• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    STOOL
    STOOL --- ---
    Budu dělat jerky, přemýšlím, že bych k nakládání použil cizrnové středně vyzrálé miso. Mate s tím někdo zkušenost? Pár receptů jsem našel, takže technicky vzato to lze, jen by mě zajímalo, jestli se mám na něco extra připravit nebo si dávat pozor.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    How to Dehydrate Kimchi for Lightweight Backpacking Meals - trail recipes
    https://trail.recipes/blog/how-to-dehydrate-kimchi-for-lightweight-backpacking-meals/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XTALIBAN: Scedis, lak vyuzijes do nejake polevky ci bloody marry. Zeleninu nakrajis na kousky a das do sučicky a nebo do trouby na nejnižší stupen. Susis… pak to nameles.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    ZUZKAOU: mas prosim vic info k tomu nasuseni a udelani kimchi prasku ? Mam taky jedno stare v lednici a resim co s nim...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SLANINKA: A vždycky se z nej da udelat segedin, tedy kimchi jigae. A nebo se da ususit v troube a rozemlit na kouzelny kimchi prasek.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    Žena: "Co s těma dvěma sklenicema kimchi, co máš skoro rok v ledničce? Budeš to někdy jíst nebo to vyhodíme?"
    Hádáte správně - chodím celý víkend užírat to nejlepší kimchi, jaký jsem kdy jedl. A senzačně se to hodí k jerky, které jsem shodou okolností včera nasušil :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: No proto je potrebujes upect:-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Na alkohol mám toleranci, spíš jsem se bál těch kvasinek; tuhle sezónu moc dobře nesnáším ani burčák :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: Hod to na pizzu/toast, alkohol se odvari.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Tyhle jen tak alkoholicky štípou; možná bych to zpracoval nějak tepelně, ale do salátu se neodvážím.
    Já jsem si zase vždycky z mozzarellového nálevu dovysrážíval rozpuštěné bílkoviny kyselinou nebo alkoholem...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: Tak ona je z principu v sobe kultury jako kazdy syr…

    Onehda se mi ovsem zapomenuta mozarella uplne rozplynula do tekutiny. Neshnilo to- proste se to rozpustilo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    To jsem netušil, že může zkvasit i třešničková mozzarella :-(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    25+ Fermentation Memes for Kimchi Fiends and Kombucha Queens - Memebase - Funny Memes
    https://cheezburger.com/39056645/25-fermentation-memes-for-kimchi-fiends-and-kombucha-queens
    GALE
    GALE --- ---
    ZUZKAOU: Je to silný plast. Mam zkušenost s dětskými příkrmy a dost to přejímá pachy a barvy. Dát do toho jednou chilli pastu, vždycky chilli pastu. Krom tom je to dost malé; prostě na jídlo pro mimina. Narozdíl od kelímku od Aventu jsem to vyhodila. Na kysane veci bych to nezkousela, zavrene je to na silny zip-lock uzaver, ale nedokvasene veci to spolehlive otevrou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STOOL: cool - co je to za material? Plast? To by na omacky mohlo fungovat. Jen teda lejt je tam až prokvasene do konce, ať je nepotrha nafouknuti z kvaseni.

    https://www.alza.cz/maxi/akuku-sacky-pro-skladovani-pokrmu-opakovane-pouzitelne-150-ml-5-ks-d7137160.htm
    STOOL
    STOOL --- ---
    MUTHA:
    ne že bych někdy řešil omáčky nebo chilli, ale možná by fungovaly takový znovu naplnitelný kapsičky, co se primárně prodávají na dětskou rozmixovanou stravu, vypadá to jako obal třeba od kapsíku. To by asi mohlo vyřešit přístup vzduchu při uskladňování.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Diky za tip!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUTHA: Primarne potrebujes zabranit tomu, aby to dlouho stalo v poloprázdné lahvice, kde k tomu muze vzduch. Kde je vzduch, tam je casem plisnen.


    Takze je lepsi mit to v malých lahvičkách, nebo tim alespon obden trepat a nebo na to nalij vrstvicku oleje, kterou pak zamícháš do te omáčky.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    XCIDER: rikal sem si, ze sem nekde cetl, ze 2% sou na rychlou spotrebu a 5% vydrzi dyl, ale nebyl sem si jistej. diky!
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MUTHA: pokud je v necem 5proc soli a je to navic prokvaseny, v lednici to ma imho temer nekonecnou trvanlivost....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam