LUKEH:
To co vas zajima je na strane 83,84 je tam postup jak prevest vzorec pro teleso vyhozene kolmo vzhuru: vysks h je v case t dana:
h=-1/2gt^2+vt
a po prevodu ma tento vzorec tvar:
P1 = -1/2 P2 + 1 kde P1 a P2 jsou bezrozmerne
.................................................................................
Zaprvé to není to "co" mě zajímá. Já tehdy před rokem jen reagoval na tyto podivnosti "převodu" rozměrových rovnic na bezrozměrné, že jsou to hloupé nevhodné a vlastně něfyzikální postupy. A to co tu od Vás vidím dnes, není "převod", ale P Ř E P I S ... prostě : je to jako by jste vzal obraz Leonardovy Madony a řekl někomu, aby ho
převedl do černobílého provedení a on vám namaloval obraz Zrzavého ´Zátiší´ a ještě pastelkama.
Pokud předložíte takové triky ( vevědecký paskvil ) Mimozemšťanovi, tak rozhodně v tom nepozná, že rovnice druhá je bezrozměrná a první rozměrová. Zatřetí : jeký to má logický význam to dělat ?, ty "přepisy" do bezrozměrných tvarů ??? Nechápu. 100 let se to nedělá, dodnes, pouze se to zkoušelo jako kuriozita. Opět říkám, že když
vynecháte rozměry ( v téže samé rovnici ) a pak s tou rovnicí manipulujete, zničíte naprosto její původní tvar a na konci výpočtu už se nedají zpět dodat rozměry. Prostě je to švindl.
..............................................................................
Očekávám, že mi odpovíte "vstřícně" tak, že napíšete 3 slova a máte vymalováno, tedy "důkaz" předveden.
Tady
LUKEH také : namísto předvedení důkazů jste zopakoval odkazy a řečnické řeči " že to tam je" a basta" ....a řeknu že" to tam není" a basta....a dialog je 1:1 ... vy A, já B a tomu říkáte pokrok v děbatě. (?)