• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    VEVER
    VEVER --- ---
    FROSTYMS: rozlozim po povrchu. Smes byva tak malo rozlozena ze nejake zahrabavani nema smysl.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    FROSTYMS: Lehce to přihrnu a obvykle mám na povrchu ještě kus plata od vajec, který pohlcuje vlhkost
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    FROSTYMS: Většinou zahrabu do stávající
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    FROSTYMS: já to celý přikrývám kokosovou rohoží. drží vlhkost, tmu, asi pomáhá i proti plísni. viz tady o kousek níž..
    FROSTYMS
    FROSTYMS --- ---
    Když přidáváte do vermi novou potravu, zakryjete jí vrstvou stávající směsi nebo to rozložíte jen po povrchu?
    STEWIE
    STEWIE --- ---
    RAMPZZ: Bohužel už je pryč.
    RAMPZZ
    RAMPZZ --- ---
    Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je níže zmíněný kompostér ještě k dispozici.
    Díky.
    STEWIE
    STEWIE --- ---
    Ahoj. Mám doma kompostér Urbanlive, pro který již není místo.
    Pokud by někdo měl zájem, tak za 500 Kč je k dispozici.
    Použit byl jen její sezónu, ale přes zimu byl venku na terase v Praze, takže má trochu patiny.
    Rukojeť na víku je na jedné straně zlomená od vika, ale to se dá v pohodě slepit a nebude to poznat a na funkčnosti to neubere.

Nízký vermikompostér Urbalive - antracit sv. - Plastia
    https://www.plastia.eu/nizky-vermikomposter-urbalive-antracit-sv-29505p

VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    NYA: nee. ta vlhkost musí být vyvážená a mít kam stéct. a otvorů co nejvíc v ploše. tady jsou trochu vidět

a tady to všechno hromadím na Facebooku - https://www.facebook.com/litovermikompost/

NYA
    NYA --- ---
    VODOMERKA: díky. Psali mi tam, že prolezou, ale že je hlavně důležitý, aby vlhkost mohla odtékat. Jestli tomu správně rozumím, tak tyhle kompostovací žížaly nemají rády moc vlhkosti, že se jim v tom špatně bydlí a dýchá a snaží se pak utéct pryč.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    NYA: já už mám asi 8 nebo 9 let australský vermikompostér Can-o-worms, který určitě nemá tak velký díry (6mm). krásně prolézají mezi patry. a při manipulaci s patry se z nich nic nesype...
    NYA
    NYA --- ---
    NYA: tak už jsem se dozvěděla na fb, lepší 6mm
    NYA
    NYA --- ---
    Ahoj, zrovna si vyrábím vermikompostér. A jenom se divím, že ty dírky, co spojujou kybliky, mají být fakt jenom 4mm? Žížaly si tím fakt prolezou?
    Nebo udělat třeba 4mm do prostřední nádoby a mezi vrchní a prostřední nádobou je udělat trochu větší?
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    zdravím vespolek, máte někdo zkušenosti s rychlého Berkeley kompostem a při jaké okolní teplotě už může fungovat? chtěla jsem založit zítra/pozítří, ale vzhledem k nočním mrazům nevím, jestli má šanci se vůbec "rozjet"...
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HHANULKA: nemrzne :(. ale jsou pořád venku, tak uvidíme. ale nejdřív za dva týdny. koukal jsem do svýho VK, který mám celoročně venku, a tam není ani jedna.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    VODOMERKA: jak to dopadlo s kotoulemi? podařilo se je mrazem zničit?
    FROSTYMS
    FROSTYMS --- ---
    VODOMERKA:
    LINKOS:
    Ok, díky.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    FROSTYMS: pokud se drží dole, ještě tam jsou nezpracovaný zbytky. žížaly fungují tak, že si zeshora tahají zbytky dolů. čím níž, tak tím je to čistší. určitě bych nepodsazoval!
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FROSTYMS: spis bych jim dal cas, nekdy jim to trva
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam