• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    LUKEH:

    Pane LUKEH, začalo to někdy před 23.9.2013 ( už se mi to nechce hledat ) ale podstatu sporu jsem našel zde :
    LUKEH: (( zde jsou v podstate vztahy mezi jednotami cas a metr. V puvodni rovnici h=-1/2gt^2+vt se vsak vyskytuje h,g,t,v = 4 ruzne veliciny, i kdyz rovnice je ve skutecnosti vztahem jen mezi dvema velicinami (sekunda, metr). Proto ji lze prevest na rovnici jen se dvema velicinami (4 veliciny jsou jen dusledek lidskych konvenci a pojmenovani), ktera lepe popisuje podstatu veci (jedna se o vztahy mezi casem a vzdalenosti). Tato rovnice ma tvar P1 = -1/2 P2 + 1 a prevod je zde LUKEH.
    Zpetny prevod neni potreba, ale da se dosahnout substituci P1 = h/vt a P2 = gt/v ))


    Tady sice "ospravedlňujete", že lze 4 veličiny ( potažmo rozměry ) redukovat na dvě, tj. sekundu a metr. Proti tomu nic nemám. O.K. Ale...
    Pak ovšem rovnici rozměrovou h=-1/2gt^2+vt úúúúúúúúdajně převádíte-přepíšete ( spolu s LUBOBem ) na bezrozměrovou do tvaru: P1 = -1/2 P2 + 1 tak, že její smysl totálně zničíte !! ..! jiným zápisem s jakýmisi písmenky ( P1 ; P2 ), které prohlásíte ??!!!! za parametry, či "neznámými" atd., které už rozměr nemají. A basta, vítězíte násilím.
    Tady jsem začal protestovat proti takovému postupu, proti takové logice a smyslu použití "převodu". Tady to začlo, tady odsud se vine celý spor a vzájemné zabejčení. Vy neodpovídáte mě na otázky, které byly starší : "jak" se to převádí z rovnice rozměrové na bezrozměrnou, "proč" se to tak převádí, a "jaký to smysl" ? Dodnes bez odpovědi ( nějaké odkazy na weby jsem komentoval, že tam to není a že tam "já o koze , ty o voze" sami jste ovšem nic smysluplného na vlastní podporu nepředložili )
    Prostě jste konstatovali, že :
    h=-1/2gt^2+vt rozměrová, se napíše jako bezrozměrová takto :
    P1 = -1/2 P2 + 1

    Protestuji dodnes a vysvětlení správné, vědecké a logické jste mi nepodali a válcujete mě svými přihlouplými otázkymi "jaký má rozměr" moje levá strana mého vzorečku. Jste buď kreténi anebo hajzlové, třetí označní neexistuje.

    Jak můžete tvrdit, že rovnici 2*kozy + 3*capové = 1*stádo, lze převést do "bezrozměrné, tedy bezzvířatové rovnice" takto : 2*P(1) + 1 = 3*P(2) ....???...???...!!! Já stále namítal, že fyzika je něco jiného než matematika. Fyzika má vždy v rovnicích či interakcích "Veličiny" potažmo dimenze, ( potažmo cokoliv z hmoty, což je také veličina ) tedy veličin, a ty nelze vygumovat tím, že namísto nich napíšeme P(1) a P(2) . Pokud to uděláte a následně tvrdíte, že už takováto rovnice je bezrozměrná ( bezzvířatová ) je to podvod, je to klam, je to faleš, je to k smíchu, protože i P(1) a P(2) nakonec ve své podstatě stále obsahují ty rozměry-dimenze či kozya kozly...
    Ptal jsem se "k čemuže" je to ve vědě a fyzice dobré když rozměrovou rovnici
    h=-1/2gt^2+vt
    přepíši bo úúúúúdajně bezrozměrové, takto :
    P1 = -1/2 P2 + 1
    Jenže jste byli jako nechutné svině, ( možná hůř ) nikoliv vzdělaní inteligenti...a nekorektně jste mě válcovali na tom jakýže má rozměr "levá strana" mé rovnice - obrázek, a že nepřestanete dokud to neřeknu ( až jsem to řekl ).
    Odpovídal jsem přesně v tomtéž duchu :
    LUBOBe a LUKEHe, chcete mi namluvit, že : 1kg = 1kg je rozměrová rovnice a...a:
    1kg/1kg = 1 , že už je bezrozměrová rovnice?, jen proto, že na pravé straně je jednička ??? LUBOB tvrdil že jo.LUKEH mu přitakával a mínuskáři poskakovali jako retardi...; No, to jsou dvě vaše doktríny, s kterými nesouhlasím, a nebudu, a přesto odmítáte racionální debatu a jen a jen a jen jako idioti melete svůj přiblblý monolog o tom "jaký" má rozměr moeje levá strana, ale nevedete monolog o tom jaký rozměr má "vaše" levá strana zde : 1kg/1kg = 1 ... podle Vás je levá strana bezrozměrná jen a jen proto že napravo je jednička. Odpovídal jsem na to že : NE ! celá rovnice je rozměrová ikdyž má na jedné straně bezrozměrnou jedničku.

    ..
    S Vámi, s touto skupinkou zdejších ID prostě není dobrý moudrý dialog...vy neumíte, spíš nechcete, dobrý dilaog, Vy chctete jen flusat ( bez slovíček ) a ěm pak označovat "za ony slovíčka" za hulváta, který uráží,...vy jste slušňáci, neurážíte,..že ????????

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane LUBOB, podepište se mi tu pod tyto tři odkazy, že s nimi souhlasíte a že jsou logicky i matematicky i fyzikálně správně a že nemáte proti nim námitek ( abych si i Vás mohl taky zarchívovat a přidat k těm mudrcům )

    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    LUKEH:

    Díky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace : "opet jediny vas argument je ha-ha. Nikde nepiste proc by to melo byt spatne, proste to jen oznacite za svindl."
    reakce : omlouvám se za "ha-ha". Ale...já přeci stále píši "proč" je špatně když z rozměrové rovnice vygumujete rozměry...to co zbude je pouze nprostá matematika ( vůbec nepopisující Vesmír ) Vesmír bez rozměru popisovat nelze...snad jen velmi málo jevů..., např. gravitační rudý posuv je "delta"t / t ( není to rovnice je to "bezrozměrné číslo" a...a přesto je to výraz mající rozměr )
    Obdobně : stále mi chcete vnutit, že rovnice která má nalevo cosi s rozměry a také na pravo cosi s rozměry, že když pravou stranu převedete na levou ( nikoliv anulace ) tj. levou podělíte pravou, že tím pádem na pravé straně ona jednička znamená, že rovnbice je bezrozměrová
    Příklad: m*a = G*M*m/x^2 ... a Vy mi tu stále namlouváte, že když jednu stranu převedete na druhou, např. takto : 1 = G*M*m/x^2*m*a ... že se tím stane levá strana bezrozměrová, respektive tím pádem, že je celá rovnice bezrozměrová. ?? To mi chcete namluvit. ? Zde používám to slovíčko "švindl" .. přeci takhle se nevyráví "bezrozměrová" rovnice ?!!!!

    citace :"Myslite ze bez lidi by neplatilo, ze 1+1=2? Neplatil by zadny fyzikalni zakon"
    reakce : to myslíte vážně ?? Chcetete říci že fyzika je "jen" matematika kde "jen" vystupují fyzikální zákony ? Vy podřazujete fyziku pod matematiku ? To je filozoficko-materialistická chyba.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"zde jsem vam jen vysvetlil jeden konkretni priklad."
    reakce : co jste vysvětlil ? Co ? vysvětlil onen švindl jak z jedné rozměrové rovnice uděláte bezrozměropvou aniž z ní vygumujete rozměry ? To jste vysvětlil ? ha-ha
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"je naprosto regulerni postup a zadne prebourani traktoru na letadlo. "
    reakce : Nesmysl, pane. Legální je ale zřejmě za jiným účelem než ke zdůvodnění "převodu-transformace rozměrové rovnice na bezrozměrovou

    citace :"tejnym zpusobem upravujete rovnice i vy na svych www strankach v doc dokumentech. "
    reakce : Naprosto ne. Já jsem žádnou dvouveličinovou potažmo dvouznakovou rovnici nenapsal nikde jako bezrozměrovou !!! Dokonce v začátečních partiích dost často upozorňuji čtenáře, že ve dvouznakovém vzorci elementární částice nelze dimenze krátit ( proto jim dávám koeficienty, nebo indexy )
    Hypotéza o dvouveličinovém vesmíru - Hypothesis of two-quantity universe
    http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=eb
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: Pane, ať koukám jak koukám, je to "já o voze, ty o koze" Vy snad se domníváte, že práve v této odpovědi jste mě vysvětlil "proč a jak" se z rovnice rozměrové stane bezrozměrová ?? Opravdu to tu je ??? Ne, není, ani to "proč" by se to mělo vlastně aplikovat.
    Pane... přestaňte mučit svůj mozek ( v něm to není ) a volným stylem popište co říkají ti vědci v tom "pdf" v angličtině, když tvrdíte, že oni to tam mají , to "proč", "jak" a "k čemu".
    Že to nedokážete ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"to co je fyzika a co je matematika je jen jakasi volba lidi z historickeho hlediska, fyzika je vlastne jen specializovany podobor aplikovane matematiky,"

    reakce : Pane, jak strašně se mýlíte ! Fyzika je popis Vesmíru. A vesmír to jsou Veličiny : Délka ( má tři dimenze ) ; Čas ( úúúdajně jen jednu dimenzi, já se domnívám, že je to jinak, že i čas má více dimenzí ) a Hmota ( nemá dimenze, ale má pro svou hmotnost lidmi zvolený rozměr kg ). Fyzika je Vesmír, pane, je to popis Vesmíru ; matematika není popis Vesmíru !!!!!!!!!!! Takže omyl, že fyzika je jakýsi "podobor aplikované matematiky". Nesmysl. Matematika je pouze nástroj kterým můžeme tu fyziku, ten Vesmír popisovat, Vesmír je prvotní, matematika je až lidmi "v ymašlená" a to "pro" fyziku. Kdyby nebylo vesmíru tedy té fyziky, nebyla by ani ta matematika. Kdyby nebyli lidi vesmír by byl a matematika by nebyla.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: cvitace :"Mam dojem, ze to lze dokazat i bez tech Lieovych grup, ale rozhodne ne bez linearni algebry."
    reakce : ale "co" lze dokázat-dokazovat ? i bez Lieových grup či algebry ? co,...co chcete dokazovat ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace : " ...K pochopeni dukazu".
    reakce : proboha "k jakému důkazu"? co vlastně chcete dokazovat ? ( tím že vygumujeme rozměry a dál zpracováváme rovnici bez rozměrů ) Důkaz čeho ? Opakuji : proč svět nepřepíše všechny miliony, miliardy knih o fyzice, do fyziky o vesmíru pouze do bezrozměrné matematiky a ..a basta. Proč ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: bože...bože..bože ; to přeci není vysvětlení . Automobil nafťák lze """předělat""" na traktor ( ač s obrovským úsilím ), to lze p ř e d ě l a t, ale rovnici rozměrovou přeci nejde "p ř e d ě l a t" na bezrozměrovou ??!!! ( aniž hrubě sprostě nevygumujeme ony veličiny-rozměry veličin. )
    Přeci todle LUKEH není "důkaz" fyzikálního převodu rovnice s rozměny na rovnici bezrozměrů, to je pouze "přebourání" traktoru na letadlo ???...a opět bez vysvětlení "k čemu je to dobré" proč to dělat.?? Pokud by to bylo výhodnější, nemusíme celý vesmír popisovat ´fyzikálně´a stačí když budeme mít jen holou ´matematiku´a je to.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: dalo mě to moc práce ten text anglický dát do překladače, překlad do wordu, pak srovnávat werd-anglický s wordem-českým abych nalezl ono místo a dodávat tam barevný komentář a pak umístit na internet a pak teprve Vám POSKYTNOUT web-odfkazem do debaty. To Vy meumíte, ani volně říci "co" tam je
    Tu poslední "pdf"ku jsem neotevřel, nejde to je to asi natolik silný "bajtově", že mi dvakrát spadnul počítač a musel jsem restartovat. Mám starý počítač, a proto už "pdf" nepoužívám alébrž werd.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: neumím anglicky, můžete mi to přeložit ?, mě postačí překlad volný, i velmi volný, jak by jste to vy řekl u řečnického pultu žákum v aule. ( volný ale vědecky důsledně přesně )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"nevim proc vy mi porad tvrdite, ze v tech pdf nic neni, kdyz to tam vsechno je! "
    reakce : požádám Vás, respektive kleknu na kolena a popsosím : opište mi z těch dokumentu VYSVETLENI proč se rozměrové rovnice převádí na bezrozměrové ( opište mi to z těch dokumentů o kterých tvrdím že to tam není ) a jak se to udělá na konci matematických operací s tím převedením bezrozměrové rovnice zpět na rozměrovou... prosím klečím na kolenou a p r o s í m přepište mi to sem přesně jak to tam oni zdůvod|ňují to na co se ptám ...jen to na co se prám, né to že koza vypadá jako vlk, čili
    že na místo
    h=-1/2gt^2+vt
    napíšete toto :
    P1 = -1/2 P2 + 1 kde P1 a P2 a už bezrozmerová...
    to nechci

    citace :"Kazdy kdo to zde cte, vidi, ze jsem vamposkytl dukazy a to dokonce z mnoha nezavsilych zdroju"
    ježišmarja, jaký může být důkaz na provedení "převodu" rovnice fyzikální tj. s rozměry fyzikálními na rovnici bezrozměrovou ?? On je v těch "pdf" kách "důkaz" ??? Prosím pěkně co to je za důkaz když rovnici
    7 metrů = -1/2 metru + 7,5 metrů přepíši na rovnici: P1 = -1/2 P2 + 1...? , co to je za důkaz ?, čeho důkaz ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :""Jak se Vám to líbí ?? určitě to dovedete dekódovat a z tohoto bezrozměrného tvaru to zpět převést na tvar s rozměry." Opet mi vkladate do ust neco, co jsem nikde nerikal....
    reakce : já vím, že jste to neříkal, proto se Vás taky ptám "v čem je užitečnost bezrozměrných rovnic, které po matematických operacích zpět převádíte do rozměrových? a dokonce se na to vykašlete ( oni se na to vykašlou ) a ani to zpět nepřevedou.. prám se na to a vy mi odpovíte "že jste nic takového neříkal" ..to jsme opět u toho "já o koze, ty o voze"
    citace :" Tvrdim jen to, ze ji lze z rozmeroveho tvaru prevest do bezrozmerneho. "
    reakce : k čemu ?????????????????????????????
    Pak říkáte, že rovnice s rozměrem ( což jsou rovnice fyzikální ) se nedělají tak, že se "vygumují" rozměry..a tak jak ??? ...jak může vzniknout bez švindlu rovnice bezrozměrová z rovnice rozměrové aniž v té první nevygumujeme ty rozměry ?? Já Vím : vy mi na to odpovíte, že na místo
    h=-1/2gt^2+vt
    napíšete toto :
    P1 = -1/2 P2 + 1 kde P1 a P2 a už bezrozmerová....ha-ha-ha-ha
    Takže kozu natřeme tak aby vypadala jsko vlk a už je to vlk. A naco vlk když máme kozu...a proč bychom nemohli z vlka udělat kozu, či z kozy vlka ? tyť ten vlk se podobá koze, ale jen když je přemalovaný, né kouknete, že je to koza, né je to vlk, no vlk vypadá jinak, anebo že by vlk byl opravdu koza, no to je divné tady jsou důkazy že koza je vlk, no vlk nemá rohy, to nevatí, prostě je to vlk s rohama s né koza...

    pane...opravdu je tu zase zábava. Kdybych Vás klackem mlátil, nevymlátím z Vás "proč" bych měl rozměrovou rovnici přefalšovávat na bezrozměrnou, vy mi to budete opakovaně vnucovat jakýmisi "pdf" kde nic není, kde je koza a vy mi budete vykládat že je tam vlk a já koza a vy vlk....
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Mimochodem, ja zminenou rovnici prevzal tady a jen jsem upozornoval, ze ty upravy je treba delat opatrne.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Ano, takhle se puvodni rovnice prevedla na rovnici, ktera ma na obou stranach bezrozmerny vyraz. Tak vidite, ze to take umite prevest.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: oprava překlepu :

    bylo špatně
    +7 žaludků - 5 žaludků - 2 žaludky = +1

    má býti :
    (+7 žaludků - 5 žaludků) / 2 žaludky = +1
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: Pane +7 žaludků - 5 žaludků = +2 žaludky.... je rozměrová rovnice. A...a myslíte si že rovnice +7 žaludků - 5 žaludků - 2 žaludky = +1 , že :A ejhle, vpravo zadna jednotka. Tudiz i vyraz vlevo zadnou nema." ?? takže jste dokázal převedením nalevo že bude "nová" rovnice bezrozměrná ?? anebo o co usilujete ?
    Mimochodem jste rovnici :

    x x3 . t3
    --- . ------ = 1
    t2 x3 . t3

    opsal odkudsi, nevím odkud, ale pokud odněkud z mých stránek, tak ani opisovat neumíte. Jak mám reagovat na otázku týkající se špatného vzorečku-rovnice ?
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Ceho bych se rad dockal, je reakce na tu cast moji prispevku, kde zminuji "3 Newtony * 3sekundy^2 / (3kg*9metru) = 1. A ejhle, vpravo zadna jednotka. Tudiz i vyraz vlevo zadnou nema."
    Diskuse o tom, co je pozitivni mysleni se samozrejme nikam nedostaneme, to je myslim zjevne kazdemu. Ale selektivni slepotou take ne.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"To ze napisete ze se tam neco blaboli neni proti dukaz."

    reakce : to že napíšete Marťanovi rovnici P1 = -1/2P2 + 1 a budete mu tvrdit, že to je bezrozměrová rovnice nějakého pohybu a že by on měl vědět jakého, z toho nááááádherného bezrozměrového předpisu, tak to je stejná pitomost jakou jsem já napsal zde : 2A + 7L = 15HD - 9gb / 0,008 bzumbzum


    Prostě Vy budete vkládat intelekt do nesmyslných pseudodůkazů než aby jste pořádně vysvětlil v čem je užitek bezrozměrových rovnic a jak po matematických operacích s tou bezrozměrovou rovnicí nakonec jí převedete do rozměrového stavu.

    Udělejte to a basta.
    Převeďte mi tuto rovnici 2A + 7L = 15HD - 9gb / 0,008 bzumbzum ..na zákon zachování energie..., vy to nevíte ???
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"A ja vam opet rikam, ze nejde o VYNECHANI rozmeru. Nic se nevynechava! Dukaz je v tom textu"
    reakce : nic jsem nevynechal a důkaz jsem podal v textu....jak se Vám to líbí ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: 2A + 7L = 15HD - 9gb / 0,008 bzumbzum
    no to je pěkná bezrozměrná rovnice, že důkaz podám v textu :
    L - inflační konstanta
    A - Richterův koeficient hrubé kauzality
    HD - Petráskův teorém
    gb - antispinnový kmen
    bzumbzum - kosmologický poločlen

    Jak se Vám to líbí ?? určitě to dovedete dekódovat a z tohoto bezrozměrného tvaru to zpět převést na tvar s rozměry.

    Mimozemštan se dodnes trápí s tím, aby "přetransformoval" ( Váš ) nesmysl P1 = -1/2P2 + 1 ( kde P1 a P2 jsou bezrozměrné ) do rozměrového tvaru.
    Potlesk !
    Opat zakládáte debatu která po sto příspěvcích bude jako totálně neplodná vymazána.
    Pokud máte intelekt pak okamžitě zahájíte dodávku smysluplných vysvětlení a ukázek kam vede "převod" rozměrových rovnic na bezrozmětrové a proč ( proč je to ne-užitečné )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam