• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Nestačí Vám, že pomocí HDV lze např. napsat celou DNA


    tak pokud jde napsat celou DNA, tak by nemel byt zadny problem napsat treba obycejny butan.


    (I kdyz popravde, zas nerozumim, co to znamena napsat DNA. jsou to bezne pojmy ale pouzite v nejakem jinem skrytem vyznamu)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: v tom univerzalnim vzorci jsou cisla alfa, beta, gama, delta. jak se tam dostala? co znamenaji?
    dal jste je tam vy, ale pritom nevite, jaky je jejich vyznam. to zakonite vede k otazce, proc tam tedy jsou? jaka si myslite, ze je sance, ze nekdo jiny na to prijde, kdyz to nevite ani vy sam, jako autor te rovnice.

    (porad se zdraham to povazovat za rovnici, protoze "rovnice uhliku" mi proste nedava smysl. nevim, co si pod tim predstavit & vy to nikde nevysvetlujete).

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Proč já ? proč né někdo jiný, jsou miliony fyziků na světě...to by pak všechno uspíšilo a urychlilo, nemyslíte ? Proč já a proč né někdo matematicky vzdělanější, p r o č ?? to nechápu. Máte na to vysvětlení ? - - - 30 let letí HDV éterem.


    uz jsem to vysvetloval nekolikrat. HDV je neuchopitelna, nesrozumitelne zformulovana.


    vycucnete z tech tisicu stran textu to nejpodstatnejsi & sepiste to jedno- dvou-strankoveho elaborate tak, aby se s tim dalo pracovat. ted to opravdu nejde.


    ja matematicke predpoklady mam, klidne bych se tim zabyval dukladnejsi, ale nemuzu, protoze tomu zatim nerozumim.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Ona idea není nikterak logicky náročná a nepochopitelná. Pouze je neuvěřitená a jistou roli hraje zhrzenost chytrých že by diametrálně novou hypotézu vymyslel laik - to vadí fyzikům nejvíc. Kdybych jim nabídl půl miliardy, tak by se přetrhli, nevěříte ? Věřte !!!!!

    neverim. ja mam proto jine vysvetleni. nikdo tomu nerozumi, nikdo se v tom neorientuje. je to spatne zformulovano. teorii vicerozmerneho casu se fyzikove & matematici zabyvaji (& zabyvali mnohem drive nez jste s tim prisel vy). nekteri tomu venuji svou akademickou drahu.

    ze se nikdo nezabyva prave vasi teorii je dano tim, ze je neuchopitelna. & take neodpovida standardnim vedeckym postupum. to mi verte vy.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Není to dopracováno, ale už dnes vím, že jsem pomocí dvouznakových vzorců zkontroloval desítky současných fyzikálních interakcí.


    ano, ale to je pouze forma zapisu. neni pod tim zadna teorie. zkratka jen jina symbolika (podle me mene pruhledna).

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : tady zase vidim nesrovnalost. pisete, ze se jedna o dimenzi, ale zaroven ze se jedna o cislo.
    reakce : boha mu... jak chytáte za slovo ; jinde děláte hlupáčka že triviální věci nerozumíte a jinde zase "rozumíre" až-až. Pane, v tom univerzálním vzorci ( což je normální rovnice ) jsou alfa, beta atd. čísla, jistě, ale proč by ste kvůli tomu mě zakazoval do indexů také použít čísla abych označil různé dimenze...proč mi to vyčítáte ? Za veličinu "x" se žádné číslo nedosazuje, zůstává ta veličina stále dimenzí a stále púod označením "x" ...ale...ale má index číselný. Co je na tom k pohoršení.? Pokud je, musíte to lépe zdůvodnit. Proč by měl výsledek být "jen číslo" kde jste na to přišel ? dimenze se z á s a d n ě nemůže změnit v číslo ( ani veličina )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : mimochodem, jak popisujete molekuly? jak popisujete skupenske stavy? jak rozlisite treba krystalicky chlorid sodny od soli rozpustene ve vode, tedy rozpadlou na ionty? spousta otazek.
    reakce : ...no a nechtěl by jste rovnou, abych předložil světu celou dokončenou teorii ? např. lék na AIDS ? a další ? Nestačí Vám, že pomocí HDV lze např. napsat celou DNA a vyčíst tak z rovnice-šroubovice to, co se jinými "matematicko-chemickými" postupy a zápisy nedá ? Já došel aspoň k tomu C-N-O cyklu http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_002.doc , který běží na Slunci. Dál už je to na světové vědě....proč chcete všechno po mě ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : skoda, ze z tech 30 let, co se tomu venujete, jste radsi "neobetoval" par let studiu matematiky. to by vsechno uspisilo & usnadnilo.
    reakce : ...škoda že za těch 30 let se někdo "neobtěžoval" za mě pár let s nastudováním HDV v nedokončeném stavu a nedal jí do matematiky. Proč já ? proč né někdo jiný, jsou miliony fyziků na světě...to by pak všechno uspíšilo a urychlilo, nemyslíte ? Proč já a proč né někdo matematicky vzdělanější, p r o č ?? to nechápu. Máte na to vysvětlení ? - - - 30 let letí HDV éterem.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : nechci vas desit, ale nejste nesmrtelny. muzu vam garantovat, ze v tech vasich poznamkach, obrazcich & dokumentech se naprosto nikdo na zemekouli nevyzna. jestli chcete, aby ta hypoteza neodesla ze sveta s vami, tak je potreba, abyste to ucinil stravitelne pro dalsi nasledovniky. kdyz uz to nikdo (vy) nebude schopen vysvetlit, tak sam se tim nikdo jiny neprokousa.

    reakce : nevěřte tomu. Ona idea není nikterak logicky náročná a nepochopitelná. Pouze je neuvěřitená a jistou roli hraje zhrzenost chytrých že by diametrálně novou hypotézu vymyslel laik - to vadí fyzikům nejvíc. Kdybych jim nabídl půl miliardy, tak by se přetrhli, nevěříte ? Věřte !!!!!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : tuhle jste se cilil, ze strunari zavadeji 11 prostorovych dimenzi, ale vam nedela problem jich udelat 48 pro jediny atom & jeste k tomu prihodit dalsich dvacet casovych.
    reakce : není to pravda že jsem se rozčiloval nad strunovou teorií, to opravdu nemluvíte pravdu ! Najděte to. Určitě jste mou řeč pochopil jinak ( jak už časot )
    citace : ma to vsak jeden hacek. pocitat se s tim neda. nejsou to rovnice v tom smsylu, jak je zname v matematice. jsou jen jakesi symboly.
    reakce : nemáte pravdu. Počítat se s tím dá, jenže " zásadně jinak" Není to dopracováno, ale už dnes vím, že jsem pomocí dvouznakových vzorců zkontroloval desítky současných fyzikálních interakcí. cca 10% nesedí. Kde je chyba je otázkou....; takže by tyto dvouznakové rovnice mohly posloužit k jakési korekci :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_003.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_005.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_011.doc
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    uhlík mí 48 dimenzí délkových v čitateli a 12 dimenzí ve jmenovateli, 18 časových dimenzí v čitateli a 36 dimenzí časových ve jmenovateli. Indexy "i", "j" "a" , "b" znamenají že z nějakého velkého počtu dimenzí byla použita jistá dimenze "a" ( konkrétně jí pak nutno popsat číslem ) a multiplikována dvanáctkrát.


    tady zase vidim nesrovnalost. pisete, ze se jedna o dimenzi, ale zaroven ze se jedna o cislo. pokud bych vzal ten "vzorecek" uhliku & za dimenze dosadil cisla, pak vysledkem bude uhlik = nejake cislo. to uz mi vubec nedava smysl.


    mimochodem, jak popisujete molekuly? jak popisujete skupenske stavy? jak rozlisite treba krystalicky chlorid sodny od soli rozpustene ve vode, tedy rozpadlou na ionty? spousta otazek.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    HDV předběhla dobu. Myslel jsem před 15 ti lety že o 20-30 let. Dnes přidám ještě 20 let.


    nechci vas desit, ale nejste nesmrtelny. muzu vam garantovat, ze v tech vasich poznamkach, obrazcich & dokumentech se naprosto nikdo na zemekouli nevyzna. jestli chcete, aby ta hypoteza neodesla ze sveta s vami, tak je potreba, abyste to ucinil stravitelne pro dalsi nasledovniky. kdyz uz to nikdo (vy) nebude schopen vysvetlit, tak sam se tim nikdo jiny neprokousa.


    misto pilovani detailu by asi bylo uzitecnejsi venovat se srozumitelnemu zformulovani. skoda, ze z tech 30 let, co se tomu venujete, jste radsi "neobetoval" par let studiu matematiky. to by vsechno uspisilo & usnadnilo.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tuhle jste se cilil, ze strunari zavadeji 11 prostorovych dimenzi, ale vam nedela problem jich udelat 48 pro jediny atom & jeste k tomu prihodit dalsich dvacet casovych.
    ma to vsak jeden hacek. pocitat se s tim neda. nejsou to rovnice v tom smsylu, jak je zname v matematice. jsou jen jakesi symboly.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    GRENDAL: Díky, ale totálně se v tom nevyznám, tápu v tom jako "moucha v diesselově motoru". Stačí kousek napovědět ( blbuvzdorně ) pár tahů jak ze svého webu dodat sem obrázek.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: O.K. nevnucuji nikomu HDV...ať si čeká na své znovuvskříšení třebas 50 let, já už si svůj díl vykonal.

    O.K. vysvětlování je mou úlohou, ano...někdy už ztrácím chuť, protože HDV vysvětluji dozblbnutí po internetu 13 let.... bez špetky pochopení., neřku-li pomoci. Všichni jsou na pozici :"když sis jí Navrátile vymyslel tak si jí dotáhni až do posledního šroubku. ( co my bychol se Navrátile dřeli "za tebe", a ty abys pak slíznul odměnu ) . HDV předběhla dobu. Myslel jsem před 15 ti lety že o 20-30 let. Dnes přidám ještě 20 let.
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    Obrázky v HTML: img, map, area
    http://www.jakpsatweb.cz/html/obrazky.html
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    GRENDAL: pokud je tu návod jak vkládat obrázky tak poro mě to je stále zašifrováno a nepochopil jsem "jak"
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Zopakuji trpělivě to co už jsem řekl : geometrický časoprostor má 3+3 dimenzí. Vyšší počet dimenzí už není "geometrický stav", ale matematický popis vyšších dimenzí "uvězněných" ve hmotě, tj. je z nich hmota postavena-vyrobena. Takže jsem Vám tu ukázal už několik obrázků kde je vyšší počet dimenzí. Např. ten uhlík
    GRENDAL
    ... vidíte tam, že uhlík mí 48 dimenzí délkových v čitateli a 12 dimenzí ve jmenovateli, 18 časových dimenzí v čitateli a 36 dimenzí časových ve jmenovateli. Indexy "i", "j" "a" , "b" znamenají že z nějakého velkého počtu dimenzí byla použita jistá dimenze "a" ( konkrétně jí pak nutno popsat číslem ) a multiplikována dvanáctkrát.
    LUBOB: citace :
    dale nevim, co znamena vzorec uhliku. nejedna se pouze o mnohem komplikovanejsi & obskurnejsi zapis jiz zavedeneho 126C ?
    reakce : zdání klame. Až bude chemik potřebovat napsat nějakou složitou rovnici, a biolog dokonce bílkoviny, pak se mu přehlednost dvouznakového zápisu bude hodit. Je tu dokonce lehce poznat kdy je stystém nerovnovážný, kdy nesymstrický a kdy neúplný atd. Např. ten Heisen berg. Podle mě "princip neurčitosti" je závadný, je špatně interpretován., viz ukázky
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_054.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/b/b_036.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_054.doc
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: pokud vytvorim nejakou teorii/hypotezu, tak nikdo neni povinen ji studovat. nikdo. pokud chci, aby se ji nekdo zabyval, musim ji ucinit pristupnou, aby se studovat dala.


    ted si tedy ujasnete, jestli chcete, aby se tou vasi hypotezou nekdo zabyval. protoze pak je vysvetlovani na vasi strane kurtu. jinak to bohuzel nejde.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: 26. dimenzi? ja myslel, ze jsou jenom 3. ted uz tomu vubec nerozumim. ale jestlize se jedna o dimenzi, tak co pak znamena ta mocnina. dimenzi nelze mocnit stejne jako nelze mocnit osu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam