stejný způsob řešení zedů skrz vlny. Tj. opět čekáš u města v dostatečné vzdálenosti, když se spawnou, víš že se k městu někdo přiblížil. A ohánět se spawnováním AI do lesů není zrovna příklad inteligence zedů, ale prostě mechaniky spawnování. Tj. když někam jdu, nic nevidím a přesto na něj narazím, tak to znamená že jsem zeda přehlédl a nikoliv, že ho tam hra spawne.
    BOD
    BOD --- ---
    zedi (mise) se spawnuji náhodně, kdekoli jsou hráči (nezmizí hned po odjezdu/odpojení), když je tam loot je to horda (max jsem potkal kolem 20, ona to není situace kdy je čas je počítat), jinak mě už několikrát l smrti vyděsil a téměř zabil samotnej zeď hluboko v lesích kde v okolí není naprosto nic, jsou strasidelnejsi, člověk nikdy neví kde a kdy budou a určitá inteligence se jim též upřít nedá
    ...dneska jsem zpomalil (na 20 cca) auto na lesní cestě a na vteřinu prepnu na mapu, hrozná rána, za autem běží dva zedi a řežou do něj o sto šest, na jejich okamžité a nenápadné spawnuti jsem nemusel ani zastavit! :) mluvit o nich jako o dekoraci je fakt totálně mimo
    BOD
    BOD --- ---
    RUDOLF: Vážně? v sa se loot spawne vždy dřív než vejdes do lokace? tohle jsem měl na mysli a v SA to rozhodne dotazenejsi není.

Jinak je fakt čas se vyprdnout na sepisování nepodlozenych teorii a jít ty módy zkusit, zedi nejsou dokonalí, ale jsou dal než tvrdíš.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    RUDOLF: Tady jde o to, že ty to můžeš rozjet na stejné mašině (navíc k tomu získáš bonus ve formě nulové latence a neomezeného bandwidthu) a server si bude pořád serverovat a HC počítat AI (AFAIK to je pořád performance+).
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BURKHAR: jj, tomu rozumím.. ale moc to nevidím jako použitelný business model aby si hráči pronajali dva severy.. jasně, pokud má někdo v datacentru místo pro pěknej server a neřeší cenu, tak cajk..
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    RUDOLF: AFAIK to je právě pouze jenom na to AI. Popravdě jsem s tim ještě nijak neexperimentoval, ale v pondělí se můžu zeptat týpků v práci, někdo to určitě musel implementovat, tak bude vědět, jak přesně to funguje. ;)

Ad každej klient jako část clusteru pro výpočet - IMHO not feasible, hlavně kvůli přenášenym datům a latenci (někdo má ping 20, někdo 120).

Celkově to HC řešení má AI dělat víc responzivní a rychleji reagující, protože je to oddělené od věcí, co server chroustá v rámci mise (a toho může být, v případě šílených skripterů, po kokot).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam