ahoj. mám dotaz k airbnb, a nevím, kde jinde se zeptat, zatím mi nikdo nedokázal odpovědět.
jde mi o to, že jsem našla inzerát bytu (hledám dlouhodobý pronájem) na bezrealitky.cz, jenže majitel je Rus pracující v Itálii, čili není fyzicky v ČR a dal inzerát i na airbnb. domluvili jsme se v mailu na ceně a všechna komunikace ok, řekl, že platí ta cena, co jsme se domluvili, ne co už avizuje airbnb (taky preferuje dlouhodobýho nájemce, za pět let se stěhuje zpět do Prahy). nicméně, že je potřeba zaplatit rezervaci přes to airbnb (cena dvou nájmů+ deposit ve výši nájmu), pak až dostanu spojení s agentem od airbnb a můžu se jít podívat na byt. a v případě, že to nebudu chtít, mi vrátí airbnb peníze, a že veškerý poplatky jdou za majitelem bytu.
já bych potřebovala vědět, jestli to tak skutečně je, jestli majitel nekecá a je tohle standardní postup. v té přímé online platbě na tom serveru airbnb je uvedena částka skutečně toho, na čem jsme se domluvili, a fee pro airbnb 0,-, což taky souhlasí. potřebovala bych ale vědět, že mi skutečně vrátí celou částku (dva nájmy + deposit), protože kromě výpisu z účtu, když tu rezervaci udělám, nemám nic v ruce.. jen jakési maily majitele bytu (fakt je majitel, lustrovala jsem ho v katastru nemovitostí, resp. spolumajitel, ve skutečnosti jsou majitelé dvě fyzické osoby, jedna má trvalý pobyt v Rusku, druhá - tenhle s kým komunikuju, má trvalý na adrese poptávaného bytu).
máte někdo zkušenost, nebo aspoň echo na koho se obrátit, prosím?
děkuju moc za jakoukoliv reakci.