• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: uz je to zodpovezene, vyresene. ta rovnice je spatne, potrebuje prepracovat.
    vzhledem k tomu, ze je to rovnice pro HDV zasadni, nezbyva nez pockat na to prepracovani, protoze bavit se o necem, co je vlastne uplne jinak jaksi nema smysl.

    ja ocenuju, ze jste to nakonec priznal, coz vidim jako posun k lepsimu.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: nechte to plavat jako nezodpovězené, já si stojím na svém a vy nevymáhejte-nevynucujte si ode mě odpověď takovou kterou chcete slyšet.
    O.K.

    Nabídka pod čarou :
    Tchajwanský vědec zpochybnil teorii Velkého třesku
    http://blisty.cz/art/53728.html
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    A nyní se zamyslete nad mou : dnešní fyzika píše "rozměry" pro jednu veličinu "Dĺka" takto : x,y,z, tedy pro prostor píše osy, které si pojmenovává x,y,z...; otázka : jsou to rozměry té veličiny ? Jsou !!!!

    x,y,z jsou symboly, znaky pro velicinu, nikoliv rozmery. rozmer se vyjadruje pomoci jednotek dane veliciny.
    napr. :
    sila , hmotnost, zrychleni jsou veliciny (nabyvaji hodnot)
    F, m, a jsou symboly, kterymi se dane veliciny oznacuji (force, mass, acceleration)
    N (newton), kg, m/s^2 jsou jednotky & rozmery danych velicin.

    tyto pojmy jsou bezne pouzivane ve fyzice uz od 17. stoleti, uci se u nas na zakladnich skolach v 8 tride.

    tech 300 prispevku nadavek & cenzura - to vsechno bylo naprosto zbytecne.

    pokud souhlasite, muzeme se zas v klidu venovat HDV.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    MAZA: gratuluju. prestoze jsem napsal totez pred nekolika dny, sliznul jsem kopec nadavek.


    snad je to konecne vyreseno.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: vy tvrdíte, stále, a zuřivě, že 7kg = 7kg je rozměrová rovnice a 7kg/7kg = 1 je už bezroznměrová rovnice

    ja stale, zatim jeste nezurive tvrdim, ze pojem 'rozmerova/bezrozmerova rovnice' neznam, nepouzivam ho, neoperuji s nim.
    uz jsem to napsal asi 5x, vy jste to dokonce jednou sam odcitoval.
    jak pak tohle ma vzit konce?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAZA: ano, jistě.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MAZA: máte pravdu. Tu rovnici "v obrázku" je nuté přepracovat, ( abych řekl to co jsem měl původně v úmyslu )
    MAZA
    MAZA --- ---
    A číselně se samozřejmě čitatel musí rovnat jmenovateli, jmenovatel nesmí být nulový.
    MAZA
    MAZA --- ---
    Jestli to chápu, spor je o toto:



    a fyzikální rozměr levé strany rovnice... Jelikož je to rovnice, musí být dim L = 1, protože dim R = 1. Pak zákonitě musí platit (m=d a n=h), a je jedno, jaké indexy a dimenze libovolným prvkům dále přisoudíte. Pokud by to totiž neplatilo, vyšel by na levé straně rovnice zbytkový rozměr (např. dim L = X^3/T^-2), a přestala by platit rovnost stran.

    Anebo to není matematická ani fyzikální rovnice, ale vyjadřuje něco jiného. Pokud to tak je, co ta rovnice vyjadřuje a proč je zapsaná takto a rovna jedné?



    JOSEFDRUHY: Pokud jsem to pochopil, nikdo zde nerozumí, co myslíte oním rozměrem rovnice. Pokud zavedete rozměr rovnice jako dim (L) = dim(R) = 1) => rovnice je bezrozměrná a dim(L) = dim(R) =/= 1) => rovnice je rozměrová, pak už to dává smysl. Trochu. Protože převést rozměrovou rovnici na bezrozměrnou je jednoduché, a jelikož rovnice musí při převodu veličiny z levé strany na pravou musí být ekvivalentní (L = R právě tehdy, když L+x = R+x), je to dost vágní. Ekvivalentní rovnice jsou pak jedna rozměrová a druhá bezrozměrná, což nedává smysl. Možná proto se ve fyzice pojem rozměrová rovnice nedefinuje, pouze rozměr stran (levé, pravé) rovnice.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Zdroj : http://cs.wikipedia.org/...%8Dina#Fyzik.C3.A1ln.C3.AD_rozm.C4.9Br_a.C2.A0rozm.C4.9Brov.C3.A9_rovnice

    Zde : „Obecná rozměrová rovnice se vytvoří z veličinové rovnice podle stejných zásad, jako rovnice jednotkové s tím, že místo symbolů jednotky dané veličiny [X] píšeme symboly rozměru dim X. Vyčíslením ve tvaru rozměrových součinů pak lze rozměrovou rovnicí provést jistou částečnou zkoušku kvalitativní správnosti veličinové rovnice.“
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"to pak vypada na tmarstvi. vedecky argument musi byt jasny, logicky, srozumitelny."
    reakce : tak to si zásadně rozumět ebudeme a nemůžeme (( vy tvrdíte, stále, a zuřivě, že 7kg = 7kg je rozměrová rovnice a 7kg/7kg = 1 je už bezroznměrová rovnice...a to je podle mě tmářství. A vÁS ARGUMENT NENÍ ANI LOGICKÝ ANI JASNÝ ANI SROZUMITELNÝ ... proto by to chtělo odborníka ))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: řkl jste :"to pak vypada na tmarstvi. vedecky argument musi byt jasny, logicky, srozumitelny." ... totéž opakuji já Vám. Já svou HDV předvídím poctivě a transparentně, Vy své protiargumenty předvádíte jen mlhavě, nekonkrétně a velmi vágně-podivně. Viňte sebe né mě.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: pokud vidíte chyby, musíte je doložit, tedy přesně doložit ! přesně, nejlépe ofocením a převedením sem. ( napovíte-li mi jak sem do NYXu vkládat obrázky, usnadníte mi odpovědi ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: pane LUBOB, vemte rozum do hrsti a velmi ! velmi !! přísně se zamyslete nad svou vlastní větou :"zdyt jsem ti to uz napsal. ty duvody byly, ze pokud mocniny x & t v tom zlomku nejsou stejne jak ve jmenovateli tak v citateli, pak ta rovnost nemuze platit, protoze by nehraly rozmery."
    A nyní se zamyslete nad mou : dnešní fyzika píše "rozměry" pro jednu veličinu "Dĺka" takto : x,y,z, tedy pro prostor píše osy, které si pojmenovává x,y,z...; otázka : jsou to rozměry té veličiny ? Jsou !!!! jsou jiné ??? jsou každý rozměr jiný ? anebo stejné rozměry ( metr ) má každá jiná dimenze ? jedna dimenze má rozměr mětr ale píše se "x", druhá dimenze má také rozměr ( metr ) stejný a píše se písmenkem y a třetí dtto. Tři dimenze r ů z n é a všechyn mají stejný rozměr....tak proč by v "mé panelové rovnici, já obrázek neumím sem postnout ) měl mít znak "xi" různé rozměry jak se mi to pokoušíte vnutit ? "xi" je ticíd dimenzí a všechny mají stejný rozměr : m e t r.
    zadruhé : citace :" pokud mocniny x & t v tom zlomku nejsou stejne jak ve jmenovateli tak v citateli, pak ta rovnost nemuze platit,.."
    reakce : a Vy někde vidíte mou rovnici, kde v té rovnici !!!! neplatí "rovnost" mocnin ?...?...? Ukažte !!!
    Tady : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_011.doc
    nebo tady : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_010.doc
    nebo tady :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_009.doc ................ ???
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    reakce : 01 - jsem přesvědčen, že "rozměr" může mít i levá strana rovnice i pravá strana rovnice a né jak tvrdíte Vy že rozměr může mít jen "jedna" strana rovnice.


    ne! my tady prave tvrdime pravy opak. ze neni mozne, aby rozmer mela jen jedna strana rovnice. o tom to cele je. proto take byl vznesen dotaz na rozmer leve strany HDV rovnice.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: A proč ????? ...protože jste paličák a provokatír


    vzdyt jsem ti to uz napsal. ty duvody byly, ze pokud mocniny x & t v tom zlomku nejsou stejne jak ve jmenovateli tak v citateli, pak ta rovnost nemuze platit, protoze by nehraly rozmery. na jedne strane by byla jednicka, na druhe strane mocniny metru & sekundy.


    je to fundamentalni rovnice HDV, ktera nevypada, ze je bud rovnici, nebo je, ale pak neplatna.


    prave proto se na to ptam, stejny duvod meli i ostatni.


    ja se nechci hadat, ja chci jen vysvetlit, cemu v tom zapisu nerozumim.


    HDV vubec nijak nemuze prospet, pokud v ni budou chyby. & pokud to nejsou chyby, tak ji neprospeje, ze to nebude vysvetleno. ja nikomu nenutim povinnost odpovidat na otazky, ale tahle otazka mi prijde legitimni, & vubec nechapu, komu & cemu prospeje, kdyz se rekne "na tuhle otazku nebudu odpovidat". to pak vypada na tmarstvi. vedecky argument musi byt jasny, logicky, srozumitelny.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: ... tvůj příspěvek předchozí, sem, byl o HDV ??????????????????????????.
    byl ????????? Ne, nebyl, byla to jen zlá rétorika, se zlým úmyslem, provokace, rejpání, jedovatost, nevstřícnost atd. Prostě to je ono, co stále kritizuji a kvůli čemu mažu projevy grázla : nemá zájem o slušnost, ale má zájem jen o rejpání, jedovatost....a atd.( už jsem to řekl 100x ) Je nesmírně zajímavé pozorovat lidi jak jsou zlý a ješitní a zuřiví ( aniž je to vidět...ale pod charakter-mikroskopem by to vidět bylo ) ...a snad by i vraždili kdyby se měli, kdyby se museli (!) omlouvat a přiznat chybu...., neskutečná doba.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: ano, debile, já postuji vulgarismy na ...na urážky typu : jedovatost, rejpání, ironie, nekorektnost, podlost, lež, svinstvo, atd. atd.sumasumárum : provokace ; ty jsou první a mé odplaty pomocí "slovíček" až jako druhé. !!!!!!!!!!! Kausalita : nejdříve "A" a pak "B". Nejdříve hajzlové a pak já s oplácením "slovíčky"
    Chceš to ukázat , "vyhulenče" na důkazech ???, že si byl vždy první a já jen oplácel ???


    Dtto s důchodovým systémem : ty by si nejraději důchodce vyzabíjel pro svou doktrínu, že na důchod nemají nárok, že si ho nezaslouží, že vykrádají státní kasu atd. atd.....mám ti najít tvé výroky této doktríně se blížící ????
    !!!!
    proč tedy reješ ??? ; já to nezačal, ale ironii si začal ( debile ) ty, ..já jen "slovíčkem" oplácím....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY: jedinej, kdo sem postuje vulgaritu ses ty josefe. a tomu nezabrani zadna snaha o mazani zaporne ohodnocenych prispevku.
    cely to bude stejny jako tvoje predstava o duchodovem systemu.... ;0)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Opakuji : Nejsem ochoten vést nekonečné spory o to, co je rozměr, co veličina, co rovnice rozměrová a co bezrozměrná, zda má, tedy "musí" mít rozměr jen jedna strana anebo druhá "musí" být bezrozměrná atd. Tento spor by byl věčný.
    Odkaz od MAZA MAZA na konci jeho příspěvku to stejně dokonela nevysvětluje....říká se tam :„Obecná rozměrová rovnice se vytvoří z veličinové rovnice podle stejných zásad, jako rovnice jednotkové s tím, že místo symbolů jednotky dané veličiny [X] píšeme symboly rozměru dim X. Vyčíslením ve tvaru rozměrových součinů pak lze rozměrovou rovnicí provést jistou částečnou zkoušku kvalitativní správnosti veličinové rovnice.“ ... což je opět rukavice hozená do zbytečných kontroverzí ... jako výrok LUBOBa z 05.10.2013 :
    12:02:20 5.10.2013
    ⚑
    "můj výrok" : m*a = G*m*M/x^2 ............... F(a) = F(g) .... podle LUBOBa je to rozměrová rovnice
    "jeho reakce :"ne, neni. LUBOB pojem rozmerova rovnice nikde nepouziva."

    Prostě já nemám náladu na spory slušných, na úkor kterých se živí šmejdové, co sem postují jedovatost, ironie, narážky, nekorektnost, posměch atd. atd. ( potažmo to koření mínuskáři svými nevypuditelnými mínuskami i na výrok že oni jsou bozi - dali by na to mínusku automaticky )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam