• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"kristovanoho!
    ... velicina = cislo *rozmer "

    reakce : no...to si dám zvlášť do rámečku ( v archívu ) ( ale počkám ještě chvilku na příděl "plusek" za tu úděsnou kráávovinu. )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ajajaj, začal jsem mazat a první na řadě byl nějaký ten blýývajz-příspěvek ( ani jsem ho nečet ) od Vás a zapomněl jsem si ho uložit do archívu...nevíte jaký to byl |? .. zopakujte mi ho, prosíím...
    díky
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAZA: citace : "...A, jelikož jste se ptal na něco jiného - proč se to dělá? Protože se tak odvozují nové fyzikální vztahy. "

    reakce : no vida, a...a odpověď je na světě. Půl tuctu b***ů to neumělo-nedokázalo tak perfektně řící za 300x30 příspěvků zdejší debaty. Úžasnééé ! Vy jednou krátkou větou...jsem v úúúdivu.

    Takže na oplátku : Víte "proč" píši a vymýšlím tu svou HDV ? Protože se tak odvozují nové fyzikální vztahy. To je co ? A ...a už víte všechno.

    Poznámka : když jsem si zadal do google slovííčka : "převedení rozměrové rovnice na bezrozměrnou", myslel jsem, že mi to hodí oóóóbrovský balík vědomostí, odkazů ( o tom, jak jste mi to zrovna řek, tj. : nové fyzikální vztahy ) a vono mi to plivlo cca 11 odkazů a dost....úúúúžasnéééé...( a tak nevíte ani jak hrozně jsem rozčarován, že nemohu vidět ty "nové fyzikální vztahy", co hýýýýbou světem fyziky )
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: Viz SVANC.

    A umělec vám říká, že HDV pravděpodobně správná nebude, např. vícerozměrnost času odporuje oběma postulátům STR.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAZA: a jéééje, to sem zabloudil zase jeden umělec. Pane, co to pletete-melete ? : tady nikde nikdy nebylo napsáno m = 1kg apod.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Čtenář si to může najít kde to tvrdíš... ( nejméně na třch místech od 25.09.2013 ) , rád kecám důkazy.
    LUBOB:

    a...a pročpak tvrdíte, že rovnice m*a / (G*m*M/x^2 ) = 1 anebo h=-1/2gt^2+vt coby "veličinová" je na levé straně bezrozměrná, když se z tohoto zápisu "veličinového" krátit ( ukryté ) rozměry nedají ??
    Nemyslíte že to byla falešná námitka, že "rozměry" se krátit dají a "veličiny" se krátit nedají ??
    Pokud by to mělo platit, pak v tom obrázku mé "panelové" rovnice se nedá krátit ikdyby tam nebyly ty indexy, protože ( podle Vás ) jsou v čitateli i jmenovateli jen veličiny. ..."genikálně kličkujete" ....to Vám jde.

    h=-1/2gt^2+vt .............. je rovnice rozměrová ( ač rozměry v zápise vidět nejsou, jsou ukryté v zápisu veličin ) a...ale :
    7*mestů = -1/2*metru + 7,5*metru .... zde vidět jsou, tak je, šups, pokrátíme a máne fyzikální rovnici berzorměrovou : 7 = -1/2 + 7,5 ... že ?? No paráda jak umíte naložit s fyzikou a udělat z ní holou matematiku ( dle Vaší doktríny....jenže Vy mi za pár minut napíšete, že jste nic takového netvrdil a neříkal a že mám halucinace... - to je debata.

    Pane nechcete už konečně jít jinam ? V KSČM Vás přijmou...
    MAZA
    MAZA --- ---
    MAZA: A, jelikož jste se ptal na něco jiného - proč se to dělá? Protože se tak odvozují nové fyzikální vztahy. Pokud budete mít nějakou levou stranu a nějakou pravou stranu rovnou jedné, můžete předpokláda L=1, R=1, tudíž L=R.
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: To je ale nesmysl, pak tomu nemůžete říkat rovnice, protože se strany nerovnají. Mějme rovnici, kde je
    m = 1kg
    tedy
    L = m
    R = 1 kg

    Jelikož zde máte rovnost, a známá je pouze dim R = M^1, pak musí platit i dim L = M^1.

    U té vaší rovnice máte na jedné straně 1, tudíž musí být i druhá strana mít dim L = 1, a celá levá strana je bezrozměrná. Anebo, pokud chcete tvrdit, že pravá strana nějaký rozměr má, pak neplatí rovnost.

    LUBOB má pravdu, pokud máte na pravé straně to vaše [kg]/[kg], a vyjde vám tedy formálně dim x = M^0, tedy dim x = 1, a strana rovnice je bezrozměrná.

