• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIROTepelná čerpadla, solární systémy (fototermika), větrání s rekuperací
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: bohužel s tepelkama a fotovoltaikama je to z pohledu zákazníka děs a hrůza. Třeba se to za pár let trochu srovná.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WARBABY8: na reklamaci trvat asi budu, je tam těch problémů víc, u tohohle jsem si ale nebyl jistý. Tohle je prokletý kšeft, původní subdodavatel se na to vysral, navíc se to muselo po něm předělávat, pak zas nebyly nějaký součástky a ovládací destičky ....
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: teoreticky to být problém nemusí, ale máš to nový, takže bych trval na výměně tak jako tak. Pokud nemají fotku z instalace, že všechno bylo v pořádku, tak by ti to měli uznat.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WARBABY8: jo a vůbec jim to nebylo blbý, takže předpokládám, že se budou hádat a bagatelizovat, že "to, šéfe, není problém"; zítra mám schůzu s předávajícím technikem, tak dělám palebnou přípravu
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: aha, tak to i tak je poměrně hodně. To ti takhle dodali? Já myslel, že sis to udělal sám. Pokud je tam toho víc, je to na reklamaci určitě.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WARBABY8: jasný, tohle není jediný místo, je tam podobnách promáčklin asi 8, čtvrtina plochy to není naštěstí.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: tak samozřejmě každý takový poškození snižuje účinnost čerpadla, protože nedochází ke správné tepelné výměně. Ale tady ten rozsah mi nepřijde úplně zásadní. Mít takhle poškozenou třeba čtvttinu výměníku, tak to už je samozřejmě jiná.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WARBABY8: tak mě napadá, nebude to třeba více namrzat v těch místech? Pochopil jsem, že u TČ se námraza dělá běžně a proto musí být ty žebra dostatečně od sebe, aby i přes námrazu mohl vzduch proudit
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: tohle bych asi neřešil.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WARBABY8: nic z toho neteče, naštestí.

    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: pokud není poškozená struktura, neprosakuje kapalina nebo není poškozený lak, nemělo by to vadit. Ale možná kdybys nahodil fotku bylo by to lepší.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Ahoj, jak moc je velky problem, kdyz ma venkovni jednotka TC na nekolika mistech ohnuty zebra chladice? Vypada to jako promackliny.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    LENNYSGC: nam projektant ze stavebni firmy dal do projektu na novej barak ACOND PRO N. Maji s tim pry dobrou zkusenost (stavi cca 60 individual domu rocne). Rad se dozvim, proc se ti Acond zamlouva.
    LENNYSGC
    LENNYSGC --- ---
    Čus máte někdo zkušenosti s tepelným čerpadlem Acond pro R ?
    Jsem ve fazi rozhodování mam nabidku od nibe a ve čtvrtek budu mit i od acondu (ale acond se mi zamlouvá zatím vice)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: dotace tam samozřejmě jsou ale i tak pokud to má být fve s tepelkem a baterkou na ostrovní provoz, tak to bude raketa i tak, aby to splnilo to co chce. A i tak si myslím, že očekávání mnoha lidí jsou mimo realitu. Jinak to co si tu napsal jsou dost strohý informace na posouzení. Bylo by lepší kdyby si sem dal kompletní specifikace.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OTAVA: tak s těma stránkami se omlouvám, nevím proč mu to nejede. Pokud budeš chtít můžu dát odkaz na fb kde má vlastní skupinu nebo rovnou kontakt.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    vlastně proto chci reference na firmu / technologií aby s tím neměl víc trápení než radosti.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    IV0: myslím že největší přínos v jeho věku bude že nebude muset běhat s uhlím a čistit každej tejden kotel a řešit komín.
    IV0
    IV0 --- ---
    OTAVA: Zkušenosti s takovým řešením osobně nemám. Nebude to levné, zabere to dost místa (aby to něco ušetřilo v zimě, bude muset přes den bouchat co nejvíc teplé topné vody do nádrže). Navíc na topení v zimě stejně z větší části koupí elektriku z distribuční sítě (7kWh baterka na tohle nestačí a obecně topit z baterky není moc chytré). No přeju mu, aby se mu to za jeho života stihlo vrátit, nebo dokonce něco vydělat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    jsou na to snad nějaký dotace tak ho to bude stát půlku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam