• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECECHJedovatá literární kritika
    Tento klub má sloužit především jako místo pro výlevy negativních emocí spojených se soudobou internetovou poezii. Tímto způsobem má zamezit tvorbě flejmu v klubech jako Autorská poezie nebo Poesie bez pranic a tkanic.

Takže, když vás nějaká báseň nebo nějaký autor vysloveně sere: Tohle je správné místo, abyste o tom psali. Můžete psát krutě, drsně, nefér - jakkoliv chcete. Zde prosím vylévejte všechny vaše negativní emoce, abyste v jiných literárních klubech mohli kritizovat zásadně konstruktivně.

Konstruktivní kritika se vyznačuje tím, že není odmítavá, ale zdůrazňuje pozitivní kvality daného díla a vše ostatní nechává stranou. Kritik si v jejím rámci nesmí dovolit vůči autorovi mít negativní emoce, nebo jen velmi sublimovaně. Když kritik velmi opatrně vytýká nějaký nedostatek, hlavně nevytýká všechny nedostatky, a vždy jen za předpokladu, že navrhne nějaké konkrétní zlepšení.

Díky!
    Váš B.M.I. Nečech
    rozbalit záhlaví
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NECECH:
    ALONSY: No vida a zrovna mi tam chybí dokonce celé slovo :))
    NECECH
    NECECH --- ---
    ALONSY: to rikaji vsichni grammar naciste...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    No, vzhledem k tomu, jím nejsem tak nevím.
    Já "bojuju" jen za to, aby lidi používali mozek a měli nějakou soudnost:)
    NECECH
    NECECH --- ---
    ALONSY: me zase fascinuje, jakou predstavu maji grammar naciste jako ty o tom, co znamena "umet gramatiku"... :D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Není NECECH třeba novinářem na iDnesu? Sebevědomí a gramatika by tomu odpovídali.
    Jak už jsem psala, v poezii se nevyznám, ale fascinují mě lidé, kteří pracují se slovy a neumí základy gramatiky.
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: podel se, ja to rad kvalitne zkritizuju... :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: To se mi líbí! Takže vlastně podle Tebe není objektivně špatných básní. To je prima, to znamená, že jsem vlastně napsal už i já tunu kvalitní poezie. Hurá! Mám chuť zaštrachat v šuplících a podělit se s vámi tady o to blaho... :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Počkej, to jsi mě asi špatně pochopil: Ta, kterou jsem zmínil, je Nečechova první, která kromě toho, že je děsná slátanina, se už aspoň dá číst... :o ;P
    NECECH
    NECECH --- ---
    KONZUM23: uznavam pravdu tvych slov, drahy priteli... jak jsem rikal, mozna jsem tam nemel uz hodit ten odkaz na batmana...
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: ;D
    NECECH
    NECECH --- ---
    MAEROR: a co ma prosim znamenat tohle?
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    NECECH: :-))))
    NECECH
    NECECH --- ---
    KONZUM23: diky za kompliment, ale dichotomii "dobry" / "spatny" je esteticky soud tak nizkeho stupne, ze ani nema cenu se o tom bavit, proste "dobry" / "spatny" je ciste subjektivni zalezitost, nema smysl resit, zda basnik x je lepsi nez basnik y... muzeme se bavit treba o tom, ktery text je surovy nebo propracovany, neohrabany nebo elegantni, a ktery text vyvolava jake emoce...
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: pockej, ty chces jako rict, ze texty velkeho basnika Fina jsou v necem podstatnem jine nez muj temny rytir???
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Jestli nevidíš rozdíl v tom, jak píše Fin, a v tomhle, tak je mi Tě fakt líto, Bobeš. ;P
    NECECH
    NECECH --- ---
    KONZUM23, KONZUM23: sorry, tady jde uz o neco jineho...
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Já to tam nerozebírám jako nesmysl, přečti si to pořádně. ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    ... a zrovna ta strofa, kterou tam rozebiras jako nesmysl, se mi nesmirne libi ... [ TOMASZ @ AUTORSKÁ POEZIE * ]
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: low life literature blizky comicsu, plny klise a jeste s pravopisnou chybou – kdyz uz jsme zase u tohoto tematu, neprozradil bys mi, kde konkretne? ;-)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    [ NECECH @ Poesie bez pranic a tkanic ]

Překvapilo mě, že se to velmi plynule čte. A na první pohled jsem odhalil jen jedinou drobnou chybku. Ale jinak... jinak je to fakt děsná slátanina... :P
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: lol
    NECECH
    NECECH --- ---
    KONZUM23: Už tam určitě je a naříká, jak málo mu platěj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam