• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ukazal jsem vam, ze vase modifikovana LT ma chyby, ktere vedou k paradoxnim vysledkum (napr. ze u objektu ve vzajemnem klidu na nich bezi cas ruzne rychle)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    uz jsem vam snad konecne vysvetlil, jak rychle se vesmir rozpina & ze tuto rychlost nelze vyjadrit pomoci rychlosti pohybu. v rozpinajicim vesmiru se nic nepohybuje. v rozpinajicim vesmiru se vam bude rozpinat i kovovy metr.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    treba tady

    Fyzikové sami zjistili vzdálenost na hranice pozorovatelného vesmíru R(v) ( čili zřejmě poloměr pozorovatelné velikosti ) a napsali jí do čísla : R(v) = xHV = 2.10ˆ26 metrů
    Fyzikové sami zjistili stáří pozorovatelné části vesmíru T(v) = tVV = 5.10ˆ17 sekund.
    Když tato čísla zpřesníte a použijete je do vzájemného poměru dostanete rychlost světla

    uz jsem se vas jednou ptal (bez odezvy), jak chcete zjistit vzdalenost k hranici pozorovatelneho vesmiru. k tomu potrebujete znat dobu, po kterou k nam svetlo letelo rychlosti c. rychlost svetla mame zmerenou. stari vesmiru je odhadnute z rychlosti expanze. odsud se da vypocitat velikost pozorovatelneho vesmiru.
    tedy nikoliv, ze rychlost svetla se da vypocitat ze zname velikosti pozorovatelneho vesmiru & jeho stari. rychlost svetla je tu vstupnim udajem. vy to prezentujete jako vysledek.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace : no ale vzdyt prece o to taky jde, ne?
    reakce : ad 1 - sedíte si na vedení, jistě o to jde, jenže : pokud vám ( někdo někomu ) ukáži svůj názor, že máte "tu-a-tu" chybu, pak také musíte připustit a přistoupit na to, že vám oponent nejen smí oponovat jiným názorem, a že máte povinnost ( má-li to být správný dialog ) ho přečíst, vnímat a reagovat na to opoziční mínění, na protinázor. Dokonce tak dlouáho dokud se to nevyjasní a jeden z nich uzná že ten druhý má pravdu. TO JE VĚDA !!! A jste natvrdlej když to musím opakovat. A opakovat, že i Vy i ti ostatní vyplivli výrok o chybě a se už dál nenamáhali : ukázali mi "chybu", domlělou, a stop. Už dále se mnou nedebatovali o mých protinázorech. To pak není věda, ale diktát nadutosti.

    ad 2 - to, co jste ukázal Vy, asi dvě chyby, nebyly chyby podstatné, ale v jednom případě překlep, a v druhém případě nepovedený zápis, který neměl vliv na výsledky, který na hlavní posloupnosti vedeného zápisu v matematice neznamenal "výbuch předvedeného". Navíc, pokud jste ukázal "domnělé chyby", měl jste mít tu trpelivost a vést dialog o tom dál. Všichni vedli jen monolog, nikdo dál už dialog nechtěl, odmítali jste ho velmi nadutě. A ještě navíc : poctivý matematik, fyzik, který by chtěl spolupracovat, OPRAVDU !, by si nevybral kolbiště na NXYu !!!!!, kde se ani ta matematiky pořádně nedá psát.

    Pane, Vaše "vědecké" ukázky se mých ideových úvah ( byť podpíranných obyčejnou matematikou ) vůbec nedotkliy. Jako by koroner dělal pitvu mrtvoly "proč mrtvý zemřel" a Vy mu šel ukázat, že mrtvý má špinavý kotník.

    Poznámka : dám si čas a podívám se v tomto klubu na začátky ( květen 2013 ) jakéže jste to podal matematické důkazy chyb...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Občas se někdo našel kdo mi položil na stůl nějakou matematiku s cílem nikoliv spolupráce, ale s cílem ukázky jak já to mám špatně

    no ale vzdyt prece o to taky jde, ne? jestli tam mate chyby, tak nekdo ukaze, kde jsou & vy je opravite.
    ja nemam problem tomu rikat spoluprace. nekdo za vas dela neco, na co vy nestacite.

    kdyz se podivate na predchozi prispevky, tak jasne uvidite, ze vam ukazuji, kde vidim chyby (treba ten priklad, kdy vam z nove LT vysla nejaka casova dilatace pri nulove rychlosti, ale zadna dilatace pri rychlosti svetla).
    vsimnete si, ze kdyz jsem se prokousaval vasimi texty, tak jsem polozil spoustu dotazu, kde mi neco nebylo jasne, ale vy uz jste mi na zadny neodpovedel. zadne dovysvetleni ci vyjasneni.

    & znovu (jiz nevim pokolikate) se ptam, jake chcete dukazy? ja vam muzu ukazat chyby v matematice, tedy matematicky dukaz, jenze vy matematiku neovladate, tak je takovy dukaz (pro vas) bezcenny. neuznate ho jako dukaz.
    tim se ale vsechno dostava na rovinu nevyvratitelnosti, z hypotezy se stava nabozenstvi.

    proc porad za vsim vidite nejaky zly umysl? ja k vasi HDV nemam zadny osobni ani profesni vztah, at se potvrdi nebo vyvrati, pro me osobne to nic neznamena. nemam na tom absolutne zadny osobni zajem.

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LUBOB: Máš muj upřimnej obdiv. :-) Jak to zvládáš? Bez medikace?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace ...diskuse je to posledni oc stojite.
    reakce : Naopak, o d i s k u s i nad fyzikou stojím, ( tu ovšem Vy neprodukujete ), ale o hádání a dohady nestojím. 95% řečí-textů je dohadování namísto oné diskuse, o kterou stojím. Myslíte čí že je to vina ?
    citace : ja jsem vam nabidl spolupraci (jako uz tolik lidi prede mnou)
    reakce : A tu je právě ta fíkaná farizejskost. Žádnou spolupráci jste nenabídl jednak a pokud jste nabídl něco, tak výtky a výtky a výtky, hádání se a dohady. Na to jsou důkazy. A lež je že jsou lidé v minulosti kteří nabídli "spolupráci" Nikdy ! Občas se někdo našel kdo mi položil na stůl nějakou matematiku s cílem nikoliv spolupráce, ale s cílem ukázky jak já to mám špatně a...a když jsem mu na to kontroval svými předvedeními, že nikoliv, a podal "své důkazy", tak už neměl slušnost právě z titulu té oné spolupráce, moudré trpělivosti dotáhnout problém do vyřešení, a právě on se uchýlil k rétorice nadřazenosti a ironií a pomluv atd. Nadhodit že něco mám špatně a pak už nezkoumat protiodpověď je nevědecké a to jsem jim vždy vyčítal. NIKDO už nezkoumal mé protiargumenty. To není nejen věda, a už vůůůůbešc spolupráce. Takže lžete.
    citace :mel jste (opet) sanci vasi HDV nekam posunout. tu jste hloupe propasl.
    reakce : ha-ha-ha...s Vámi ? Neuvěřitelná domýšlivost.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: I tak mám dost té jednoduché matematiky na webu a žádný se nenašel aby "si jí vypůjčil" do prádla a našel mi tam chyby. Keců má každý plnou tlamu, ale ani minutu času vzít mé jednoduché matematické ukázky a ukázat prstem na chyby, podstané chyby. Za celou dobu co je HDV na webu se o kritiku mých jednoduchých matematických výpočtu pokusili jen 3 osoby. Žádná chybu nepředvedla, jen kecy.

    mam-li si vypujcit vasi terminologii, tak kecate vy. ja jsem vam jasne ukazal, kde mate chyby. da se to tady v histori klubu najit. vase "matematicke" rovnice byly pouze nejakou symbolikou (ktere neni rozumet), ktera se vubec nedrzi zavedenych konvenci, ale presto vypada jako matematicky zapis. pouzivate matematicke symboly v uplne jinem vyznamu nez se bezne pouzivaji. mate tam casto definice kruhem.
    napr. ten slavny thaletuv kruh v lorentzovych transformacich. tam to mate vylozene chybne. ale kdyz jsem vam to ukazal, tak jste udelal co? zacal mi nadavat.

    to je porad dokola, zase receno vasimi slovy, jenom kecy.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: cut & paste : Takže jste jen tlachal a né fyzik.

    tolik k prekrucovani.

    Vy se okamžitě !!!!!!!!!!! chytáte mikroskopických pochybení, překlepů
    to jste udelal vy, kdyz mi vypadlo zvratne zajmeno "se", prestoze z kontextu bylo jasne, o cem je rec.
    tolik k bazirovani na nepodstatnem.

    & tak bych mohl pokracovat porad dokola, ale proc bych to delal?
    diskuse je to posledni oc stojite. ja jsem vam nabidl spolupraci (jako uz tolik lidi prede mnou) & stejne jsem pohorel (jako uz tolik lidi prede mnou).

    Bezdůvodně ? jsem Vám spílal ?...že by ? Pokud z deseti případů jednou, možná, toho si všimnete, ale těch případů, kdy jsem Vám spílal důvodně, to zakrýváte, bez omluv, no to prostě dělají ti farizoejové.
    staci, kdyz si projdete historii nasi diskuse tady. uvidite sam, jak je to doopravdy. vase oblibena finta je obvinovat druhe z toho, co delate sam.

    mel jste (opet) sanci vasi HDV nekam posunout. tu jste hloupe propasl.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ... a to další, co jste řekl, je opět lež anebo překrucování... ( ani jsem to nedočetl...), už nemám chuť to komentovat, to dělají víte kdo ? : farizejové.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: vidite. kdosi neco rekl, ale ja jsem tlachal.
    reakce : Vy nejste tlachal, že někdo tlachal, že jste už podal protiargumenty proti HDV, Vy jste jen (ne)tlachal, že jste ty protiargumenty netlachal, ale řádně je poctivě vědecky tlachal.
    To není agresivita ! Vy se okamžitě !!!!!!!!!!! chytáte mikroskopických pochybení, překlepů ( já řekl, že kdosi řekl že jste podal protiargumentaci proti HDV. ) ale aby jste veřejně přiznal, že jste žádné protiargumenty nepodal, to nedokážete. Pokud jste je podal, tak bez tlachání je znova podejte, nebyly totiž nikde vidět. Měl by jste svého přítele co o Vás lhal, že jste protiargumentaci vymyslel a podal, sprdnout. Přítel podal monstrózní lež o Vás, Vám nevadila, neprotestoval jste když to řekl, jeho nekáráte, ale mě budtete vyčítat drobné překlepy, to dělájí ti farizejové. (!)
    Bezdůvodně ? jsem Vám spílal ?...že by ? Pokud z deseti případů jednou, možná, toho si všimnete, ale těch případů, kdy jsem Vám spílal důvodně, to zakrýváte, bez omluv, no to prostě dělají ti farizoejové.
    citace : -- jediny konzistentni -- postoj je vzdy vsechno odmitnout. reakce : opět lžete ! nebudu vyhledávat do minulosti, stačí když připomenu, že právě včera jste na vaši adresu veřejně sdělil : že souhlasím s tím co jste řekl. Farizej to ví, četl, ale chová se naopak....to dělají farizejové.


    No a odnyní zase můžete říkat , že zase jsem Vám nadával a....a bezdůvodně.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jenom jako demonstrace toho, co jsem pred chvili napsal:

    Na tom debatním klubu kdosi řekl, že jste mou HDV už porazil argumentačně. Vyzval jsem Vás aby jste mi ty agumentace poslal, že je s pompou vyvěsím na svém webu na zladém piedestalu. Neudělal jste to. Takže jste jen tlachal a né fyzik.

    vidite. kdosi neco rekl, ale ja jsem tlachal. presne o tomhle jsem hovoril. agresivita. prectete si po sobe znovu cely prispevek.
    jen si vzpomente, kolikrat jste mi tady bezduvodne vynadal. vsimnete si, ze vas -- jediny konzistentni -- postoj je vzdy vsechno odmitnout. zarputile se drzite taktiky "dokazte mi opak, jinak mam pravdu". & tim vznika tenhle diskusni Ping-Pong.

    vezmte konecne na vedomi, ze vsichni ti fyzikove, kteri se pokouseli s vami komunikovat, fyzice rozumeji. zaroven znaji matematiku. vy, bohuzel ani jedno z toho. pak je ovsem nemozne vam cokoliv dokazat. jste ve sve pozici zakopany, zadny racionalni argument neprijmete, protoze odmitate racionalitu samotnou. uz jen intuitivne byste mel tusit, ze kdyz vam tolik lidi rika, ze mate ve svych uvahach skolacke chyby, tak na tom neco bude. ale misto toho, vy svou pozici jeste posilite tim, ze studovani fyzici vam laikovi zavidi neco uzasneho.
    neni co. verte. to co se vejde "do dvou vět na půl stránky A4 " nic uzasneho neni.
    vite o tom, ze existuje pomerne dobre rozpracovana teorie dvojrozmerneho casu? cetl jste si o tom neco? matematicky je tam ukazano, ze je to schudne, ale pouze za tu cenu, ze prostor je ctyrrozmerny.
    vy nic takoveho nenabizite. k te myslence trojrozmerneho casu uz nedodavate nic, ceho by se nekdo mohl chytit & dal s tim pracovat.

    jeste jedna poznamka k vasemu : kecáte. Každý slušný poctivý a korektní fyzik by ke svému tvrzení přidal i několik příkladů a důkazů. Vy jen kecy.
    udelal jsem to mnohokrat. vzdycky jste moje namitky smetl se stolu. nedohodli jsme se ani na zakladnich premisach vedeckeho pristupu. matematicke dukazy jste neakceptoval (treba ten o 27 slozkovem tensoru zrychleni), nechapete zaklady vektorove algebry, ci operace s maticemi. neuznavate ani takove fundamentalni veci, jako ze forma matematickeho zapisu (symbolika) nedeterminuje realitu. jak pak chcete neco dokazat?

    premyslejte, proc tolik lidi s vami ztratilo trpelivost. porad volate po odborne kritice, ale jen se vam ji spetka dostane, zacnete byt malem nepricetny.

    udeljete neco pro svoje dobro & vnitrni klid -- uznejte za HDV za ty psychicke utrapy nestoji & pustte ji k vode.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY:
    a) citace : s HDV se neda souhlasit ci nesouhlasit. neni to tvrzeni, neni to popis faktu, ani konzistentni idea. neni to ani hypoteza, ani teorie.
    a) reakce : 01-nežádal jsem nikdy any kdokoliv s HDV souhlsail !!! A to umím dokázat. 02 - oznamujete mě že HDV není tvrzení, nevím proč mi to oznamujete, já to vím a nejento. Oznamujete mi "velký objev" že HDV není ani popis faktu. To by ani vola nenapadlo mi sdělovat, že HDV není popisem faktu, a to proto protože nikde na 3000 stranách té mé práce, která měla jen snahu doprovodit nápad o dvouveličinovém vesmíru, se nedá vyčíst, že bych kdekoliv ukazoval "fakta"...takže jen vůůůl mi může "vnucovatů pohled ( fakta ) který tam není a já to vím že fakta tam nesjou, a tak proč mi to říkáte ? 03 - a kdyby to už byla konzistentní idea, musela by být nesmírně zajímavá, úchvatná a podnětná k zamyšlení. A to by lidé už dávno udělali. Respektive je nesmysl mluvit o ideji jako zda "je či není konzistentní", nápad je pouze nápad. Já ten nápad, který se vejde do dvou vět na půl stránky A4 se pouze (!) 30 let sám bez pomoci coby laik se pokusil dostat do "kontaktu" s pravými vědeckými poznatky, nikoliv všemi ( jsou jich miliony ), ale aspoň některými abych sám sebe se "uklidnil", že dvouveličinový vesmír není až tak velký blud. A nenašel jsem nikde hledáním po světě vědy žádný fyzikální jev, zákon, poznatek, který by okamžitě ukázal, že nápad dvouveličinového vesmíru je zcestý a nemá naději na prozkoumání. Má, jen já to nedokázal. Idea je dobrá, není to pohádka s nedpřirozenými úkazy ( dokonce ani vy nemáte argumenty proti idei samé, je to že je nekonzistentní ). Ano, teorie to není protože je to zatím hypotéza. Na tom debatním klubu kdosi řekl, že jste mou HDV už porazil argumentačně. Vyzval jsem Vás aby jste mi ty agumentace poslal, že je s pompou vyvěsím na svém webu na zladém piedestalu. Neudělal jste to. Takže jste jen tlachal a né fyzik. Správný fyzik proti HDV říká pouze : nerozumím tomu, anebo : víte pane Josef, věda jde jiným směrem a musíte si počkat až se k vaší bypotéze jsou prokouše...a zhodnotí jí pořádně.

    b) citace : v cem je asi vseobecny nesouhlas je vase trochu bizarni pojeti & interpretace nekterych fyzikalnich zalezitosti, ktere jsou obecne prijimany s konsensem.
    b) reakce : Moje snahy dát HDV do kontextu s odsouhlasenou fyzikou je poctivá. Já nenám zájem fixlovat, podvádět, kamuflovat anebo vymýšlet sci-fi či totální nesmysly. Takovou snahu nemám, naopak. Jak se mě to - laikovi daří-nedaří je jiná věc. Jednou bude líp až "idea" dvouveličinového vesmíru se uchytí a začnou jí lidé zkoumat. Samozřejmě na to půjdou jinak než já.

    c) citace : at se vam to libi nebo ne, tak fyzika uz nekolik stovek let pracuje s pojmy, ktere maji svuj zazity vyznam. vy jim ve svych uvahach davate zcela jiny -- & vetsinou neni vubec jasne jaky -- vyznam.
    c) reakce : kecáte. Každý slušný poctivý a korektní fyzik by ke svému tvrzení přidal i několik příkladů a důkazů. Vy jen kecy.
    d) citace : matematicky jazyk neovladate (pritom je to univerzalni svetovy jazyk) & jazyk jako takovy pouzivate -- receno vzletne -- vic nez dadaisticky.
    d) reakce : Pane možná bych si dal tu práci a vyhledal tituly knih ( buhužel moje knihovna po přestěhování je stále v bedně ) které jsem četl a v nichž na 200 stranách není ani jedna matematická rovnice a přesto ta kniha vypráví a popisuje až hodně vědecky soudobou kosmologii, i jadernou fyziku. ( anebo je v ní jen pár vzorečků a ukázek, které by se vešly seskupeně na jednu či dvě stránky ) Zda je idea dobrá či ne o tom nerozhoduje nutně napráskaná matematika na 50 stran za každou větou. I tak mám dost té jednoduché matematiky na webu a žádný se nenašel aby "si jí vypůjčil" do prádla a našel mi tam chyby. Keců má každý plnou tlamu, ale ani minutu času vzít mé jednoduché matematické ukázky a ukázat prstem na chyby, podstané chyby. Za celou dobu co je HDV na webu se o kritiku mých jednoduchých matematických výpočtu pokusili jen 3 osoby. Žádná chybu nepředvedla, jen kecy.

    e) citace : nesrozumitelnost je nejvetsim nepritelem vasi HDV, at uz to je co to je.
    e) reakce : ano, jistě, je. A proto jsem hledal 10 let na netu INTELIGENTNI vzdělané fyziky abych krok za krokem odstraňoval ony nesrozumitelnosti. Na Mageu v dobách "Zephira-Srnky" se to trošičku dařilo, byly tam náznaky o zájem vypichovat vady HDV ale bohužel převládl nakonec duch nenávisti, urážek a ponižování, nastala válka.
    f) citace : kdyz k tomu pripoctu vase osobni chovani -- no 2+ 2 si da kazdy dohromady sam.
    f)reakce : Před r. 2005 jsem býval jiný, nebyl jsem tak popudlivý a nevybuchoval jsem nad každou maličkostí. Bohužel za tři roky tisíců urážek ponížení a boje s obrovskou přesilou ( od 2005 do 2009 ) jsem těm "zraněním" podlehl a jsem přecitlivělý k hulváctví a oplácím, vnímám velmi přecitlivěle každý ironický štiplavý duch rétoriky a odpovídám rezonančně 10x silnějším podrážděním než by bylo "v normálu" a jak by to bylo před r. 2005.
    g) citace : k vasi skode, vsechny dobre minene rady jste poslal k certu i s jejich navrhovateli.
    g) reakce : dobré rady, opakuji dobré rady jsem k čertu neposlal, ale mnohokrát jsem už řekl, že už na další sebevzdělávání nemám sílu a trpělivost a buňky. Už je pozdě, už ni klesá intelekt, zhoršuje se paněť atd. Takže opakuji : a to už po dvacáté za několik let : nevybodnul jsem se na dobré rady, ale už je pozdě. A že jsem poslal "navrhovatele" k čertu ? Bohužel. Pochopte, že za 6 let dialogů se do mě obulo nejméně 50 lidí ( vzdělanějších, nepočítaám plebs ) a všichni v nepřátelském duchu, takže : divíte se že jsem je posílal k čertu ?

    h) citace : nekdy mam pocit -- nemejte mi to za zle -- ze vase HDV je jen instrumentem k pruchodu nevybalancovaneho stavu vasi psychiky, ke konfrontaci.
    h) reakce : pane, kecáte. Kdyby jste nechtěl kecat, tak by jste se musel zajímat o mé vědecké texty před r. 2005 jak byly vedeny, v jakém duchu, a musel by jste si přečíst stovky mých dorespondencí s fundovanými fyziky, kteří mi odpovídali a docela rádi na mé úvahy. Pak by jste mohl soudit "vybalancovanost či psychiku". Psychika dostala neskutečný počet ran a podpásovek a ponížení až po r. 2005

    ch) citace : sumasumarum -- & opet bez jakehokoliv nastinu urazky ci posmechu -- I prestoze nejsem odbornik, paranoidni schizofrenie me napadne hodne casto.
    ch) reakce : nejenže nejste odborník, ale ani nejste ´člověk´, protože patříte k těm hajzlům, kteří mě ničili a bili a mlátili. Hajzl je hajzlem proto, právě proto, že nikdy si neuvědomí, že svým chování druhému ubližuje a působí mu bolest. To co jsem si musel prožít za 4 roky já po trestním oznámení Petráska, že ho údajně chci zabít,v souběhu s desítkami a stovkami urážek v komunitě pseudofyziků na f to by nevydržel každý. Duševní nemoc je zcela něco jiného než "úraz psychiky", úraz je z vlivu vnějšího prostředí, podnětem bývá cokoliv co zasáhne duši a lidskost.

    i) citace : verte, ze jsem vasi HDV venoval opravdu hodne casu, ale vzdycky jsem pomerne zahy narazil na neochotu spolupracovat. jako kdyby kazdy kousek mozaiky, ktery nevypada na svem miste vyvolaval paniku, ze cely obraz je uplne spatne. s agresivni reakci prichazejici hned potom.
    i) reakce : když půjdete do nemocnice a potkáte tam na chodbě nemocného člověka co ho tlačí na vozejčku namželka a kolem stojí příbuzní a doktoři a ten člověk zjevně trpí, tak uvidíte jak jemně a zdvořile a s citem se k němu všichni obrací, mluví cituplně, laskavě, i reportéři od novin a ...a to né proto že ten pán mluví zcesty ( po úrazu hlavy po autonehodě ) ale proto že všichni jsou slušní a také proto že všichni c í t í , že ten na vozíčku trpí. Prostě k poraněnému člověku se nechováme jako bychom honili čarodejnici, ani k vrahovi se společnost nechová tak nehorázně týravým , psychicky týravým způsobem jako se chovala "fyzikální komunita" ke mě a souběžně s tím běželo tretné stíhání, kde si grázl Petrásek vynutil na OČTŘ aby proti mě zahájili psychiatrické uvěznění. To prostě dělají hyeny. Není zločince na zemi ke kterému se chová kontaktní komunita tak zákeřně, trýznivě a ubíječsky jako se chovali ke mě. To se pak nedivte, že "trauma" je úraz, nikoliv nemoc. Po úraze je to vždy jiné než před ním. A k tomu pánovi na vozíčku se chovají ti blízcí i trochu vzdálení s úctou a vědomím, že ubližovat se nehodí.

    j) citace : nerika se mi to lehce, ale zrejme nejste pripraven na variantu, ze jste tricet let stravil nad necim, co nema zadnou hodnotu. nedivil bych se, kdybyste v sobe nenasel dost sily si to priznat.
    j) reakce : Pane, hluboce se mýlíte. Já se nemusím připravovat na variantu, že mé 30ti leté úsilí skončilo nerúspěchem. Neskončilo. Pouze se úspěchu HDV nedožiji. A na variantu tu, že HDV nemá žádnou hodnotu, se připravovat vůbec nemůsím. Nevím proč bych se na takovou variantu měl připravovat. ?? Kdyby HDV neměla "žádnou hodnotu" pak už bych se to dááávno od fundovaných fyziků dozvěděl, už by mi podali pádné protiargumenty. Jenže HDV předběhla dobu a žádný fyzik se tou ideou zatím zabývat nechce. Byl by to i pro jedničkového fyzika nadlidský úkol vypracovat ( i v matematice ) teorii o dvouveličinovém vesmíru tak aby seděla na soudobé poznatky a aby si vzájemně neprotiřečily ale aby HDV vplouvala do poznatků neoddiskutovatelných.
    k) citace : vase chovani & pristup k cele veci tak z teto pozice chapu.
    k) reakce : Vy nechápete ani manželku nebo dceru....
    PS. : co jste vystudoval ? Kolik Vám je let ? a co je vaše profese ?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Napsal LUBOB
    JOSEFDRUHY: s HDV se neda souhlasit ci nesouhlasit. neni to tvrzeni, neni to popis faktu, ani konzistentni idea. neni to ani hypoteza, ani teorie.

    v cem je asi vseobecny nesouhlas je vase trochu bizarni pojeti & interpretace nekterych fyzikalnich zalezitosti, ktere jsou obecne prijimany s konsensem.

    at se vam to libi nebo ne, tak fyzika uz nekolik stovek let pracuje s pojmy, ktere maji svuj zazity vyznam. vy jim ve svych uvahach davate zcela jiny -- & vetsinou neni vubec jasne jaky -- vyznam. matematicky jazyk neovladate (pritom je to univerzalni svetovy jazyk) & jazyk jako takovy pouzivate -- receno vzletne -- vic nez dadaisticky. nesrozumitelnost je nejvetsim nepritelem vasi HDV, at uz to je co to je.
    kdyz k tomu pripoctu vase osobni chovani -- no 2+ 2 si da kazdy dohromady sam.
    k vasi skode, vsechny dobre minene rady jste poslal k certu i s jejich navrhovateli.

    nekdy mam pocit -- nemejte mi to za zle -- ze vase HDV je jen instrumentem k pruchodu nevybalancovaneho stavu vasi psychiky, ke konfrontaci.

    sumasumarum -- & opet bez jakehokoliv nastinu urazky ci posmechu -- I prestoze nejsem odbornik, paranoidni schizofrenie me napadne hodne casto.

    verte, ze jsem vasi HDV venoval opravdu hodne casu, ale vzdycky jsem pomerne zahy narazil na neochotu spolupracovat. jako kdyby kazdy kousek mozaiky, ktery nevypada na svem miste vyvolaval paniku, ze cely obraz je uplne spatne. s agresivni reakci prichazejici hned potom.

    nerika se mi to lehce, ale zrejme nejste pripraven na variantu, ze jste tricet let stravil nad necim, co nema zadnou hodnotu. nedivil bych se, kdybyste v sobe nenasel dost sily si to priznat. vase chovani & pristup k cele veci tak z teto pozice chapu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Ve vesmíru jsou miliardy hvězd. Vemte si "na mušku jednu z nich" kdesi..., má "svou" polohu ve vesmíru anebo nemá ???? Odpovězte. !!!!!
    odpovidam : ma [polohu] !!!

    Pokud má právě jedinečnou svou polohu v tom oceánu hvězd, pak má prááááávě jakoby tu soustavu souřadnou.
    no & to je ten kardinalni nesmysl. poloha je relativni. mluvime-li o poloze hvezdy, pak hovorime o poloze v nejake souradne soustave. cili poloha hvezdy ma vyznam pouze tehdy, pokud ji urcime relativne k necemu (obycejne se stanovuje vuci pozorovateli). takze ona poloha hvezdy muze byt vyjadrena v nasem souradnem systemu (jehoz pozici & orientaci si nejak zvolime).

    poloha & souradny system jsou dve ruzne veci. poloha se urcuje v souradnem systemu. poloha jsou souradnice, tedy useky na osach, ktere musite nejak definovat. musite si vybrat jeden bod, ktery prohlasite za pocatek & z nej vedete tri na sebe kolme osy, jejichz smer si zase musite nejak zvolit. pak teprve muzete urcit polohu bodu (hvezdy) v (treba nasem nejakem) souradnem systemu.
    mimochodem, jakou ze svou jedinecnou souradnou soustavu ma tedy zemekoule?

    tak me napada, jestli vubec vite, co tou souradnou soustavou myslite.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ECLECTICA: Zkomírá. Ale fungovat může když se najdou zájemci o v s t ř í c n o u debatu nad kosmologií. Já nikomu nebráním. Dokonce se může doskutovat nejen o HDV.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tahleta diskuse ještě pořád funguje? :-O
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: nikdo & nic zadnou souradnou soustavu nema. souradna soustava neni vlastnosti zadneho bodu ve vesmiru. ta mu muze byt pouze nekym druhym prirazena.
    je to pouhopouha abstrakce pouzivana k matematickym manipulacim & podobne.

    tvrdit, ze nejaky object ve vesmiru ma svoji souradnou soustavu je stejny nesmysl jako tvrdit, ze kazdy object ve vesmiru ma svoje jmeno. zduraznuji slovo svoje.

    Neřekl jsem nikdy (!) "že soustava pootáčí" , že ona pootáčí někým-něčím, ale že "se pootáčí !! soustava
    to "se" mi tam proste vypadlo. coz je snad zrejme z kontextu mych predchozich prispevku & tez z toho, ze prave o tom se bavime.

    | pouze se pootáčí ta soustava té rakety vůči pozemskému pozorovateli.
    ale prdlajs. soustava se nepootaci. je to vec, kterou jste si vy sam zvolil. nemuze se sama otacet. ani neexistuji sily, ktere by ji otacely. souradna soustava je vase & jenom vase abstrakce & otacet s ni muzete jenom vy.

    protoze je to abstrakce, nemuze zpusobit zadne fyzikalni ci pozorovatelne/meritelne jevy.

    z lorentzovych transformaci nic z toho co popisujete nevyplyva. ani nahodou.

    informace z onoho objektu přišly P O O T O C E N É !!!!!!
    co to? ted uz dokonce pootocene informace? co to, probuh, ma byt?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Ve vesmíru jsou miliardy hvězd. Vemte si "na mušku jednu z nich" kdesi..., má "svou" polohu ve vesmíru anebo nemá ???? Odpovězte. !!!!!
    Pokud má právě jedinečnou svou polohu v tom oceánu hvězd, pak má prááááávě jakoby tu soustavu souřadnou. Pane, chápejte trošku více abstraktněji.

    citace : takze ne ze soustava pootaci, ale pootacite ji vy. protoze jste si ji zvolil fixovanou vuci lokomotive.
    reakce : Neumíte ani opisovat to, co ten druhý řekne, natož to vnímat. Neřekl jsem nikdy (!) "že soustava pootáčí" , že ona pootáčí někým-něčím, ale že "se pootáčí !! soustava" toho tělesa. Pane, co věta to stále nekorektní dialog. Dokonce je možné, že "se" raketa ve směru pohybu nepootáčí sama vůči pozemskému pozorovateli, ale pouze se pootáčí ta soustava té rakety vůči pozemskému pozorovateli. Vyplývá to z Lorentrzových "transformací" - soustava "se" pootáčí, respektive my pozorovatel to tak pozorujeme ve své pozorovatelně ( což jsou přístroje ). Podobně jako rudý posuv spektrálních čar. Ten také pozorujeme ve své pozorovatelně ač "tam" u těch objektů k žádnému posunu čar nedochází. Čáry jsou posunuté ( vůči laboratornímu spektru ) proto, že informace z onoho objektu přišly P O O T O C E N É !!!!!!! Na hvězdě je spektrum např. lithia stejné jako tu na zemi, ale hvězda má svou soustavu pootočenou vůči té naší a proto informace přišla pootočená, fotony ( přinášející spektrum ) vyletěly pootočené a už po cestě k nám soustavu pootočenou neměnily protože letěly céééčkem ( v křivém časoprostoru ). Klidně je možné, že hvězda má pootočenou soustavu "svých dat" proto, že časoprostor sám je mezi námi a tou hvězdou zakřivený. Pokud by hvězda se vzdalovala ( ať už mechanicky či nikoliv, to v tuto vteřinu nechci zkoumat ) od nás skoro céé rychlostí, pak by posun čar narůstal k hodnotám až "nekonečného posunu" to jest pootočení soustavy ( vzájemné pootočení nás a hvězdy ) by se blížilo devadesáti stupňům.


    -
    Jste člověk, který "zásadně" (!) odmítá chápat názor druhého, protože jste si umanul, ( vzdor pravdě-nepravdě, vzdor poznávání , zkoumání zda názor je či není pravdivý ) že je POUZE a pouze špatný.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Každé těleso ve Vesmíru, tj. v časoprostoru má svou vlastní soustavu souřadnou ikdybych jí žádnému tělesu přímo nikdo nezvolil...chápete ?

    samozrejme, ze nema. odkud by ji vzalo? & kdyby ji nakonec melo, pak by nemohla byt volitelna.

    Když budu mít lokomotivu v depu na točně a budu jí otáčet, tak otáčím shodně s její soustavou ?
    presne tak. takze ne ze soustava pootaci, ale pootacite ji vy. protoze jste si ji zvolil fixovanou vuci lokomotive.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam