MORPHLER:
_BENNY:
Samozřejmě, že existuje možnost HDV zpochybnit. O to mi vpodstatě jde. Je to i mottem tohoto klubu.
citace : "za jakych okolnosti by se mohlo ukazat, ze HDV neplati? jinymi slovy, da se HDV falzifikovat?" Znáte např. román "Romeo a Julie"? Původně byl napsán v angličtině. Když ho někdo přepíše do češtiny ( co nejvěrohodněji, nejautetičtěji ), nebo do čínštiny, lze to pokládat za "falzifikaci"?????, jinými slovy že už to není román Romeo a Julie ?, a že neplatí ??? - - - Tak o tom přemýšlejte ( "proč " jsem takový příklad dal.)
---
HDV, jak všude uvádím, je vlastně pokusem p ř e p s a t soudobou vědu fyzikální , tak jak je,
z jedné zápisové řeči do jiné zápisové řeči. !!!!!!!!!!!! Vede k tomu nápad-názor-domněnka, že hmota "m" ve vesmíru není základní fyzikální veličinou, ( jako jsou druhé dvě veličiny x- délka ; t- čas ), ale je sestrojena
právě z těchto dvou časoprostorových veličin....a to "vlnobalíčkováním" dimenzí těchto dvou veličin. Na makroúrovni vesmíru to nepozoroueme, ve velkoškálových strukturách se časoprsotor křiví jen málo, je téměř plochý ( křiví ho jen gravitace ), ale na mikroskopických strukturách, ve světě Planckových škál, je čp stále křivější a křivější : sám čp je pěnou, má pěnovou strukturu, je to bizarní zakřivování dimenzí délek a dimenzí časů,...vypadá to jakoby čp vřel. Vyslovil jsem hypotezu-návrh proncipu, že sám "jev" křivení je jevem "hmototvorným" : vše co se křiví ( a to je pouze časoprostor na různých úrovních ) to hmotní, tedy každá křivost čp se pak projevuje hmotně, je to buď pole ( neuzavřená křivost ) nebo element ( uzavřená křivost = vlnobalíček ).
Čili : soudobá fyzika tvrdí, že v Big-bangu vznikly "z ničeho, naráz" tři veličiny : Délka "x"( má 3 dimenze ) , Čas "t" ( má jednu dimenzi ) a hmota "m" ( má vlastnosti ; jednou z nich je "hmotnost" )
Já jsem toto jejich tvrzení pozměnil návrhem, hypotézou, že hmota není základní veličinou, ale je postavena-sestrojena-vyrobena-rekrutována z dimenzí těch dvou veličin "Délka" a "Čas". Když se oprostíte od každodennosti "jak" je kolem nás hmota složitá, a uvážíte, že veškerá baryonní hmota co je kolem nás je postavena ( podle fyziků ) pouze ze tří ingrediencí-artefaktů-elementů hmotových tj. z kvarku D, kvarku U a elektronu, pak...pak je to nejen úchvatné, ale i nesmírně podivné, že veškerá hmota je složena ( s l o ž e n a....co to je "složit" ? ) z těchto tří kousíčků (?) a...a tyto tři kousíčky jsou vlastně jen "geonem" = vlnobalíčkem sestrojeným ze "zakroucené" dimenze délkové a dimenze časové ( respektive zakroucených více dimenzí délkových a více dimenzí časových ).
Na začátku své řeči jsem řekl že nic nechci na fyzice měnit a...a najednou tu je popis radikálních změn...no, takže : pochopte to tak že "nebudu" nic měnit na poznání lidstva v oboru fyziky, ale jen provedu "substituci" písmenka "m" representující hmotu za dimenze veličin "Čas a Délka". Čili jakobych Shaekspeara v angličtině jsem chtěl přepsat do čínštiny. Veškeré zápisové techniky ve fyzice užívají písmenka "x", "t" a "m" a těmi popíší celý vesmír. Já se pokusil popsat vesmír jen pomocí dvou písmenek a provedl jsem za písmenko "m" substituce písmenkami "x" a "t". Vemte celou fyziku od A do Z a přepište jí, přetransformujte jí do dvouznakové podoby. Dvojkovou soustavu znáte, že nuly a jedničky...těmi se dá vyrobit i barevný obrázek na televizní obrazovce...
To, že jsem při pokusu zapsat "tříveličinový" vesmír ( jak ho zapsala soudobá fyzika svou znakovou řečí ) do "dvouveličinového" vesmíru, a našel přitom další nové návrhy do fyziky, ještě neznamená, že jí chci revidovat. (( např. že veličina Čas má také více dimenzí. Proč pozorujeme jen jednu ?... a možná jsou tři a více, to jsem už v několika výkladech popsal )) (( anebo jsem našel zdůvodnění STR jiné než soudobá fyzika, nereviduji STR tj. Lorentzovy transformace, ale dávám jim jen jiné vysvětlení, takže popisuji dilataci času a kontrakce délek jinak )) atd. Mám ještě několik takových návrhů. ( např. že Heisenbergův princip neurčitosti je nedozavršený poznatek.., lze ho změnit na princip určitosti, vím jak a proč...atd. To nejsou revize, to jsou návrhy.