• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: Nebo vicko a zátěž pres noc nalozila do vodky ci jineho silneho alkoholi - nic se mu nestane.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARMADA: Jako primarne to cele napln, aby v tom nebyl zadny vzduch a poradne bych to vyvarila i s víčkem
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    ZUZKAOU: Zkusím to promíchání. Díky za tip

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale kris ke aerobni, zamezeni přístupu vzduchu je klicove.

    Bez vzduchu | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/bez-vzduchu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARMADA: Zamezit pristupu vzduchu. A pripadne tak obden michat, aby se na povrchu nemohly kvasinky pomnozit. Pridavat nejaky starter, idealne lak z neceho jiz prokvaseneho, aby to melo nizsi PH uz na zacatku.

    Jinak v cem to kvasis? Jestli v kameninivem kvasaku, tak ten muze byt chyceny a fungjje jako starter pro kvasinky co delaji kris.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    pokorně si jdu pro radu :)

    mrkev, na špalíčky, sůl, fermentovat .. pravidelně končí tím, že se na hladině udělá křís, který chytne plíseň
    vše je pod hladinou, pouze ten křís mě tam zlobí
    když nevydržím a netrpezlivo chrumkám v průběhu, tak se zdá vše v pořádku

    jak tomu sajrajtu předcházet, prosím?
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    ZUZKAOU: skvele napsanej uvod, povavilo takhle po ranu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: to bude dobrý, nedělej toho víc než tu jednu hlávku mladého zelí, protože to dlouho nevydrží.

    Jinak já teď cpu mladé zelí do paocai a je úplě skvělé - tak do dvou dnu prokvašené.

    Sečuánské zelí pao cai 泡菜 | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/secuanske-zeli-pao-cai
    VANEK
    VANEK --- ---
    Polský videorecept na takové rychlokvašené zelí na salátový způsob; zkoušel to někdo? Je o tom něco česky?
    Kapusta Małosolna 🥬 | Kapusta małosolna🥬📋Składniki:• 0,5 kg młodej kapusty• 7 g soli• 1 pęczek koperku• 2-3 ząbki czosnku• 3 dni cierpliwości #kapusta #małosolne #kiszonki... | By Dawid Jedynak...
    https://www.facebook.com/jedynak00/videos/649154084785741/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ORTWORKA: Tipuju ze kefíroví bastardi jsou odolnější…
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Stala se mi takova nemila vec. Muz mi omylem smichal viili s kefirem. Zkusila jsem tu smes pul na pul naredit s mlikem, nechat den stat, ale do viili to neprokysalo. Myslite ze je nejaka sance na zachranu viili kultury?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLANA: Vlada to zpracoval velmi do hloubky

    Cukr | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/cukr
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BLANA: Třtinovej cukr je pořád cukr, nahnědlá barva je daná přídavkem melasy. Většinou to není tím, že by ten cukr byl “přírodní”, ale bílej se stříkne melasou pro požadovanou hnědost. Takže je to úplně jedno, čím to krmíš
    BLANA
    BLANA --- ---
    Zdravím :)
    Tibi se mi množí jako blázen a nechce se mi ho vyhazovat
    Někdo zájem?
    Pondělí odpo plus úterý se budu pohybovat v Praze, můžu dovizt, jinak se pohybuji v okolí Blatné&Tábor
    Z tyhle sklenice se daj easy vyrobit tak 3litry kefiru tipuji, cili se dá rozdelit mezi 3lidi
    Bohužel jsem diky stěhování prosvihla swap v kongresaku..
    Ideálně vyměním třeba za kousek Vili jogurtu, toužím po krystalech na ginger beer(v tom klidně přidám třeba svuj pampeliskovy med:) ..
    Nicméně pokud nic z toho nemate, daruji! SZ

    Plus k tomu mám vlastne dotaz: krmím ty mrsky trtinovym cukrem.. Poněvadž si myslim, ze je to zdravější. Nicméně mě zajímá, je-li to pravda. Teoreticky by ten cukr mel ten kefir zpracovat, takže je jedno, jake sladké jim nacpu? Dekuji za odpověď

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AUDIAC: Ano a pripadne pridej treba rybi omacku, ale slana voda je v pohodě
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    jj dolej to prevarenym vychladlym solnym roztokem jak rika mravenec
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    AUDIAC: babicka v pripade potreby zeli doliva prevarenou slanou vodou, pocitam, ze to s kimcchi bude podobny
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Když už jsme u kimčchi, nová várka se mi povedla nějak divně (spíš nepovedla) a zelí pustilo málo vody, takže to není potopený. Abych minimalizoval riziko kožíšku, pomůže to dolít 2% solným roztokem?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JAJITA: ne. Kimchi je vhodne delat vzdy!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NJAL: na ty se taky chystám :) ale potřebuju si asi udělat místo, z nějakého důvodu mám tu kuchyň čím dál menší :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    KID_MCHUTT: To bych potreboval pro moje medoviny. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam