• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    SLASTE: scam, posle ti odkaz na zaplaceni pres "airbnb", ktery ale bude fake. Jedna moje hostka naletela, prachy nakonec jeji banka dostala zpatky, mela stesti... 3 mesicni najmy, stejny pripad.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    SLASTE: Scam
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    ahoj. mám dotaz k airbnb, a nevím, kde jinde se zeptat, zatím mi nikdo nedokázal odpovědět.
    jde mi o to, že jsem našla inzerát bytu (hledám dlouhodobý pronájem) na bezrealitky.cz, jenže majitel je Rus pracující v Itálii, čili není fyzicky v ČR a dal inzerát i na airbnb. domluvili jsme se v mailu na ceně a všechna komunikace ok, řekl, že platí ta cena, co jsme se domluvili, ne co už avizuje airbnb (taky preferuje dlouhodobýho nájemce, za pět let se stěhuje zpět do Prahy). nicméně, že je potřeba zaplatit rezervaci přes to airbnb (cena dvou nájmů+ deposit ve výši nájmu), pak až dostanu spojení s agentem od airbnb a můžu se jít podívat na byt. a v případě, že to nebudu chtít, mi vrátí airbnb peníze, a že veškerý poplatky jdou za majitelem bytu.
    já bych potřebovala vědět, jestli to tak skutečně je, jestli majitel nekecá a je tohle standardní postup. v té přímé online platbě na tom serveru airbnb je uvedena částka skutečně toho, na čem jsme se domluvili, a fee pro airbnb 0,-, což taky souhlasí. potřebovala bych ale vědět, že mi skutečně vrátí celou částku (dva nájmy + deposit), protože kromě výpisu z účtu, když tu rezervaci udělám, nemám nic v ruce.. jen jakési maily majitele bytu (fakt je majitel, lustrovala jsem ho v katastru nemovitostí, resp. spolumajitel, ve skutečnosti jsou majitelé dvě fyzické osoby, jedna má trvalý pobyt v Rusku, druhá - tenhle s kým komunikuju, má trvalý na adrese poptávaného bytu).

máte někdo zkušenost, nebo aspoň echo na koho se obrátit, prosím?
    děkuju moc za jakoukoliv reakci.
    KERB
    KERB --- ---
    AirBnB se musí jen zprůhlednit. Regulace potřebná není, říká expert - iDNES.cz
    https://ekonomika.idnes.cz/...rska-komora-airbnb-dbi-/ekonomika.aspx?c=A181102_104804_ekonomika_tanc
    KERB
    KERB --- ---
    Praha výrazně omezí Airbnb. Nová magistrátní koalice chce zvýšit poplatky a omezit dobu možného pronájmu | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...a-magistratni-koalice-chce-zvysit-poplatky-a-omezit-dobu-mozneho-pronajmu
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: proč skulinu? zajima me proste definice kratkodobyho pronajmu, co to presne je
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Proc je to pro tebe dulezity? Snazis se v ty definici najit nejakou skulinu?
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    KERB: neni tam neco o tom, ze pri kratkodobem pronajmu (=hotelove sluzby) jsou poskytovany i dalsi sluzby - peres rucniky, zajistujes snidani, uklid ..., kdezto pronajem jako takovy je proste byt, klice, zaplaceny najem, maximane nutne opravy ...
    ???
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: no ono je to dany zakonem , jen hledam tu definici. prece mi nerikej, ze kdyz pronajmu nekomu byt a on se mi za mesic odhlasi , ze je to kratkodoby pronajem a musim na to mit zivnost, to asi ne
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Mel jsem mesicni pronajmy pres airbnb a povazoval bych to za kratkodoby pronajem porad. Vytizenost daneho bytu na to podle me nema vliv.
    KERB
    KERB --- ---
    helejte jaka je definice kratkodobeho resp. dlouhodobeho pronajmu?

jakmile pronajimate treba na mesic 12x za rok, je to kratkodoby pronajem?
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    R4BB1T: nemam okamzitou rezervaci, zadny host mi v uplynulem roce rezervaci nezrusil, a stejne moje data maji - pouze data z roku 2015, predtim a ani potom ne...

mmchdm, prijmy jsem zdanila, castka je spravna (coz pani i potvrdila), vubec nechapu, proc mi z fin. uradu volali. imho jen proto, aby delali ramena...
    KERB
    KERB --- ---
    87HIGHFLYER: tak tak
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KERB: nebo nebejt kunda a danit to:)
    KERB
    KERB --- ---
    R4BB1T: tzn. zrusit okamzitou rezervaci a cechum neschvalovat ?:))
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    repost z VV:
    Trik na Airbnb: daňaři hrají hosty. Dostanou se tak k účtům majitelů bytů - iDNES.cz
    https://ekonomika.idnes.cz/...gulace-danova-spava-dgg-/ekonomika.aspx?c=A181002_190340_ekonomika_rts

Koncem července Finanční správa prohlásila, že má přehled o tom, kdo si v Česku přivydělává pronájmem nemovitosti přes službu Airbnb. A okamžitě začala dlužníky, kteří státu ze svého příjmu neodvedli daň, obesílat s výzvami k úhradě.
    ...
    Dodnes přitom nebylo jasné, jakým způsobem se daňaři k údajům o miliardovém byznysu dostávají, protože sama společnost ujišťovala, že českým úřadům žádné údaje nepředala.

Podle zjištění MF DNES využívají zaměstnanci Finanční správy minimálně v některých případech obyčejný, ale velmi účinný trik.

Protože sama Airbnb číslo bankovního účtu hostitele úředníkům neposkytne, postupují daňaři podobně jako běžný zájemce o ubytování: vyberou si termín a zaplatí zálohu. Obratem však rezervaci zruší. Poté už jen vyčkávají, z jakého účtu dorazí vrácená záloha. A právě na tento účet se poté zaměřují. Redakce získala tuto informaci od několika zdrojů přímo z Finanční správy.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    Ahoj, nevite jak to je s davam si pobytu pres airbnb do nakladu firmy? To je potreba se dohodnout s majitelem bytu, aby mi vystavil nejaky doklad? Vidim, ze airbnb resi jen ten svuj zprostredkovaci poplatek
    AUJA
    AUJA --- ---
    Ahoj, přišel dopis z fú - hledám někoho, kdo se v problematice krátkodobých pronájmů na platformě Airbnb pohybuje a pomohl by mi s vyplněním a vyřešením dodatečného přiznání.
    MALAOFCE
    MALAOFCE --- ---
    Zdravím, nabízím své služby všem, kteří by si rádi nechali nafotit (nejen) interiér. Na mé fotografie se můžete podívat zde https://simberankova.tumblr.com/ Ceny cca poloviční proti tomu, co najdete na webu, domluvíme se ve zprávách. díky za pozornost!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam