• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: Pane +7 žaludků - 5 žaludků = +2 žaludky.... je rozměrová rovnice. A...a myslíte si že rovnice +7 žaludků - 5 žaludků - 2 žaludky = +1 , že :A ejhle, vpravo zadna jednotka. Tudiz i vyraz vlevo zadnou nema." ?? takže jste dokázal převedením nalevo že bude "nová" rovnice bezrozměrná ?? anebo o co usilujete ?
    Mimochodem jste rovnici :

    x x3 . t3
    --- . ------ = 1
    t2 x3 . t3

    opsal odkudsi, nevím odkud, ale pokud odněkud z mých stránek, tak ani opisovat neumíte. Jak mám reagovat na otázku týkající se špatného vzorečku-rovnice ?
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Ceho bych se rad dockal, je reakce na tu cast moji prispevku, kde zminuji "3 Newtony * 3sekundy^2 / (3kg*9metru) = 1. A ejhle, vpravo zadna jednotka. Tudiz i vyraz vlevo zadnou nema."
    Diskuse o tom, co je pozitivni mysleni se samozrejme nikam nedostaneme, to je myslim zjevne kazdemu. Ale selektivni slepotou take ne.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"To ze napisete ze se tam neco blaboli neni proti dukaz."

    reakce : to že napíšete Marťanovi rovnici P1 = -1/2P2 + 1 a budete mu tvrdit, že to je bezrozměrová rovnice nějakého pohybu a že by on měl vědět jakého, z toho nááááádherného bezrozměrového předpisu, tak to je stejná pitomost jakou jsem já napsal zde : 2A + 7L = 15HD - 9gb / 0,008 bzumbzum


    Prostě Vy budete vkládat intelekt do nesmyslných pseudodůkazů než aby jste pořádně vysvětlil v čem je užitek bezrozměrových rovnic a jak po matematických operacích s tou bezrozměrovou rovnicí nakonec jí převedete do rozměrového stavu.

    Udělejte to a basta.
    Převeďte mi tuto rovnici 2A + 7L = 15HD - 9gb / 0,008 bzumbzum ..na zákon zachování energie..., vy to nevíte ???
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"A ja vam opet rikam, ze nejde o VYNECHANI rozmeru. Nic se nevynechava! Dukaz je v tom textu"
    reakce : nic jsem nevynechal a důkaz jsem podal v textu....jak se Vám to líbí ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: 2A + 7L = 15HD - 9gb / 0,008 bzumbzum
    no to je pěkná bezrozměrná rovnice, že důkaz podám v textu :
    L - inflační konstanta
    A - Richterův koeficient hrubé kauzality
    HD - Petráskův teorém
    gb - antispinnový kmen
    bzumbzum - kosmologický poločlen

    Jak se Vám to líbí ?? určitě to dovedete dekódovat a z tohoto bezrozměrného tvaru to zpět převést na tvar s rozměry.

    Mimozemštan se dodnes trápí s tím, aby "přetransformoval" ( Váš ) nesmysl P1 = -1/2P2 + 1 ( kde P1 a P2 jsou bezrozměrné ) do rozměrového tvaru.
    Potlesk !
    Opat zakládáte debatu která po sto příspěvcích bude jako totálně neplodná vymazána.
    Pokud máte intelekt pak okamžitě zahájíte dodávku smysluplných vysvětlení a ukázek kam vede "převod" rozměrových rovnic na bezrozmětrové a proč ( proč je to ne-užitečné )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: Pane Lukáši, buďte tak laskav, napište mi, tedy přepište mi, tedy "p ř e v e ď t e m i" tuto rozměrovou rovnici na bezrozměrový tvar.
    "ró" = 3*H^2/8*pí*G
    Děkuji.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: Ještě 10x zopakujte tyto svá podezření a pořád to opakujte a pořád chtějte rigorozní vysvětlení "co to je pozitivismu" a...a tozhodně tím popotáhnete smysluplnou debatu o Beamonovský skok dopředu.
    Pozitivní ?? : koukněte se na 50 příspěvků ( kohokoliv doszadu ) zde a kolik se dokázalo ? věcí fyztikálních nedorozumění překonat, odstranit, vysvětlit, ...kolik vědeckých poznatků se tu podalo, kolik novinek a podnětů a chytrých náznaků a nových řešení atd. atd. atd. - - pane...nula. Za 50 příspěvků je tu spíš mínus-pokrok.
    Už víte co je to pozitivní přístup ?? Ne, a vědět nebudtete, protože nechcete. Je fuk zda jsem použil "slovíčko pozitivní" ...mohl jsem použíd desítky asociativních, smysl a význam a to co jsem tím jedním slováčkem chtěl vyjádřit, je stejný... Příště použiji jiné slovíčko než "pozitivní" a můžete se opět a opět domáhat v 10 ti či 20 ti příspěvcích "coto je" ...namísto aby jste abstraktně a s inteligencí odhadl co tím básník myslí. Kdyby se taklto bavil Einstein s Bohrem, nedošli by pokroku ani za 10 let toho co udělali za půl roku.
    To je pozitivní myšlení. Chápete ?
    Ne nemůžete, máte jiný mozek.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: No, stale nevidim nic, co by vyvracelo moje predchozi pozorovani, ze pozitivni mysleni znamena ignorovani podstaty prispevku a soustredeni se na diskusi o diskusi. Cili stale si myslim, ze vim, co znamena pozitivni mysleni v tomto kontextu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS:

    Už víte co to je pozitivní myšlení ?
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: Otevřte si třetí odkaz v tomto příspěvečku. Já tam říkám : LUKEH: ale toto jsou jakési bláboly mistifikace. Tam není vůůůbec zřejmé jak a co se "převádí" tj. jaké rovnice fyzikální ( s rozměry fyzikálními ) se realizuje na, do rovnice bezrozměrné. Tam se cosi blábolí o "bezrozměrných parametrech" ale ty neprokazují korektnost přefalšování rozměrové rovnice na bezrozměrovou.
    ...a Vy mi na to odpovíte, namístio důkazového předvedení, že to tam je a basta....já zase odpovím že to tam není a basta...s takovou debatou dojdeme kam ?? Tak se baví fyzikové v CERNu ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH:
    To co vas zajima je na strane 83,84 je tam postup jak prevest vzorec pro teleso vyhozene kolmo vzhuru: vysks h je v case t dana:

    h=-1/2gt^2+vt

    a po prevodu ma tento vzorec tvar:

    P1 = -1/2 P2 + 1 kde P1 a P2 jsou bezrozmerne
    .................................................................................
    Zaprvé to není to "co" mě zajímá. Já tehdy před rokem jen reagoval na tyto podivnosti "převodu" rozměrových rovnic na bezrozměrné, že jsou to hloupé nevhodné a vlastně něfyzikální postupy. A to co tu od Vás vidím dnes, není "převod", ale P Ř E P I S ... prostě : je to jako by jste vzal obraz Leonardovy Madony a řekl někomu, aby ho převedl do černobílého provedení a on vám namaloval obraz Zrzavého ´Zátiší´ a ještě pastelkama.
    Pokud předložíte takové triky ( vevědecký paskvil ) Mimozemšťanovi, tak rozhodně v tom nepozná, že rovnice druhá je bezrozměrná a první rozměrová. Zatřetí : jeký to má logický význam to dělat ?, ty "přepisy" do bezrozměrných tvarů ??? Nechápu. 100 let se to nedělá, dodnes, pouze se to zkoušelo jako kuriozita. Opět říkám, že když vynecháte rozměry ( v téže samé rovnici ) a pak s tou rovnicí manipulujete, zničíte naprosto její původní tvar a na konci výpočtu už se nedají zpět dodat rozměry. Prostě je to švindl.

    ..............................................................................

    Očekávám, že mi odpovíte "vstřícně" tak, že napíšete 3 slova a máte vymalováno, tedy "důkaz" předveden.
    Tady LUKEH také : namísto předvedení důkazů jste zopakoval odkazy a řečnické řeči " že to tam je" a basta" ....a řeknu že" to tam není" a basta....a dialog je 1:1 ... vy A, já B a tomu říkáte pokrok v děbatě. (?)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: Opakuji, že v tomto nabídnutém dokumentu https://cw.felk.cvut.cz/wiki/_media/courses/a6m33mos/tar_identifikace.pdf ve formátu "pdf" jsem nenašel převedení rovnic rozměrových na rovnice bezrozměrné. Tím, že mi sdělíte jen větičku : že to tam je, a já pak zas, že to tam není...je nevstřícný a neplodný postoj, je to přesně ten druh komunikace a dialogu, který nikam nevede.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Jak se mysli pozitivne? Ze si z prispevku kde je neco o fyzice a pak poznamka o stylu psani vyberu jen to druhe a nad tim se rozciluji? Tak v tom pripade pozitivne myslet v planu nemam.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: co to je ? Přeci "rozměrová" rovnice se nedá "převést" na bezrozměrovou...co to je "převést"?...to je jedině vygumovat v té první rovnici rozměry a ponechat ten nesmysl to torzo jak je tvrdit že to je fyzika s bezrozměrnou rovnicí. - - - nebo "co" ty bláboly vůbec znamenají.
    Já viděl ukázky bezrozměrových výpočtu, v diplomce Petráska, ale tam se položilo c = m = G = 1 a bylo vymalováno. Pak se taová "zpargantělá" rovnice v níž se veličiny "c" a "G"-gravitační konstanta a "m" hmotnost-hmota prostě vygumovali ... a tito umělci dodali poznámku pod čarou, že se "rozměry" na konci výpočtu zpět dodají....ale to je bohapustý švindl, to nejde.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: ...ale tam opět na str. 80 - 85 nic není o popisu jak "vykouzlit" z rovnice ( interakce ) rozměrové nějakou rovnici bezrozměrnou...lituji , je tam kapitola "princip kausality a pak nějaké difuzní rovnice v jedné proměnné...ale opravdová fyzikální ronice s dimenzemi veličin jako je kilogram, metr, sekunda, moment hybnosti, hustota apod., to tamvůbec není ...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: ...ale tady, co jste mi nabídl http://mi21.vsb.cz/sites/mi21.vsb.cz/files/unit/parcialni_diferencialni_rovnice.pdf také není ani zbla o tom kde jak a proč se dá vykonstruovat přefalšování-prekabátění rovnice s rozměry na rovnici bezrozměrnou. Není tam ani půl čárky o tom.

    Prostě blafete...loni i dnes.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: ale toto jsou jakési bláboly mistifikace. Tam není vůůůbec zřejmé jak a co se "převádí" tj. jaké rovnice fyzikální ( s rozměry fyzikálními ) se realizuje na, do rovnice bezrozměrné. Tam se cosi blábolí o "bezrozměrných parametrech" ale ty neprokazují korektnost přefalšování rozměrové rovnice na bezrozměrovou.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: ten odkaz https://cw.felk.cvut.cz/wiki/_media/courses/a6m33mos/tar_identifikace.pdf jsem viděl prohlédl si už 3x, poprvé před rokem, nyní 2x, ale rozhodně tam nevidím korektní provedení-převod-zpracování-překabátění "rozměrové rovnice ( tj. fyzikální rovnice ) na bezrozměrnou rovnici, tj. matematickou rovnici. A to, co mi odkazem nabízíte, je jedniný odkaz, jidiná stránka z PDF, na celé světě, který ukazuje-předvádí onu zázračnou metamorfózu fyzikální rovnice ( s rozměry ) v matematickou rovnici ( bez-rozměrnou ) ???
    Opravdu ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace : "nikdo ovsem netvrdi, ze se to dela tak, (ta ona bezrozměrová rovnice), ze se jednoduse vymazou rozmery."
    reakce : Odkaz tu není, a pokud byl, byl nepřesvědčivý, anebo špatný. Takže, aby výsledkem byla "bezrozměrová" rovnice, je výchozí rovnicí co ?, rozměrová rovnice ? Jakým kouzelným proutkem získáte bezrozměrovou rovnici aniž by jste v rozměrové rozměry mazal. Zdá se že zase kličkujete a že se tu budeme zbytečně hádat. Podklady podávejte přesvědčivěji a pořádně. Podle mě bezrozměrová rovnice je pouze oterace s čísly a to není fyzika....alébrž matematika.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: šestnáct vykřičníku tu není "pro utvrzení tvrzení" , ale pro zdůraznění "směru názoru", důraz na toto místo k přemýšlení. Vykříčníky nedělají "důkaz" ale dělají "upozornění". Stále myslíte nepozitivně. Stále a stále !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prostě vyhledáváte kontra-řeč za každou cenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam