• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: citace :"Obsahuje HDV i neco jineho navic proti soucasnemu systemu, co jsem zatim prehledl?"
    reakce : ano. Při hloubání nad HDV, nad "transformacemi" do jiné zápisové techniky jsem např. přišel na jiné nové návrhy. Např. Heisengerg je... je rovnicí "nepravé rovnováhy". Pojem vysvětlím v nějaké zabalené děbatě později. Už jsem sem dodal ukázku http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_054.doc
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: chápete to zatím nesprávně. Znova : fyzikové dospěli k závěru ( k poznatkům o vesmíru k 30.11.2013 ) že vesmír je "souborem vzájemného chování" tří veličin "Délka" ( potažmo prostor , což jsou tři dimenze ) ; "Čas", což je podle nich jen jedna dimenze ( podle mě se mýlí ) ; a hmota "m", což je "artefakt" vesmíru, který předvádí nespočet svých kombinačních "ukázek" předvedení, projevů, interakcí, stavů, vlastností ...atd. a...A k těmto třem Veličinám, ještě patří ve vesmíru "zákony, pravidla" ( která možná jsou sama dílem jednoho zákona původního ... ostatní zákony, pravidla, charakteristiky projevů jsou možná dílem geneze stavů proměn hmoty a časoprostoru..., tyto proměny samy vytváří-realizují nové a nové zákony.... čili zákony vesmíru se nezrodily všechny v Big-bangu, ale rodily se také postupně do polsoupnosti s novými stavy hmoty a čp, interakcí hmoty s časoprostorem.

    No a já pouze provádím do fyziky, do interakcí, do rovnic obsahující písmenko "m" "subsitituci" tak, abych ukázal, že i tato substituční zápisová technika platí ( že platí Shaekspeare v čínštině jako v angličtině )
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: zakopaný pes...zakopaný je především proto, že všichni co můj názor "(vy)poslechli" o dilataci času, potažmo o paradoxu dvojčat, potgažmo o Lorentzovských transformacích ho vpodstatě nezkoumali a okamžitě na něj plivali. Kdyby ho kdokoliv chtěl zkoumat, pak by to se mnou prošel krok za krůčkem a každý krůček i 2x , 3x a dokud by onen kritik každý krůček nevstřebal a neodsouhlasil ( či zamítnul ), tak by se dál nešlo, anebo by se došlo k závěru, v němž by se UKAZALA ona chyba, závada a nepravda. Dosud to nikdo neudělal, každý to odflusal šmahem bez nastudování. Jedinej kdo to nastudoval, byl V.Hála, ale nepochopil...to že to nepochopil jeden fyzik ještě není "důkaz" chyby "jiné podstaty STR, jiného vysvětlení" STR a Lorentzovských transformací.
    V televizním pořadu na SPEKTRU to bylo řečeno ( podle mě právě špatně ) a zda se mýlím je nutno dokázat, nikoliv flusáním. V tom pořadu např. bylo řečeno, že "na raketě", která letí kolem černé díry, se zpomaluje čas a to že prý je vlastně "putováním-cestování v čase do budoucnosti", protože na Zemi běží čas rychleji...atd. To je prostě špatně, takto popsat relativitu je špatně...TAKTO !!!!! jí popsat je špatně. Já jsem ochoten to krok za krokem...krůček za krůčkem debatovat, ale jen ve slušném dialogu, kde mě nikdo nebude provokovat jedovatostmi, nekorektnostmi.( jako právě např. Vyhulenec před chvílí ; to prostě je nekorektní jak přispívá do klubu, a já už to vysvětlil ale on znova a znova rejpe ... přeci to nebudu objasňovat donekonečna. )
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BLUNTED: prosimte, pokud te zajima cestovani v case, tak se vratime o neco zpet a pripomeneme si historicke okamziky, kdy byla odhalena pravda o slavne rovnici...

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER:
    _BENNY:
    Samozřejmě, že existuje možnost HDV zpochybnit. O to mi vpodstatě jde. Je to i mottem tohoto klubu.
    citace : "za jakych okolnosti by se mohlo ukazat, ze HDV neplati? jinymi slovy, da se HDV falzifikovat?" Znáte např. román "Romeo a Julie"? Původně byl napsán v angličtině. Když ho někdo přepíše do češtiny ( co nejvěrohodněji, nejautetičtěji ), nebo do čínštiny, lze to pokládat za "falzifikaci"?????, jinými slovy že už to není román Romeo a Julie ?, a že neplatí ??? - - - Tak o tom přemýšlejte ( "proč " jsem takový příklad dal.)
    ---
    HDV, jak všude uvádím, je vlastně pokusem p ř e p s a t soudobou vědu fyzikální , tak jak je, z jedné zápisové řeči do jiné zápisové řeči. !!!!!!!!!!!! Vede k tomu nápad-názor-domněnka, že hmota "m" ve vesmíru není základní fyzikální veličinou, ( jako jsou druhé dvě veličiny x- délka ; t- čas ), ale je sestrojena
    právě z těchto dvou časoprostorových veličin....a to "vlnobalíčkováním" dimenzí těchto dvou veličin. Na makroúrovni vesmíru to nepozoroueme, ve velkoškálových strukturách se časoprsotor křiví jen málo, je téměř plochý ( křiví ho jen gravitace ), ale na mikroskopických strukturách, ve světě Planckových škál, je čp stále křivější a křivější : sám čp je pěnou, má pěnovou strukturu, je to bizarní zakřivování dimenzí délek a dimenzí časů,...vypadá to jakoby čp vřel. Vyslovil jsem hypotezu-návrh proncipu, že sám "jev" křivení je jevem "hmototvorným" : vše co se křiví ( a to je pouze časoprostor na různých úrovních ) to hmotní, tedy každá křivost čp se pak projevuje hmotně, je to buď pole ( neuzavřená křivost ) nebo element ( uzavřená křivost = vlnobalíček ).

    Čili : soudobá fyzika tvrdí, že v Big-bangu vznikly "z ničeho, naráz" tři veličiny : Délka "x"( má 3 dimenze ) , Čas "t" ( má jednu dimenzi ) a hmota "m" ( má vlastnosti ; jednou z nich je "hmotnost" )
    Já jsem toto jejich tvrzení pozměnil návrhem, hypotézou, že hmota není základní veličinou, ale je postavena-sestrojena-vyrobena-rekrutována z dimenzí těch dvou veličin "Délka" a "Čas". Když se oprostíte od každodennosti "jak" je kolem nás hmota složitá, a uvážíte, že veškerá baryonní hmota co je kolem nás je postavena ( podle fyziků ) pouze ze tří ingrediencí-artefaktů-elementů hmotových tj. z kvarku D, kvarku U a elektronu, pak...pak je to nejen úchvatné, ale i nesmírně podivné, že veškerá hmota je složena ( s l o ž e n a....co to je "složit" ? ) z těchto tří kousíčků (?) a...a tyto tři kousíčky jsou vlastně jen "geonem" = vlnobalíčkem sestrojeným ze "zakroucené" dimenze délkové a dimenze časové ( respektive zakroucených více dimenzí délkových a více dimenzí časových ).
    Na začátku své řeči jsem řekl že nic nechci na fyzice měnit a...a najednou tu je popis radikálních změn...no, takže : pochopte to tak že "nebudu" nic měnit na poznání lidstva v oboru fyziky, ale jen provedu "substituci" písmenka "m" representující hmotu za dimenze veličin "Čas a Délka". Čili jakobych Shaekspeara v angličtině jsem chtěl přepsat do čínštiny. Veškeré zápisové techniky ve fyzice užívají písmenka "x", "t" a "m" a těmi popíší celý vesmír. Já se pokusil popsat vesmír jen pomocí dvou písmenek a provedl jsem za písmenko "m" substituce písmenkami "x" a "t". Vemte celou fyziku od A do Z a přepište jí, přetransformujte jí do dvouznakové podoby. Dvojkovou soustavu znáte, že nuly a jedničky...těmi se dá vyrobit i barevný obrázek na televizní obrazovce...
    To, že jsem při pokusu zapsat "tříveličinový" vesmír ( jak ho zapsala soudobá fyzika svou znakovou řečí ) do "dvouveličinového" vesmíru, a našel přitom další nové návrhy do fyziky, ještě neznamená, že jí chci revidovat. (( např. že veličina Čas má také více dimenzí. Proč pozorujeme jen jednu ?... a možná jsou tři a více, to jsem už v několika výkladech popsal )) (( anebo jsem našel zdůvodnění STR jiné než soudobá fyzika, nereviduji STR tj. Lorentzovy transformace, ale dávám jim jen jiné vysvětlení, takže popisuji dilataci času a kontrakce délek jinak )) atd. Mám ještě několik takových návrhů. ( např. že Heisenbergův princip neurčitosti je nedozavršený poznatek.., lze ho změnit na princip určitosti, vím jak a proč...atd. To nejsou revize, to jsou návrhy.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    da se klast otazka - za jakych okolnosti by se mohlo ukazat, ze HDV neplati? jinymi slovy, da se HDV falzifikovat? muzeme si prestavit experiment ktery by dokazal, ze HDV neplati a JOSEFDRUHY by to prijal? anebo se to s HDV ma cele tak, ze plati za vsech okolnosti a neexistuje moznost jak ji zpochybnit?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: čemu říkáte "nulová hypotéza" ?...a "nulová k té mé" ? drobátko vysvětlete.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER:
    zítra ... odpověď není na pár minut.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Teorie je "stav poznání" už popsaného jednak vypozorovanými "fakty"a jednak k těm faktům pozorovaným také podána na papíře příslušná mtematiky která ty jevy matematicky popisuje a také jsou už jk té teorii pozorovány laboratorně a jinými technikami data-pozorovací poznatky. Tam až "Hypoteza" nedosahuje : hypotéza navrhuje děj, jev, stav nový ale nemá k němu žádné pozorovací důkazy a matematiku k té hypotéze má také jen ve formě "navrhovaného" příní jak by měla vypadat.
    Teorie "tvrdí". "hypotéza" navrhuje k přemýšlení reálnou možnost.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Zodpověděl jste to za mě. Ano, tak nějak by mohla znít moje odpověď, kterou ste si už sám napsal. Chtěl jste po mě popis HDV aby to školák ZŠ pochopil ... :-) Jak Vám to mohu napsat "jednoduše-jednodušeji" když to nechápou ani profesionálové...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Při Vaší inteligenci asi pochopíte, že když jsem sám autorem HDV, že jí rozumím nejvíc ..už proto, že jí za 32 let ostatní nenastudovali a se mnou jí nikdo řádně nekonzultoval ..a pokud měl někdo námitky, ( náznak debaty-dialogu ) tak je nikdy nedotáhl do zdravého vedeckého konce pomocí pádných argumentů. Navrhuji Vám aby jste si o HDV něco přečetl a pak se chodil prát-vyptávat a namítat opozičně cokoliv.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MORPHLER: Bohužel asi nedala, protože HDV nechápou ani renomovaní fyzikové.... pokud jí vůůůbec četli, ( jak si myslím, že někteří ano ) - a to nevím. Pokusím se pro laiky vyhledat už hotové texty - pasáže z HDV snad srozumitelné - a postnout je sem.

    Např. : kdo se dnes od 20:00h do 21:00h díval na televizní kanál SPEKTRUM, tak viděl "Vesmír Stephena Hawkinga" o cestování v čase. Já takovou interpretaci, tak jak byla presentována v tom filmu, odmítákm, mám jiné vysvětlení.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :" ano umim, ale kdyz jste po me naposled chtel nejakou matematiku a ja jsem vas pozadal o to, abyste mi rekl co z danych partii ovladate a co uz ne, tak jste mi ani na 4x pozadani nezareagoval, tak proc bych to mel ted delat?"
    reakce : téměř půl hodiny jsem hledal v archívu "důkaz" Vašich tvrzení, a zatím nenašel. Pane já nejsem pes Rintitntin aby\ch za Vás hledal dlkazy pro Vaše tvrzení. Dokud to tvrzení sám nepodložíte tak do té doby je to žvást-nepravda-a kec Já také když někomu reaguji námitkou VŽDY přikládám buď odkaz, nebo důkaz, nebo argument. V Ž D Y !!! ( jinak to není věda, ale žvanění u sámošky na chodníku ).

    citace :"Rikate ze mazete vse co neni podlozeno dukazem, ale protim HDV je samo o sobe jen vase hypoteza, dokonce anio teorie to neni, takze zadne dukazy neobsahuje, jen nejake navrhy a napady...takze tady vlastne musite mazat cokoliv z HDV, protoze nic z toho neni dokazane. Tim padem to tady bude za chvili cele smazane, takze neni duvod sem neco dale psat."
    Reakce : po odmlce v klubu, jsem přidal řeč a řekl, že když tu nemá nikdo zájem o HDV, tak sám dodám sem nějaký "tlach-lahůůdku", tento :
    JOSEFDRUHY:
    A tam jasně stojí, že mažu vše co není debatou k HDV !!!! chápete ? D E B A T O U kHDV. (( Sám jsem pak od HDV odbočil že jsem odpověděl na kecy LUBOBA, ale odůvodnil jsem ten krok : že "když tu k HDV mlčíte,tak dodám lahůůůdku".))
    Ano, říkám, že maži vše co není podloženo důkazem... čímž mám na mysli, že vy všichni zde, a hlavně LUBOB, předvádíte řeč stylem "tvrzení". Změňte styl. Pakliže je v řeči "tvrzení", pak žádám o důkaz. (!) Už dvakrát jsem nabádal LUBOBA, aby korigoval svou řeč a aby buď a) jí formulovat tak, že je to jen jeho soukromý názor, anebo b) tvrdí-li něco, že musí podávat důkazy. Nedělá to dodnes.
    Lukáši, Vy se pltetete v pochopení : já HDV netvrdím, proto jí nemažu. ( ani nemusím dokazovat něco co netvrdím ). Ale vy tu všichni "cosi" tvrdíte, ovšem pak máte povinnost to dokazovat. Až budete mluvit ( do HDV i k jiným tématům ) stylem a formulacemi, že je to ( ta věta, ta řeč ) pouze názor a domněnka, pak to nemažu. Také citace jsou velmi užitečné, já to dělám.
    Předsi jste inteligent ( na rozdíl od LUBOBA ), že chápete, že "co" mažu je pouze ta rétorika nekorektního rejpání jedovatosti a nenávisti - tu pak bohužel oplácím....,ale už nechci ani oplácet, raději rétoriku či řeč, která k rétorice směřuje, budu mazat. Musím, jinak se tento klub utopí ve válce...nenávist tu panuje na 100%. Dobrou vůli nemá NIKDO. Řeč k HDV nemažu a ani slušnou mírumilovnou řeč jinou nemažu.. , jen nepřátelskou řeč. Já sice v odpovědích stále budu pouužívat "hrubá slovíčka" i těm kdo zrovně-právě řeknou řeč slušnou, a to z důvodů D O K T R I N Y : že dokud se mi parchant neomluví i za 2 roky staré urážky, k němu budu - někdy !!!!!!! - v odpovědích "nezdvořilý" tj. budu oplácet...tj. používat "slovíčko" a on každý moc dobře vím kdo se za urážky měsíce staré dosud neomluvil. To je doktrína civilizace, se omlouvat ( pokud napadený o to stojí ).
    Např. LUBOB : prohlásil veřejně, že se omluví, pokud mu řeknu "kde" mě urazil. Řekl jsem mu to.Napsal jsem mu to do pošty, vybral jsem dvě urážky z mnoha, a on se stejně neomlivil ( a to jsem mu dal příklad jak hodně mi jeho urážka vadila a vadí ). Dokonce namísto omluvy i poté co jsem mu vysvětlil, že mi velmi vadila, prohlásil, že "on si myslí, že to není urážka .., a že si myslí, že by mi vadit neměla" - - No, takhle reagovat může jen opravdový grázl. Když v tramvaji jeden pán stoupne slečně na nohu a ona zaječí a požádá ho o omluvu, pak páán ( LUBOB ) jí opáčí : co tu řveš, krávo, mě to mé šlápnutí na tvou nohu nevadilo", a tak ani tobě nemá co vadit.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Klub HDV bude otevřen až poté, co se změní nerovná nekorektní a zbytečná válka ****** na mírovou atmosféru, korektní reakce a vstřícné snahy o dobrou debatu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"ta maluvka je usmevna, ale s fyzikou nema nic spolecneho."
    reakce : posmívat se umíte, ale dokázat !!!!!!!!, že "malůvka" http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_012.jpg je nepravda, tedy že takový Vesmír neexistuje, že je to fyzikálně špatně, to dokázat neumíte... kecy a posmívat se, ano, to Vám jde bez námahy.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :" ale cetl. jenze to ze tam neco takoveho mate, jeste neznamena, ze to dava smysl. "
    reakce : ale to, že si na to ( na mé vyjádření-názor ) flusnete ještě nedává-neznamená důkaz o nesmyslu. ... :-))

    citace :"v tomto konkretnim pripade to opet zadny smysl nedava. dimenze nelze delit nebo nasobit. "
    reakce : .... :-)) ... takže když vynásobím dimenzi "x" a dimenzi "y", ( délkovou ) čili osu x a osu y, čili interval "x" a interval "y", tak to podle Vás nedává plochu ?? "x*y" ??? ; anebo x*y*z nedává prostor ? ..a nedává to smysl ??? Pane, buď jste vůl anebo si děláte srandu. I dělit dimenze je běžná věc, např. : "x" / "t" je rychlost. ( délka mlomeno čas v) ( délka je dimenze od veličiny "Délka", tak jak jsem provedl návrhy svých pojmosloví v uvodu HDV ) Co se Vám mele hlavou ? Já říkám, ( navrhuji ), že dělení a násobení dimenzí je "matematickým způsobem - východiskem k výrobě kompaktifikovaných vlnobalíčků"..., pokud prohlašujete výkřikem, že je to nesmysl, měl by jste to dokazovat !!!! anebo přinejmenším podat pádné logické a smysluplné protiargumenty !!

    citace :"& pro zopakovani : soustava je volitelna. je to abstrakce pouzivana lidmi, prevazne k matematickym manipulacim. nic ve vesmiru nema nejakou inherentni soustavu. soustavy nemuzou samy od sebe splyvat."
    reakce : myslím si, že "soustava souřadnic-os" není až tak abstrakce člověka, že soustavu tří os na sebe kolmých má Vesmír i bez člověka, jen jí "nevidíme" .... elektro-magnetické vlny na sebe budou kolmé i bez existence člověka. Proč kolmé ?...protože vesmír "ctí" soustavu os, tří dimenzí délkových. Mimochodem : proč by měl člověk vnucovat Vesmíru svou abstrakci o soustavě tří dimenzí na sebe kolmých ???? když vesmíér sám je "nechce" a nevnímá a nepotřebuje a nerozumí jim, atd. proč ? ( samozřejmě neodpovíte... protože už za několik dní jsem Vám položil několik otázek na které jste neráčil odpovídat ). Pokud tvrdíte že soustavy dvě, od dvou veličin, nemohou "do sebe splývat", tak to dokažte ! Netvrďte něco, co dokázat nemůžete a neumíte..., já netvrdím,... já navrhuji, tvrdíte jen a jen Vy...a furt a všechno ! Pokud takový způsob púolemiky ( že stále tvrdíte bez důkazů bude pokračovat, tak Vás vymažu ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"podle me rikate neco zcela opacneho. na pocatku toho vseho byl vesmir plochy (nezakriveny) & nekonecne velky. pak se nejakym zahadnym mechanismem zacal rozpinat (& rozpina se porad). jak se muze neco rozpinat & narovnavat z nekonecne velikosti & dokonale nekrivosti?
    neco zasadniho vam tam chybi:-)"

    reakce : Neřekl jsem "na počátku"...; v této epizodě od 01.11.2013 jsem ještě "k výkladu o počátku" nedošel, tak to nepodsouvejte ( děsně mi vadí to Vaše podsouvání něčeho, co jsem nepoužil-neřekl ). Zopakuji co říkáte "na pocatku toho vseho byl vesmir plochy (nezakriveny) & nekonecne velky." Já řekl : před Třeskem že byl takový, néééé na počátku !
    Dokoncde jsem neřekl,cituji :"pak se nejakym zahadnym mechanismem zacal rozpinat ..." Nepodsouvejte mi hergot to co jsem neřekl ! Ano ? myslím jsem to minule dostatečně sdělil, a jasně. Kdyby jste četl mou HDV a seznámil se s ní víc než méně, pak by jste věděl, že jsem řekl : Po Třesku započala se vyvíjet posloupnost změn stavů Vesmíru, tedy stavů křivostí čp a tím i stavů vývoje hmotných struktur atd., atd. a to na základě-podkladě "Principu střídání symetrí s asymetriemi" takže pane ***** nikoliv jak mi tu tvrdíte lež, že "dle nějakého záhadného mechanizmu"...nikoliv : podle Principu střídání symetrií s asymetiremi. Taky jsem neřekl, že se čp rozpíná podle "záhadného mechanizmu" Pokud si to myslíte Vy tak se k tomu hlaste Vy nepodsouvejte to mě. Já se domnívám, že "rozpínání čp lze chápat i jako realizaci zvlnění čp", na velkých škálách např. do parabolické křivosti, která representuje gravitaci.

    citace :"jak se muze neco rozpinat & narovnavat z nekonecne velikosti & dokonale nekrivosti?
    neco zasadniho vam tam chybi:-)" "
    reakce : formulace je nepřesná, nesrozumitelná, nebudu o ní spekulovat a tedy ani k ní odpovídat dokud nebude v lepším vyjádření.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Tady je zbytečné odpovídat, je to já o koze ty o voze a vede to znova k rétorice : "já o koze, ty o voze". Požádejte ať Vám odpoví a podají buď námitku anebo souhlas s názorem Vaši kámoši. Určitě Vás to uspokojí stejně.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    citace :"zatahujete do vedy subjekivni vjem, coz tam vubec nepatri. "
    reakce : V každé době fyzikové, kteří něco vymýšlí do vědy, zavedli a zavádí nové pojmy. To není ke kritice. Jděte do Akademie a nadávejte na vědce, že zavedli "nový pojem": černá díra, že zavedli teorém "černá díra nemá vlasy, že zavedli "big-bang", a že prostě zavádějí a zavádějí a zavádějí... , prostě si flusnětě !! na ně ! že zavádějí, ..je to nehoráznost...zavádějí bez Vašeho svoleníi...

    citace :" pred mym narozenim cas samozrejme bezel, to jestli jsem to ja mohl vnimat na tom nic nemeni.
    tuhle analogii nelze pouzit na vesmir, ..."
    reakce : do Vás ovšem použít ano ! Prostě : jak vysvětlit ****, že slovíčko "pak, před" je normálně použitelné. Před Třeskem je pojem který nezavádím jen já. Vygooglujte si to !

    citace: "protoze vse lezi uvnitr vesmiru, je jeho soucasti."
    reakce : Pane Lubobe, pokud tato kritika padá do HDV, tak jste opět nepochopil, že Vesmír není jen "uvnitř vesmíru" ale je i "vně vesmíru" tedy Vesmír je i před Třeskem i po něm. Myslím to nepochopíte, na to nemáte hlavu ikdyž jsem to jasně řekl, že Vesmír "náš" existoval před Třeskem a že Třesk jue jen rozhraní dvou stavů...atd. Takže Vaše pindy o nějakém "uvnitř vesmíru" nepatří do debat o HDV. Chápete ? a chápete nže budu jedovatý do té doby dokud budete provokovat ?

    citace :".. fakt nevim, co chcete rozporovat na banalni veci, ze kdyz nebezi cas, tak neni zadne pred & po.
    reakce : Já nic nerozporuji, dokonce b a n á l n ě !!, Vy to někde vidíte ? ?? Já navrhuji myšlenku , a néé že "cosi" rozporuji .., kontrolujte se, vyjadřujte se lépe. ! .. ; já předkládám-navrhuji myšlenku, že před Třeskem vesmír "byl", pouze byl v jiném stavu, tj. stavu v němž nebyla hmota, protože tam čp byl plochý, nebyl křivý...; každé křivení čp přináší nové stavy tedy tvorbu-stavbu hmoty a polí. ! Už to pro Vás opakuji mnoho měsíců ! Před třeslem čas neběžel proto že stav čp byl nezakřivený, tedy poměry intervalů jednotkových byly c = 1/1 ( i to pro Vás opakuji dozblbnutí poněkoílikáté ) Čas před Třeskem neběžel protože čas nikdy neběží...ani nyní, my hmota běžíme "po něm" my putujeme po časové dimenzi a tím ukrajujeme intervaly, které pak vnímáme jako chod času, jako tempo plynutí času... ( i to jsem Vám už několikrát řekl a do do zblbnutí nebudu )
    Když čas před Třeskem neběží a po Třesku běží, tak tento "faktů není důkazem ( jak mi to vnucujete ) že neexistuje "žádné před". Bohužel musíte víc uvažovat a předkožit pádnější protinámitku.

    citace :"...udalostem lze priradit nejaky casovy moment (chcete-li, rozmer).
    reakce : "událostem" se nepřiřazuje rozměr, to máte halucinace...nenastudoval jste poiřádně mou tabulku http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_041.jpg ... až jí nastudujete, podejte pořádné vědecké zásadní a nerozbitné protiargumenty. Do té doby si pojmy nepleťte, a nežvaňte o nich hlouposti. ( událostem se rozměr nepřiřazuje...fyzikální rozměr se nepřiřazuje...Vy si jim přiřazujte jakýkoliv nefyzikální výklad. )

    citace :" posloupost techto casovych udaju pak udava pred, nyni, po.
    reakce : Jistě !! a o to šlo i mě, ...proč to tedy Vy-mudrc-kritik rozporujete ? Já řekl před Vámi : před Třeskem a po Třesku ...a to vzato jest z posloupnosti časových údajů...


    citace :" ... pokud cas nebezi, nelze jim casovou souradnici priradit & tudiz ani nelze hovorit o pred, nyni & po.
    reakce : A Vy jste někde viděl, že bych Času-veličině, která neběží, přiřadil souřadnici ??? Ukažte to ! Já řekl, že před Třeskem je-existuje Čas jakožto veličina ... kterážto s a m o z ř e j m ě neběží ( je to veličina ) a tak je to Váš probém když si myslíte že: "pokud čas neběží, že mu nelze přiřadit časovou součadnici" já mu jí před Třeskem nepřipisuji, já ne...tam totiž čas neběšží... je to tu jako u blbejch : já říkám že "tam" neběží a Vy mi říkáte P O K U D tam neběží že mu nelze časovou souřadnici přiřadit ... jako u blbejch...

    citace : " To je nesmysl ! Podle Vás musí mít "prostor" hodnotu , aby byl veličinou ?, hmota musí mít hodnotu, aby byla veličinou ?, pole musí mít hodnotu aby bylo veličinou ?
    prostor, hmota, pole nejsou veliciny. takze podle me nejen ze nemusi mit hodnotu, ale ani nemohou. opet berete zavedeny pojem (velicina) & pouzivate jej ve zcela jinem (obskurnim, dluzno rici) smyslu.
    reakce : to nemá cenu komentovat to je stále jako u blbejch na dvorečku a vede to, povedeto opět k rétorice : Buť podáte jednoduchou námitku, pak lze očekávat i reakci.

    citace : "Quantity is a property that can exist as a magnitude or multitude. Quantities can be compared in terms of "more", "less" or "equal", or by assigning a numerical value in terms of a unit of measurement. Quantity is among the basic classes of things along with quality, substance, change, and relation. Being a fundamental term, quantity is used to refer to any type of quantitative properties or attributes of things.
    reakce : LUBOBE, sám nevíte o čem to je. Mimochodem já komunikuji pouze v češtině a spíš s názory oponenta z jeho hlavy než s citacemi. Pokud citace, tak "na hlavičku hřebíčku".

    citace :"nesmysl je to, co pisete vy."
    reakce : to co jste podal nebyly vědecké důkazy mých nesmyslů. Ale pokud je chcete dál plodit, musíte počítat s tím, že oponovat budu vždy protiargumenty doufám lepšími. Vsaďte se .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam