• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KERB: a co bys navrhoval?
    KERB
    KERB --- ---
    NE7RA: KERB --- --- 13:32:17 23.3.2018 psal jsem "a pokud v nem nedelam nic protipravniho" ..to jen k tomu tvymu perniku .) ja ti rozumim, ale ta regulace musi mit hlavu a patu
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ANDR3_I: tak chtit aby policajti resili neco s cizincem, ktery neumi rec, je tam na par dni, muze se okamzite sebrat a zmizet je jaksi..... usmevne :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    NE7RA: tohle bych podepsala, bydlim na Vinohradech a toci se nade mnou v byte lidi co tri dny, vetsinou parta mladych lidi pripadne asiatu, kalby a bordel do rana, prosby ani policajti nepomahaji. Diskuze s majitelem/spravcovskou sluzbou = nula.
    Sama jsem uvazovala o koupi bytu na Airbnb, ale po tomhle rocnim pekle me presla jaksi chut.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KERB: myslim ze si rozumime - ja jenom i jako 'zucastnena treti strana' chapu duvody regulace. nejsou to housky na kramu a skladba bytu a jejich obyvatel silne ovlivnuje navazane sluzby v okoli a obecne kvalitu bydleni. uz ted je to tu na Vinohradech myslim na hrane a zivelne predelani bytovych domu na bytove domy ''sdileneho bydleni' by to tu mohlo zmenit spise k horsimu. fatk tady nechci mavat pochodni a vidlema, ale tu potrebu regulace chapu.

a k tomu 'koupil jsem byt, co je komu do toho, co v nem delam' je i argument pro varny perniku, mnozirny psu nebo ja nevim skladiste vybusnin :D ale to uz si je samo ad absurdum. klid v baraku je tak nejak elementarni slusnost zalozena na vzajemne respektovani klidu ostatnich. ale tu je tezky vyzadovat od lidi, co se ti ve vedlejsim byte toci co tyden...
    KERB
    KERB --- ---
    NE7RA:

ja jen ze sem si nevsiml ze by si nekdo lamal hlavu, jestli je nekde u pobrezi vic hotelu nez rezidentnich domku, proste u more jsou hotely a mistni z toho zijou. Podivej se kolik apartmanu, bytu a chalup se pronajima na horach tady u nas a s tim si nikdo hlavu nelame. Vzkaz sype vam to, tak vam to zregulujem pro me neni reseni. Me taky muze vadit, ze soused chalupu pronajima a kolem pozemku se mi prochazej lidi, ktery se kazdej tejden stridaj, ale to mam proste smulu - chovaj se slusne nic po me nechtej a je to jeho chalupa, tak co je komu do toho.

Samozrejme, ze si nemyslim, ze se vsichni chovaj slusne, to snad da rozum. Ale to se podle me nema resit zasahem do vlastnickeho prava, ale zasahem policie. Babe tu stekaj psi v dome cely dny a je to dlouhodobej pronajem.

co je to "moznost bydlet"? prece moznost bydlet nikdo nikomu neodpira,.. moc nechapu co tim myslis , zminujes pravo na bydleni, nerozumim...moznost bydlet by mel mit kazdy a nemela by byt veci trhu s tim souhlasim, rozhodne socialni bydleni je treba, nicmene se nedomnivam, ze by mel mit moznost kazdej bydlet kdekoliv a mely by se mu tam drzet volny mista. Je prirozeny, ze bydlis tam, kde na to mas.

TUILE: ja nevim, to je asi individualni kolik kdo vyprodukuje odpadu, rozhodne to nejsou nasobky toho, jako kdyby tam bydlel par na stalo. Nekdo nevyhodi treba nic.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VOY: to netvrdim. muj prehled a rozhled je omezen lokalitou, kde bydlim vetsinu meho dospeleho zivota - Vinohrady. a tady by se ty podminky mohly i diky 'sdilenych' bydleni zmenit. kdyz rikam, ze mam nejake negativni zkusenosti - tak tim myslim, ze v omezenych - zrejme extremnich pripadech. mimo sezonu samozrejme zadny dramaticky halo v baraku neni.
    VOY
    VOY --- ---
    NE7RA: castecne s tebou souhlasim, ale nerekl bych, ze to plati pro kazdyho a vsude. prikladne jsi-li popelar v Praze mesto te potrebuje, aleproste si toho tam mnoho nekoupis a kdyz tak nekde na naprosty periferii. s tim se toho pro nizkoprijmovy profese asi moc nenadela. ale ty stejne neohrozuje nejvic airbnb.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VOY: nemyslim to samozrejme doslova :D lide vy se meli mit obecne moznost koupit byt za dostupnou cenu. a tomu by mela byt podrizeny postupy uzemniho rozvoje, vystavby obecnich bytu a navazane infrastruktury. tak jsem to myslel :)
    VOY
    VOY --- ---
    NE7RA: ze by bydleni nemelo byt veci trhu zvlast nekde v centru to je smela myslenka. V tom pripade bych si nejaky to netrzni ubytovani v Karline taky vzal.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KERB: ale ted po brku uz vim co bych udelal! procistil bych obydli tech pracovniku v tech hotelech! delal bych z nich dalsi hotely :D
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KERB: nevim jak to k tomu tvemu prirovnani mam rict, Recko jsem projezdil v obytnaku :) a obecne si o pravu na bydleni zrejme myslim neco jineho nez ty - podle me by moznost bydlet nemela byt veci trhu. a taky chtel jsem rici, ze tady sice pises, jak se krasne vsichni hoste chovaji, ale nejak opomijis, ze to tak byt nemusi. a mam z baraku (P-2) spis opacne zkusenosti.
    TUILE
    TUILE --- ---
    KERB: Ja myslela, ze se bavime o paru.
    KERB
    KERB --- ---
    TUILE: to ano ale vis kolik odpadu vyprodukuje bezna rodina? s tim si opravdu turisti nezadaj. ja vyhazuju tak 1 kos za 3 dny ale to i doma
    KERB
    KERB --- ---
    NE7RA: a co pobrezi treba v recku taky bys to tam procistil od hotelu aby tam mohli zit mistni lide?
    KERB
    KERB --- ---
    MRAKY: sdilene prostory samozrejme , pokud je problem musi se resit. prave nazor ostatnich co delam ve svem byte je mi jedno ja taky nikomu nerikam co ma doma delat a koho si tam zvat
    TUILE
    TUILE --- ---
    VOY: Nevari. Ale koupi si jidlo s sebou, pizzu, pet lahvi piti, netridi...
    Po vikendu vynasim i dva plny pytle.
    VOY
    VOY --- ---
    TUILE: opravdu? Vari napriklad? Podle me to neni tak jednoznacne. Ale jinak pokud to takhle dela dobrotu tak proc ne.
    TUILE
    TUILE --- ---
    U jednoho bytu kterej spravuju je v svj domovnik, kterej je strasna domovni duvernice.
    Pac nechcem mit problemy, posilam mu rocne presnej pocet cloveko-dni a na poplatky to zaokrouhlujeme nahoru (loni to bylo 2,4 cloveka na den, letos platime poplatky za tri osoby).
    Prijde mi to fer, protoze odpadku opravdu vyprodukujou turisti daleko vic nez rezidenti, v tomhle sou nasobne drazsi.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KERB: zduraznuji fakt, ze to neni vylucne tvuj majetek, ale taky do jiste miry sdileny, kde musis podstoupit nejake kompromisy a respektovat nazory ostatnich, bez ohledu, zda je to pro tebe podstatne.

s tim zbytkem souhlasim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam