LUBOB: Rozhodl jsem se, že s Vámi ukončím dialog ( né komunikaci ale dialog ), protože ten nemá přínos ani pro mě, ani pro HDV. Děkuji za námahu.
Naposledy zareaguji na Vaši otázku zde položenou : Jde o naše lidské vnímání. My-lidé-Zem-těleso nevnímáme, že se pohybujeme vesmírem skororychlostí světla ( pro pozorovatele na Periferii naší pozorovatelnosti ) a to do tří směrů. Přesto vnímáme
docela zřetelně, že auto, které stálo na parkovišti ( pohybuje se ono také se Zemí skororychlostí světla ) se rozjelo a jede rychlostí 15km/hod. , směrem "x" v soustavě os. Ale my-lidé nevnímáme, už vůbec né zřetelně, že i toto auto v ose "x" dilatuje čas, tedy, že vykazuje tempo plnutí času v této ose "x" jiné než je onen "váš slavný" skalár, který u času prosazujete ( já ne, já říkám, že čas do osy "y" a "z" je jiný než do osy "x" - tam je dilatovaný pro to auto ) ..a tedy ona změna času ( pro auto ) v ose "x" je neměřitělně malá především pro ono excentrické vnímání "velikosti" časového intervalu, velikosti sekundy dle naší volby jednotek s tou excentricitou. Až bude jednotka délky veliká 3.10^- 8 m* pak
bude i srovnatelně porovnatelná ona 1.sekunda k tomu 1.m* ( metru s hvězdičkou ), ale nebude nikdy lidským tvorem "srovnatelně" vnímána, bude o 8 řádů vnímána excentricky.
5 m na parkovišti vnímáme lépe než 0,000000003 sekundy na parkovišti.