• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REVANMilostné hry, erotické doteky, jemné milování.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    MORGAIN: Povíš něco víc o té "pohádce"?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ano on je totiz mrdoom tajne velmi citlivej chlapik.. ale je to hodne tajný, prostě to má schovaný někde ve svém hlubokém nitru a navenek mu dělá hroznej problém to ventilovat ;)))

"MRDOOM --- --- 16:37:47 14.11.2013 --- 02:40 :: sledované diskuze
    Tak mě napadá, jestli se to náhodou nebude nelíbit kolegovi z bývalé práce, nakonec, přeříznout mu manželku asi není úplně košír, ale je to debil a zaslouží si to."

MRDOOM: jsem zvědavá s čím se vytasíš ted, že ti to ztěžuje situaci se někde citlivě ventilovat, protože ty prostě máš v sobě velkou čínskou zeď za kterou vlastně ani nemůžeš :))
    EVA_
    EVA_ --- ---
    MORGAIN: :-) Píšeš fakt jak z Vesmíru.:-))) Taky mám poslední dobou dojem, že na mě muži reagují jinak, než dřív, dostala jsem se dokonce k tomu, že jsem se po několika desetiletích nepříjemné rozzuřenosti mohla přitulit k tátovi. Doslova jsem se do něj schoulila...a svět se mění. Už rok si můžu dovolit manžela požádat o to, aby mě objal, když jsem smutná (něžně), nebo rozzuřená (pevně). Banalita, ale pro mě výsledek obrovské práce....
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    GRANTORINO: No, a já jsem na to psala, že s tím se setkávám minimálně. Naopak se obvykle setkám s normální reakcí typu obejmout, vzít kolem ramen, konejšit atp... A neuvědomuju si, že by se někdo v mém okolí někdy nějaké ženě za to vyloženě posmíval. Chlapovi ano.

I třeba u dojemného filmu, žena dojatá být může a obvykle to nikoho nepohorší, ale chlap, který by si beknul v kině by byl považovaný za fakt divného.

Ale možná se prostě pohybujeme každá ve výrazně odlišné společnosti... kdo ví.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAIN: to si prostě nemyslím, uvedla jsem důvody... tvým argumentům jsem postavila naprosto stejné řeči ženám
    "aby něco vydržela", "nebuď z cukru", "nedělej ze sebe chudinku", "bud silná", "nebud hysterka/citlivka" (!) tohle je hodne castý, " neřvi",
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    GRANTORINO: Ne, psala jsem, že si myslím, že je na muže vyvinut společností větší tlak na to, aby neprojevovali citlivost, než na ženy....
    To, kdo má život těžší, s tím v mých očích není spojeno... :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAIN: obhajovala si mužskou citlivost s poukázáním na to, že to vlastně mají těžší než ženský, říkám, že to není pravda,
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    GRANTORINO: Nesouhlasím. Souhlasím s tím, že na ženy je vyvíjený velký tlak atd. Nesouhlasím s tím, že na muže to tak není. Myslím si, že se na to díváš z hodně vyhraněného jednostranného pohledu a s tím se neztotožňuji. Možná máš teď takové životní zkušenosti, nebo jsi v podobné životní situaci, ale to podle mě není stejně důvod k tomu generalizovat na takovéhle úrovni.

Nicméně cítím tu také míchání jablek s hruškama (a možná i švestkama a nějakou tou zeleninou). Zapojila jsem se do diskuse ve fázi, kdy se řešilo v podstatě pouze to, proč jsou muži často méně otevření pocitům spojeným s napojením partnerů na sebe v sexu atp. A že muži často méně projevují emoce a zdánlivě je i méně prožívají, než ženy. Krom toho, že si myslím, že to tak je i z důvodů evolučně-biologických, tak si myslím, že je to i dáno větší tolerancí vůči emocionálnímu chování i ženy ve společnosti - nebo alespoň muži v mém okolí s tím nemají problém a naopak si rádi zahradou na "rytíře na bílém koni, který zachrání dámu v nesnázích". A ještě se mi asi nestalo, že by emocionální reakce (včetně slz) byla předmětem posměchů.
    A nemíchala bych do toho nezbytně jako související, že žena má být "krásná, pracovitá, pilná, plodná, vsechno zvládnout, pracovat a to vsechno si nesmi stezovat" - tedy ty zmíněné hrušky, švestky a zeleninu... Protože to je podle mě úplně jiná pohádka...

Nicméně mi to, co píšeš, připomnělo knihu Tao sexu od Benjamina Kurase, který tam píše něco v tom smyslu, že ženy dělají svět krásný - pečují o něj atp. - pokud jsou (u)spokojené. A pokud muž chce, aby byl jeho svět krásný, tak se má postarat o to, aby jeho žena byla (u)spokojená... :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    život je o překonávání se a kdo to dopředu vzdává, tak nezaslouží žádnou lítost, obětování a kompromisy, kdo tohle nechápe a neunaučil se to ani se o to nesnaží, ten si za svojí situaci může naprosto sám a všichni víme, že snaha je půlka úspěchu!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAIN: s tím fakt nesouhlasím, podle mě je ten tlak naprosto stejnej, i na holku se tlačí "aby něco vydržela", "nebuď z cukru", "nedělej ze sebe chudinku", "bud silná", "nebud hysterka/citlivka" (!) tohle je hodne castý, " neřvi",
    ale nakonec celkove je mnohonasobne vyšší
    potom to pokracuje tím že se nebere ohled na to jestli má holka krámy /nebud hysterka, más pms, ty mas kramy/ a nakonec poměrně silně se na ženskou tlačí ohledně těhotenství /zenska tehotna nema mozek, samy tehule vsude/ a nakonec musí poslouchat tvrdý kecy kolem toho, že má děti /cast bezdetnych tvrde prohlasuje, ze nesnasi deti, dokonce se tím chlubí/, "mamina", "milfka" atd....

tlak na zenskou je neskutecne vyssi ve vsech ohledech, musi bejt krásná, pracovitá, pilná, plodná, vsechno zvládnout, pracovat a to vsechno si nesmi stezovat a samozrejme musi byt dokonala milenka / tu moji to nebavi, je porad unavena, neumi to, neexperimentuje, nevykouri mi ho, kdyz prijdu z prace/, jinak je brana za citlivku a hysterku a neschopnou a stezovat si muze ale jen nekomu a tam ten obranny val je mnohem tezsi vytvorit nez u chlapa... takze to dostava mnohem vic sezrat...

a ano je pravda, ze spoustu mužů si tu citlivost přebere jako že nechtějí vůbec bojovat s tím, prostě si tu laťku dají téměř někma na zem a potom ji s klidem překročí a s úsměvem řeknou, že toni to prostě jinak neumějí / nechtějí ... tohle jsou skutečný srabové a ti si nezaslouží vůbec žádnou lítost

s muži ted lítost nemám, pokud vidím, že ten člověk to vpodstatě vzdal, já si to vzdát třeba dovolit ani nemůžu, takže ne opravdu nebudu litovat někoho, protože to sám se sebou neumí
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    GRANTORINO: Já si myslím, že společenský tlak je na muže je v tomhle vyšší. Od mala se klukům říkají věci jako "kluci nepláčou", "nebuď baba", "přijmi to jako chlap" atd. Takže podle mě muži jsou mnohdy společností a výchovou tlačeni k tomu, aby neprojevovali emoce (popřípadě jiné, než pozitivní emoce). A v podstatě jedna z cest, jak toho dosáhnout, je prostě si je nepouštět a vytvořit si obraný val, skrze který se k tobě nedostanou. U holek tenhle tlak podle mě není tak tvrdý...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    REVAN: no takhle jak to pises, to vypada trochu jinak, ale... teprve s tim tvym vysvetlenim

jinak tvrdit, ze pro muze muze bejt neco zranitlnejsi nez pro zenu, v tom nevidim zadne opodstatneni i pres tvoje vysvetleni, mylsim, že být "hnusná bezciná svině" není přijatelné ani pro jedno pohlaví a zranitelné to muze byt pro oba stejne a pro zenu i vic/min... nevidim rozdil v pohlavi, to je hodne individualni

me nekdy prijde, ze se lidi potrebujou otrkat proste... nekdy jsou otrkani aniz by chteli... a nekdy k tomu vede i neco jako predstirana citlivost, ktera ve skutecnosti je jenom sobectvim a necitlivosti, ale dobre maskovana
    LILY
    LILY --- ---
    EVA_: já mám taky spoustu obran, zamlada byly potřeba, teď se jich postupně zbavuju. Jde to teda hooodně pomalu, protože mít je je do určité míry výhodné (člověka se nic nedotkne).
    A k tvému poslednímu dotazu - rozhodně to nebude fungovat, pokud se je bude snažit osekat někdo zvenčí (tj. kdokoliv jiný, než dotyčná osoba, protože to může být vnímáno jako dosti ohrožující nebo tak něco).
    EVA_
    EVA_ --- ---
    REVAN: Mě se líbí ta otevřenost, se kterou o tom píšeš...

Mimochodem, když jsem četla toho Mrdooma, tak jsem se dívala na tu bezcitnou svini. Fakt je, že ty pevnosti a obranný valy jsou a asi se s nima musí nějak nakládat. A fakt je taky to, že zrovna řeším to, jestli si dovolit ty pocity, nebo ne, a jak. Opětovné shledání s nimi. je šok. A prožít je...když člověk zjistí, že to, co z něj ční na povrchu, je špička ledovce. Vím, o čem mluví. Jestli tohle jednou dám, tak budu mít pro bariéry opravdu něžné pochopení.

Dá se v muži "nastartovat" touhu jít za bariéry, otevřít se a vidět hlouběji do života? A zažívat citovou blízkost?
    REVAN
    REVAN --- ---
    GRANTORINO: Ok, zpětná vazba pro něj, ale asi mu fakt nerozumíš.
    MRDOOM: se snažil něco sdílet. Trochu neohrabaný způsob plně odpovídá té "čínské zdi". Nicméně, pravda, Morgain a Eva mluví o něčem trochu jiném.

Ale proč na to reaguju: Byla řeč o tom, že možná každý muž, i když to tak přes obranné valy nevypadá, v sobě může mít tu schopnost vcítit se a prožívat skrze ženu její pocity. No a ono ho to osloví a mluví o svých obranných valech, a nevypadá to, že by je považoval za něco co se mu líbí a s čím by byl spokojený (a to je z pozice silných obranných valů otevření se), no a ty ho setřeš.
    Nechci nikoho opravovat, umravňovat, kritizovat - spíš upozornit na proces. Vím, jaké to bylo se přes ty husté obranné valy prohrabat k nějakému poznání citů a že ani moje reakce nebývaly nijak "hladké", stejně tak nebývaly pochopeny, a jejich odmítnutí zraňovalo o to víc, o co bylo těžké vůbec nějaké neohrabané citové otevření vyprodukovat. Chlap to má v tomto ještě těžší, protože v citech je zranitelnější než žena, a být "hnusná bezcitná svině" je socio-genderově snáze přijatelnější, než citově otevřený muž, zvláště v mladším věku.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    EVA_: :)
    no je to ovšem i vykoupený jinýma věcma...ale ted jsem měla chuť vyzdvihnout to pěkný, zvlášť po náročné noci, která byla naplněná vášněmi i totální únavou a vyčerpáním nás dvou, on ještě o něco víc vyčerpanější, a já šťastná, že s ním můžu být a prožívat svoje extatické stavy, na které tak umí krásně reagovat a ty hry, které se mnou umí hrát :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    GRANTORINO: Se mi chce bulet, když to čtu.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Myslím, že jemné milování a erotické hry se můžou dost dobře doplňovat s jinými druhy sexu, naopak, je to mnohem rozmanitější potom, city si třeba neumím představit, že bych vypustila a něha a důvěra je absolutním základem, jinak bych si sex vůbec neužila, jsem ráda že se dá to všechno objevit u některých lidí dohromady a nemusím se spokojit jen s jednou částí téhle hry.
    A hravost mě baví hodně, jsem teď mnohem spokojenější s někým, kdo má o mě i tu starostlivost a nejen, že si spolu užijeme, ale prostě cítím tu empatii vzájemnou, ne jen, že bychom byli dva lidi vedle sebe, ale jsme propojený, miluju to, i když to není dokonalá situace a není ani jednoduchá, činí mě to šťastnou.
    Líbí se mi mazlit se s nim po ránu, když je unavenej, ale dělá mu to dobře, jen to mazlení, jako když se dvě kočky mazlí spolu. Jak se mi omlouvá za věci, za který nemůže, jak je pozornej ke mě a vždycky má na mě čas a snaží se se mnou trávit čas, který může. Vím, že dělá maximum, snaží se, to mě potom ten sex baví, jsem vždycky natěšená ho vidět, mám potom tolik energie když k němu jedu a když má přijet reaguje na to moje celé tělo vzrušením. Je v tom tolik energie, je cítit, je hmatatelná, miluju tu hmotu energie, která to celé vyplní, jak se to celé propojí v jeden celek, za jediným cílem vytvořit silné spojení, není pro mě důležité mít orgasmus, líbí se mi ten proces, jeho mužská energie a moje ženská, já taju, rozpouštím se a on se vrhá kupředu a nenecháva jedinej kousíček bez pozornosti, ovládne mě,nenechá mě se hýbat, čím víc se snažím unikat, tím víc mě drží, až se to celé propojí... neskutečnej zážitek. Stačí dotek, stačí polibek, nemůžeme se od sebe odtrhnout, přestože máme tak málo času na sebe, je to strhující lavina emocí, citů i pudů a to všechno do sebe zapadá. Je to vždycky jedinečnej okamžik a každého si vážím. Přítomné bytí a uskutečňování, naplňování. Přijela bych za ním kdykoliv a kamkoliv, ve tři ráno, v jednu odpoledne, kam sahají moje možnosti.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    MORGAIN: Ještě - Osho, Deida a ještě pár lidí, od kterých jsem něco četla říkají cosi o duchovním aspektu, o otevření se jeden druhému a následně "nahoru", Bohu, Vesmíru...a všichni shodně tvrdí, že pokud k tomu nedojde, pokud dlouhodobý vztah (deset let manželství) postrádá tuhle odevzdanost, bude mu vždycky něco chybět. Odsud generalizace.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    MORGAIN: To zní rozumně.:-)

GRANTORINO: Nová ikona, supr! (sorry za OT)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam