MEDVED007: Nojo, jenže je flétna a FLÉTNA. To bych snad i poslouchala ráda, když by dítě denně cvičilo na příčnou fétnu, zatímco zvuk zobcové je mi nepříjemný. U nás bohužel nejspíš nehrozí ani jedno, starší syn je úplně hudebně hluchý, o hudbu neprojevuje zájem a navíc muž nechápe, proč by prý měl hrát na hudební nástroj, když to cvičení je taková otrava. A to zas nechápu já, jak někdo může nechtít umět hrát na nějaký nástroj. A nějak se v tom neshodneme. Já sluch nemám, naši na nic nehráli, já chodila nejdřív ze zdravotních důvodů na zobcovou flétnu (a přitom jsem chtěla příčnou), pak jsem si vydyndala piáno a až do dospělosti jsem cítila jako velkou křivdu, že mi naši nepořídili normální pianino, ale elektrickou yamahu - bez pedálů, bez kontroly síly úderu,prostě jen takovou hračku. Tehdy mi tvrdili, že by piáno neměli kam dát - zpětně vidím, že měli půl obýváku zastavěno prosklenými skříněmi s několika sadami lepšího porcelánu, různými vinnými a broušenými sklenkami apod. - všechno věci, které se vytahovaly možná jednou za rok, některé z nich NIKDY. Muž naopak sluch má, má vynikající sluchovou paměť, hudba ho baví, má sakra všechny předpoklady pro to, na něco hrát, ale vrozená lenost všechno přebíjí :(