• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FURINKA: Až to přestane bublat a alkolometr ukáže, že to má rozumné množství alkoholu.
    FURINKA
    FURINKA --- ---
    Poptávám radu ohledně alkoholového kvašení. Zkouším alkoholově kvasit pampeliškový kořen, uvidím, jak moc to bude pitné, ale poradíte mi kdy bych to tak měla stočit/stahnout prostě přesunout do čisté lahve?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PLAGUEDIL: dělaj to američani. Ještě jsem to nezkoušela, loni mi ji sežrali hnusní plži a letos jsem ji nějak nestihla zasadit, takže přebytky se nekonají.

    Kdo to budete zkoušet, tak se pak ozvěte jak to dopadlo.

    http://naturallivingsocal.blogspot.cz/2012/06/cultured-mondays-cultured-galicky.html
    http://learningandyearning.com/2012/08/09/lacto-fermented-zucchin-sticks/
    http://crabappleherbs.com/blog/2007/09/16/preserving-the-harvest-zucchini-relish/
    http://neohomesteading.com/zucchini-garlic-scape-relish/
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    nějaká rada co se dá s cukinou vymyslet? smažená pečená a kdovíjaká už mi leze krkem, tak mě napadlo to zkusit nějak naložit
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    YGA: nevím. To by se muselo vyzkoušet. Nejspíše nic, nebo mírný průjem.
    YGA
    YGA --- ---
    ZUZKAOU: Ok, zkusím tu sůl, díky moc za radu. Mimochodem, tušíš, co by to se mnou udělalo, kdybych to vypila? (pouze teoretická otázka, poletí to do záchoda)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    YGA: to jsou věci, sirovodík mi kefír ještě neudělal.

    Hele zkus do první fermentace přidat trošku soli (tak 2- 3% roztok) a nech ho hodně prokysat. Jako že to bude fakt kyselý, 48 hodin v teple minimálně. Jestli máš ph papírky, tak pod 4. To by mělo vyvraždit všchno nežádoucí.
    YGA
    YGA --- ---
    Mám otázku na kefírovače: zkusila jsem při 2. fermentaci u vodního kefíru obohatit nálev 1) čerstvými fíky a 2) rozmixovaným kiwi, ale po otevření láhve to páchne jako pukavec. U fíků puch odvál, u kiwi je slabě cítit pořád. Co si o tom mám myslet, je to zkažený, nebo to k procesu prostě patří? S jiným ovocem se mi zatím nic takového nestalo... (Kiwi bylo při pokojové teplotě 12 h, fíky 24 h. Oboje teď čeká v lednici na ortel)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: mno... je to možné.... Ale když tím budeš experimentovat, tak to ideálně dokumentuj a foť, já to pak ráda vyvěsím.

    Fermented Grain Porridges
    http://www.culturesforhealth.com/fermented-grain-porridges
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda jihoameričani dělají různé kejkle s různými kukuřicemi.

    A dá se to zkvasit?: Chicha - pivo starých Inků
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/02/chicha-pivo-starych-inku.html
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: dík za tip, to bych mohla vyzkoušet. Teda jen s bezlepovým zrním, takže nejspíš ty jáhly...

    I když se obávám, že chutnat to bude podobně, jako když zapomenu dětskou kaši na lince...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: kaše - vločky, jáhly a tak podobně. Dělaj to afričani. Zatím jsem se do toho nepustila, ale dole u divadla Ponec v Praze je krámek s potřebným zrním.

    Namoč malý ovesný vločky do vody či čeho, přidej trošku chlebového kvásku, třeba nastrouhané jablko a skořici a nech do rána prokvasit.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Díky Zuzkaou-blogu jsem se nadšeně vrhla do kvašení kdečeho. Bohužel - mléčný kefír mi nedělal dobře (moc mléčné, kromě sýrů už leta nic mléčného nejím), vodní kefír mi nedělal dobře (moc sladké, i při nejnižší koncentraci cukru šla váha nahoru) a ani zelenina nefungovala (moc slané, rozbolely mě ledviny, při kvašení bez soli to nechutnalo nic moc). Přijdu si jak princezna na hrášku... Jaká zelenina je dobrá kvašená málo slaná/neslaná nebo co by se ještě dalo zkvasit? Díky
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Však i naším, teda po prokvašení (!!!) / vyhnití v čističce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IORETH: tak přežvýkavci to mají rafinovanější, no. Ale zase prdí tak, že zhoršují koncentrace skleníkovýh plynů. Ale zase se jejich trusem dá topit ;-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZUZKAOU: tak to je prefikaný systém :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IORETH: nebudou - ony ji žerou zase jiné bakterie + se vstřebává do organismu a tam prospívá. (kulturisti ho berou jako povolené anabolikum)

    Respektive normálně by se ti ve střevech měl tvořit, ale pokud to máš rozhozené a mizerně jíš, tak se ti tam ty druhy, co by ho vyráběly můžou pomřít a nadále ho nevyrábí a vede to pak k problémům.
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZUZKAOU: Nechci znát perimetr, ve kterém budou prdy dotyčné osoby smrtící :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Je vám alkoholové, mléčné, octové a případně alkalické kvašení málo? Osídlit si střeva bakteriemi máselného kvašení a jejich adekvátní krmení je taky dosti výhodná strategie.

    Butyrate Series | The HSD
    http://thehomeschoolingdoctor.com/butyrate-series/

    Nenechte se odradit názvem, ten blog je informačně dost bohatý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam