• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: zlogaritmovat libovolny soucin.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: pane...."co" zlogaritmovat stačí ?? opičí zadek ?? Pane, kdy se naučíte mluvit přesně (?) Přečtěte si po sobě tu větu, co jste napsal....jak já mám vědět "co" máte namysli když mluváíte nepřesně.
    Zlogaritmujte mi rovnice zde : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    a ukaž te mi ty sčítance ...třebas jakoukoliv poštou mi to pošlete...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Je unikátní a doslova neuvěřitelné, že lze vůůůvec najít takovou zápisovou techniku která by nahradila celou dnešní "Feynmanovskou interakční zápisovou techniku" do dvouznakové při násobení, při mlultiplikaci


    staci to zlogaritmovat, & jste zase u souctu scitancu.:-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: fajn, ze se na necem shodneme. me otazce jste se opet vyhnul. ptal jsem se na rozmer prave strany te rovnice.


    vsimnete si, ze vubec neresim, jestli te rovnici rikate rozmerova nebo bezrozmerova. tohle jste sem zatahl vy & ja nevim k cemu.


    takze rekapitulace je, ze leva strana rovnice je bezrozmerna (fajn), zbyva doresit jaky je rozmer prave strany rovnice? ze jsem blb neberu jako odpoved na polozenou otazku.

    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JOSEFDRUHY: To je ostatně zajímavé. Kdy a v jakých souvislostech vás HDV napadla?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAIMONIDES: O.K. Kolumbovo vejce...jistě by to "uměli" tu HDV postavit...ale nepostavili. ! ( i ti nejpracovitější nepostavili )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: ?? odpřísáhnu, že jsem ten odkaz Váš http://www-troja.fjfi.cvut.cz/~liska/poalg/node42.html? nyní prohlédl už podruhé. A žádné fyzikální rovnice tam nevidím !!! - ne...ať hůedám jak hledám... ; já pokud nečtu nějaký odkaz ( očas ) ale rozhodně ho alespoň otevřu.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JOSEFDRUHY: Ano. Samozřejmě že pracovití a snaživí, ale přece jen.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: ??? ..že by tam byl M U L T I P L I K C N I zápis fyzikálních interakcí ? a dokonce i chemiských interakcí ??? ( což moje zápisová technika dokáže http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_010.doc ) To tam pane je ???? Je tam transformace zápisové techniky "scítanců" do techniky součinů vzorců ??? Ano ? .., kde to tam je ?...to zase tu povedeme válku na 30 příspěvků než si vyjasníme stanoviska ??
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAIMONIDES: Myslíte, že by žáčci na střední škole zvládli vymeslet a pracovat v takových polohách úvach jako jsou tyto ? : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_003.doc ...reagovali by žáčkové lépe než profesor Hořejší ???
    Hypotéza o dvouveličinovém vesmíru - Hypothesis of two-quantity universe
    http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=ec
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: Dovětek : já na svých web-stránkách uvádím spoustu příkladů interakcí, kde ony indexy jsem si z potřeby "zjednodušení zápisu" vynechal. Tento fakt, či toto upozornění, tam je na několika úvodních stránkách. Přesto by ty indexy tam měly být.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEJML: Konečně je to odrazové pole pro nové kroky.
    Můj "dvouznakový vzoreček" potažmo dvouveličinová rovnice, presentovaná na panelu mých web-stránek, to je trochu něco jiného.
    Soudobá věda zavedla zápisovou techniku pro interakce elementárních částic v podobě s č í t a n c ů.
    Např. n = p + e- + ný- ( a dokonce tam ani nemá rovnítko, ale šipka, což znamená že stav před reakcí "vplouvá" do stavu po reakci ). Moje zápisová technika je "multiplikační". Každá elementární částice má "svůj vzoreček" ( sestrojený, postavený z dimenzí veličin, pouze dvou ) a ty se zapíší do interakce m u l t i p l i k a c í, tj. násobí se mezi sebou, lze to dokonce psát jako klasická rovnice. Krátit lze jen tehdy pokud každá užitá dimenze má stejný index !! ( v prostoru máte také tři různé "osy" , nelze zaměňovat osu "z" za "y"... čili v mých zápisech x(1) a x(2) ..čísílka jsou v indexech )
    http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=eb ;
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_006.doc ....
    moje "vzortečky" jsou dvouznakové, tj. je to vlnobalíček z "potřebného" množství dimenzí délkových "x" a časových "t".
    Je unikátní a doslova neuvěřitelné, že lze vůůůvec najít takovou zápisovou techniku která by nahradila celou dnešní "Feynmanovskou interakční zápisovou techniku" do dvouznakové při násobení, při mlultiplikaci. To je doslova zázrak. Zná někdo nějakou matematiku, kde sčítance lze nahradit součiny ?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LUKEH: Fuj, to vypadá na druhý a třetí pohled poměrně složitě. Mám pocit, že HDV je ryze středoškolské myšlení (nevšiml jsem si v HDV ničeho co by přesahovalo střední školu, teorie před maticema a LA). Tohle sem opravdu nepatří:)
    KEJML
    KEJML --- ---
    JOSEFDRUHY: Takže teď už tu bude jen spor o to, že to, čemu celý svět říká bezrozměrovová (dimensionless) rovnice, chce JOSEFDRUHY říkat jinak? Pro HDV by bylo rozhodně přínosnější, kdyby zavedenou terminologii používala stejně jako ostatní. Měnění významu zavedených pojmů přinese jen zbytečné zmatení.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: co fajn ???? Fajn to, že jste blb ?, a uznáváte to, že jste špatně pokládal rovnici 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h za bezrozměrovou ?, jen proto, že na levé straně je jednička ?
    No tak fajn.

    Máte tam kolem sebe samé mudrce a 10 mínuskářů, tak ať Vám to všichni potvrdí, že rovnice
    1 = (-1/2gt^2+vt ) /h
    je dle Vás bezrozměrná, protože máte na levé straně jedničku. Proč ti vysokovzdělanci a mínuskáři mlčí ?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    Zde JOSEFDRUHY jsem Vám napsal, že obě rovnice jsou rozměrové, ikdyž jedna z nich má na jedné straně jedničku. Pokud jste chodil do základní školy, pak usoudíte, že "dvouznakový vzoreček" ( z panelu mých web-stránek ) je stajný, stejný druh rovnice, jako 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h ;a tedy je také rovnicí rozměrovou. Krátit v něm nelze pokud obsahuje rovnice dimenze s jiným indexem.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: fajn. uz zbyva posledni vec. jaky rozmer ma prava strana rovnice?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Levá strana rovnice rozměr nemá, ale R O V N I C E , jako celek, to rozměrová. Levá strana není C E L A rovnice.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: konecne se nekam posouvame.


    & jaky rozmer tedy je na leve strane teto rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h ?


    ten uplne puvodni dotaz znel na levou stranu teto rovnice

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"ale co kdybyste radeji odpovedel na tu puvodni otazku, tedy jaky rozmer ma leva strana vasi rovnice. kdybyste to udelal hned, tak vse co prislo potom by bylo zbytecne."
    reakce : pane..., podle mě jsou
    h = -1/2gt^2+vt
    1 = (-1/2gt^2+vt ) /h
    obě rovnice rozměrové...., ( takže i ten odkaz-obrázek, je rovnice rozměrová , ale už před týdnem vznikly námitky Vaše a ostatních, že nejsou rozměrové ty, kde na jedné straně rovnice je jednička.
    Celých 7 dní se o to pokouším a celých 7 dné mi tu všichni tvrdíte, že když převedu jednu stranu na druhou, že tím vznikne rovnice bezrozměrová. Že tím a tak se "převádí" rozměrová rovnice na bezrozměrovou. Podle mě nesmysl.

    A zase nechápete co říkám, že ? Určitěne ne !! Protože přijde reakce "já o koze, ty o voze".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam