BLUNTED:
Vy mi dáváter..., otázky jsou spíš pro kosmologa certifikovaného, či certifikovaného matematiky, geometra a filozofa...HDV je někde na okraji těch otázek
1.TO=prostor
2.vlnobalíčky nebo body = "říkejme tomu body"
ne, ne, to by byla chyba. Bod jakožto geometrický bod, je bod a tedy to nemůže být vlnobalíček. Vlnovalíček je ( jsou ) "křivé intervaly" na dimenzích délkových a dimezích časových a to v různém použitém počtu a do sebe "zamotány"s těch vznikají vlnobalíčky,
z bodů ? ...no to je opravdu ...nevím jaké použít slováčko... opravdu (?) až si někdy vybavím to slovíčko, tak ho dodatečně dodám. superstruny
já ze superstrun HDV nestavím, to si zajděte za strunaři... a mnoho dalších o kterých se ani nespekuluje
??? já myslím, že se o nich dost spekuluje...
3.mění se jejich velikost (klidně i rychlost s jakou se otáčí nebo "hýbou") = samozřejmě vlnobalíčů
sem línej pátrat k čemu se váže tato trojka
4.prostor vlastnost nemá= jaktože nemá, prostor je vyplněn ničím?
být "vyplněn" není vlastnost prostoru, to je spíš vlastnost Vesmíru, ..ne, ne prostor nemá vlastnosti, prostor má jiné -osti nebo jak to je
5.proč je končná, protože ji určíme začátek a konec.
přímce ( nekonečné ) předložené my lidé nemůže "určovat" její konec či začátek. My akorád na přímce můžeme určit délkový interval ( konečný ) tedy "délku",
délku jako interval, ano... to samé jsme udělali s vesmírem tzv. big bang je počátek,
"to" udělal ten Vesmír sám anebo "my" jsme tomu vesmíru "to" udělali ? tak co chcete říci ? ale pro mě
Text a pro souseda vaška ?...? to počátek není, je to stav po začátku
"pro každého" je big-bang něco jiného..., fyzikové se ujednotili "co" bude big-bang "pro" fyziku a možná také "pro" Vesmír sám...
6. pokud něco
Textpřímku začnu otáčet kolem zvoleného bodu stane se s toho zase polopřímka ne?
to myslím ne, rotující nekonečná přímka je... zeptejte se na to zdejších geniů na matematiku , jako je prase Vyhulený Ufo nebo vševěd Lubob, či grázl Benny a vlastně všichni inteligenti zdejší má počáteční bod a může vést do "nekonečna leč má svůj počátek (asi to chápu špatně)
přímka, byť jedním určitým bodem ( středem rotace ) se stane dvěma nekonečnými polopřímkami...opět : zdejší inteligenti-flusáči ti to rádi zodpoví přesně , oni vše znají přesně ( když to opajcujou někjde na internetu )
7.nekonečno prostoročasové asi...? protože pokud je prostor je tam i čas (respektive tok "něčeho)
no fyzikové hlásají že Vesmír je sestaven ze hmoty, polí zákonů a 3+1 dimenzí prostoručasu..., já jim to neberu, já jim jen navrhuji přemýšlet o 3+3 dimenzionálním čp ( více dimenzí času a délek je už jen "ve hmotě" )
8.ano mluvím o vesmíru jako o celku, se všemi jeho galaxiemi, červími i černými děrami atd.) , různými časoprostory, mluvím o hmotě i antihmotě pravděpodobně, sama nevím, páč vím velký hovno:D
nechce se mi hledat "k čemu" se váže bod 8, to má povinnost autor...Vy, a zde je pedagigický důkaz že je potřeba výklad stále precizovat a neříkat "to"...
9. pokud se rozpínají galaxie a tím se smršťuje prostor mezi nimi je jasné že musí dojít k nějaké "akci"pokud se i celý vesmír nerozpíná
???, fyzikové říkají, že galaxie se nerozpínají, že p r o s t o r mezi nimi se rozpíná a LUBOB říká že prostor je "jako" gumička ... no, pro mě je LUBOB "jako" vůl...není vůl je jako vůl....
10.pokud si představím nekonečno brzdí mě horizont
??? ; horizont v koslologickém pojetí znamená že "odtamtud" k nám nedorazilo světlonapř.......stojíte u moře a vidíte na horizont dál ne a tam si dovedu představit taky leda tak hovno:D
hovno v kosmologickém pojetí neznám...
11.přímka mi příjde náročná na představu protože ji vnímám jako body
nekonečný počet bodů mezi něž lze "svunout" opět nekonečný počet bodů ( Goedel ) a nějak nevim jak začla kde končí a pokud teda nemá začátek kde se vzala a kam až vede? jak jako nikde nekončí, jak nikde nekončí, ? nekonečná přímka podle mě existovat nemůže ,ale to jen protože mi nedovoluje můj mozek tomu uvěřit,to že nedohlédnem na konec neznamená že není, to samé začátek
otázek spoustu, mnoho filozofů a matematiků si na tom vylámalo zuby. Dnes se odbornícu ujednotili na axiomech a těm věří a ty interpretují a akceptují.........pokud by byl vesmír ohraničen příjde mi logické že se zhroutí po nějakém čase,
podle fyziků je ohraničen "Na počátku" tou singularitou - big-bangem a vznikem z ničeho, kde z ničeho vznikla nejen hmota ale i čas a prostor a tím pádem "musí" nastat rozpínání a aby se kauzalita vysvětlila musí nastat inflace a ...a dohromady b10 báchorek je pohádka. LUBOB naopak tvrdí že pohádkou je HDV ( která říká že big-bang je pouze rozhraní dvou stavů, je na posloupnosti vývoje, kde stav "předešlý" byl bez hmoty a čas v něm neběžel, po Třesku "se rozběhl" tím že nastalo véééé menší céééé atd. .... ale pokdu by byl nekonečný není důvod proč by se měl hroutit,
já to neřek !, já se domnívám, že vývoj Vesmíru se děje podle paraboly a že se sice "rozpíná", ale expanze zpomaluje podle té paraboly...atd. protože pak by byl podle mě velmi ale velmi tvárný a přizpůsobivý,
jo... něco jako supermoderní materiál který je navržen pro osobu s velikostí S, ale v pohodě se do ní nasouká i osoba s velikostí XXXL
lépe to nezvládnu