REDSNAKE: Ta mechanika je tak, že žaludek musí strávit to jídlo. Tj. Pokud po pogrcání máš úplně prázdnej žaludek, narveš ho, tělo pomalu procesuje nutrienty, ale dokud se nedostaneš do žlutého, zdraví ti nestoupne, ale bude furt klesat, páč nemáš furt dost nutrientů. Tipuji, že rajčata obsahují hlavně vodu, takže bude ti stoupat zavlažení víc než jak energie. Pokud jsi byl se zdravím hodně dole, pogrcání tě zbavilo energie a vody a zdraví šlo rapidně dolů. Pak je asi možný, že ti organismus chcípl hlady dříve, než stačil získat energii z jídla.
Já umírám na hlad málokdy, když to vezmu na lehkou váhu a mám smůlu. Když to vezmu poctivě a prvně se nachlastám, najím a seženu nůž. Hlady/žízní zpravidla neumírám. Prostě tu hru vždy začínáš žíznivý a hladový a první věc co řešíš je tohle. Pak teprve začíná zbytek hry.
Hraju DayZ jen když mám 4-6 hodin času, chodím na RunningMana a jsem spokejenej, neopatrnost ve střelbě zpravidla ukončí můj život do 30 minut i když zrovna není plnej server. Je tam evidentně hodně dobrejch stopařů, co číhaj na příležitost si mě ulovit a je to na jednu ránu i když mám vestu.