    To jsou ale elementární základy a postuláty matematiky i fyziky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Nevím jak strunová teorie zapisuje svých 9 délkových dimenzí ( a jednu časovou ) ale určitě "si zvolila" zápisovou techniku, která nemusí "zapadat" do matematického formalizmu devatenáctého století. Pokud takový zápis do matematiky dříve nezapadal, tak matematikové takový "zápis" pro 9 rozměrů vypracovali a "do matematiky" ho prostě inplantovali aby "by" součástí matematiky. Já také si vymyslel zápisovou techniku pro interakce vlnobalíčků, tj. činitelů z dimenzí veličiny Délka a Čas. Musel jsem nějak popsat to že každý činitel může mít velké množství dimenzí délkových i časových. Lidské přirozenosti je "přirozené" vníkat 3 délkové dimenze, do matematiky, potažmo fyziky si to věda fyzikální zapisuje znaky : x,y,z,t anebo x(1), x(2), x(3) a pak to chápeme jako přímky na sebe kolmé, čili tři růůůůůzné dimenze pro jednu !! veličinu. No a když má veličina n-dimenzí (?), tak já také musím volit nějakou zápisovou techniku, dávám každému "x" index ( namítnete, že když otevřete mé web-stránky, že tam ten index není. Jenže já na důležitých místech dávám poznámku, že indexy jsou vynechány pro zjednodušení a že nelze krátit taková "x" kde ten index nááhodou není zapsán.
    Až bude HDV dopracována, bude i zápisová technika vylepšena aby zapadla lépe do matematiky, tj. k popisu mnoha a mnoha dimenzí jedné veličiny.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:

    LUBOB napsal :
    rozmer leve strany rovnice m*a / (G*m*M/x^2 ) = 1 je roven 1, protoze je to podil sil. nikoliv proto, ze prava strana ma taktez rozmer 1. rovnost rozmeru je dusledkem toho, ze ta rovnost plati.


    Zde LUBOB: průkazně LUBOB napslal
    eva strana rovnice 1kg/1kg = 1 nema zadny rozmer. & to z toho prosteho duvodu, ze kg se v ni pokrati. to je cele.
    MAZA: Pane, očividně nechápete, že přesně to co říkáte já hájím a obhajuji, a Vy mi to tu vytýkáte ? není to od Vás podivné ?? Já očivitně stále říkám, že je-li na jední straně jednička - je bezrozměrná ale na druhé straně téže rovnice je-li , např. m*a / (G*m*M/x^2 )....že tato levá strana je rozměrová.
    To přeci tvrdí ten LUBOb se svými soukmenovci, že v rovnici 1kg/1 kg = 1 můžeme kilogramy krátit a tíííííím z celé rovnice vyrobit rovnici bezrozměrovou...já na to namítám, že sice můžeme, ale dokud to nekrátíme, je to rovnice rozměrová, i levá strana je rozměrová. Jenže já se prám "proč" bychom měli v rovnici
    m*a / (G*m*M/x^2 ) = 1
    vykrátit všechny rozměry abychom z ní dostali a dotávali rovnici bezrozměrouvou ? co to má za smysl ?

    ...co to má za smysl rovnici rozměrovou : jedna*kráva = jedna*kráva dělat bezrozměrovou tím, že pravou str. převedu na levou a vyklrátím ? Proč ? proř to nevykrátíte rovnou když má tvar jedna*kráva = jedna*kráva...
    pak ovšem celou fyziku od A do Z ve všech rovnicích které existují vykratte rozměry a basta...a hotovo a poprdeli....kčemuže by nám tam měli veličiny, potažmo rozměry zavazet, že ?
    MAZA
    MAZA --- ---
    JOSEFDRUHY: Očividně nechápete, že se za rozměrovou nebo bezrozměrnou dá uvažovat pouze LEVÁ či PRAVÁ strana rovnice. Celá rovnice bude vždy bezrozměrná, protože se vždy dá převést do tvaru L=0 či L=1.

    A pro zvláštní případy zápisů doporučuji používat pro zdůraznění jiné operátory, než matematické, protože matematické jsou ustálené. Pak se nemůžete divit, že někdo položí otázku, která vyplývá z algebraických pravidel.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Lidi se soudí sami, my to jen "vypíchneme", kde a jak.

    Jinak :
    jeden*vůl = jeden*vůl ................... rozměrová rovnice, a :

    jeden*vůl / jeden*vůl = 1 .............. bezrozměrová rovnice.

    Konečně jsem po měsíci a po 500 x 500 příspěvků, chytřejší.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:

    m*a = G*m*M/x^2 ............... F(a) = F(g) .... podle LUBOBa je to rozměrová rovnice, kde se krátit nemůže. A podle LUBOBa rovnice F(a) / F(g) = 1 ....tam se krátit můůže a proto je to rovnice bezrozměrová. Konečně to vím "jak" se ve fyzice vědecky převádí rozměrová rovnice na bezrozměrovou ( já tušil co LUBOB má na mysli, ale bylo potřeba to z něj dostat ) ...no paráda. Eště kdyby ten blb vysvětlil ( k tomu "jak" ) i "proč" se to tak dělá, to převádění z rozměrové na bezrozměrovou pomocí krácení, a "jaký to má smysl".. tak to bych už plesal blahem...., to už bych věděl o fyzice všechno.

    Když ti znova zopakuji, že v tom "obrázku" z mého panelu, jsou "x" a "t" veličiny, potažmo že jejich indexy znamenají, že to jsou dimenze té veličiny, a že ta rovnice je, měla by být, pokusem napsat universální rovnici pro interakce v níž budou figurovat činitelé jakožto vlnobalíčky pro hmotové elementy ( a že by se oko čtenáře mělo na ní zahledět více jako na "novou" zápisovou techniku "do fyziky" a né "do matematiky", nepovažovat to za matematiku holou, tak předvedení názorné pro takové interakce je zde :
    Hypotéza o dvouveličinovém vesmíru - Hypothesis of two-quantity universe
    http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=ea
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/ea/ea_016.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    a další a další...

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :"ale jdete.
    leva strana rovnice 1kg/1kg = 1 nema zadny rozmer. & to z toho prosteho duvodu, ze kg se v ni pokrati. t"

    reakce : ...a konečně, paráda, konečně jsem tě nachatl na hruškách, prolomil ... konečně je vidět tu debilitu. Podle "umělce" LUBOBa se levá strana rovnice 1kg/1kg = 1 pokrátí a to je důůkaz bezrozměrové rovnice...; a podle blba LUBOBa když předložím rovnici 1kg = 1kg, tak tady se už kilogramy nepokrátí ??????, Lubob nemá chuť, že blbečku ??
    A tady h=-1/2gt^2+vt (( metr = -1/2 metru + 1,5 metru )) ... u této rozměrové rovnice se rozměry už nepokrátí ???, blbe ? Ne ?, Takže ty rozeznáváš rovnici rozměrovou a bezrozměrnou jen podle toho kde máš chuť krátit a kde ne ? No to dělá jen blb, vysokovystudovaný.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ja uz jsem si toho povsiml, ze vas nezajima rozmer vasi vlastni rovnice. jinak uz byste s tim neco musel udelat, jestli to s HDV myslite vazne. protoze tak zavazny rozpor je do oci bijici.
    vas pristup k tomu me udivuje, clovek by rekl, ze pokud v nejakem dile nechate 30 let zivota, tak nebudete prehlizet trivialni nedostatky.

    nicmene, pokud vas neco nezajima, tak se na to neptejte. ja se ptam pouze na to, co me zajima (I kdyz odpovedi jsem se jeste nedockal) :-)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: ===>>> LUBOB:

    jinak ocenuji jak umite soudit lidi.... :0)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    ale nevedete monolog o tom jaký rozměr má "vaše" levá strana zde : 1kg/1kg = 1 ... podle Vás je levá strana bezrozměrná jen a jen proto že napravo je jednička.

    ale jdete.
    leva strana rovnice 1kg/1kg = 1 nema zadny rozmer. & to z toho prosteho duvodu, ze kg se v ni pokrati. to je cele. neni to vubec proto, ze na prave strane je 1. rozmer leve strany bude vzdy 1 bez ohledu na to, co si kdo napise na stranu pravou. v takovem pripade, kdy obe strany rovnice maji ruzny rozmer, prestava platit rovnost. tot vse. pochopte to uz konecne.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: My, JOSEFDRUHY vám také nechceme nic namlouvat, my se ptáme od samého počátku "proč" převádíte rozměrovou rovnici h=-1/2gt^2+vt na bezrozměrovou pomocí rovnice
    P1 = -1/2 P2 + 1 .( a bez odpovědi a objasnění smyslu )

    Nás JOSEFADRUH0HO jestli je nějaká rovice ( obrázek z panelu ) či levá strana rozmerova nebo nerozmerova nas vubec nezajima (at uz to znamena cokoliv).

    Svou debilní reakcí LUBOB: na mou vstřícnou snahu o dorozumění potvrzuješ, že seš pošuk.

    A opravdu už neodpovídej.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Přesně jste ukázal to "co" jste a jakými pochody myslí Váš vyhulený mozek : zajímá Vás rétorika, boj...ale co se píše o fyzice, o problému do fyziky, to nikoliv. Přesně jste charakterizoval svou osobu jaká je a na co myslí. ( vyhulanci myslí na "olol omg" ... jiní se zamýšlí nad podstatami probémů sprů ).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: S Vámi, s touto skupinkou zdejších ID prostě není dobrý moudrý dialog...vy neumíte, spíš nechcete, dobrý dilaog, Vy chctete jen flusat ( bez slovíček ) a ěm pak označovat "za ony slovíčka" za hulváta, který uráží,...vy jste slušňáci, neurážíte,..že ????????

    olol omg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam