• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: to absolutne nic neresi. timhle zpusobem muzete tvrdit naprosto cokoliv. pokud by se to dostalo s necim do rozporu, tak proste pridate dalsi velicinu (dimenzi) & je to. s dalsim rozporem pribude dalsi dimenze (index). to je proti vsemu vedeckemu.


    zaroven neni mozne predlozit teorii, ve ktere je neco "zrejme nejak". teorie vychazi z nejakych pevne danych predpokladu & testuje se, kam vedou logicke dusledky. vsechno musi sedet. pokud to nekde hapruje, vede to k rozporu nebo paradox, tak je v te teorii neco spatne. pridavani dalsich parametru je spatna cesta & statisice parametru je hodne spatna cesta.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : moment, moment. pokud rozlisite 444 dimenzi indexy, tak potom je nemuzete mezi sebou nasobit. nedavno jste mi "vynadal", kdyz jsem je naivne kratil.
    reakce : Vy jste krátil šmahem "hlava nehlava". Zřejmě nebude možné krátit ty dimenze které budou mít jiný index, a možno krátit ty které budou mít stejný index. Krácení se možná bude hodti při nějakých zjednodušujících popisných operací, ale to je věc výzkumu. Já nejsem vševěd.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: To vše, celý vějíř veškeré hmoty, vějíř veškerých zákonů a pravidel a chování interakcí, to vše modeloval sám Vesmír 14 miliard let, pomalu a důkladně při selekci takové, aby předchozí artefakty vyhovovaly stavbě následných artefaktů. Je k nevíře, že už první hmotové výrobky se svými vlastnostmi musely "vědětů že nebudou v kolizi s budoucími složitými sloučeninami. Zákon o "střídání symetrí s asymetriemiů byl vzkutku impozantně moudrý....vesmír tak dlouho hledal v tom "vřícím vakuu" ten pravý vlnobalíček aby už při "zmrazení jeho" na věky nebyl v rozporu s budoucími volbami stavů, podob, charakterů, vlastností, spinů, nábojů, zákonů zachování, chování při "nabídnutých" teplotách, ionty, radiaceš, atd.atd. ...to vše Vesmír zkloubil postupně do posloupnosti Už na Mendělejevově tabulce je vidět ten úúúžasný řád : když se přidá elektron, hned je z toho jiný atom, když se přidá vazba, hned je to namísto kyseliny zásada, atd.atd. prostě je to jako když vidíte na nekonečně běžící kalkulačce běžet číslo "pí" ....běží a běží si ty čísílka donekonečna, ale...ale v jednu chvilku se ten "stroj" zastaví a "vyskočí" z něj klon, zamrznutý stav - vlnobalíček ...vyskočí z té "zárodečné vřící pěny čp a už se ten pak nemění...vyskočí kvark U a je stejný navěky....vyrobí vesmír sloučeninu kysličník siřičitý a ...a už se tato navěky nemění. A vývoj jde dál, podle poslopnosti změn stavů a nové stavy se musí přizpůsobit již hotovým stavům. Přidoda tak dlouho hledá variantu novou až ta vyhoví iž sávajícím i co do chemie, či biologie, či hmotnosti, či radiace, či polarity, či dalším a dalším kombinačním multisestavám.
    Vidíte, že od Třesku vzniká nejen hmota ( nejdříve jednoduché vlnobalíčky ) ale postupně vznikají i nové a nové zákony !!!! chemické bilologické a jiné. Po Třesku zákony nebyly všechny jak je známe dnes, nýbrž i zákony mají svou vývojovou posloupnost tak jak se rodily hmotové součeniny, tak se k nim rodily i pravidla chování. - - A bude velmi, velmi zajímavé v tomto filozofickém duchu ukázat na vývoj člověka, zda to bylo "předem" jasný jaký dnes bude, anebo zda ty "selekce byly předem jasné" či jak to bylo a být mohlo a jak nemohlo. !
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: moment, moment. pokud rozlisite 444 dimenzi indexy, tak potom je nemuzete mezi sebou nasobit. nedavno jste mi "vynadal", kdyz jsem je naivne kratil.


    & pokud se nemuzou mezi sebou nasobit, tak by tam musel byt pro kazdou dimenzi jeden symbol & zapis takove molekuly by popsal nekolik desitek stran papiru. pritom strukturni vzorec (jak jej zname z organicke chemie) se vejde na kousek papiru.


    dalsi problem pak vidim v te izomerii. vas vzorec nerozlisuje mezi butane & isobutanem. & v pripade vyssich uhlovodiku je ten pocet isomer mnohem vyssi. takovy eikosan ma 366 319 izomeru. pritom by vsechny byly popsany stejnym vzorcem, ac to jsou ruzne chemicke latky.


    Možná lehčí hmota ( kyselina sírová ) má méně mocninový výraz než těžká hmota ( olovnaté baryum )


    to podle vaseho system nikoliv. cim vice protonu/elektronu/neutronu, tim vyssi mocnina & pochopitelne I vyssi hmota.


    obavam se, ze pres miliony dimenzi (viz DNA) cesta nepovede.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: paráda, no vidíte...citace : "tak mi neni jasne, jak zpetne rozkodovat, co je to za latku." reakce : ani mě to není jasné. No páte-li bujnou fantazii, musíte si domýšlet, že každá chemická látka má jiné vlastnosti ( od hmotnosti počínaje, přes PH, po zápach konče ) a to ze "zapíše" těmi indexy u dimenzí. Má-li nějaká chemická látka 444 dimenzí "téčkových" měly by se rozlišit indexy. Když se luští DNA tak ona je tvořena dvěma polynukleotidovými řetězci, pak má ty 4 nukleové kyseliny pod "písnenkovými znaky" A , G , C , T ( to jsou zase nějaké kyseliny a ...a když vidíte na papíře zápisy s použitím znaků AGCT, tak je to šílenost, je-li těch řádků na jednom listu 32 a těch listů je tlistá knika. Taky to vypadá nepřehledně. Nakonec se vždy najde metodiky jak "rozlišovat".


    citace : navic, butan je mala molekula, ma molarni hmotnost pouze 58 g/mol,
    reakce : možná "hmotnost" nezávisí na počtu použitých dimenzí. Možná lehčí hmota ( kyselina sírová ) má méně mocninový výraz než těžká hmota ( olovnaté baryum )
    citace : ... ale uz u nej jsou ty mocniny pomerne vysoke. pritom takova DNA ma molarni hmotnost nekolik milionu. vytvorit zapis pro takovou molekulu by trvalo strasne dlouho & sestavit profil DNA z jiz hotoveho zapisu je podle me nemozny.
    reakce : To je jen zdání, počítač to umí podle k tomu vymodelovanému softwaru lehce. (( Dneska umí vyrobit atomovou bombu kdejakej afgánskej terorista...; v r. 1943 to byl vrchol vědy ))
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB: příroda nepoužívá sčítance, ale multiplikuje dimenze

    jeste bych dodal, ze priroda nic takoveho nedela. scitani & nasobeni jsou pouze formalni postupy, zpusoby manipulace s cisly. priroda zadne formalni veci nedela. ta proste je jaka je.

    mimochodem,
    5x2=2+2+2+2+2.

    & zlogaritmovanim toho soucinu to zase prejde na scitani.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ale já užívám součinů těch vzorečků...to je velký pokrok ( příroda nepoužívá sčítance, ale multiplikuje dimenze...vlnobalíčkuje )


    ja v tom tedy priznam se moc velky pokrok zatim nevidim. budeme-li mit misto klasickych dimenzi 3+1 najednou dimenzi nekolik milionu, tak nam vsechno jenom zkomplikuje. vzpomente, jak nam dalsi dve casove dimenze zkomplikovaly obycejne pohybove rovnice (rychlost s deviti slozkami, zrychleni s 27).


    & to jsme zatim jen u jednotlivych molekul. co az prijdou cele shluky molekul, smesi, reakce, zavislost na teplote, koncentraci?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tak jsem si to vyzkousel, funguje to snadno. jen vidim malou potiz v tom, ze pokud napisu "vzorec" teto latky


    (x690.t444)/(x324.t846)


    tak mi neni jasne, jak zpetne rozkodovat, co je to za latku.


    navic, butan je mala molekula, ma molarni hmotnost pouze 58 g/mol, ale uz u nej jsou ty mocniny pomerne vysoke. pritom takova DNA ma molarni hmotnost nekolik milionu. vytvorit zapis pro takovou molekulu by trvalo strasne dlouho & sestavit profil DNA z jiz hotoveho zapisu je podle me nemozny.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane LUBOB, já tak daleko "ve vývoji" nejsem...já jsem před 24 mi lety si ověřil cyklus C-N-O a když to vyšlo, vrátil jsem se k jiným podstatnějším problémům a svému výzkumu do rámce HDV. Určitě jste si všimnul "vynálezu", že fyzika veškeré interakce popisuje symbolikou "sčítanců" ( např. : p = n + e + ný ), ale já užívám součinů těch vzorečků...to je velký pokrok ( příroda nepoužívá sčítance, ale multiplikuje dimenze...vlnobalíčkuje ). Takže když vidíte chzemický vzorec butanu ten "grafický" jsou tam "tyčinky" jakožto vazby dvou atomů mezi sebou, je to "propojení" přes společný elektron, atd. ( vidíte, jak se vlnobalíčky propojují ) a tak i z grafiky je možné dedukovat že použiji-li 4 uhlíky a deset vodíků, že možná "se použily" různé dimenze téže veličiny, čili tam je zapotřebí didat k těm "x" indexy...jsou různé....čili i dimenze je použita jednou stejná jednou různá...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jak by vypadal iso-butan? podle toho postupu by mel stejny vzorec.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: je tam gramatický překlep, sorry.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Opakování matka moudrosti, vidím, že zde ho ( toho opakování ) není nikdy dost : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/ea/ea_016.doc .
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: To máte možná pravdu. Podobně jako Michelson-Morleyho pokus s interferometrem, kdy on honil fotony od zrcátka k zrcátku, aby zjistil ten éter, vlastně není ani fyzicky zapotřebí ten interferometr, aby se na papíře postavil výpočet Lorentzova faktoru a celá Lorentzova transformnace. Podobně zde když se budou kompaktifikovat realáné fyzikální dimenze, tak zápis jaksi přejde v matematickou interpretaci bez geometrického stavu vyjádření...hmota se stává jakousi fizikální realitou z fyzikálních abstrakcí ( multivlnobalíčků ) dimenzí veličiny "čas" a "délka".
    Za chvíli Vám dodám vzorec butanu. Musím to nejdříve dodat na svůj web a pak sem dodat odkaz ( jinak to neumím )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: to ma ale svoje dusledky. jestlize je to jen symbolicky zapis (oznaceni) atomu uhliku, pak znakum (t,x) v tom zapisu nemuzeme prisuzovat fyzikalni vyznam. & tudiz ani matematicky. mocnina neni mocnina, lomitko neni lomitko, x neni delka, t neni cas.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: No to je vynikající...nemohu si nic lepšího přát. Takovou nabídku jsem nedostal za celých 30 let.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Ten butan ( dvouznakový vzorec ) dodám hned jak se k tomu dostanu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :
    reakce : Jistě, máte pravdu, pokud jsem někde řekl "rovnice" je to přebrept. Uhlík mohu vyjádřit jen vzorcem dvouznakovým.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jak jsem rekl, ja jsem jen ten matematicky nadenik. kreativni myslitel jste vy. to je vase prace.


    spisovatel pise roman, prekladatel jej pouze preklada. vy to vymyslete, ja to prelozim do matematickeho jazyka.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : chybi mi tam kreativni myslenka, jak temi dvema velicinami vytvorit tu treti.
    reakce : no, vidíte a o to jde. !!! To je to "Kolumbovo vejce"...máte zadání a tvořte, není umění se naučit těžkou matematiku, ale umění je vymyslet pomocí jednoduché matematiky novinku.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    řekněte "co" je neuchopitelné, ukažte na to prstem, co je nesrozumitelné, ukažte na to prstem...


    rovnice uhliku.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam