• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    BAR_CA
    BAR_CA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit. Asi před měsícem jsem si založila vermikompostér, všechno šlo dobře, žížaly jsem krmila jen málo, všude nakladly vajíčka. No a teď mi to celé začalo děsivě smrdět, živých žížal je minimum. Plíseň nikde nevidím, ale podle smradu soudím, že jsem to asi přehnala a dala jim moc odpadu. Jde to ještě nějak zachránit? Nebo mám prostě počkat a nějaké to přežijí?
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mam v kompostu mysi. Mate s mysma nejake zkusenosti? (Nejsem rozhodnuta, jestli mi to ma vadit. Na druhou stranu, kdyby jich tam melo byt casem nejak hodne, tak to by se mi asi nelibilo.)

Jinak kocky mam, mysi lovi, akorat uplne nevim, jak je nasadit proti mysim primo v komposteru. Draha polovice navrhuje zavrit mysilova do komposteru a zavrit viko, lec to mi prijde dost ekl (vzhledem k tomu, co tam hazime). Navic mi jeden mysilov spi na polstari, tak to se mi nelibi, ze by byla zahumusela od kafe, caje a dalsich zbytku. A druhy adept je dost divoky, takze by komposter rozlozil na prvocinitele.
    RYBICKA
    RYBICKA --- ---
    máte někdo zkušenost s tímto obchodem http://www.nakompost.cz/cs/ ?
    TYDLYDAA
    TYDLYDAA --- ---
    tak sme v bytě dneska založili vermikompostér. zatím asi jen osm kalifornskejch žížal, snad se rozmnoží co nejrychleji.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BIOH: mne normalne prezily lonskou zimu (chvilema -20) na terase v zavetri, prikryty starym svetrem). doma je mam jenom letos, protoze mi delali dlazbu a ja uz pak byl linej je prenaset :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    VODOMERKA: BTW jakou daj teplotu 5 stupňů ok?
    BIOH
    BIOH --- ---
    VODOMERKA: děkuju
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---

neni to zadna life style fotka, coz snad neva. komposter je v "hale" v normalnim byte. do malyho kybliku kape worm tea, ve velkym uz jsou zasoby na jaro. citit neni nic
    BIOH
    BIOH --- ---
    VODOMERKA: můžeš fotku?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BIOH: treba ja :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    kdo máte vermi indoor?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LINKOS: Díky, asi to tak bude. Kokosoviny maj ažaž, ale je suchá, asi fakt nějaký igelit na to. Vyzkoušim.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ATTILAH: no jako žížálář začátečník bych jim tam přidal nějaký savý materiál, jako kokosovou kůru, prodávají to ve zverimexu a skvěle to drží vlhkost. No a asi by to chtělo omezit odpar nějakým poklopem, pokud není
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Nějak mi ubývá žížal, nestalo se vám někdy taky? Mohlo by to být nedostatkem vlhkosti - jsou v docela vytápěné místnosti a občas jen naliju do kompostu vodu, která zřejmě brzo vyschne....jediný, co měnapadlo, jídlo maj luxusní a častý.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: v tom, ze to bude hnit a potencialne smrdet ;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PHRASE: no, já nasadil dnes, dal sem jim tam navlhčenou kokosovou kůru co se mi tu válela a nějaké zbytky zeleniny. Všude varují, že se to zpočátku nemá přehánět s krmením což mi nějak nesedí, když je dám do hromady venu, tak se přeci taky neužerou k smrti, tak v čem je problém?
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    LINKOS: už vyřešeno díky všemocnému nyxu :)
    včera jsem nasadila, tak jsem zvědavá, jak to celé bude fungovat.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: to je dost extremni cena! zajimavej chov venku, ale volny sireni do pudy za hranou zakona :/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PHRASE: já sem chtěl objednat žížaly odtud
    VERMIKOMPOSTOVÁNÍ - Kalifornské žížaly a vermikompost
    http://www.vermikompostovani.cz/?utm_source=centrum.sk&utm_medium=listing
    bohužel chce za násadu docela dost, 850 s poštovným...
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    Ahoj, máte někdo prosím nějaké kalifornské žížaly navíc? začínáme doma s kompostováním. odkoupím, vyměním. děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam