• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps

https://discord.gg/Zu7Y4wk

Krevní transfůze a náměry:
    krev krev

DayZ SA Feedback
    http://feedback.dayzgame.com/

DayZ Chernarus+ Standalone Map
    https://www.izurvive.com

Poetické čtvrtky jsou sponzorovány:
    pipsi

rozbalit záhlaví
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: nemluvě o tom že po dvou měsících hrdině napsali: Correct! The cheat is online and working. // cheateři dostali bany a cheat stáhli s bez ETA.
    SVORO
    SVORO --- ---
    RUDOLF: A co by tam asi tak čítr dělal? Když tam nejsou lidi.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    TERZ: No vtip je v tom, že v součastnosti na cheatera v SA narazí jen minimum komunity a to po desítkách hracích hodin. Whitelisty se v SA defakto vůbec nepoužívají i když můžou, protože narazit na cheatera není vůbec jednoduché. Notabene, teď ani pro SA není zdá se funkční aimbot, tj. takový za který bys nedostal BAN.

Pro doplnění dva dny staré info, prodávají číty za 30Euro, ad standalone How lang you trink you need Do bring the cheat back ?
    We have no eta, but we do hope it will be soon. :

Every Cheat Below is Online & Undetected

CALL OF DUTY SERIES GAMES
    Call of Duty Ghosts Cheat
    Call of Duty Advanced Warfare
    Call of Duty Modern Warfare 2 Cheat
    Call of Duty Modern Warfare 3 Cheat
    Call of Duty BO Cheat
    Call of Duty BO2 Cheat
    Call of Duty 4 Modern Warfare Cheat
    Call of Duty World at War Cheat

BATTLEFIELD SERIES GAMES
    Battlefield Hardline Cheat
    Battlefield 2 Cheat
    Battlefield 3 Cheat
    Battlefield 4 Cheat
    Battlefield 2142 Cheat
    Battlefield Bad Company 2 Cheat

ALL OTHER FPS GAMES
    DayZ Cheat
    Dirty Bomb Cheat
    Combat Arms Cheat
    Counter Strike Global Offensive Cheat
    Counter Strike Source Cheat
    Crysis 2 Cheat
    H1Z1 Cheat
    Infestation Survivor Stories Cheat
    Medal of Honor 2010 Cheat
    Medal of Honor Warfighter Cheat
    Nether Cheat
    Rust Legacy Cheat
    Team Fortress 2 Cheat
    Titanfall Cheat
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    pozor az do dayz pridaj letani raketoplanem
    Haynes Baked Beans (Cinesite)
    https://www.youtube.com/watch?v=MYgS-ONrX9E
    TERZ
    TERZ --- ---
    RUDOLF: Hele ale já o své neznalosti vím, proto se snažím argumentům, které vyžadují hlubší znalost technologického vývoje vyhnout (pravda, sem tam se vyjádřím špatně).
    Pakliže se bavím o "praktičnosti" čehokoli záleží mi převážně na osobní zkušenosti případně obyčejné logice. Pokud si teď zapnu SA, dvě hodiny budu něco lovit a pak mi ustřelí šišku franta s aimbotem nebo mě teleportuje do moře tak mi může být úplně buřt, že banda programátorů vytvořila skvělou client/server architekturu. Jestliže mám považovat za úspěch to, že ten teleport zažiju jednou za týden místo toho abych ho zažíval jednou za hodinu tak je mi líto ale to mi vážně nestačí (a ani by nemělo, SA stojí na tom, že osud své postavy určuje hráč, nikoli číterka).

Úpad zájmu o HC survival vidím právě v popularitě her jako Rust, Arc, H1Z1. Lidem to vyhovuje, můžou si bez problému stavět to svoje, hrát si PVP a v případě smrti nebo cheatera se vlastně nic moc nestane. Taky to pramení z toho, že jiní vývojáři, kterým by se případně chtělo takovou hru vytvářet se podívají na BISku a nadšení je rychle přejde. Tenhle žánr má jedinou možnou budoucnost právě v SP hrách, např. ta kterou jsi zmínil (taky nevím jméno) kde člověk není závislí na nikom jiném (služba, server, jiní hráči). Asi to není sranda.

"projekt nejeví známky smrti" - Je pravda, že už je to cca půl roku co jsem se na celé SA vykašlal ale v dobách, kdy jsem ještě četl reddit etc. tak z SA už tehdy nebyl nikdo moc nadšený. Pokud se podívám do svého friend listu aktuálně SA nehraje nikdo ale vlastní ho 26 lidí. Tady už z toho taky není nikdo moc odvařenej. Věřím tomu, že na tom v bohemce dělá spousta lidí, ale i kdyby někdy ta 1.0 vyšla, tak zájem projeví pár procent původní komunity.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HANOUCH: problém je, že to chápeš jako hru a né jako platformu. Že si budu SA hrát s pár lidma mi nevadí, ale bude v podobě, v které mi vyhovuje. Ale SA jako platforma je pro BI mnohem zajímavější a jakmile bude víc mature, spousta modu poběží na SA.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    TERZ: No problém v diskuzi s tebou je, že tvoje argumenty nejsou podložený znalostmi, takže tvrdíš něco co není pravda.

SA cheatování řeší stejně radikálně, jak se řeší v ostatních MMO hrách jako Diablo, Eve online aspol. Tvůj klient je z pohledu serveru nedůvěryhodný, protože jako uživatel máš nad ním moc. Tohle je otázka jak je koncipována architektura klient / server. A3 server klientům prostě důvěřuje, je tak koncipován a žádnej hotfix ani anticheat engine tomu nepomůže ani to nepříblíží úrovni kde je v anticheatu SA (oba používají Battle eye). Jediný co v A3 můžeš dělat je damage control(rollbacky databáze, oživení apod.), hledání určitejch patternů v logách, reportování a whitelistování.

Současný cheaty na SA aby vůbec fungovali, musí defakto prolomit nikoliv SA, ale Windows jako takový. Tohle se povedlo BI už začátkem tohoto roku, defakto tak vymizela většina cheaterů. Do tý doby si cheaterky na fórech rochňali a mluvili o neschopnosti vývojářů a že se maj vykašlat na BE apod. Pak přišli slzy z banů, pak zjistili, že nemaj skills si s tím poradit. Co vím, teď jediný co můžou cheateři udělat je za 500 USD/ročně si nechat podepsat driver od MS, který umožní zapisovat do chráněný části paměti. A pak je opět na práci SA týmu si s tím poradit.

Ještě jednou říkám, pokud cílem SA bylo vyřešit cheatování a já ještě podotknu, nikdy nebylo cílem ho úplně odstranit, protože reálně neexistuje neprolomitelný systém, security breach je prostě realita na úrovni CIA/NSA i komečních subjektů. Definovaným cílem od dob Deana bylo co nejvíce cheatování omezit. A to se SA beze zbytku povedlo. A aby se něco takového povedlo i v A3, musel by se pravědopodně překopat celý engine A3. Tj. nikoliv nové DLC, ale nějaká nová A3/4 MMO edition.

Takže resumé

Celá práce praktický efekt měla a projekt nejeví známky smrti. Cheatování není možné odstanit ani se stokrát větším rozpočtem a týmem. V současné situaci je ale cheatování marginální a BI/BE má prostředky jak se s nim vypořádávat ještě dalších 7 let. Ano, cheaty se objeví, ale stejně tak se jim zamezí. Takový situace je v A3 nereálná. Stejně by byl nereálný SA, kdyby podle tvých představ investoval do anticheatu, protože by tím nic nevyřešil.

Co se týče HC survival žánru, jediný rozumný exemplář byl ten singleplayer, jak se člověk snaží přežít mezi vlky a v zimě (nevzpomínám si jméno, burkh tomu založil skupinu) Nic proti rust/ark aspol, ale to jako příklad HC survival žánru neberu. Survival aspekty byli in a jsou patrný i v hrách jiných žánrů. A když čtu reddit, čeká se na víc snímků za vteřinu a rozumný počty zombie, když to tak není, nemá smysl to hrát. Až to tak bude, lidi se vrátěj. Až přijdou mody, přijdou další.
    TERZ
    TERZ --- ---
    RUDOLF: Já bych se k tomu zas tak arogantně nestavěl.
    Pouze jsem poukázal na fakt, že se dva roky hrabou v ničem co nebude mít praktický efekt. Stále mi dáváš ža příklad Armu stejně tak ale můžeš začít vytahovat Battlefield protože je to přeci jen odlišná hra, nebo se snad nesnaží SA od ARMA série distancovat?
    Okrajový jev nebo ne, stále je cheatování přítomné a je jen otázkou času než cheaterky zase vymyslí nové způsoby a procesy. Investovali spoustu času a peněz do nového engine a zombie AI, ale začíná se ukazovat, že to byla investice vcelku zbytečná.

Je tedy třeba říct, že nejsem programátor a absolutně nemám páru co ty jejich úžasné rederingové AI znamenají na druhou stranu jsem dokonalá cílovka SA. A pro mě jako cílovku je to mrtvý projekt a to nejsem jeden z těch co ujíždí na PVP módech co tu ostatní sem tam hážou. Chápu o co se BIS snaží a obdivuji tvůj nekonečný boj s větrnými mlýny ale faktem je, že BISce v HC survival žánru (žánr sám jde do kopru) ujel vlak a přitom jediné co stačilo udělat bylo poladit mód a investovat pár peněz do nějakého aktivního anticheatu. Peníze by na tom trhly stejné a lidi by je měli dokonce rádi.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    Cheateri necheateri Nadšeni pro dayz i jeho klony postupně upadá za par let bude Model dayz herní přežitek asi jako Rubikova kostka vždycky se najde par nadšenců co u toho budou trávit mladi ale hlavní boom ta hra ma za sebou.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    TERZ: Ano, můžeš být dítě a ignorovat, že je diametrální rozdíl mezi možnosti cheatování v A3 a SA. Stejně tak můžeš ignorovat realitu, že čítování v SA je okrajový jev, právě díky tomu, že SA předělal engine. Můžeš vesele tvrdit že existují jen dva stavy situace - neexistence cheatů a jejich existence. Ano, na této urovni argumentaci skutečně SA má stále cheaty a je čítama stejně prolezlá jako A2/A3.
    TERZ
    TERZ --- ---
    RUDOLF: Já to četl, ale to nic nemění na faktu, že tam cheaty jsou, pořád jsou funkční a dokonce se jim možná ani nedá zabránit ergo předělat engine kvuli cheatům nevyšlo.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    TERZ: "SA v průběhu letošního roku kompletně znefunkčnili snad všechny veřejný cheaty a velkou část placenejch. Teď řeší skilled programátory co si dělají vlastní cheaty a lidi co si je dělaj jen pro sebe. Ano stále je vidět 10-15 youtube videí s ESP, ale např. zrychlování a teleport přivede cheatera k pozdějšímu banu. Nakolik je možné se jen bránit proti čtení části paměti netuším, ale tím že zbavili klienta svéprávnosti posunuli ochranu proti cheatování tam kde má být. Tohle bez změny základní architektury hry nebylo možné. "

VERSUS

ArmA 3 Cheats | NanoCheats | Ez Loot | Ez Life
    https://www.youtube.com/watch?v=2cUUKoGK2pg
    TERZ
    TERZ --- ---
    RUDOLF: A cheaty jsou tam pořád i po předělání engine.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    větší jsem nesehnal..

post 1.0 podpora bude 5 let.. včetně nových features.

RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    TERZ: lol, ale mód bez cheatů znamená předělat engine, což přesně udělali.
    TERZ
    TERZ --- ---
    ZOMBO: No a přitom mód na steroidech je to jediné co stačilo udělat. Žádný rendering, zombie AI či možnost mít tři vrstvy ponožek se sedmnácti statistikama.

Prostě jenom mód bez cheatů. To byl původní požadavek a taky důvod proč SA lidi vůbec koupili.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ZOMBO: Ha! Tak za rok toho stihli dost:-)
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    RUDOLF: V tý prezentaci to Biran celkem dobře vyjádřil – že nechtěli jen "mód na steroidech".

Jen si dovolím poopravit: Q4 2012

RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DESTROYER:
    DESTROYER

od fiaska s .55 nebo .56 kde vydali nehratelnej stable build, změnil Brian priority pro všechny další buildy. Přijatelná hratelnost, je víc jako nové herní vlastnosti. To znamená dokud se nesplní požadavky na zátěž serveru nebo na základní hratelnost, nová vlastnost se neobjeví ve hře. Takhle jsme si mohli užít celkem příjemnou .58 (díky CLE), na úkor Zombie AI, která byla sice v předchozích buildech ale přetěžovala server a víc zkazila než přinesla.

Zombie v .59 opět bude v menších než plánovaných počtech, vypadá to i na výchozích 75 hráčů na server a výrazně zlepšený sync řidiče a spolujezdců.

V tomhle odstavci se omluvím, za zjednodušení: Co se týče napsání nějakýho kódu, musíš rozumět tomu, že modeři pracují s vlasnostmi platformy (ať je to A2 nebo A3) tj. s vlastnostmi jazyka, který jim připravili developeři. A napsat vlastní programovací jazyk je o několik tříd dál, než hotový programovací jazyk jen používat. Vývojaři SA píšou defakto vlastní programovací jazyk, ke kterému budou mít modeři do určité míry připravenou dokumentaci aby věděli jako ho použít. Placení vývojáří dokáží napsat kód v programovacím jazyku pravděpodobně rychleji a efektivněji než většina moderů (čest vyjímkám, ale takové pak myslím BI najímá), ale to není jejich činnost. Jejich činnost je ten programovací jazyk vytvářet, rozumět architektuře celého řešení a dál ji rozvíjet. Ano napíšu ti web za den dva, v ruby možná i za pár hodin. Ale na napsání programovacího jazyka, kterým web napíšu potřebuji roky, protože budu řešit diametrálně větší komplex problémů, než jen při psaní webu.

co se týče modu..

Prostě nostalgie.. Ten zážitek byl osvěžující a mocnej. Neznali jsme pravidla hry, bylo v tom spousta objevování, společnejch zážitků a vraždící dveře a tuna dalších chyb ten zážitek neohrozili. Chyby tam objektivně byli, jak na úrovni herních mechanik, tak engine, ale celý to bylo zadáčo a zábavný dokud nedorazili cheaterky a ta neuvěřitelná frustrace a ztráta smyslu celého počínání ve hře. Jedinou efektivní obranou proti očividným příkladům cheatování se stal whitelist.

Pak se vanilla přestala aktivně vyvíjet a rozjela se spousta modů, který začali tam, kde vanilla skončila. Spoustu věcí vyřešili v rámcí možností engine skvěle, přidali ale i spoustu herních srágor jako nákupy u NPC - prostě řešili, co jde udělat v rámci platformy ať je jí A2 nebo A3 engine. Ale jádro v cheatování zůstalo, jádro spousty problémů taky zůstalo.

Ano, kdyby SA vyšel o vánocích v roce 2012, tak by to byla učasenější verze modů. Ale s whitelistem, bez rozšíření Chernarusy a se spoustou chyb, které nejde změnit bez překopání engine. Imho v tu chvíli začínalo být jasné, že SA bude potřeba vzít z gruntu, už jen kvůli prioritě číslo je jedna a tou bylo cheatování.

SA v průběhu letošního roku kompletně znefunkčnili snad všechny veřejný cheaty. Teď řeší skilled programátory co si dělají vlastní cheaty a lidi co si je dělaj jen pro sebe. Ano stále je vidět 10-15 youtube videí s ESP, ale např. zrychlování a teleport přivede cheatera k pozdějšímu banu. Nakolik je možné se jen bránit proti čtení části paměti netuším, ale tím že zbavili klienta svéprávnosti posunuli ochranu proti cheatování tam kde má být. Tohle bez změny základní architektury hry nebylo možné.

Celý Early Access začal až ve chvíli, kdy vedle art a dev teamu, měli připravený backend. Tj. klienta co všechno posílal ke zpočítání na server a hive na uložení dat. Jestli jsou dva roky (Q4 2011 - Q4 2013) na fázi přípravy moc nebo málo nevím. Ale už tehdy se asi diskutovalo, jakej scope bude mít vývoj a kolik dostanou prostředků od BI. Ten scope se změnil znova s 2m prodaných kopií v Q1 2014. S takovým úspěchem BI prostě nepočítala.

Imho je dobrý si SA předsavit jako kdyby tým co vytvářel Arma 3, vydal Early Access o několik let dříve, ve chvíli kdy z A2 engine ještě neoddělili rendering.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DayZ PAX - Road to Beta Presentation
    https://www.youtube.com/watch?v=PwFSssNIhBI
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    DESTROYER: Sám dobře víš, že BF/CS, kde zabiješ desítky lidí za hodinu, ti nedá takovej pocit jako jedinej kill za večer v DayZ. Obojí jsem kdysi aktivně hrával, po Armě už ale neni cesty zpátky:)

Survival aspekt vždy tkvěl v tom, že tě okamžitě nevyléčí jedna lékárnička a že musíš čas od času něco sníst. Konzerv bylo v módu taky dostatek, lovilo se kvůli steakům, co rychle doplnili zdraví. Jestli něco zůstalo hardcore oproti jinejm hrám v žánru, tak právě střelba a složitější způsob uzdravování.

A ano, úplný vypnutí zombíků je mírně řečeno odvážnej tah, ale věřim, že to neplánovali na takhle dlouho. Až je zase zapnou a zvýší počty, tak se do hry vrátí PvE.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ZOMBO: Testovani zombieku tim, ze je vypnu. Best plan ever :)
    Nevidim jedinej duvod proc nepracovat na balancu uz ted. Update serveru je kazdy tyden, takze muzou co tyden zkouset jiny scenar.

Hraci co si chteji zastrilet maji BF, CSko atd.. DayZ bylo vzdy prezentovano jako hardcore survival simulator.

Mod jsem nikdy nehral nevim, nedokazu posoudit. Ale z toho co jsem videl (streamy, youtube), tak plati ze spoustu mechanik by proste meli prevzit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam