LUBOB: citace : HDV je spatne zformulovana. teorii vicerozmerneho casu se fyzikove & matematici zabyvaji.
reakce : Teorie Všeho je velké sousto "i pro laika" a tak se nedivte, že jsem jí nezformuloval dokonale. Co se týče vícedimenzionálního času, i pro mě je to stále podivné až nadpřirozené...s pochopením takové reality sám "bojuji" těch 30 let. Jenže když vidím jak strunoví teoretici vysvětlují vyšší dimenze ( délkové ) pomocí "rtubiček v nich lezou mravenci", tak potom stejné fantazie mohu mít já při navržení 3 časových dimenzí "v časoprostoru" ( jakožto geometrické artefakty ) a další dimenze časové už jen jako "matematické abstrakce" uvnitř hmoty, tedy jistou formu křivení-zakřivení těch vyšších dimenzí jimiž se hmota realizuje. Vím, že je to těžko představitelné, ale nepochopitelnost musí jít stranou před realitou ( pokud by to ta HDV realita byla ). Vím, že matematika vícedimenzionální čas zvládne, pouze nutno "řešit" fyzikální náplň či projev takového řešení. Vlnobalíček hmotový by to vysvětlil dobře.
citace : ze se nikdo nezabyva prave vasi teorii je dano tim, ze je neuchopitelna. & take neodpovida standardnim vedeckym postupum.
reakce : myslíte že všechny hypotézy, které v dnešní době ve fyzicve kolují, jsou uchopitelné ? a zdravému rozumu "přirozené" ? Např. slavná "inflace" po Třesku. Samozřejmě že je to konstrukt který "(vy)řeší" několik záhad a nutných vysvětlení. Ale jsou i jiné návrhy-konstrukty které by řešili totéž a elegantněji.
Dám vám "úvahový příklad" : fyzikové potřebují vysvětlit homogenitu, izotropii reliktní záření a další věci "rozfouknutím prostoru ( né časoprostoru, ale jen prostoru ) 10^50 krát. Copak stejný egekt neposkytne jev : plochý čp nekřivý nekonečný "se najednou" ( přikazuje to Vesmíru zákon o střídání symetrií s asymetiremi ) zvlní do stavu "pěny", ta je také nekonečná, ale přímka rovná nekonečná je "kratší" ( třebas o oněch 10^50 krát ) než přímka zvlněná, zkřivená. Pokud teedy Vesmír prošel Třeskem a musel "plnit příkazy" a na posloupnosti stavů přejít z 3+3 čp plochého do stavu "pěny" pak klidně se to může pozorovatelu A.Guthovi zdát jako "okamžité inflační rozepnutí" čp.