• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    NAILER
    NAILER --- ---
    VOY: co tam je za obstrukce? na co se máme připravit?
    VOY
    VOY --- ---
    NAILER: snazim se z toho jejich dvacetimilionovyho pojisteni dostat zpatky par korun za vytopenou sousedovu koupelnu a rikam hodne stesti. bohuzel mi prijde, ze airbnb se nepretrhne aby nejakej tvuj claim promtne resilo, aspon tak mi to prijde.

Jinak ja pronajimal nas byt cca 2 roky, ted od ledna s tim koncim a byt vetsina veci byla zamcena v jednom pokoji tak asi nejvetsi skoda byla, ze nekdo trochu poskodil jednu lampu. Ale jinak muzu rict, ze po dvou letech provozu ten byt neutrpel zadny zasadnejsi skody.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAILER:
    jo souhlas toto je svinstvo, ale nejsem prekvapeny. Vzdycky rikam, ze kazda skupina je jen vzorek spolecnosti. taky si nemyslim, ze zadna policajt, nikdy nespachal zlocin, ze se neozere a nedela bordel... Protoze zase je to jenom vzorek spolecnosti...

Ja se taky vzdycky chovam az preslusnele. Zadne takove rucniky na zem, vsak oni si to uklidi - PLATIM ZA TO... Ale neni kazdy takovy...
    NAILER
    NAILER --- ---
    KOC256: Jasně, ale když za mnou na ubytku někdo přijde a řekne, že tam taky bydlí a všude tě prosí o ohleduplnost (máme to v house rules, v listingu a i o to lidi při osobním setkání žádáme), tak se fakt nechovám jako kretén a nelezu, kam nemám. Kromě krádeže peněz tam samozřejmě byly i rozbitý věci (včetně postele), kouřili v bytě přes výslovnej zákaz (vajgly poházený na podlaze!), na plynovým sporáku byly stopy nějakýho rozpečenýho plastu, na gauči dost podvinej prach, čerstvě vymalovaná zeď úplně zamrdaná nějakejma flekama...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NAILER:
    Po precteni prvni vety me napadla otazka: "A nebojite se o sve veci". Odpoved jsem dostal zahy.

Ti co si to pronajimaji (a patrim mezi ne) na nejakou myslenku (s prominutim) serou. Proste jen potrebuji bydlet.

A kdyz jsme u te myslenky, AirBnb casto vyjde stejne draze jako normalni hotel pres booking i se snidani. Jedine co na AirBnb cenim je ta snaha, protoze spatne hodnoceni se nejspise dotkne techto lidi vice nez na bookingu.

87HIGHFLYER:
    Tak to me samotneho zajima, zda se ta pojistka vztahuje i na blbost... Vim ze byl nejaky viralni pripad, kde nejaka skupinka rozmlatila celkem drahou vilu a pak se honosili tim, ze maji pojisteni na 20 micu, ale zda ti nekdo bude plnit na odcizene penize nechane dostupne v pronajimanem byte... ...hmm.

Jednou jsem v Praze bydlel v byte, kde evidentne se taky normalne bydli (vcetne polozeneho dilda v koupelne u umyvadla :)) a tam teda vsechno osobni bylo narvano alespon ve skrinich opatrenych kladkou...
    NAILER
    NAILER --- ---
    87HIGHFLYER: jj, dáváme dohromady seznam poškozenejch věci, zatím jsem psal na support, co přesně máme udělat a pak to s nima zkusíme pořešit. achjo :-(
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NAILER: řeš s airbnb, co si pamatuju funguje tam nějaký automatický pojištění.
    NAILER
    NAILER --- ---
    Pronajímáme byt v Airbnb jen výjimečně (když zrovna jedeme pryč). Poslední hosti se nám trochu prohrabali v osobních věcech a ukradli peníze (další věci ještě hledáme), řešili jste někdy něco podobnýho? Než mi začnete spílat, že tam nemám nechávat peníze, tak my v tom bytě fakt bydlíme a myslel jsem, že sdílet částečně nevyužitej byt byla zakládající myšlenka Airbnb.
    KERB
    KERB --- ---
    Praha má pro regulaci Airbnb svázané ruce, tvrdí advokát Jakub Štilec - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...avy_nuc?fbclid=IwAR2oFqTLGVmZ84gXsYFIA3oL4B9CS3SKXd5RApQ36Z5tPWbGDFiMvWew2yk
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    DAMIAN: Andreji?
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    Ahoj všem, otázka - jste někdo přihlašen jako osoba identifikovana k DPH ?

Diky
    SHM8
    SHM8 --- ---
    SARAJ: to jsem udělal, jde to jen přes abnb.. tam čekám, že něco jako upozornění přijde, ale i tak mám obavy, aby mě neposlali někam, že jsem to zazdil..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SHM8: napis tomu ke komu jedes, ne? popr ti platba naskoci sama jako nejake upozorneni, az bude cas.

ja mam taky dotaz, snazim se zmenit na sebe kontaktni telefon, prosla jsem nastaveni a nic, nemuzu to najit, nemate radu?
    SHM8
    SHM8 --- ---
    poradíte začátečníkovi?
    booknul jsem si bydlení přes aribnb.. nechtěl jsem platit celou částku za 4 a nabídlo mi to dvě.. jednu jsem zaplatil hned a teď nevím, jak to bude s tou druhou. to jsem nepochopil a byl bych nerad, aby s tím byl nějakej trabl a pobyt mi to zkomplikovalo..
    Ď!
    VOY
    VOY --- ---
    Nejsem expert, ale 160 milionu se mi nezda jako nejaka dramaticka castka, ktera by menila hru.
    KERB
    KERB --- ---
    že by airbnb samo odvadělo poplatky za hostitele?

Praha by na poplatcích za Airbnb mohla získat až 160 milionů ročně. Částku zveřejnila samotná firma | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://byznys.ihned.cz/...-za-airbnb-mohla-ziskat-az-160-milionu-rocne-castku-zverejnila-sama-firma
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    uf. tak díky moc!
    TUILE
    TUILE --- ---
    SLASTE: Airbnb vzdy uctuje poplatek. Pokud je tam nula, je to scam (i bez toho, aby clovek tu adresu videl).

Jinak ja rezervace pres airbnb obcas delam. Pokud prijizdi cizinci a nevidim se s nima dopredu pred ubytovanim, tak se dohodnu, at udelaj 14 denni rezervaci pres airbnb a po jejich prijezdu podepisuju smlouvu.
    Oni maj jistotu, zebudou mit aspon chvili kde bydlet, pokud by jim to nevyhovovalo, ja mam jistotu, ze nejaky penize dostanu, pokud se nedohodnem.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    SLASTE: scam, posle ti odkaz na zaplaceni pres "airbnb", ktery ale bude fake. Jedna moje hostka naletela, prachy nakonec jeji banka dostala zpatky, mela stesti... 3 mesicni najmy, stejny pripad.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    SLASTE: Scam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam