• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: ja chapu, zjistit, ze celozivotni dilo je blbe, protoze nedokazu pochopit stredoskolskou gymnasialni matematiku, tak jsem taky frustrovanej..
    taky se tomu da rici, ze tak trosku promrhany zivot.. mozna kdybyste se soutredil na sestrojeni perpetua mobile, mohlo z toho neco vzniknout... kdyz uz tedy jsme u tech dementu a debilu...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Bohužel.. řadíte se ( tímto výrokem ) k těm dementům zdejším ( ač to zpočátku tak nevypadalo že jím jste ) ...proč ?, protože právě nedávno, čerstvě nedávno, jsem řekl, že HDV není dokonalá, dokončená a že je to zatím jen nápad-hypotéza a....a Vy blb-pablbovič mi řeknete suverenně "ironii opaku", že ...že "když je HDV tak dokonalá...bla-bal", atd. Pane, zařazuji si Vás nyní do škatulky poťapa ( ve škatulce hulváte už jste dlouho ) ...což jsem si ještě nedávno nemyslel...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane demente ... řekl jsem, aby jste už neodpovídal ( dement neví co to je ..), ale když už se stalo, tak já ještě jednou konkrétně vypíši z toho stále nabádaného odkazu ( který nečete anebo jste DEMENTNI ) "co" jsem Vám tam odpověděl : "Odpověděl jsem Vám na svůj "vzoreček" ( obrázek ), že tato rozměrová rovnice je jinou ( novou ) zápisovou technikou, a že nelze krátit ve zlomku má-li veličina, potažmo dimenze, různý index. Levá strana je rozměrová, pravá je bezrozměrná, jednička. Rovnice jako celek je tedy rovnicí rozměrovou. "
    Vím, že dementní mozek to ( tu větu ) analyzovat neumí...takže je mi líto a spokojte se se svým halucinózním vjemem, který Vám říká, že to není odpověď. Pro mě je, pro Vás není ... a Labe teče dál.

    Já už opravdu odpovídat nemíním ( dementům už vůbec ne ).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: ja nevim, kdyz je ta teorie tak dokonala, proc ji nedate akademikum, aby vam pochvalili jeji kvality a dokonalost, popripadne aby ujasnili rozmery rovnic. vzdyt preci musi uvidet, ze je to prace na nobelovu cenu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH:

    Zdroj : http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=2858
    citace začátku tohoto článku od pana Vl.Wagnera z r. 2007, a červená moje vsuvka :

    Ještě jednou ke strunové teorii a ceně pro Martina Schnabla
    „Obrázek, který jsme nastínili, není zdaleka jistý. Stále ještě neznáme přesnou formulaci teorie strun Blbečku Lukáši, ty tvrdíš tedy že za 6 let od data tohoto článku od renomovaného fyzika Vl.Wagnera už páni strunoví odborníci dokonce nejenže teroii strun prokázali jako platnou, ale dokonce jí už zavedli do praxe ??? to si tvrdil, blbečku včera !!! – na rozdíl od obecné relativity, kde máme precizní rovnice založené na dobře známých základních principech, jsou přesné rovnice teorie strun stále nejasné a důležité fyzikální koncepty nejspíš ještě čekají na objevení.“

    ...
    A Likáši H. už neodpovídej, protože se lháři se já nebavím.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Opravdu prokazujete vysokou demenci, LUBOBe, protože na tom odkazovaném odkazu JOSEFDRUHY: ( uvnitř odkazu je odkaz ...., za chvíli tu bude 7 odkazů na 6 odkazů... ) ta odpověď je ! ...; doprdele, tak si ten odkaz celý slovo od slova nastudujte ! ( blbečku ).

    A prosím už neodpovídejte. Co nevidět budu mazat celých 14 dní pitomostí.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB: pardon, leve strany.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ta ja nevim, kdo je tu dementni, ale tam kam me odkazujete je toto :


    odpověděl jsem Vám, že levá strana této rozměrové rovnice 1 = (-1/2gt^2+vt ) /h ? je bezrozměrná, už několikrát. Pravá strana má rozměrové vyjádření :
    ( metr*sec^2 / sec.^2 ) + ( metr*sec/sec ) / mestr


    jednak tim odpovidate na neco uplne jineho & jeste ke vsemu nikoliv na rozmer, ale na jakesi rozměrové vyjádření


    ja se vas ptam na ROZMER prave strany TETO rovnice (vidite ten obrazek?)

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:

    Lžete a to doslova kardinálně ( anebo jste dementní ). Odpověd na vaši otázku byla zde JOSEFDRUHY: a celkem nekolikrát zopakována.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    jaky rozmer ma leva strana teto rovnice ?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JOSEFDRUHY: Naučte se anglicky. HDV vám zabrala tolik, že si zaslouží překlad do angličtiny. Ten za vás nikdo neudělá.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH:
    citace :"Tak jina otazka o HDV? Je v ni neco dokonceneho co by bylo zcela hotove a pouzitelene napriklad nekde v praxi?"
    reakce : Je v teorii strun něco dokončeno co by bylo zcela hotové a použitelné například v paxi ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH:
    DOKIS:
    LUBOB:
    Vážení lžete tu všichni tři ( uměl bych to dokázat ale..) ( přitom "dokazovat" keci-rétoriku-nepravdy, je něco jiného než důkazy v matematice či fyzice anebo "důkazy" v soudnictví, jsou to různé obory... což tu jeden **** před chvílí nepochopil !! ) ale .. se zdá, že jste se smluvili, že své kecy i podvůdky, budete do omrzení opakovat, do omrzení, aby jste mě vytáčeli a vytáčeli a roztáčeli bludné kolečko. Furt a furt.
    Vše jsem si před půl hodinou stáhnul do archívu.

    Váhám zda mazat či nemazat vše do 28.09.2013....
    ...ale kde váhat nechci je, že nebudu reagovat na "podezřelé" výzvy, řeči a zašifrované pošetilosti. NEBUDU. To se bavte mezi sebou jak chcete. Reagovat budu pouze na poctivé podnětné otázky ( a ještě né na všechny ... z podezření ) a poctivý výklad, a názory k HDV.
    O.K. ?
    ( o HDV každý ví, že to není teorie, není to hypotézta dokončená, je to názor-návrh a je presentovaná nedokonale ).
    O.K. ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    co kdybychom to zkusili jeste jednou, uplne od zacatku, v klidu & pouze vecne, bez vytacek? :


    jaky rozmer ma leva strana teto rovnice?


    jednoducha otazka, jednoducha odpoved.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: porad, porad, porad placate cosi o rozmerove rovnici. prestoze o to nikdo nestoji, & otazka se pta na rozmer strany rovnice.

    jsou pro to dve vysvetleni, jedno horsi nez druhe :-)
    bud nemate poneti, co je to rozmer vyrazu & jak se s nim pracuje. coz je bud ostudne nebo smesne s ohledem na to, ze chcete vytvaret teorii vesmiru.
    nebo to dobre vite, cimz padem je vam jasne, ze vas zapis je fyzikalni nesmysl (protoze jednotky nesedi) & vy se to snazite urputnym mlzenim zahrat do autu. coz je ostudne. & vzhledem k vasim cholerickym reakcim I smesne.

    DOKIS
    DOKIS --- ---
    Opet se dostavame k tomu, co uz chvili tvrdim. HDV neni postavena jako vedecka teorie, kdy se definuji zakladni pojmy a na nich se pak pomoci vhodnych (matematickych) odvozeni vystavi teorie. Potom v pripade, kdy je nejake pokrocile tvrzeni nejasne, lze ho postupne rozebrat na vice a vice elementarni komponenty a jasne posoudit, jak se veci maji.

    Ve chvili, kdy HDV neuznava ani obvyklou definici rovnosti ve fyzice, ale neposkytuje jednoznacnou definici, kterou je ta rovnost nahrazena (natoz aby poskytovala dukaz bezespornosti takto definovane teorie), bude se vzdy jednat o cistou dojmologii, o ktere se nelze bavit jazykem matematiky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: Nechápu proč se stále snažíte lhát. Tady jsou důkazy :

    LUBOB:
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:

    že 200x200 duál-debata nebyla o HDV ikdyž jste debatu začali, tímto nesmyslným vedením debaty "o rozměrové a bezrozměrné rovnici". Nějaký návrh na debatu o HDV zahájit debatou o tom, zda
    Vy tvrdíte, že ta "Vaše" rovnice
    h = -1/2gt^2+vt ... je rozměrová a poté, co udělám tuto úpravu :
    1 = (-1/2gt^2+vt ) /h
    že už je berzorměrná, ?, tak to já nepokládám za debatu o HDV jak mi to chctete lživě namluvit. !!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"ale debata zacala diskuzi o HDV a to dotazem na rozmery stran jistych rovnic."
    reakce : sice to bylo zahájení debaty, jaksi-nějak nad HDV, velmi z okraje té HDV, já tu debatu nakonec přijal...a jak to dopadlo ???
    Nemám zájem začínat debatu "o vlku" tím, že i kočka má chlupy a tak se budeme bavit o kočích chlupech 100x100 příspěvků.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: Nesouhlasit s HDV můžete....ostatně to dělá stovky lidí už 10 let. Seriózní je nesouhlas takovýa ten autor, který k nesouhlasu přidá argumenty... pokud možno poctivé, nikoliv ůironie v nadsázce" atd. ((( já k nesouhlasu argumenty přidal ..., to je korektní )))

    LUKEH:
    citacve :"DObre takze ja nesouhlasims HDV, podle me je to spatne, nebudu o tyom podavat dukazy, to se zde v tomto klubu nemusi, staci nesouhlasit a poslat diskutera na hlavni nadrazi"
    reakce, velmi špatně jste si to vysvětlil. Má-li být po Vás : beru, že nesouhlasíte ( bez argumentů či protiargumentů k HDV ) a... a tak sbohem...šáteček...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: To co je pro Vás "věcné" nemusí být "věcné" pro mě. A v tom je krása dialogu ( týká se i manželů v rodině ) že chtít musí oba.
    Pokud pomě něco chtete a mě se to zdá jako zbytečný nástin debaty o 100x100 příspěvcích, je vaším úkolem ( né mým ) mě ukázat, že se mýlím...podat pádné argumenty a přesvětčit debatéra o smysluplnosti návrhu.
    Tady je klub pro HDV a to co odbočuje, a hrozí debatou nad zbytečnostmi, se mi nelíbí. ((( Vám by se to v opačném případě nelíbilo taky )))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam