LUBOB:
JOSEFDRUHY:
JOSEFDRUHY:
JOSEFDRUHY:
JOSEFDRUHY:
JOSEFDRUHY:
LUKEH:
Pane LUKEH, začalo to někdy před 23.9.2013 ( už se mi to nechce hledat ) ale podstatu sporu jsem našel zde :
LUKEH:
(( zde jsou v podstate vztahy mezi jednotami cas a metr. V puvodni rovnici h=-1/2gt^2+vt se vsak vyskytuje h,g,t,v = 4 ruzne veliciny, i kdyz rovnice je ve skutecnosti vztahem jen mezi dvema velicinami (sekunda, metr). Proto ji lze prevest na rovnici jen se dvema velicinami (4 veliciny jsou jen dusledek lidskych konvenci a pojmenovani), ktera lepe popisuje podstatu veci (jedna se o vztahy mezi casem a vzdalenosti). Tato rovnice ma tvar P1 = -1/2 P2 + 1 a prevod je zde LUKEH.
Zpetny prevod neni potreba, ale da se dosahnout substituci P1 = h/vt a P2 = gt/v ))
Tady sice "ospravedlňujete", že lze 4 veličiny ( potažmo rozměry ) redukovat na dvě, tj. sekundu a metr. Proti tomu nic nemám. O.K. Ale...
Pak ovšem rovnici
rozměrovou h=-1/2gt^2+vt úúúúúúúúdajně převádíte-přepíšete ( spolu s LUBOBem ) na bezrozměrovou do tvaru:
P1 = -1/2 P2 + 1 tak, že její smysl totálně zničíte !! ..! jiným zápisem s jakýmisi písmenky ( P1 ; P2 ), které prohlásíte ??!!!! za parametry, či "neznámými" atd., které už rozměr nemají. A basta, vítězíte násilím.
Tady jsem začal protestovat proti takovému postupu, proti takové logice a smyslu použití "převodu". Tady to začlo, tady odsud se vine celý spor a vzájemné zabejčení. Vy neodpovídáte mě na otázky, které byly starší : "jak" se to převádí z rovnice rozměrové na bezrozměrnou, "proč" se to tak převádí, a "jaký to smysl" ? Dodnes bez odpovědi ( nějaké odkazy na weby jsem komentoval, že tam to není a že tam "já o koze , ty o voze" sami jste ovšem nic smysluplného na vlastní podporu nepředložili )
Prostě jste konstatovali, že :
h=-1/2gt^2+vt rozměrová, se napíše jako bezrozměrová takto :
P1 = -1/2 P2 + 1
Protestuji dodnes a vysvětlení správné, vědecké a logické jste mi nepodali a válcujete mě svými přihlouplými otázkymi "jaký má rozměr" moje levá strana mého vzorečku. Jste buď kreténi anebo hajzlové, třetí označní neexistuje.
Jak můžete tvrdit, že rovnici
2*kozy + 3*capové = 1*stádo, lze převést do "bezrozměrné, tedy bezzvířatové rovnice" takto : 2*P(1) + 1 = 3*P(2) ....???...???...!!! Já stále namítal, že fyzika je něco jiného než matematika. Fyzika má
vždy v rovnicích či interakcích "Veličiny" potažmo dimenze, ( potažmo cokoliv z hmoty, což je také veličina ) tedy veličin, a ty nelze vygumovat tím, že namísto nich napíšeme
P(1) a P(2) . Pokud to uděláte a následně tvrdíte, že už takováto rovnice je bezrozměrná ( bezzvířatová ) je to podvod, je to klam, je to faleš, je to k smíchu, protože i P(1) a P(2) nakonec
ve své podstatě stále obsahují ty rozměry-dimenze či kozya kozly...
Ptal jsem se "k čemuže" je to ve vědě a fyzice dobré když rozměrovou rovnici
h=-1/2gt^2+vt
přepíši bo úúúúúdajně bezrozměrové, takto :
P1 = -1/2 P2 + 1
Jenže jste byli jako nechutné svině, ( možná hůř ) nikoliv vzdělaní inteligenti...a nekorektně jste mě válcovali na tom jakýže má rozměr "levá strana" mé rovnice - obrázek, a že nepřestanete dokud to neřeknu ( až jsem to řekl ).
Odpovídal jsem přesně v tomtéž duchu :
LUBOBe a LUKEHe, chcete mi namluvit, že : 1kg = 1kg je rozměrová rovnice a...a:
1kg/1kg = 1 , že už je bezrozměrová rovnice?, jen proto, že na pravé straně je jednička ??? LUBOB tvrdil že jo.LUKEH mu přitakával a mínuskáři poskakovali jako retardi...; No, to jsou dvě vaše doktríny, s kterými nesouhlasím, a nebudu, a přesto odmítáte racionální debatu a jen a jen a jen jako idioti melete svůj přiblblý monolog o tom "jaký" má rozměr moeje levá strana, ale nevedete monolog o tom jaký rozměr má "vaše" levá strana zde : 1kg/1kg = 1 ... podle Vás je levá strana bezrozměrná jen a jen proto že napravo je jednička. Odpovídal jsem na to že : NE ! celá rovnice je rozměrová ikdyž má na jedné straně bezrozměrnou jedničku.
..
S Vámi, s touto skupinkou zdejších ID prostě není dobrý moudrý dialog...vy neumíte, spíš nechcete, dobrý dilaog, Vy chctete jen flusat ( bez slovíček ) a ěm pak označovat "za ony slovíčka" za hulváta, který uráží,...vy jste slušňáci, neurážíte,..že ????????