• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY:

    1/ zbytecne kopete okolo sebe i kdyz na vas doopravdy nikdo neutoci (LUBOB se chova naprosto ferove, ja bych s vami uz davno vybehl)
    2/ zbytecne si hrajete na zneuznaleho nepochopeneho genia. ja napriklad o vasi historii na mageu nevim naprosto nic, ale abych si na vas udelal nazor jaky uz mam, staci mi si precist jak moc nezvladate kritiku od ostatnich. tady.
    3/ zcela zbytecne resite nepodstatne a zcela zhuverile opomijite podstatne. vsiml jste si napriklad toho, ze se o vasi hypotezu konecne zacal nekdo zajimat?
    4/ zbytecne tu porad neco prekrucujete, nacez se odvolavate na to, ze prekrucuji ostatni. nejsem si jisty tim jestli to jen nevidite anebo jestli se jedna o sofistikovanejsi polohu "zlodej vola chytte zlodeje".

    a to jsem se pozastavil jenom nad formou, co teprve samotny obsah.

    co takhle strcit nohy do tepla, udelat si salek dobreho caje / dobre kavy a zamyslet se nad tim co se vam druzi snazi rici bez toho aniz byste se okamzite poddal hysterickemu navalu?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jesti tim borcem myslite me, tak vas muzu ubezpecit, ze o vasi existenci (& stejne tak o HDV) jsem nemel ani tuseni, dokud jste se neobjevil tady na nyxu. jak je to dlouho? rok?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: no, trochu jo, ale pochopte jak se musím cítit, když tento borec mě "pronásleduje vědecky" už 6 let svým nafoukaným chováním, pošlapáváním, znevažováním, atd. ( namísto dialogu, vstřícnosti ) spolu se svými soukmenovci, kdy celá ta banda na mě flusala v letech 2006 - 2009 ( a možná i on, on co mění IP už od Neviditelného psa, přes Mageo a Science Word, aj.) a kdy se mě v dobách krutého pronásledování nezastal. Naopak...Ukazuji mu jeho tvář...zrcadlo. (( a archívuji ty jeho "vědecké názory" )) A už tu nejde o jeho "pomoc" HDV kritikou, schopnou smysluplnou kritikou, ta už tu od něj nebude, ale o to ukázat mu jak nekorektně se 6 let choval. Porazím ho vědomostma, což on proti mě nedokáže. Také není od věci, že mu tu na NYXu stále sekunduje 11-13 zuřivců, kteří mají 6 let zlomyslnou radost z toho, že si můžou plivnout mínusku, bohudík jen tu mínusku ( když už neumí tu fyziku, ..)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: mimochodem, tady nejde o to, jestli to pochopi kazdy. ja jsem to psal specialne pro vas s tim, ze jsem se domnival, ze vite, o cem LT je.
    ted vidim, ze ne.

    nicmene, presto si myslim, ze kdyz neco napisu nejasne, ze je lepsi pozadat o objasneni, nez hned zacit nadavat. jen vzpomente jak jste mi pred chvili vynadal, & teprve pak jste si vsiml, ze jste nekolik mych prispevku proste prehledl.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: je to tak, jak jsem napsal. v tom grafu je na vodorovne ose relativni rychlost v/c, na svisle ose relativni dilatace casu t'/t. presne takhle to Lorentz myslel, muzete na to vzit jed.

    pokud byste chtel zobrazit cas absolutni (jenom t'), musel by to byt graf trojrozmerny, protoze v Lorentove vztahu jsou dve nezavisle promenne (v & t). treti promenna x uz je zavisla, protoze x=v*t.
    moje zobrazeni je jednodussi & da se snadno interpretovat.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    pozn. na odkazovanem prispevku (tucne sedym pismem hned na zacatku JOSEFDRUHY) staci podrzet kurzor mysi & hned vam to ukaze, o ktery prispevek se jedna. ani nemusite klikat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:
    Pane LUBOB, já dole napsal :"Né každý kdo LT zná a používá pochopil po jaké křivce se hodnoty čárkovaných údajů pohybují když do LT dosadíte různé „v“, udělejte si graf
    Opravdu si myslíte, že toto je graf, křivka, po níž se pohybují hodnoty "t ´" resp. "x ´" po dosazení "v" ( od nuly do cééé ) do LT ? A že to tak Lorentz sám myslel ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: vzdyt u toho meho prispevku je odkaz (tucne sedym pismem hned na zacatku JOSEFDRUHY) na vas prispevek, na ktery tim reaguju.
    & s Lorentzem to ma spolecneho to, ze ta krivka ukazuje relativni dilataci casu jako funkci relativni rychlosti (vztazeno k c, nebo chcete-li k vasemu oblibenemu c=1/1).
    pokud vam to neni jasne, tak si dosadte y=t'/t, x=v/c
    tvar krivky se tim nezmeni ani trochu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: takže podle Vás v rovicích LT nejsou ony dvě porovnávané rychlosti dvou těles proto, že jsou relativní ?, vůči sobě relativní?,
    ano, vuci sobe.

    tj. kdo já ?, já-pozorovatel...anebo raketa ? Opět nejste precizní...na takové nefyzikální kecy se pak nedá reagovat ! Vy prostě neumíte fyziku ani logiku ani sebemenší přesnost uvažování...
    ja, znamena ja, moje osoba. nevim odkud jste vzal raketu. jak chcete slovo ja jeste vice precizovat?

    Takový primitivní výrok je sice dobře, ale co s ním ?
    protoze je dobre, tak plati, ze staci jen rychlost jedna. neni potreba dvou rychlosti, protoze jsou stejne (u vektoroveho zapisu pouze s opacnym znamenkem, ale to nehraje roli, protoze ve vzorci je ctverec rychlosti).

    jeste jednou : jestlize se od vas pohybuji rychlosti v, tak vy se pohybujete stejnou rychlosti v ode me. jak vidite, nikde zadna druha rychlost nefiguruje, je tam porad jedno v.

    pokud do toho chcete zahrnout tretiho pozorovatele, tak je to porad to same. ja se budu pohybovat relativne k vam porad rychlosti v, ale jinou rychlosti (v1) k prozorovateli 3. stejne tak se budete vzhledem k pozorovateli 3 nejakou [obecne] jinou rychlosti v2 pohybovat vy.
    ten pak uvidi, ze vzhledem k jeho casu se muj cas meni jinak vas cas & jinak nez jeho vlastni cas. pro kazdeho z nas dvou (ja & vy) bude muset udelat dva vypocty Lorentzovy transformace.

    mne to pripada docela jasne & pruhledne. proc tolik agresivity?

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: vy jste ale slusny nervacek
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ..jenže to jste ( opět ) neřekl, že předvádíte tímto, touto ukázkou, křivku, po které se pohybují hodnoty čárkované v LT ( samozřejmě nesmysl ) ( po dosazení libovolných hodnot "t´" nebo "x ´" anebo "m_0" ...; dokonce presentujete tuto křivku LT jako y = sqrt(1-x^2), což nemá s Lorentzem nic společného. ) A protže to nemá nic s Lorentzem společného nemohl jsem "jasnovidně" vědět, že tou křivkou mi odpovídáte na můj dotaz. Prostě... je to s Vámi děs-a-hrůza.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: A kdeže máte v tom vzorečku pro „t“ od Lorentze ony dvě rychlosti ?, tj. v1 a v2 ???, jsou tam v tom vzorečku ?, aby jste porovnal R1 a R2 ??? Pane, žvaníte ( až se vám line pach od pusy )…udivujete mě svou fantasmagorií.

    ty dve rychlosti tam nejsou z toho duvodu, ze jsou relativni. ježiš-maria-josef... ; takže podle Vás v rovicích LT nejsou ony dvě porovnávané rychlosti dvou těles proto, že jsou relativní ?, vůči sobě relativní?, vůči pozorovateli relativní ? vůči vesmíru relativní, či vůči Einsteinovi relativní ???...bože... jestlize se ja tj. kdo já ?, já-pozorovatel...anebo raketa ? Opět nejste precizní...na takové nefyzikální kecy se pak nedá reagovat ! Vy prostě neumíte fyziku ani logiku ani sebemenší přesnost uvažování... pohybuji rychlosti v smerem od vas, je to totez, jako kdyz vy se pohybujete rychlosti v ode me. jistě, takové sdělení ovšem neřeší ani vaše zmatky ani ctoho Lorentze, ani dokonce žádný Váš protiargument. Takový primitivní výrok je sice dobře, ale co s ním ? v tom je cele to kouzlo. v tom je ta relativita. Pane, kouzlo je v něčem jiném, a relativita taky...než v té vaší triviální větičce...

    pokud se dve telesa budou pohybovat soubezne stejnou rychlosti ve směru ode mě od pozorovatele .. (dve rakety vedle sebe), tak at uz se pohybyji jakkoliv rychle, cas na obou raketach bude porad stejny, ..a ...a tím chcete říci co ? že mám falešné zuby, či že mám na listu 52 chybu ? ...co tím chcete říci, to mi musíte prozradit, anebo je to jinotajný důkaz, že HDV je chybná ? protoze relativne se ty rakety navzajem nepohybuji.?? a co s tím...

    presne takhle to Lorentz interpretuje, a neříkejte... opravdu to tak p ř e s n ě ten Lorentz myslel ? že čas na dvou vedle sebe letících raketách se stejnou rychlostí, že je stejný ? ? Pane LUBOB, dejte se na rybaření.... tak nevim, proc rikate, ze lzu. říkám tam kde lžete, že lžete a tak kde blábolíte, tam říkám, že blábolíte.... jen opakuji to same co tvrdil on. óóó, Vy opakujete to, co říkal-tvrdil sám Lorentz ???? Hm, názor si na to čtenář udělá sám. Děkji odejděte...anebo děkuji odcházím.

    tedy porovnává čas „t“ pro R1 a čas „t´ “ rakety R2 když se na ně dívá pozorovatel P ze země ???
    ale vubec ne. kde jste vzal toho tretiho pozorovatele ze zeme? Vy jste měl "pro výrok" stanovit kdo ho říká...Vy nectíte systém relativity, že cokoliv se pozoruje, nutno přesně říci "kdo" to pozoruje. tyka se to jen tech dvou (t, t'). A to je ten nesmysl. A vaše totální nepochopení..." tak jak jste tvrdil "pro LT" že se jedná o situaci pro R1 a R2, tak tyto jsou např. "parkoviště - jedna soustava R1 a auto R2 stojící na tom parkovišti. také se vzájemně pohybují stejnou rychlostí a...a vy tvrdíte že mezi nimi je LT vztah a že to tak Lorentz myswlel a vzorce pro auto na parkovišti vymyslel...ha-ha-ha Pane vy tomu totálně nerozumíte.

    a nejednou tu říkáte, že „transformujeme „soustavu do jiné soustavy“, to jsou ty vaše kotrmelce… že by z rakety do rakety ? pane?. ? upřesněte to
    z rakety do rakety. to je vychozi premise Lorentzovy transformace. nerozumím Vám..co je podle Vás "výchozí premise" pro Lorentze ? jaky je cas na hodinkach cestovatele (t') v porovnani s mym (t), kdyz se pohybuje vuci me rychlosti v. podal bych kritiku a pádnou kdybych věděl jakl to přesně myslíte, takže se zdržím...a tuším že opět cosi blábolíte
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:

    kde jsem napsal, že "w" nabývá libovolné hodnoty ???? ...zase tem Váš mozek...

    tady :
    [ JOSEFDRUHY @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]
    pak "w" rychlost proměnná může být ...

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: priznavam se, ze tomu opravdu nerozumim. muzete mi tu konvenci vysvetlit?
    je tedy w konstantni nebo je to promenna?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    udělejte si graf a zaneste do něj hodnoty, cca 10 či 20 hodnot…Jaká je to křivka ?...?....? , viz tady : [ JOSEFDRUHY @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]

    co je hnusneho na tom, ze jsem udelal, co jste po me chtel?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    A kdeže máte v tom vzorečku pro „t“ od Lorentze ony dvě rychlosti ?, tj. v1 a v2 ???, jsou tam v tom vzorečku ?, aby jste porovnal R1 a R2 ??? Pane, žvaníte ( až se vám line pach od pusy )…udivujete mě svou fantasmagorií.

    ty dve rychlosti tam nejsou z toho duvodu, ze jsou relativni. jestlize se ja pohybuji rychlosti v smerem od vas, je to totez, jako kdyz vy se pohybujete rychlosti v ode me. v tom je cele to kouzlo. v tom je ta relativita.

    pokud se dve telesa budou pohybovat soubezne stejnou rychlosti (dve rakety vedle sebe), tak at uz se pohybyji jakkoliv rychle, cas na obou raketach bude porad stejny, protoze relativne se ty rakety navzajem nepohybuji.

    presne takhle to Lorentz interpretuje, tak nevim, proc rikate, ze lzu. jen opakuji to same co tvrdil on.

    tedy porovnává čas „t“ pro R1 a čas „t´ “ rakety R2 když se na ně dívá pozorovatel P ze země ???
    ale vubec ne. kde jste vzal toho tretiho pozorovatele ze zeme? tyka se to jen tech dvou (t, t').

    a nejednou tu říkáte, že „transformujeme „soustavu do jiné soustavy“, to jsou ty vaše kotrmelce… že by z rakety do rakety ? pane?.
    z rakety do rakety. to je vychozi premise Lorentzovy transformace. jaky je cas na hodinkach cestovatele (t') v porovnani s mym (t), kdyz se pohybuje vuci me rychlosti v.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: proč nedáte odkaz? "kdeže" jsem to po Vás chtěl ?...a stále mě nasír*te..., tím že nectíte to, co požaduji : ke každému výroku či tvrzení dávekte odkaz. ! ano ???!!!!!!! prosím ! anebo mám kleknout ? Je to totálně neslušné něco tvrdit, a nedat k tomu odkaz či důkaz. (!) Je to nejen neslušné, ale i hnusné....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: konvence znamena dohoda, umluva.
    jistě ... o cem tedy vypovida konvence w=c/Sqrt[2] ?.o čem vypovídá, jsem Vám už vysvětlil. Pokud nechápete, je mi líto. Anebo se podívejte do všech dokumentů, které "konvenci" mou popisují , vysvětlují a hlavně proč. Je jich cca 5 - 10 , nepočítal jsem je. Ja vidim jedinou vec, & tu jsem popsal. ze w=212 132 km/s. jistě....Pane Darwine, k té vaši teorii "o přirozené vývěru druhů" bych měl zásadní pripomínku, náš domácí tygr má na kožichu bílou skvrnu, takže ta vaše teorie teplatí... na tu konvneci mohu pristoupit, ale nemuze zaroven platit, ze w je promenna (tedy ze w muze nabyvat libovolne hodnoty), pokud chceme aby ruchlost svetla byla konstantni.kde jsem napsal, že "w" nabývá libovolné hodnoty ???? ...zase tem Váš mozek...


    & pak tedy mame konvenci, ze w=212 132 km/s, bože, bože... já takovou konvenci nemám... ale vyznam takove konvence mi unika. význam a použití mé konvence Vám uniká proto, že jste dál nečetl, dál nestudoval a dál se nezamyslel k čemu mi byla dobrá a jak jsem jí použil a jak jsem pak zjistil že LT jsou "nesprávně" interpretovány a že LT jsou v podstatě pootáčením soustav" O to mi šlo a to jsem dokázal....ale to Vás mozek nepochopí ani za 10 let... nic z ni neplyne, k nicemu se neda pouzit. dá. Právě jsem to řekl : můj výsledek se dá použít jako důkaz že LT jsou "v podstatě" vzájemným pootáčením soustav je to proste nejaka urcita rychlost. myslím, že pokud by jste chtěl napsat opravdovou kritiku mé HDV, že by jste jí musel nejprve 20 let studovat....
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:

    krivka je popsana rovnici y=Sqrt[1-x^2].

    & ted co s tim? nevim, proc jste to po me chtel.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pokračuji dál na dalším Vašem příspěvku. Komentujete list.č.4


    list 04
    na tenhle odstavec pada podezreni, ze je vysledkem zasadniho nepochopeni vyznamu Lorentzovy transformace. viz jakési „t“-bez čárky jako jedno tempo a jakési „t´“-s čárkou nebo bez čárky je n krát etalon a s čárkou n krát jiný etalon čili v Lorentzově transformaci mohu uvažovat, že mám/vycházím ze základní soustavy souřadnic dimenzí s nějakými zvolenými etalony pro čas i délku a pak, že „kamsi transformuji“ do jiné soustavy, kde jsou jiné etalony pro dimenze, anebo mi „po transformaci“ jiné etalony vyjdou en krát číslo.
    Pane LUBOB, ale takhle nějak to vykládá už nezpochybňovaná učebnice fyziky, že …že máme čas „t“ a že když něco letí rychlostí blízké rychlosti světla, že musíme transformovat do relativity, tedy hledat jakýsi transformovaný čas ( dilatovaný ) tééé s čárkou. Proto má mírná ironie na adresu „transformací“ při lekci o relativitě.
    Lorentzova transformace hovori zcela jednoznacne, to jsem zvědav, co z Vás vypadne, co je pro Vás „jednoznačně“ co je t & co je t'. Jsou to casy, ktere se nameri na dvou telesech, ho, na dvou tělesech ? a to z domácí pozorovatelny pasované do klidu, čili na tělese R1 a R2….ho-ho z nichz kazde ma svoji vlastni inercialni soustavu, & ktera se pohybuji vuci sobe relativni rychlosti v. no to je úúúžasný pochopení LT. R1 se vůči R2 pohybuje vzájemně „v1“ rychlostí, dodejmež že R1 vůči pozorovateli doma rychlostí v2, a mezi R2 a pozorovatelem doma v3. Úžasné. Takže LT podle Vás porovnává dvě rakety, vzájemně, každá z nich má jinou rychlost v1 a v2 ( z pohledu pozorovatele ze základní soustavy ), tedy porovnává čas „t“ pro R1 a čas „t´ “ rakety R2 když se na ně dívá pozorovatel P ze země ??? … úžasné pochopení LT. Úžasné, jak mi to tu popisujete. A kdeže máte v tom vzorečku pro „t“ od Lorentze ony dvě rychlosti ?, tj. v1 a v2 ???, jsou tam v tom vzorečku ?, aby jste porovnal R1 a R2 ??? Pane, žvaníte ( až se vám line pach od pusy )…udivujete mě svou fantasmagorií. Už vidím, že s Vámi se o „transformacích“ dokonce Lorentzových nedá vůůůbec bavit. Chcete říci světu a zdejším čtenářům, že „t“ se naměří na jednom tělese, a „t´ “ se naměří na jiném tělese ? .. no to je k pobavení.
    v zadnem pripade nejde o transformaci etalonu. já něco takového řekl ?, já netransformuji etalon. No, podíval jsem se na svou výkladovou verzi a vidím, že je to nesrozumitelné. Tak dobrá, já proti-kritiku anuluji. pokud by mělo jit o transforamci jednotek (casu nebo delky), pak by t i t' byly stejne, ale lisily by se jednotkou (napr t=1 min & t'=1 s). nechápu co chcete říci…co to je „transformace jednotek“ ?
    Transformace soustavy jedné do jiné soustavy nic jiného není, než porovnání dvou soustav ( číselně ) a zjištění/provedení korekce „vztahem“ …jakým ? no, právě takovým, co tvrdím, že vzešel z pootáčení soustav po kružnici .... to jste citoval mě…
    tohle tvrzeni je vylozene neplatne. takže k Vašemu totálnímu proti-tvrzení podáte určitě !!! totální protidůkaz …že ? A matematicky, pochopitelně !! transformace soustav je linearni prepocet z relativni/vzajemne polohy dvou teles na polohu globalni. ??? jsem otřesen…toto je formulace „jako blbec“. Zadruhé : říkáte „transformace soustav“ … no paráda, pro vás to je asi „transformace času „t“ R1 na čas „t´“ R2 , coooóó? Anebo… kam co transformujete ?,když jste tvrdil, že „máme dvě tělesa, která porovnáváme…“ bla-bla-bla… a nejednou tu říkáte, že „transformujeme „soustavu do jiné soustavy“, to jsou ty vaše kotrmelce… že by z rakety do rakety ? pane?. Mluvíte jako uklízečka když popisuje hologram…
    Zatřetí : transformace soustav je treba nasmerovani mapy tak, aby horni okraj mapy smeroval na fyzicky sever. transforamce soustav je, kdyz na mape vidim, ze odbocka ze silnice vedouci k jihu je vlevo, je z meho pohledu v pravu. vztah pro ten prepocet neplyne z zadneho pootaceni soustav po kruznici. vy jste si vymyslet příklad s nějakou mapou a odbočkami silnic a pak mě tu káráte, že „takto“ ten propočet neplyně…, nejdříve sám blekotáte o nějaké silnici a o „nasměrování“ mapy a z toho svého vlastního příkladu mě pak obviˇujete, že „takto z toho žádné pootáčení neplyne“…vy jste úúúúžasnej. jednak se otaceni deje kolem osy & jednak neni vubec nutne, to ovšem trpíte samomluvou. Pokud chcete mít protiargumenty k mému pootáčení, pak si berte přesné firmulace ty které jsem řekl já a né které jste si vymyslel „jako“ příklad sám aby se dve soustavy pohybovaly (& uz vubec ne zrovna po kruznici).
    K této pasáži si zopakujme co jste řekl-tvrdil výše :“ transformace soustav je linearni prepocet z relativni/vzajemne polohy dvou teles na polohu globalni.“
    pootáčení soustav po kružnici ( tedy obecně po libovolné křivce a v aproximaci lze užít kružnici coby řez rotačním paraboloidem – řez vedený kolmo na časovou osu vývoje vesmíru, po které se soustavy pootáčí ).
    za prve - libovolnou krivku nelze aproximovat kruznici. pane, já už nemám chuť k výrobě „perlí sviním“, tedy dřít se na reakci na pitomou řeč a krvácet při přemýšlení a dodávat hluboké protiargumenty… ani nahodou. libovolna krivka muze byt i primka & tu aproximovat kruznici je hloupost. libovola krivka ma libolne stupne krivosti, kruznice ma jeden jediny. navic dodavam, ze kruznci dostanu o rezem valce, kuzele, rotacniho elipsoidu ci koule.
    zde se navic objevuje novy - opet nevysvetleny - pojem, osa vyvoje vesmiru.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam