5.4. jarní kvašení v Ryhlebech, dondite.
Jarní kvašení pro mírně pokročilé (Zkvašený workshop)
Zkvasit zelí a nebo pickles je pro vás hračka, už víte jaké kimčchi vám nejvíc chutná a kombucha vám už nepřipadá jako nebezpečná věc, co vám v noci sežere kočku?
Chcete se potkat s dalšími kvasiči a načerpat novou inspiraci, na to, co všechno se dá zkvasit?
Přijeďte 5.4.do Vápenné, protože Květné neděli předchází Zkvašená Sobota.
🥬 Založíte si nukadoko - japonský otrubový kvásek, co žere zeleninu.
🥬 Dostanete porci koji na hraní a projdeme okolní louky a lesy a zjistíme co takhle začátkem dubna roste a dá se zkvasit.
🥬 Plus si povíme a ozkoušíme různé netradiční kvašeniny a nasdílíme si vzájemně, co nám tak bublá.
🌶️Cena za celodenní program: 900 Kč🌶️
Přihlašte se prosím zde:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLScaBofsPL.../viewform...Začneme v 10 hodin, do 12 se budeme uvnitř bavit o kvašení a založíme nukadoko. Pokud nám to počasí dovolí, uděláme si společný piknik venku - vezměte prosím něco k jídlu, co chcete sdílet s ostatními a ideálně vzorky své kvasné produkce. Pak se projdeme na sběr volně rostoucího jídla a posléze ho zpracujeme, a někdy po 16 až 17 hodině se rozejdeme.