• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Lidi se soudí sami, my to jen "vypíchneme", kde a jak.

    Jinak :
    jeden*vůl = jeden*vůl ................... rozměrová rovnice, a :

    jeden*vůl / jeden*vůl = 1 .............. bezrozměrová rovnice.

    Konečně jsem po měsíci a po 500 x 500 příspěvků, chytřejší.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:

    m*a = G*m*M/x^2 ............... F(a) = F(g) .... podle LUBOBa je to rozměrová rovnice, kde se krátit nemůže. A podle LUBOBa rovnice F(a) / F(g) = 1 ....tam se krátit můůže a proto je to rovnice bezrozměrová. Konečně to vím "jak" se ve fyzice vědecky převádí rozměrová rovnice na bezrozměrovou ( já tušil co LUBOB má na mysli, ale bylo potřeba to z něj dostat ) ...no paráda. Eště kdyby ten blb vysvětlil ( k tomu "jak" ) i "proč" se to tak dělá, to převádění z rozměrové na bezrozměrovou pomocí krácení, a "jaký to má smysl".. tak to bych už plesal blahem...., to už bych věděl o fyzice všechno.

    Když ti znova zopakuji, že v tom "obrázku" z mého panelu, jsou "x" a "t" veličiny, potažmo že jejich indexy znamenají, že to jsou dimenze té veličiny, a že ta rovnice je, měla by být, pokusem napsat universální rovnici pro interakce v níž budou figurovat činitelé jakožto vlnobalíčky pro hmotové elementy ( a že by se oko čtenáře mělo na ní zahledět více jako na "novou" zápisovou techniku "do fyziky" a né "do matematiky", nepovažovat to za matematiku holou, tak předvedení názorné pro takové interakce je zde :
    Hypotéza o dvouveličinovém vesmíru - Hypothesis of two-quantity universe
    http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=ea
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/ea/ea_016.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_004.doc
    a další a další...

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :"ale jdete.
    leva strana rovnice 1kg/1kg = 1 nema zadny rozmer. & to z toho prosteho duvodu, ze kg se v ni pokrati. t"

    reakce : ...a konečně, paráda, konečně jsem tě nachatl na hruškách, prolomil ... konečně je vidět tu debilitu. Podle "umělce" LUBOBa se levá strana rovnice 1kg/1kg = 1 pokrátí a to je důůkaz bezrozměrové rovnice...; a podle blba LUBOBa když předložím rovnici 1kg = 1kg, tak tady se už kilogramy nepokrátí ??????, Lubob nemá chuť, že blbečku ??
    A tady h=-1/2gt^2+vt (( metr = -1/2 metru + 1,5 metru )) ... u této rozměrové rovnice se rozměry už nepokrátí ???, blbe ? Ne ?, Takže ty rozeznáváš rovnici rozměrovou a bezrozměrnou jen podle toho kde máš chuť krátit a kde ne ? No to dělá jen blb, vysokovystudovaný.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ja uz jsem si toho povsiml, ze vas nezajima rozmer vasi vlastni rovnice. jinak uz byste s tim neco musel udelat, jestli to s HDV myslite vazne. protoze tak zavazny rozpor je do oci bijici.
    vas pristup k tomu me udivuje, clovek by rekl, ze pokud v nejakem dile nechate 30 let zivota, tak nebudete prehlizet trivialni nedostatky.

    nicmene, pokud vas neco nezajima, tak se na to neptejte. ja se ptam pouze na to, co me zajima (I kdyz odpovedi jsem se jeste nedockal) :-)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: ===>>> LUBOB:

    jinak ocenuji jak umite soudit lidi.... :0)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    ale nevedete monolog o tom jaký rozměr má "vaše" levá strana zde : 1kg/1kg = 1 ... podle Vás je levá strana bezrozměrná jen a jen proto že napravo je jednička.

    ale jdete.
    leva strana rovnice 1kg/1kg = 1 nema zadny rozmer. & to z toho prosteho duvodu, ze kg se v ni pokrati. to je cele. neni to vubec proto, ze na prave strane je 1. rozmer leve strany bude vzdy 1 bez ohledu na to, co si kdo napise na stranu pravou. v takovem pripade, kdy obe strany rovnice maji ruzny rozmer, prestava platit rovnost. tot vse. pochopte to uz konecne.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: My, JOSEFDRUHY vám také nechceme nic namlouvat, my se ptáme od samého počátku "proč" převádíte rozměrovou rovnici h=-1/2gt^2+vt na bezrozměrovou pomocí rovnice
    P1 = -1/2 P2 + 1 .( a bez odpovědi a objasnění smyslu )

    Nás JOSEFADRUH0HO jestli je nějaká rovice ( obrázek z panelu ) či levá strana rozmerova nebo nerozmerova nas vubec nezajima (at uz to znamena cokoliv).

    Svou debilní reakcí LUBOB: na mou vstřícnou snahu o dorozumění potvrzuješ, že seš pošuk.

    A opravdu už neodpovídej.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Přesně jste ukázal to "co" jste a jakými pochody myslí Váš vyhulený mozek : zajímá Vás rétorika, boj...ale co se píše o fyzice, o problému do fyziky, to nikoliv. Přesně jste charakterizoval svou osobu jaká je a na co myslí. ( vyhulanci myslí na "olol omg" ... jiní se zamýšlí nad podstatami probémů sprů ).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: S Vámi, s touto skupinkou zdejších ID prostě není dobrý moudrý dialog...vy neumíte, spíš nechcete, dobrý dilaog, Vy chctete jen flusat ( bez slovíček ) a ěm pak označovat "za ony slovíčka" za hulváta, který uráží,...vy jste slušňáci, neurážíte,..že ????????

    olol omg
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    LUKEH:

    Pane LUKEH, začalo to někdy před 23.9.2013 ( už se mi to nechce hledat ) ale podstatu sporu jsem našel zde :
    LUKEH: (( zde jsou v podstate vztahy mezi jednotami cas a metr. V puvodni rovnici h=-1/2gt^2+vt se vsak vyskytuje h,g,t,v = 4 ruzne veliciny, i kdyz rovnice je ve skutecnosti vztahem jen mezi dvema velicinami (sekunda, metr). Proto ji lze prevest na rovnici jen se dvema velicinami (4 veliciny jsou jen dusledek lidskych konvenci a pojmenovani), ktera lepe popisuje podstatu veci (jedna se o vztahy mezi casem a vzdalenosti). Tato rovnice ma tvar P1 = -1/2 P2 + 1 a prevod je zde LUKEH.
    Zpetny prevod neni potreba, ale da se dosahnout substituci P1 = h/vt a P2 = gt/v ))


    Tady sice "ospravedlňujete", že lze 4 veličiny ( potažmo rozměry ) redukovat na dvě, tj. sekundu a metr. Proti tomu nic nemám. O.K. Ale...
    Pak ovšem rovnici rozměrovou h=-1/2gt^2+vt úúúúúúúúdajně převádíte-přepíšete ( spolu s LUBOBem ) na bezrozměrovou do tvaru: P1 = -1/2 P2 + 1 tak, že její smysl totálně zničíte !! ..! jiným zápisem s jakýmisi písmenky ( P1 ; P2 ), které prohlásíte ??!!!! za parametry, či "neznámými" atd., které už rozměr nemají. A basta, vítězíte násilím.
    Tady jsem začal protestovat proti takovému postupu, proti takové logice a smyslu použití "převodu". Tady to začlo, tady odsud se vine celý spor a vzájemné zabejčení. Vy neodpovídáte mě na otázky, které byly starší : "jak" se to převádí z rovnice rozměrové na bezrozměrnou, "proč" se to tak převádí, a "jaký to smysl" ? Dodnes bez odpovědi ( nějaké odkazy na weby jsem komentoval, že tam to není a že tam "já o koze , ty o voze" sami jste ovšem nic smysluplného na vlastní podporu nepředložili )
    Prostě jste konstatovali, že :
    h=-1/2gt^2+vt rozměrová, se napíše jako bezrozměrová takto :
    P1 = -1/2 P2 + 1

    Protestuji dodnes a vysvětlení správné, vědecké a logické jste mi nepodali a válcujete mě svými přihlouplými otázkymi "jaký má rozměr" moje levá strana mého vzorečku. Jste buď kreténi anebo hajzlové, třetí označní neexistuje.

    Jak můžete tvrdit, že rovnici 2*kozy + 3*capové = 1*stádo, lze převést do "bezrozměrné, tedy bezzvířatové rovnice" takto : 2*P(1) + 1 = 3*P(2) ....???...???...!!! Já stále namítal, že fyzika je něco jiného než matematika. Fyzika má vždy v rovnicích či interakcích "Veličiny" potažmo dimenze, ( potažmo cokoliv z hmoty, což je také veličina ) tedy veličin, a ty nelze vygumovat tím, že namísto nich napíšeme P(1) a P(2) . Pokud to uděláte a následně tvrdíte, že už takováto rovnice je bezrozměrná ( bezzvířatová ) je to podvod, je to klam, je to faleš, je to k smíchu, protože i P(1) a P(2) nakonec ve své podstatě stále obsahují ty rozměry-dimenze či kozya kozly...
    Ptal jsem se "k čemuže" je to ve vědě a fyzice dobré když rozměrovou rovnici
    h=-1/2gt^2+vt
    přepíši bo úúúúúdajně bezrozměrové, takto :
    P1 = -1/2 P2 + 1
    Jenže jste byli jako nechutné svině, ( možná hůř ) nikoliv vzdělaní inteligenti...a nekorektně jste mě válcovali na tom jakýže má rozměr "levá strana" mé rovnice - obrázek, a že nepřestanete dokud to neřeknu ( až jsem to řekl ).
    Odpovídal jsem přesně v tomtéž duchu :
    LUBOBe a LUKEHe, chcete mi namluvit, že : 1kg = 1kg je rozměrová rovnice a...a:
    1kg/1kg = 1 , že už je bezrozměrová rovnice?, jen proto, že na pravé straně je jednička ??? LUBOB tvrdil že jo.LUKEH mu přitakával a mínuskáři poskakovali jako retardi...; No, to jsou dvě vaše doktríny, s kterými nesouhlasím, a nebudu, a přesto odmítáte racionální debatu a jen a jen a jen jako idioti melete svůj přiblblý monolog o tom "jaký" má rozměr moeje levá strana, ale nevedete monolog o tom jaký rozměr má "vaše" levá strana zde : 1kg/1kg = 1 ... podle Vás je levá strana bezrozměrná jen a jen proto že napravo je jednička. Odpovídal jsem na to že : NE ! celá rovnice je rozměrová ikdyž má na jedné straně bezrozměrnou jedničku.

    ..
    S Vámi, s touto skupinkou zdejších ID prostě není dobrý moudrý dialog...vy neumíte, spíš nechcete, dobrý dilaog, Vy chctete jen flusat ( bez slovíček ) a ěm pak označovat "za ony slovíčka" za hulváta, který uráží,...vy jste slušňáci, neurážíte,..že ????????

    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Rikal jsem neco o protestech? Ne. Jen jsem chtel upresnit, pro ty, co to mohli minout kvuli rychlemu smazani puvodniho, ze v tom novem je relevantni cast stejna. Vyporadavat tedy neni co.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: ..a on někdo protestoval proti Vašemu tvrzení ?? ( tak si to s ním vypořádejte...) já to nebyl
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Rovnice jako celek je tedy rovnicí rozměrovou.

    to uz tu bylo nejmene 10x. jaky je ale konkretni rozmer, to jsme se nikdy nedozvedeli. (misto toho porad vytacky & urazky na vsechny strany).

    mam pro to 2 mozna vysvetleni.
    1. autor nema ani poneti o zakladech fyziky, potazmo o rozmerove analyze.
    2. autor vi nebo tusi, ze jeho "rovnice" je v neporadku, ze nedava smysl & tento fakt chce agresivitou & mazanim nejak zamlzit, prejit, vyhnout se mu.

    ani jedno me neprekvapuje. pote, co tu vsichni videli ukazku slusne diskuse k veci, je jasne jak je nastavena latka. je videt, ze diskuse je a priori vyloucena, to je to posledni oc autor stoji. jako primarni ucel tohoto klubu mi prijde agresivni konfrontace, ktera utora udrzuje v bludnem kruhu paranoie.
    bohuzel, je to tak.

    jen by me zajimalo, jestli to podle & zbabele chovani autora je soucasti jeho nemoci, nebo je to dalsi kaminek v tehle beznadejne mozaice.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    rozmer leve strany rovnice m*a / (G*m*M/x^2 ) = 1 je roven 1, protoze je to podil sil. nikoliv proto, ze prava strana ma taktez rozmer 1. rovnost rozmeru je dusledkem toho, ze ta rovnost plati.

    naproti tomu rovnice muze platit pouze tehdy, pokud m=d & zaroven n=h. v takovem pripade je mozno mocninu d nahradit m & mocninu n nahradit h.
    ve vsech jinych pripadech je rovnice neplatna nebo to neni rovnice, prestoze se to jako rovnice tvari. tolik prosta fyzika pro zakladni skoly.

    co je jeste kurioznejsi jsou ty ciselne koeficienty (alfa, beta, gama, delta). je neuveritelne, ze nekdo sestroji rovnici & nezna vyznam & puvod symbolu v ni uvedenych. navic, jsou li to ciselne koeficienty, pak nemusi byt ctyri, staci jeden jediny.
    pokud jsou promenne (veliciny), pak by musely mit nejaky fyzikalni vyznam. odkud & jak se ovsem ty koeficienty vezmou, to nikde vysvetleno neni. mohou byt cokoliv, co se cloveku namane.

    SVANC
    SVANC --- ---
    JOSEFDRUHY: Copy + paste vám jde dobře, ale odpovědi jste se opět vyhnul, navíc mi kladete otázku k rovnici, o níž jsem já nic netvrdil.
    Naopak jste to byl vy, kdo tady tvrdil, že levá strana následující fundamentální rovnice je rozměrová. Pak byste ale měl být schopen sdělit, jaký by ten rozměr měl být:


    A pokud jste snad přesvědčen, že jste už odpověděl, byl byste přesto tak laskav a zopakoval tu konkrétní odpověď na konkrétní otázku, jaký je rozměr levé strany rovnice?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    krouti se jak cerv
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: To, ze tam je navic jeden prispevek vsak na mem tvrzeni nic nemeni.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Jo, to je ten odkaz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam