• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: To máte možná pravdu. Podobně jako Michelson-Morleyho pokus s interferometrem, kdy on honil fotony od zrcátka k zrcátku, aby zjistil ten éter, vlastně není ani fyzicky zapotřebí ten interferometr, aby se na papíře postavil výpočet Lorentzova faktoru a celá Lorentzova transformnace. Podobně zde když se budou kompaktifikovat realáné fyzikální dimenze, tak zápis jaksi přejde v matematickou interpretaci bez geometrického stavu vyjádření...hmota se stává jakousi fizikální realitou z fyzikálních abstrakcí ( multivlnobalíčků ) dimenzí veličiny "čas" a "délka".
    Za chvíli Vám dodám vzorec butanu. Musím to nejdříve dodat na svůj web a pak sem dodat odkaz ( jinak to neumím )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: to ma ale svoje dusledky. jestlize je to jen symbolicky zapis (oznaceni) atomu uhliku, pak znakum (t,x) v tom zapisu nemuzeme prisuzovat fyzikalni vyznam. & tudiz ani matematicky. mocnina neni mocnina, lomitko neni lomitko, x neni delka, t neni cas.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: No to je vynikající...nemohu si nic lepšího přát. Takovou nabídku jsem nedostal za celých 30 let.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Ten butan ( dvouznakový vzorec ) dodám hned jak se k tomu dostanu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :
    reakce : Jistě, máte pravdu, pokud jsem někde řekl "rovnice" je to přebrept. Uhlík mohu vyjádřit jen vzorcem dvouznakovým.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jak jsem rekl, ja jsem jen ten matematicky nadenik. kreativni myslitel jste vy. to je vase prace.


    spisovatel pise roman, prekladatel jej pouze preklada. vy to vymyslete, ja to prelozim do matematickeho jazyka.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : chybi mi tam kreativni myslenka, jak temi dvema velicinami vytvorit tu treti.
    reakce : no, vidíte a o to jde. !!! To je to "Kolumbovo vejce"...máte zadání a tvořte, není umění se naučit těžkou matematiku, ale umění je vymyslet pomocí jednoduché matematiky novinku.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    řekněte "co" je neuchopitelné, ukažte na to prstem, co je nesrozumitelné, ukažte na to prstem...


    rovnice uhliku.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: s tim klidne souhlasim. pokud vytvorite algoritmus, jak zapsat chemickou latku matematickym zapisem, da se to vyuzit. ale porad to bude jen symbolika. nic jineho. nebudou to rovnice v matematickem smyslu. rovnice uhliku nebo rovnice pro uhlik mi porad nedava smysl. uhlik je atom & nema zadnou rovnici.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: duvod proc povazuju vasi HDV za nesrozumitelnou je ten, ze je neprehledne zformulovana. desitky samostatnych dokumentu, mnohe z nic kusy korespondnece ci diskusi, prolozene namitkami, pripadne nadavkami. v tom se neda orientovat.


    je potreba jit od jasnych & jednoznacnych definic, tvorit tvrzeni & prokladat je dukazy. zkratka to zformulovat do citelneho formatu.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Praktický užitek je nedozírný. My známe DNA jen jako "úsečku" uprostřed. Ale DNA má i začátek a ten je obrazem jaderné fyziky, cewlé fyziky i s kosmologií a dokonce celá DNA je "obrazem" celé Teorie Všeho. Bude-li známa kompletní DNA, bude možno stavět nečekané hmotové sloučeniny a tím pádem např. i lék proti rakovině, proti AIDS atd. ...a doslova okamžitě bez velkého výzkumu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Dostal jste za úkol vyřešit substituci Písmenka "m", což reprezentuje ve fyzikální řeči hmotu pomocí fyzikálních realit jimiž jsou dimenze veličin ( a každý ví, že jimi jsou veličina "Délka" - má tři dimenze = prostor ; a veličina "Čas"

    to ja nemumim. ale nikoliv proto, ze bych nemel dostatecne matematicke schopnosti. chybi mi tam kreativni myslenka, jak temi dvema velicinami vytvorit tu treti. & to je prave prace pro vas. kdyz mi tu myslenku srozumitelne predate, ja udelam tu maematickou rutinu.
    vite, byt dobrym matematikem zdaleka neznamena byt dobrym fyzikem. ale rozzhodne to pomaha. nicmene, genialni fyzikalni myslenky se rodi od zeleneho stolu, matematika v prvni fazi neni vubec potreba.

    kdyz se vam podari z tech vasich dokumentu udelat srozumitelny vytah, ja udelam ten matematicky ramec.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane, to je nekorektní argument. Až bude dvouznaková teorie hotová, tedy Vesmír "přepsán" do dvojkové soustavy, pak počítače, výkonné počítače dokáží "postavit" libovolnou chemickou interakci za milisekundy, ale v té podobě jak je uvádí "chemik" ( ony malované vzorce, šestiúhelníky s tyčinkami a kuličkami a označováním "po chemicku" tak s tím si počítač vědětz rady nebude ještě dlouho...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ne není tu vazba na HDV. To jen jsem zahlédl tu pitomost na internetu když jsem chtěl něco najít...praštilo mě to do hlavy. Souvislost to má tu, že mou HDV pokládáte za nesrozumitelnou a ten výrok se Vám líbí, anebo se líbí milionům čtenářů kteří ho baští jen proto že se pod nej podepsal věhlasný nadvědec.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ja napisu chemicky vzorec butanu za 5 vterin. vam to trva 50 minut. jak dlouho byste psal tu DNA? kde je prakticky uzitek takoveho zapisu?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Perfektní, lepší odpověď být nemohla....ano, proto, že je parabola tak definována.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    přišel Mimozemšťan k Člověku a požádal ho aby mu Člověk napsal "pozemskou značku-vzorec" uhlíku. Člověk napsal jakýsi klikyhák 12C6 ....Mimozemšťan nad tím kroutil hlavou proč Člověk píše, popíše realitu v nějaké substituční čmáranici.


    znacka neni totez co vzorec. znacka je symbol, ktery ve vzorci muze figurovat (treba chemicka rovnice). potvrzujete tedy, ze ve vasem pripade nejde o rovnici, ale pouze o symbol.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    z dnesšního dopoledne jsem strávil jedna a půl hodony na předvedení butanu ve dvouznakové řeči Už toho bylo cca 60% ) a .. a přišla pohroma : dokument se mi ztratil...nějakým nevydařeným pohybem myši. To se mi stává tak 1x do roka. Je fuč. Musím to udělat znova.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: at uz je tento vyrok jakykoliv, jaky vztah to ma k vasi HDV?podle me zadny. neni tu logicka vazba.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    vysvětlete mi proč je v rovnici paraboly x^2 = 2.y ta dvojka....proč ?


    jestli myslite tu prvni dvojku (mocninu), tak ta je tam prave proto, aby to byla parabola. tak je totiz parabola definovana. jestli myslite tu druhou dvojku (u y), tak tam jen proto, ze jste ji tam napsal. jakekoliv jine cislo by opet vedlo k parabole.


    ostatne, vase alfa & beta jsou v soucinu. takze to klidne muze byt jen cislo jedine. totez gama & delta.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pokud příroda ukáže, že "alfa..." atd. jsou nula, pak si fyzikové mohou za "alfa" dosadit jedničku a nec se nepoškodí.
    Einstein si také do pohybové rovnice dodal člen "lambda" a nevěděl zda ho příroda "přijme" jako pravdu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam