• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    Taky zrovna rozšiřuju a obměňuju plenkovou výbavu (protože čtvercovky mě nějak začínají štvát) a uvažuju o tom, že bych něco ušila. Takže pár otázek:
    1)Jaké střihy a materiály se vám osvědčily na kalhotkové pleny?
    2)Podařilo se vám ušít ty plínky tak, aby opravdu fungovaly, neprotékaly atd.?
    3)Na kolik vás přibližně vyšel materiál na jeden kus?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    HC_: Super díky.... Doufám, že se mi zadaří.... :-) Hrozně mě nadchlo, jak jsi tu o tom psala... tak jsem se rozhodla pokročit na další úroveň ze záclon... :-)
    Naštěstí k plenkám nehodlám postupovat, používám klasické čtvercovky... Ze zvědavosti - jaké šiješ plenky? Podle čeho? (třeba mě to chytne....)
    HC_
    HC_ --- ---
    NIENNA: svrchnaky fungujou skvele, i plenkove kalhotky, nicmene, az ted vychytavam velikost, vetsina z nich uz vojtu trosku skrti kolem nozicek, takze jsem udelala dalsi sadu, musim nafotit...
    strih jsem delala tak, ze jsem si koupila nejake svrchnaky, co se mi libily - napr. od firmy haipa daipa - hlavne, abych chytla tu velikost (kdyz sem jeste nemela mimco), a pak sem si tvar upravila, podle sebe...
    nejvic podrobne je popsany navod na strankach caramilly napr. zde http://ekozahrada.blog.cz/1007/jednovelikostni-svrchnacky-pul-fotonavod-a-strih
    asi nejtezsi je na plenku nasit gumicky, aby to plenku ze vsech stran narasilo a udelalo to tvar, chce to trosku cviku, ale jde to ...paradni navod zde http://ekozahrada.blog.cz/1101/tipy-a-triky-nasivani-lastinu
    nez nasijes lastin je treba si oznacit patentky, ja si jak na strih, tak na patentky vyrabim sablonu z tvrdeho papiru. sablonu, kde jsou oznacene patentky na plenku polozim a patentky vyznacim fixem(po nasiti gumicek, kdy se ti uz rasi cela latka, to moc oznacit nejde, takze to udelej pred tim)
    pak prichazi na radu lemovani, nejlehci a nejlevnejsi je lemovat fleesem - nastrihnu vzdy 4cm pruh a tim lemuju - je lepsi si sirsi cast dat dospod, kdyby ti to trosku ujelo... po olemovani, nuzkama flees zastrihnes - zacistis, aby to hezky vypadalo...no a na zaver pricvaknes patentky, nebo nasijes suchac...
    siti svrchnaku, je podle me jednodussi nez siti plenek

    material - pul latku, patentky, lastin - kupuji na sijemdetem.cz (muzes delat i se suchacem, na patentky je treba mit specialni kleste -prodavaji je i na sijemdetem)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    HC_: Ráda bych se optala, jak fungujou tebou ušité svrchňáčky....A byla bys tak hodná a napsala mi jak na to? Ale HODNĚ blbovzdorně.... Jsem odvážná....
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    add dětské velikosti, kdyby někdo řešil podobné otázky jako já: http://www.mimibazar.cz/velikosti.php
    Hodí se, když třeba chcete něco ušít jako dárek. Já znala velikost, ale nevěděla jsem, co to znamená v cm kolem pasu na sukýnku.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    http://jedenactkocek.blogspot.cz/2012/07/lisci-svetelkovani.html Tohle je dobrý nápad, asi to zkusím :-)
    MERTLI
    MERTLI --- ---


    five pillow cases sewn together, insert pillows.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    VERONIKA22: Některá poznání příjdou až se zkušenostmi, a podle toho, co často vídám okolo sebe na ulicích v Praze, tak v některých případech ani tehdy ne. :-))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PISTULE: jojo útulná věc to je. ale po tom co jsem zažila odnaučování dudlíku a nočního mlíka - jsem tak vyčerpaná, že žádné z mých dalších dětí nedostane nic rozmazlovacího co nebude nezbytně nutné.
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    VERONIKA22: no ja nevim, snazim se aspon trochu pripravit a rikam si, ze by bylo dobre ji mit v obyvaku, kam proste vidim z kuchyne, abych mohla neco delat. krom toho si myslim, ze je to pro mimco opravdu prijemne prostredi. ale proste nevim no... uvidime, kazdopadne diky :)
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    VERONIKA22: mas recht...ja jsem hacku koupila a zatim lezi nerozbalena ve skrini, kdybych ji nemela, tak se nic nestane..ale kdyz uz ji mam, tak viset proste bude, minimalne na chate na zahrade a po lete i doma :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PISTULE: já u dvou dětí strašně moc uvažovala zda tu hacku pořídit. pomalu jsem kvůli tomu týdny nespala a furt přemýšlela ( nemáme ji totiž kam dát ).

    teď jako dvojnásobná matka si říkám, že je blbost to pořizovat před porodem. mnoho dětí dokáže spát v postýlce či tam kde si matka bude přát a není potřeba tuto věc mít někde zavěšenou. navíc objednat či ušít se dá do pár dnů.

    ale pravda....třeba chceš aby postýlkou byla hacka.
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    VERONIKA22:
    ZEGA: super, diky moc :) tak do toho asi pujdu
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ZEGA: a tady je holka co kombinuje cesky a zmineny kanadsky navod.. http://evule-kotule.blogspot.cz/2011/07/kytkovana-hacka.html
    HC_
    HC_ --- ---
    PISTULE: ja bych rada, ale asi nejlepsi by bylo si ji pujcit a usit to dle toho, taky sem nenasla zadny navod
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    PISTULE: napiš ID ADD. ušila si 2
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    zkousela jste nektera vyrobit hacku? nejak se na to chystam, ale zatim jsemnasla jen takovy pro mne ne moc srozumiteny navod... http://karynforyou.wordpress.com/2008/08/26/make-your-own-baby-hammock/
    IVNA
    IVNA --- ---
    HC_: Jen odletet! :D
    Hezka zelena a ty motyly bys mohla delat na kseft. K te barve, usinani neni jenom o tme. Moje dcera usina nadherne i kdyz mame v loznici jen kremove zavesy. Je to spis o tom, jestli se dite nauci usinat nebo ne.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JANYNA: uááá, chtěla bych tě za maminku, na sukýnkách mě vždycky deptala absence/miniaturnost kapes :)))
    HC_: to je tak geniální, že mám chuť pořídit si taky stroj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam