• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    FITH
    FITH --- ---
    ZUZKAOU: Díky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FITH: no něco typu dub či olše, čemu nebude vadit voda.
    FITH
    FITH --- ---
    Mě nejde o ten kámen, kterým to má být zatížené, jde mo to to dřevo které leží na zelí pod tím kamenem...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FITH: nejlépe z pískovce... Ale asi z něčeho tvrdého, čemu nevadí voda.
    FITH
    FITH --- ---
    Mám dotaz: "Z jakého dřeva má být vyrobené prkýnko do zelňáku?"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Našla jsem ve sklepě zapomenutou krabici loňského kimči. Žádná plíseň se k němu ani neodvážila přiblížit. Pravda, zelenina dlouhou fermentací změkla a kapsaicin někam vyprchal, ale je to chuťově naprosto výborné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    marocké máslo z kefírové smetany. Trošku mě překvapuje, že pán neproplachuje vodou.

    How to make Smen, Moroccan fermented butter » Carl Legge
    http://www.carllegge.com/2013/03/how-to-make-smen/
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    GHOSTDOGG: Aha, tak to bohuzel ne. Ja mam vec co se pripevni na stul, toci se klickou a kotouc s platkovacem kraji zeli, ktere tam tlacis otvorem navrchu.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    LADY_CANDAR: Ještě jiné, měl jsem na mysli úplnou klasiku, toto:

    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    GHOSTDOGG: Shanis elektricke nebo takove to jako mlynek, na rucni pohon? :) To rucni tu mam a asi nevyuziju :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vcerejsi snidane - kimči
    Dnesni snidane - kimči

    Mam ze sebe radost :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NICKIE: tak tam přidej třeba jablečný šlupky, ale hlídej anaerobnost procesu, jinak ti to zoctovatí.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    nemate nekdo zkusenost s bezinkovym vinem? Dneska mi babicka povidala, ze ho delali bez pridani kvasinek... jen cukr, voda a bezinky, ale jak se znam, tak by mi to splesnivelo...
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    GHOSTDOGG: zkusila bych aukro, lidi toho budou mit plne pudy a sklepyl.
    LEMS
    LEMS --- ---
    GHOSTDOGG: videl sem je v domacich potrebach v Hol. trznici. cenu si nepamatuju:/
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Nepořizovali jste náhodou někdo kruhadlo? Zjistil jsem, že veškerá z mého okolí byla nejspíš vyhozena, protože "kdo by si kysané zelí dělal sám, když se dá koupit již udělané". A nová jsou poměrně drahá, popř. si pak nejsem jistý kvalitou. Ptal jsem se i v jednom bazaru, kde jsem se dozvěděl, že od té doby, co je zase v módě si to dělat doma sám, tak jsou neustále a ihned vyprodaná. (Pokud možno Praha)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nemáte někdo doma živé nukazake? Mám tu krásné pidi lilky a nechce se mi čekat měsíc, než mi dozrají otruby.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pickling Watermelons Whole | A Gardener's Table
    http://agardenerstable.com/2013/08/22/pickling-watermelons-whole/
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Kefíry, zdá se, rostou i v kokosovém mléce. Nejsem si nicméně jista, jestli ten 40% přírustek, vzhledem k tomu, že to byly dva gramy, nebyl chybou v měření nebo metodologii. Kokos mi ovšem chytl plíseň, takže kefíry v háji, další kulturu, která sobě radostně kvasila v piksli u dřezu a vypadala jako 'něco zkaženého', což je pro většinu lidstva cokoli, kde se hmota oddělila od syrovátky, mi vylily pokojské do záchoda. Takže mi zbyly dvě kuličky, které momentálně rozmazluju ve smetaně; až jich bude víc, bude ověřovací pokus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam