• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:

    krivka je popsana rovnici y=Sqrt[1-x^2].

    & ted co s tim? nevim, proc jste to po me chtel.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pokračuji dál na dalším Vašem příspěvku. Komentujete list.č.4


    list 04
    na tenhle odstavec pada podezreni, ze je vysledkem zasadniho nepochopeni vyznamu Lorentzovy transformace. viz jakési „t“-bez čárky jako jedno tempo a jakési „t´“-s čárkou nebo bez čárky je n krát etalon a s čárkou n krát jiný etalon čili v Lorentzově transformaci mohu uvažovat, že mám/vycházím ze základní soustavy souřadnic dimenzí s nějakými zvolenými etalony pro čas i délku a pak, že „kamsi transformuji“ do jiné soustavy, kde jsou jiné etalony pro dimenze, anebo mi „po transformaci“ jiné etalony vyjdou en krát číslo.
    Pane LUBOB, ale takhle nějak to vykládá už nezpochybňovaná učebnice fyziky, že …že máme čas „t“ a že když něco letí rychlostí blízké rychlosti světla, že musíme transformovat do relativity, tedy hledat jakýsi transformovaný čas ( dilatovaný ) tééé s čárkou. Proto má mírná ironie na adresu „transformací“ při lekci o relativitě.
    Lorentzova transformace hovori zcela jednoznacne, to jsem zvědav, co z Vás vypadne, co je pro Vás „jednoznačně“ co je t & co je t'. Jsou to casy, ktere se nameri na dvou telesech, ho, na dvou tělesech ? a to z domácí pozorovatelny pasované do klidu, čili na tělese R1 a R2….ho-ho z nichz kazde ma svoji vlastni inercialni soustavu, & ktera se pohybuji vuci sobe relativni rychlosti v. no to je úúúžasný pochopení LT. R1 se vůči R2 pohybuje vzájemně „v1“ rychlostí, dodejmež že R1 vůči pozorovateli doma rychlostí v2, a mezi R2 a pozorovatelem doma v3. Úžasné. Takže LT podle Vás porovnává dvě rakety, vzájemně, každá z nich má jinou rychlost v1 a v2 ( z pohledu pozorovatele ze základní soustavy ), tedy porovnává čas „t“ pro R1 a čas „t´ “ rakety R2 když se na ně dívá pozorovatel P ze země ??? … úžasné pochopení LT. Úžasné, jak mi to tu popisujete. A kdeže máte v tom vzorečku pro „t“ od Lorentze ony dvě rychlosti ?, tj. v1 a v2 ???, jsou tam v tom vzorečku ?, aby jste porovnal R1 a R2 ??? Pane, žvaníte ( až se vám line pach od pusy )…udivujete mě svou fantasmagorií. Už vidím, že s Vámi se o „transformacích“ dokonce Lorentzových nedá vůůůbec bavit. Chcete říci světu a zdejším čtenářům, že „t“ se naměří na jednom tělese, a „t´ “ se naměří na jiném tělese ? .. no to je k pobavení.
    v zadnem pripade nejde o transformaci etalonu. já něco takového řekl ?, já netransformuji etalon. No, podíval jsem se na svou výkladovou verzi a vidím, že je to nesrozumitelné. Tak dobrá, já proti-kritiku anuluji. pokud by mělo jit o transforamci jednotek (casu nebo delky), pak by t i t' byly stejne, ale lisily by se jednotkou (napr t=1 min & t'=1 s). nechápu co chcete říci…co to je „transformace jednotek“ ?
    Transformace soustavy jedné do jiné soustavy nic jiného není, než porovnání dvou soustav ( číselně ) a zjištění/provedení korekce „vztahem“ …jakým ? no, právě takovým, co tvrdím, že vzešel z pootáčení soustav po kružnici .... to jste citoval mě…
    tohle tvrzeni je vylozene neplatne. takže k Vašemu totálnímu proti-tvrzení podáte určitě !!! totální protidůkaz …že ? A matematicky, pochopitelně !! transformace soustav je linearni prepocet z relativni/vzajemne polohy dvou teles na polohu globalni. ??? jsem otřesen…toto je formulace „jako blbec“. Zadruhé : říkáte „transformace soustav“ … no paráda, pro vás to je asi „transformace času „t“ R1 na čas „t´“ R2 , coooóó? Anebo… kam co transformujete ?,když jste tvrdil, že „máme dvě tělesa, která porovnáváme…“ bla-bla-bla… a nejednou tu říkáte, že „transformujeme „soustavu do jiné soustavy“, to jsou ty vaše kotrmelce… že by z rakety do rakety ? pane?. Mluvíte jako uklízečka když popisuje hologram…
    Zatřetí : transformace soustav je treba nasmerovani mapy tak, aby horni okraj mapy smeroval na fyzicky sever. transforamce soustav je, kdyz na mape vidim, ze odbocka ze silnice vedouci k jihu je vlevo, je z meho pohledu v pravu. vztah pro ten prepocet neplyne z zadneho pootaceni soustav po kruznici. vy jste si vymyslet příklad s nějakou mapou a odbočkami silnic a pak mě tu káráte, že „takto“ ten propočet neplyně…, nejdříve sám blekotáte o nějaké silnici a o „nasměrování“ mapy a z toho svého vlastního příkladu mě pak obviˇujete, že „takto z toho žádné pootáčení neplyne“…vy jste úúúúžasnej. jednak se otaceni deje kolem osy & jednak neni vubec nutne, to ovšem trpíte samomluvou. Pokud chcete mít protiargumenty k mému pootáčení, pak si berte přesné firmulace ty které jsem řekl já a né které jste si vymyslel „jako“ příklad sám aby se dve soustavy pohybovaly (& uz vubec ne zrovna po kruznici).
    K této pasáži si zopakujme co jste řekl-tvrdil výše :“ transformace soustav je linearni prepocet z relativni/vzajemne polohy dvou teles na polohu globalni.“
    pootáčení soustav po kružnici ( tedy obecně po libovolné křivce a v aproximaci lze užít kružnici coby řez rotačním paraboloidem – řez vedený kolmo na časovou osu vývoje vesmíru, po které se soustavy pootáčí ).
    za prve - libovolnou krivku nelze aproximovat kruznici. pane, já už nemám chuť k výrobě „perlí sviním“, tedy dřít se na reakci na pitomou řeč a krvácet při přemýšlení a dodávat hluboké protiargumenty… ani nahodou. libovolna krivka muze byt i primka & tu aproximovat kruznici je hloupost. libovola krivka ma libolne stupne krivosti, kruznice ma jeden jediny. navic dodavam, ze kruznci dostanu o rezem valce, kuzele, rotacniho elipsoidu ci koule.
    zde se navic objevuje novy - opet nevysvetleny - pojem, osa vyvoje vesmiru.


    LUBOB
    LUBOB --- ---
    už jsem řekl, že "x" není veličina, je to dimenze. index u té dimenze znamená, že x_HV se blíží číslu nekonečno

    jest;ize je to dimenze & nikoliv velicina, pak nemuze mit ciselnou hodnotu. matematicke operace se pak provadeji s velicinami, nikoliv s dimenzemi velicin. neni mozne rict, ze prostor = 5.

    Lorentzova transformace je uvedena pro veliciny, ktere maji jasne definovany vyznam.
    krom toho mi neni jasne, co by byla dimenze rychlosti.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: konvence znamena dohoda, umluva. o cem tedy vypovida konvence w=c/Sqrt[2]? ja vidim jedinou vec, & tu jsem popsal. ze w=212 132 km/s. na tu konvneci mohu pristoupit, ale nemuze zaroven platit, ze w je promenna (tedy ze w muze nabyvat libovolne hodnoty), pokud chceme aby ruchlost svetla byla konstantni.


    & pak tedy mame konvenci, ze w=212 132 km/s, ale vyznam takove konvence mi unika. nic z ni neplyne, k nicemu se neda pouzit. je to proste nejaka urcita rychlost.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : "w=c/Sqrt[2] neni zadna konvence. to je rovnice. rovnice, ktera rika, ze rychlost w ma hodnotu 212 132 km/s. protoze c je konstantni, je i w konstantni. je-li w konstantni, nemuze byt promenna. v tomto smyslu vam odpovi vsichni matematici."

    reakce : Všichni matematici ?????? Neuvěřitelný je Váš mozek, myslí nějak stále "obráceně". Pane, otevřete si nějakou učebnici matematiky, čisté matematiky. Uvidíte tam výklad o rychlosti ? Ne, protože tam je matematika. Rychlost je fyzikální věc, jenže w=c/Sqrt[2] je rovnice matematiky, pokud jí takto chci vykládat, popisovat jako matematickou....jen matematickou... pokuste se už konečně rozlišovat, kdy je potřeba "vidět" matematikua a kdy fyziku.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: napr. : prvni odstavec (list 01) je v podstate o nicem. totální pitomost. List 01 říká konvenci, kterou dosud téměř nikdo nepochopil a to né z nedostatku intelektu, ale z nedostatku chuti myslet.rika spravne, ze zmenou jednotek se nezmeni nic nez jen ty jednotky. & pak dodava, ze jina cisla vedou k lepsimu pochopeni vesmiru. ovsem jak & jakym mechanismem, o tom neni ani zminka. to je nesmyl. Všude, kde komentuji konvenci, jí vysvětluji. pritom to je stezejni slozka toho odstavce. jak víte že je stěžejní když o ní mluvíte tak že první list je "o ničem" ? To je farizejství první kategorie.

    odstavec druhy (list 02) : zde jsou nejake vztahy, aniz je uvedeno, jaky vyznam maji symboly. jak můžete říci takový nesmysl. Na prvním listu vysvětluji "ony konvence" a smysl znaku a vzápětí mi řeknete, že neuvádím jaký mají význam symboly. To je neuvěřitelné. To je jakoby mě manželka přistihla inflagranti v posleli s kurvičkou a já jí na její vyzývavý pohled odpovídal že se mýlí, že nepodvádím.
    prvni sada rovnic rika c>w>u. coz se da interpretovat tak, ze nejaka rychlost u je mensi nez rychlost w, ktera je mensi nez c, vzhkedem k tomu, ze vsechny rychlosti jsou mensi c, pak se to da zredukovat na w>u. jo, jo bohužel já o koze, ty o voze... ale vyznam takoveho zdeleni je pouze takovy, ze nejake význam je fatálně jiný než ho vnímáte, a než byl úmysl předkladatele. mA protože já předkládám "Slunce" a Vy vidíte "Měsíc", tak určitě máte pravdu jen Vy, že na obloze je Měsíc....protože jen vy ho tam vidíte, jen Vy můžete správně hodnotit... dve rychlosti nejsou stejne. jedna je vyssi, druha nizsi. to je naprosto prazdne sdeleni. ten první list měl smysl ve sdělení K O N V E N C E , né sdělení rychlosti .

    dalsi sada rovnic uz nejsou rovnice. to by trouba neodhadl...; pane já tu předkládám "smysl konvencí" ... pokuste se transformovat mozkové myšlení do jiných vjemů... znamenka rovnosti ci nerovnosti nelze psat do citatele ci jmenovatele. jistě, ale jak by jste pochopil stavbu konvence ? i tak jste jí nepochopil dohaduju se, ze vyrazy v teto sade odpovidaji podilu vzdalenosti & casu, ale nikde nevidim, ano, nevidíte...máte jiné brýle, jiné myšlení... jaky vyznam maji ty indexy, ktere se tam najednou objevily. bohužel...

    dalsi (tedy treti radek rovnic) to ví jen bůh co je třetí řádek... uz je matematicky vylozene spatne. za prve neni jasne, proc by se "veliciny" v nich obsazene mely blizit tu k jedne, tu k nekonecnu, tu k nule. opakuji : veličina je abstraktní artefakt fyziky, a dimenze veličiny je realita vesmíru... používekte to správně. Já když píši "x" není to veličina, ale dimenze té veličiny za druhe, ty limity (tam kde figuruji ty nuly & nekonecna) takhle neplati. jistě...k o n v e n c e !!!!!!!!!!!!!!!

    na dalsim radku je pak uveden vztah mezi rychlostmi c, v, w, & u. (prestoze nejni nikde receno, k cemu se ty rychlosti vztahuji). ale je řečeno, že je to návrh konvence, tak aby se to později hodilo... konkretne:
    v=c/Sqrt[2] (tedy vlastne v= 212 132 km/sec. proc?)
    w=c/k/Sqrt[2]
    u=c/2/k2
    prostě když popisuji lva, tak vy vydíte housenku...
    zcistajasna se objevil dalsi symbol (k) & nikde v textu neni uvedeno, co znamena. tady ne, v jiných dokumentech ano, co je "k" je z kontextu jaské , je to "koeficient" na to nemusíte být Šerlok Holmes dale pak tam jsou nejake vztahy, ve kterych jsou "zmrsene" fonty, takze nevim, o cem vubec jsou. znršené fonty ? co to je ? a kde to je ?
    & na konci druhe strany (list 03) jsou pak vztahy (kterym se z nejakych duvodu rika konvence), ach bože...konvence jsou na listu 02 a na listu 03 jsou vztahy, které z koncence plynou, vzešly...jakožto "vhodně použitelné výrazy" ktere jsou jen ekvivalentmim vyjadrenim tech predchozich tri, s vyjimkou toho, ze se objevuje nova dalsi velicina, xHV, už jsem řekl, že "x" není veličina, je to dimenze. index u té dimenze znamená, že x_HV se blíží číslu nekonečno, ale také ho lze použít jako vzdálenost na "hranice vesmíru" poté, bude-li rovněž platit, že t_VV je věk vesmíru . Už si domyslíte že c = x_HV / t_VV ; výklady o tom jsou v jiných dokumentech. opet bez vysvetleni, vysvětlení v jiných dokumentech...nelze v každém dokumentu stále dozblbnutí opakovat úvodní předpoklady. co je to za velicinu.

    kdyz to shrnu, tak prvni dve strany dokumentu neprinaseji zadnou myslenku.pouze pro Vás...anebo jste bůh a máte totální pravdu a celý svět to tak bude papouškovat... jsou tam jen nejake jern nějaké pro vás...pro vědce co má jiné oči a mozek je toho tam víc... matematicke manipulace se symboly, jejichz vyznam neni znam. už slovííííčko "návrh konvence" je natolik srozumitelné, že jen v*l může říci, že význam není znám....je znám, už tím že jsem ho popsal a vysvětlil - a 13 let to visí na netu... & tohle je persne to, o cem celou dobu hovorim. ten text je nesrozumitelny, pro vás, pouze pro vás neproniknutelny, nevim, o cem to vubec je. pokud nevíte o čem je Anna Proletářka Od Marie Majerové, , tak o ní nepište recenzi

    dalsi text rozeberu v novem prispevku. no to bude hrůůůza, na námitky mě nebude stačit 100 čistých papírů
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Sqrt2 . v = c = sqrt2 . k . w = sqrt2 . k . w = 2 . kˆ2 u = 1
    Vy nevidíte pro oči, řekl jsem že to bude pro matematické postupy ( úvah ) v ý h o d n é
    ,P>
    kde je ta vyhodnost? symbol k se vzal odnikud & pak zase zmizel.


    pokud napisete c=Sqrt[2]*k*w & zaroven c=Sqrt[2]*w, pak z toho plyne, ze k=1. jak je vyhodnost v tom, ze zavedu do rovnice nasobnou konstantu, jejiz hodnota je rovna jedne?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: gama clen byl odvozen na zaklade pythagorovy vety, z uvahy o rovnomernem primocarem pohybu jednoho pozorovatele. obecne ale plati pro jakykoliv pohyb, I zrychleny & po krivce. lorentzuv vztah nemusi odpovidat zadnemu trojuhelniku.


    nekde jinde je zminka, ze to souvisi s thaletovou kruznici, po ktere se odviji osa vyvoje. osa vyvoje vesmiru neni vysvetlena.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Vy nevidíte pro oči


    nic ve zlem, ale vy jste nejak prehlidnul, ze je tu ode me spousta prispevku & na to konto jste mi vynadal do lharu & ptal se jak muzu neco takoveho vyblit z pusy.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jaky paradox? tak jeste jednou : dosadte si do navratilovy-lorentzovy transformace nulovou rychlost. tzn, ze oba pozorovatele jsou vuci sobe v klidu. vyjde vam, ze jednomu bezi cas pomaleji nez druhemu. to je paradox.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    w=c/Sqrt[2] neni zadna konvence. to je rovnice. rovnice, ktera rika, ze rychlost w ma hodnotu 212 132 km/s. protoze c je konstantni, je i w konstantni. je-li w konstantni, nemuze byt promenna.
    v tomto smyslu vam odpovi vsichni matematici.

    pokud jste si zvolil jine vyznamy slov konvence & rovnice, pak jim nikdo nebude rozumet. tak to proste je.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Takže : od rána od půl desáté se věnuji komplexní odpovědi na 25 příspěvků od 15.5.2013 ( mám to rozpracováno v počítači ). Bohužel vidím, že to budu muset přerušit , a věnovat se čtení toho, co jsem včera nečet.
    Takže toto LUBOB: je v sérii nečtených první dokument. Nyní na něj zareaguji :

    citace : "ne ne, ja jsem nic neprehledl, cetl jsem ten dokument cely.
    problem je v tom, ze v te uvaze je fatalni chyba. zatimco rychlost svetla je konstantni, obecna rychlost je promenna. jakmile reknete, ze w=c/Sqrt[2], stave se z obecne rychlosti taky konstanta.
    druha chyba pak je, ze tam provadite nejake manipulace s casem & souradnici. vysledkem je pak paradox.

    nezodpovezena pak zustava otazka, proc by to melo vyhovovat pravouhlemu trojuhelniku, & nakonec ani co to vlastne znamena."


    reakce : říkáte "fatalní chyba" první a ...a tou je podle Vás, jak se snažím tomu porozumět, že jakmile reknu, ze w=c/Sqrt[2], stave se z obecne rychlosti taky konstanta. Pane, naprosto jste nic nepochopil. Zaprvé říkám v dokumentu g03 (D 04 ), a nejen v něm !!!, že předvádím nejdříve K O N V E N C I ( aby se vědělo jaký mají smysl "značky" x_c ; x_v ; t_ww ; x_HV ; t_c , atd. A jednak uvádím "co" si budu představovat pod označením !! ( opakuji : pod označením !! ) w a u. Je-li c = 1/1, čili x_c = 1 ; t_c = 1 pak "w" rychlost proměnná může být tak, že konstantní je jmenovatel ale čitatel klesá od jedničky do nuly. V dokumentu je symbol “nula“, tedy x_v = 0 . Anebo stejné „w“ kde čitatel bude konstantní a roste jmenovatel od 1 do nekonečno. Pak to má smysl ten, že „není „w“ jako „w“. Jednou klesá čitatel aby bylo w menší c, a jednou stoupá-roste jmenovatel. Dokonce pro tu proměnnou rychlost může být případ třetí, že klesá čitatel a zároveň roste jmenovatel, to je „u“. http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/d/d_004.doc Takže kroutím hlavou nad tím jak špatně jste to četl a jak špatně pochopil… , konvence, pane Lubob.
    Zadruhé : na listu 02 toho g03 ( D 04 ) se píše věta :“ nyní vymyslím takovou řadu, která bude pro další matematické postupy výhodná“
    Sqrt2 . v = c = sqrt2 . k . w = sqrt2 . k . w = 2 . kˆ2 u = 1
    Vy nevidíte pro oči, řekl jsem že to bude pro matematické postupy ( úvah ) v ý h o d n é
    Přesto stále platí, že x_v kolísá od jedničky k nule, přestože mu „vnutím“ sqrt2 nebo nulu nebo jedničku. Nebo nekonečno. Ano, to jsou 4 čísla s kterými operuji, ale pouze „jako konvenční užití“ pro zjednodušení zápisů, abych nemusel užívat škálu všech čísel od nuly do nekonečna. ..opakuji pro tupce : pro zjednodušení výkladu je užita konvence. http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/d/d_004.doc .

    Pak říkáte „fatální chyba druhá“ : “ze tam provadite nejake manipulace s casem & souradnici. vysledkem je pak paradox.“ Jak se nemám rozčílit, když neuvedete č. stránky, neuvedete „co“ ?, neuvedete jaké jsou podle Vás ony machinace či manipulace…přeci nemůžete něco kritizovat a neukázat prstem čeho se to týká. A jaký paradox. Když to řeknete, musíte to přesně poukázat ( neřkuli dokazovat )

    Pak : třetí, asi pro Vás, je fatální chybou ( anebo jsou jen dvě ty fatální chyby ? že by ? ) že, říkáte : nezodpovezena pak zustava otazka, proc by to melo vyhovovat pravouhlemu trojuhelniku, & nakonec ani co to vlastne znamena.“ Nezodpovězená zůstává, pane LUBOB, jen pro Vás ! Zodpovězena byla v mnoha dokumentech, které dodnes visí na mém webu, pař. zde http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/d/d_013.doc Na které stránce tu svou otázku myslíte Vy, ví Bůh…opět žádný odkaz…jako dycky, a…a pak pan SVANC je v úžasu nad tím jak LUBOB je důsledný a neomylný a samé nej…
    Takže : proč by to mělo vyhovovat pravoúhlému trojúhelníku ? ? To zodpovídá tentýž dokument o pár listů níže, na listu č. 8 téhož dokumentu g03 ( D 04 ) http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/d/d_004.doc . Co bylo dříve, vejce nebo slepice.? Vejce.! Na začátku v r. 1981, kdy jsem začal studovat LT, jsem se sám sebe zeptal : kde se vzala ta odmocnina, to „gama“ ?, ten gama člen v LT ? Nemusel jsem dlouho pátrat když jsem zjistil, že „gama člen“ pochází ze zápisu rovnoramenného pravoúhlého trojúhelníku, viz str. 8 toho dokumentu. Mám dál pokračovat ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: opet vam nerozumim. kdyz jsem nasel chybu ve vasi nove LT, rekl jste :


    Dokonce opravdu tam je překlep, který se mi táhne i do jiných dokumentů a srovnat tu chybku mi potrvá nějaký čas. Požádám Vás aby jste tento dokument vynechal ři studiu a podívejte se raději dem : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/d/d_004.doc


    tak jsem se na nej podival & moje komentare jsou



    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:


    tak mi neni jasne, z ceho vam peni krev.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Včera jsem některé "těžké" příspěvky LUBOBa nečetl, odložil jsem to, např. jsem do této chvíle nečetl :
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:
    LUBOB:

    A teprve ted vidím, že ony příspěvky, polovina z nich, jsou reakcemi souborně na g03. Dobrá. V tomto ohledu jsem "kritiku" přepísk. Nestíhám reagovat. Postupně se k těm odpovědím dostanu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SVANC: Ne,ne...on totiž v tom příspěvku tvrdil, že jednak četl dokument řádek po řádku a že prý také podal reakce takřka na řádek po řádku toho dokumentu. To je a byla lež. Nemohl jsem mu pak napsat : to je lež proto že nebylo jasné jako dokument on měl na mysli. Já nebudu honit a dedukovat v kterémže to dokumentu mě odpovbídá na řádek po řádku, když to nevidím hned a ani po 24 hodinách ; prošel jsem jeho řeči tam a zpátky a žádný dokument nekomentuje můj dokument řádek po řádku, jak tam lže.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JOSEFDRUHY: Pane Josefe, nic ve zlém, ale k nalezení onoho konkrétního odkazu by Vám stačilo pár kliknutí. Celé by to trvalo jen zlomek doby, kterou jste vynaložil na napsání svého rozhořčeného příspěvku. Lubob má můj obdiv za zjevnou fundovanost a všechno to úsilí, které už Vaší teorii věnoval. Takového člověka byste si měl hýčkat a ne s ním komunikovat tak urážlivým způsobem, jak tu v některých příspěvcích předvádíte.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace" :"na vasi zadost jsem se podival na konkretni dokument & takrka radek po radku jsem ho okomentoval. uvadim zcela jasne, kde vidim chyby, nejasnosti."

    reakce : mě pění krev !!!!... opakuji, důrazně opakuji, že když řeknete cokoliv, podpřete to odkazem, či důkazem, apod. To říkám stále a sále, ale jako když na zeď hrách háže. Jak můžete vyblít z pusy "tak jsem se podíval na ten dokument" a přitom nedááát odkaz ´na kterýžeto dokument jste se podíval´, neboť já Vám dal odkazů za poslední 3 dny 20...!, tak jak mám vědět kterýžeto dokumen máte na mysli ??!!... jak můžete říci "podíval jsem se ´na to´" a přitom neukázat odkazem "na co" ??? To je neskutečně nevědecké, a k rozčílení hodné.
    Jak můžete říci, cituji : "takřka řádek po řádku jsem to okomentoval, uvádím zcela jasně, kde vidím chyby, nejasnosti" a přitom nedáte odkaz kdeže je to Vaše "´řádek po řádku okomentování mého dokumentu´"..., kde ? To je neslýchaný přístup.

    Nemám dál chuť s vámi komunikovat. Je to ztráta energie a času.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Už jsem se od půl desáté dostal až sem : LUBOB: A protože vyrábím odpověď, tak chci předběhnout. Z textu své reakce vyjímám toto : rád bych slyšel do večera odpověď na tuto otázku :
    Né každý kdo LT zná a používá pochopil po jaké křivce se hodnoty čárkovaných údajů pohybují když do LT dosadíte různé „v“, udělejte si graf a zaneste do něj hodnoty, cca 10 či 20 hodnot…Jaká je to křivka ?...?....?

    Pozn. Jsem zvědav kolik těch "mínuskářů" odpoví a dokonce dobře. ( jsem na 1000% přesvědčen, že nikdo )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane, přestože mám moc práce kolem baráku a zahrady, naplánované úkoly ( dnes mi do toho nakonec začalo i pršet ), tak jsem se rozhodl pár hodin věnovat mnoha odpovědím na vašich 25 příspěvků od 15.05.2013. Doufám, že do večera budu jakž-takž s tím hotov. Vydržte. Část Vám předám dřív.
    ....................
    Pozn.: ti "mínuskáři" mě baví... ( je jich od samého začátku 11-13, do fyziky sami ho*no, plivat umí ovšem s vervou a chutí...a čmuchat taky )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tak ted jsem zmaten. na vasi zadost jsem se podival na konkretni dokument & takrka radek po radku jsem ho okomentoval. uvadim zcela jasne, kde vidim chyby, nejasnosti.

    pokud si ten zmineny document vytisknete & s nim v ruce budete sledovat moje komentare, tak nemuze byt nejmensich pochyb, o kterem miste dokumentu je prave rec. co konkretne je spatne explicitne uvadim. ukazuji kde jsou chyby (& jake) & co neni jasne (treba caste objeveni se noveho nedefinovaneho symbolu).

    delal jsem to opravdu poctive, bez nejake snahy neco zamlzit.

    jestli jsem v nektere pasazi nevyjadril dost jasne, staci se zeptat. tak jak to delam ja, kdyz necemu ve vasem textu nerozumim.

    ta kritika je odborna v tom smyslu, ze uziva zazite matematicke konvence, tak jak se uzivaji v odbornych sdelenich napric celym svetem.

    nevim, co od kritiky ocekavate, ale to co vam poskytuju ja, je podle me uzitecne, protoze vam to umoznuje zbavit vasi praci chyb, ktere snizuji jeji verohodnost & snizuji kvalitu. vzhledem k tomu, ze vy matematiku neovladate, tak jak chcete, abych vam predvedl dukaz? ten bude zase matematicky, takze mu nebudete rozumet. v opacnem pripade byste si ty chyby mohl najit & odstranit sam.

    z toho co pisete jakoby plynulo, ze tomu co vam pisu (pro dobro vase nebo aspon pro dobro vasi prace) neverite, & tim naznacujete, ze mym jedinym motivem, proc to pisu, je vasi praci ocernit.
    proc bych to, propanajana, delal?
    vy ted mate jedinecnou moznost vasi praci konecne odladit, odstranit z ni to, co tam nesedi, & misto toho me narknete z falsovani? to je dost divna spoluprace, nemyslite?

    pokud jste presvedcen, ze vase prace zadne chyby neobsahuje, pak zadna kritika neni potreba. pokud se domnivate, ze tam nejake chyby jsou & vy nejste schopen je odhalit, pak vam nezbyva nez duverovat nebo se tu matiku naucit.

    co vic byste si pral? jakou jinou kritiku chcete?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam