• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    Airbnb je nová komunita velmi podobna couchsurfingu - zde ale nenechavate bydlet lidi u sebe zadarmo a nemusíte se jim tolik věnovat, ale pronajimate jim na kratkodobe bazi byt, dum, chatu, zkratka cokoliv, kde se dá přespat. Můžete i vy cestovat po celém světe, vyhnout se unilním hotelům a přespat u někoho doma v útulním bytě za menší peníze. O čem bude tento klub? Už jste někdo vzyužil služeb AirBNB? Jaké to bylo? Co doporučujete? Co se sejít? Chcete pronajmout svůj byt, ale nejste zrovna v ČR, aby se o váš pronájem někdo staral a chcete se zpaojit? Najdě te si zde někoho, kdo se o váš byt postará! http://www.airbnb.com/
    rozbalit záhlaví
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Ja jsem si pomerne jistej, ze i lidi z ostatnich vchodu, kterych se to realne vubec netyka budou klidne hlasovat proti, protoze nedej boze, aby s nama v baraku bydleli nejaci barevni. To je jasny, ze jakmile se nekde najde nejakej odpadek nebo neco zmizi tak za to muzou teroristi z airbnb.
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: presne tak, jasnej polibek smrti
    VOY
    VOY --- ---
    Z toho mam velkou radost protoze je znamo shromazdenim typicky neprojde vubec nic, zejmena kdyz se to dotyka toho, ze nekdo bude vydelavat tolik penez, ze je pak dle nazoru ostatnich vlastniku prehrabuje vidlema a rozhodne se je nezaslouzi.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    VOY: doporucuju zkusit honzu pospisila, resp. olive homes. ale upozornuju, ze nejsem "nezavislej" ;] - znam ho uz dost let a obcas pro nej fotim byty, ktere jeho airbnb firma spravuje. host's co jsem u toho potkal jsou s nima spokojeny, u svy nemovitosti je tusim sedmkrat v rade superhost.

https://www.facebook.com/PragueOliveHomes
    Olive Homes
    https://www.olivehost.cz
    VOY
    VOY --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s nejakou firmou co vam provozuje pronajem? Momentalne to pro me delaji Blahobyty a ve spouste ohledu ta spoluprace neni idealni. Premyslim, ze bych se rozhlednul po trhu jestli by nenabidnul nekdo neco lepsiho. Napr. resime situaci, kdy bylo nutny zavolat zamecnika na coz mam samozrejme pojisteni, ale oni si nechali napsat fakturu na sebe a odmitaji mi ji vydat, takze efektivne nejsem schopen uplatnit narok vuci pojistovne. A takovych veci se najde vic, napr. neni v podstate moc komu zavolat v pripade problemu, protoze nemaji dedikovanyho on-call cloveka.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    zdravím, je tu někdo kdo dělá airbnb na Vinohradech a můžu se ho vyptat na podrobnosti v poště? Díky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TUILE: teď na mě vyskočila reklama na facebooku:
    Více než 6 000 lidí v Praze si vydělává sdílením domovů na Airbnb.
    Ono to neodpovídá na tvoji otázku, ale trochu to doplňuje mozaiku informací :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TUILE: domnívala jsem se, že to je bráno vlastnicky, ale tohle mě nenapadlo. nevím.
    TUILE
    TUILE --- ---
    GUDRUN: by me zajimalo, jestli mezi ty firmy se stovkou a vioc bytu pocitaj i firmy, ktery se zamerujou na spravcovstvi airbnb bytu (jako treba sevenkeys a podobne)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    A government report says some 18,000 apartments in Prague are used for the online service and over 50% of the business is controlled by firms that have hundreds or more flats.

Prague residential property market up 22%, biggest rise in Europe | | Central European Financial Observer
    https://financialobserver.eu/...ews/prague-residential-property-market-up-22-biggest-rise-in-europe/
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    SAMGARR: hostitel nema cas, nebo ho tvoje rezervace nezajima, ma to treba pronajaty pres booking, tak mu neva, ze se mu data zavrou... da se tomu vyhnout rezervaci ktera ma instabooking, ale to ja treba nedelam, vybiram si i podle pocitu z hostitele... chce to poptat vic mist. hlavni zadrhel ale bude asi v tom, ze lidi pronajimaj na vice platformach.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, asi je to tu spis pro hostitele ale zeptam se i jako guest. Po X pobytech pres Airbnb se mi v posledni dobe deje, ze muj book request po 24 hodinach vyprsi bez jedine reakce hostitele. Zmenil jsem proto taktiku a dle napovedy Airbnb pred bookovanim pisu zpravu, jenze na ty mi taky nikdo neodpovida. Co delam blbe? Profil mam overenej, reference pozitivni a aktualni.
    VOY
    VOY --- ---
    GUDRUN: O nicem nevim a rekl bych, ze takova regulace by se jen tak bez poradnyho revu a vzruseny diskuze neobesla.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nevíte, je neco noveho ohledne tech regulací v Praze? jestli, kdy a jak? Nebo se to bude resit az po komunalkach? Díky
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: jj, jina sousedka zas celej den kazdej den huli do svetliku, takze musime mit furt zabednino a nemuzeme vyvetrat ani na zachode ani v koupelne, protoze v tu rano je v celym byte zahulino. taky s tim asi nic nenadelam :)
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Presne, sousedka spatne slysi, ma televizi konstantne pustenou tak nahlas, ze to dost rve i na chodbu. A muzu ja s tim neco delat? Budu ji tam volat policii? Jasne, ze ne.

Taky bych rekl, ze je velky rozdil, kdyz pronajimas nemovitost co je dejme tomu v rodine delsi dobu a znas vsechny sousedy. Proti tomu postav cloveka, co na kseft koupi byt nekde v lokalite atraktivni pro turisti a je tlacenej tim, aby se mu to vracelo a k lidem kolem ma mozna v lepsim pripade zakladni soucit, ale jinak jsou pro nej vicemene prekazka maximalizace ROI.
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    KERB: Presne takhle to vidim taky. Max 3 lidi (stejne vetsinou jezdej 2) a zatim bez jediny stiznosti na hluk nebi bordel.
    KERB
    KERB --- ---
    MRAKY: vzdycky je to treba resit s majitelem samozrejme, kde je vule je i cesta. jestli je nekdo idiot a nema zajem to resit, to ale uz neni vec airbnb, tam to muze resit druzstvo nebo SVJ a muzou mu v klidu naridit i prodej ty nemovitosti soudne. jestli nekdo dela bordel, tak to patrne bude vadit vice lidem a muzou to resit spolecnym postupem. policajti samozrejme muzou pokutovat i cizince - ale ja nevim, pro me neni airbnb o tom jak resit ze nekdo dela bordel do rana a ani se tim vlastne nechci zabejvat protoze se me to netyka a jestli se nejakej hostitel chova jako dacan a vadi ostatnim lidem, to me mrzi, ale co s tim ... kde je psano, ze ti tam dlouhodobe neda nejaky studenty ktery tam budou delat ty kalby taky?

co mam delat se zminovanou babou ktery stekaj ty psi na celej barak x krat denne a me to opravdu otravuje, protoze to je jako kdyby mi stekal za hlavou. mam kvuli tomu chtit vyhlasku, ze lidi nemuzou mit doma psa? To je asi stejna logika jako zakazovat lidem brat si domu koho chtej kdyz se chova slusne.

Me proste vadi ten klacek na vsechny, - protoze by MOHL bejt problem - tak nesmite.
    KERB
    KERB --- ---
    ANDR3_I: tohle me fakt mrzi, v tom pripade ten majitel je hovado, na me maji lidi kontakt a ja jsem vse pripraven jakejkoliv problem resit. je velky rozdil pronajimat parum oproti pronajimat skupinam, vic nez dva lidi bych si do bytu nevzal a to hlavne z tehle duvodu. Kdyz pronajmes dvema lidem a kazdyho z nich vidis a mluvis s nim tak je sance na to ze bude delat bordel temer jiste nula.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KERB: a co bys navrhoval?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam