• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: kde jsem to kurva cetl? ve vasem prispevku tady


    [ JOSEFDRUHY @ Dvouveličinový vesmír, co mu vytknout ]


    události U v inerciální vztažné soustavě S což je právě onen stop-stav representující-presentující onu "vlastní soustavu" toho tělesa testovaného


    psal jste ho pred hodinou & neco.


    ted se pekne omluvte, prispevek pekne vratte & kdyz na to seberete odvahu, muzete I slusne zareagovat.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, ač nerad musím Vás smazat, protože mě lži uráží. Citace :"takze ja vam rikam, ze S je soustava pozorovatele v klidu, vy rikate, ze S je stop stav reprezentujici soustavu telesa."
    Reakce : ku*váááááááááááááááááá kde jste to četl, že jsem to tak napsal ???? , že jsem napsal vy rikate, ze S je stop stav reprezentujici soustavu telesa . Je mi líto, mažu. Já žádné píííísmenkoooooo "S" nepoužil a ani jsem nepoužil "pro raketu soustavu nečárkovanou" jak mi tu lžete !
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jaky je rozdil mezi toci & pootaci, kdyz se na to podivam z hlediska stop-stavu?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: citace :"stokrat nic umořilo vola:) vy ste si proste vypujcil neco z 4rozmerneho prostoru neco od eisnteina neco z M-M experimentu a pak jste to splacnul dokopy ze jo?.) priznejte se, to ze se neco toci ve 4 rozmernem prostoru neznamena ze se to bude tocit v tom vasem a toci se to pouze v pripade zmen souvstaznych soustav...tak a ted sem si nasrala na hlavu ze jo:D"
    Reakce : zdá se že se chcete hádat a že vás ani tak příliš nezajímá HDV. Pokud ne, já Vás k tomu nenutím. Pokud ano, tak se přizpůsobte a nemluvte mi tu o 4rozměrném prostoru, o kterém v HDV není ani slovo, ( a dokonce že jsem si ho "vypůjčil", ba naopak !!! práááávěže zavrhnul !!! pro mě je čp 3+3 dimenzionální na velkoškálách a n-násobný v mikrosvětě ) a pokud už je Vám jasno, že jsem "zplácal" Einsteina a M-M ex. dohromady, ( důkazy nikde !, to miluju ) tak proč dál vyzvídáte ? Vše je Vám jasné, takže si dejte odchod.
    A ještě mi plesknete do obličeje onu provokační slovíčko "točit se" ( soustavy se točí ) , fuj, já tu 150x už řekl : "pootáčí" a Vy mi plivnete sem "točí". Tak si to jděte číst jinam proč sem ?

    Polepšete se.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tady mate vase vlastni slova (kurzivou)
    ... události U v inerciální vztažné soustavě S což je právě onen stop-stav representující-presentující onu "vlastní soustavu" toho tělesa testovaného

    takze ja vam rikam, ze S je soustava pozorovatele v klidu, vy rikate, ze S je stop stav reprezentujici soustavu telesa.

    takze reci o kravach & volech jsou jen reci, jak to zahrat do autu.
    kazdy z nas tvrdi neco jineho, ale vy ted najednou otocite & delate, ze ja tvrdim stejnou vec jako vy.

    tak to prrr. celou tu dobu se vam tu snazim vysvetlit, ze LT nechapete spravne, mate zmatene ty pojmy, jichz se LT tykaji.

    znovu : S(x,y,z,t) je soustava pozorovatele v klidu
    S'(x',y',z',t') je soustava pozorovana v pohybu.

    ted si to porovnejte s tim, co rikate vy.

    nic ve zlem, ale jestli jste tricet let budoval cosi na zasadnim nepochopeni zakladnich & vychozich veci, tak nechtejte ani domyslet, co jste vlastne vybudoval.

    v tom vypoctu kousek niz (podle vaseho vlastniho vzorce) jsem vam jasne ukazal, ze tam mate chyby.
    nevim, jak to muzete ignorovat.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: kristapááána. Zda raketě my-lidé přiřadíme "její vlastní soustavu", anebo si jí ona přiřadí sama sobě, anebo zda letí "tam" jen soustava "vlastní" bez rakety, a my si jen myslíme v té soustavě tu raketu, a kterou ( tu soustavu ) pak vyhodnocujeme , je n a p r o s t o fuk ! ; to jste ještě nepochopil ???? Opravsdu jste nepochopil, že "tam" letí jen soustava bez rakety ? anebo že tam letí pouze raketa bez soustavy a my lídé si jí tu soustavu "dodáme" ? .... dyť to je fuk k tomu abychom vyhodsnotili "pozici" .... ; Vy jste ještě nepochopil že Michelson a Morley vůůůůbec nemusel si vyrábět přístorj-interferometr, vůbec ho nepotřebovali k měření a přesto mohli na papíře vymyslet-napsat-sestavit svůj pokus se zrcátky ?.. ? Vy nechápete, že ani Lorentz nepotřeboval k výplodu svých transformací žádné měření, ani raketu, že vše mohl napsat "od boku" na papír, jen teoreticky ??? a vyšlo by mu to taky ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ...nemám slov a nemám už volní energii rétorice ( zbytečné ) a nechci říkat ony "slovíčka"..., takže pane LUBOBE : když řeknu, že tááámhle na louce se pase kráva a..a Vy následně přijdete s námitkou : josefe, copak to je vůl co se tam pase, dyť to je přeci kráva.
    ...tak...tak prostě už k tomu nemám sílu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Vy mě chcete utancovat-upachovat do bezvládí...; já nevím "kdo" pootáčí tou raketou když zrychluje, a když nakonec má rychlost vééé se blíží cééé. Já nevím "kdo" to dělá, ale vím, že tu informaci "sdělují" ty Lorentzovy transformace...tedy, že dosadíme-li do LT stop-stav rakety, tj. její rychlost "právě zjištěnou nějakou", že ony transformace nám říkají to pootáčení, říkají, že ona raketa vykazuje "dilatace času" vykazuje "kontrakce" délek anebo vykazuje "relativistické navyšování hmotnosti" a...a to vše je z důvodů pootáčení soustav. Jiné vysvětlení není. Výrok :"transformace" je pouze a pouze klamavý a zavádějící a odvádějící od pravé podstaty..."transformace ze soustavy do soustavy" to je, ano, ale výdobytky-poznatky o dilaraci, kontrakci jsou pouze a pouze z důvodů nikoliv "transformačnáích" ale z pootáčení soustav. Takže "kdo" pootáčí nevím, vím jen, že "informátor-foton", který doletí z rakety k nám ukáže "rudý posuv čar" a ten nastal v důsledku pootočení soustav testovaných těles. Raketa cestou pootáčí svou soustavu, ale foton v libovolné poloze rakety vždy vyletí ( nesouc onu pootočenost ) k nám a po své cestě už se sám foton nepootáčí zpět do původní polohy rakety, foton letí přímo a nese informaci "v pootočeném stavuů jak jí nabral.
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/uvod/uvod_031.doc ... zde str. 5
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/aa/aa_012.doc
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    raketa pootáčí svou vlastní soustavu, protože se pohybuje po křivé trajektorii, která je křivá v důsleku globální vesmírné gravitace

    jenze co kdyz se nepohybuje raketa, ale pohybuje se jeji pozorovatel? to jsou zcela ekvivalentni pripady.
    pak opet raketa pootaci svou vlastni soustavou?

    mate ty uvahy logicky nekonzistentni.

    nebo jeste trefneji, konzistentne nelogicke :-))

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ted uz je nad slunce jasne, ze v tom mate dokonaly hokej :-)

    soustava S (bez carky) ma souradnice x,y,z,t (bez carky). to je ta v klidu.
    soustava S' (s carkou) ma souradnice x',y',z',t' (s carkou). to je ta v pohybu.

    LT umoznuji pomoci rovnic (pro vas hromady brambor) prepocitat jedny souradnice na druhe pro jednu & tutez udalost.

    soustava S neni vlastni soustavou telesa. je to klidova soustava pozorovatele.
    za tricet let jste to nepochopil & kolem toho jste vytvarel vsemozne divoke teorie.

    neni mi vubec jasne, jak s timhle vasim pojetim chcete vysvetlit M-M experiment.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: draha fotonu se neohnula sama, byla ohnuta pritomnosti silneho gravitacniho pole.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    zkuste jeste tohle :
    raketa leti zrychlenym pohybem & v case t(1), ktery nazvu prvnim stop-stavem je jeji okamzita rychlost v(1).
    posleze raketa dramaticky zrychli & po nejakou dobu zrychluje. pak zase zacne zpomalovat. v case t(2) -- druhy stop stav -- je jeji rychlost v(2), ale shodou okolnosti je to stejna rychlost jako v(1).

    nyni vypocteme jaky je rozdil mezi casy t(1) & t(2) podle navratilovy verze LT:

    t(2)/t(1)=(1-v(1)/(v(2))^0.5=(1-v(1)/v(1))^0.5=(1-1)^0.5=0

    ouha! cas se zastavil? nebo snad chvili bezel pozpatku?

    ted uz vam ta nesmyslnost snad dojde :-)

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, když v r. 1919 pozorovali zatmění Slunce, tak pozorovali, že hvězda těsně za okrajem kotouče změnila polohu, čili že se trajektorie dráhy fotonu ohnula...že ? "kdo" jí ohnul ??? Vy mi piváte do ksichtu, že, citrace : "tak se ona sama nemůže pootáčet" a...a jakotože se ohnula dráha foronu ?, kdo ohnul ten foton průchodem blízko Slunce ?? ... raketa "se" nemůže poootáčet a foton "se" může sám od sebe ohnout ? Namítnete, že za to může gravitace....já také totéž namítám : raketa pootáčí svou vlastní soustavu, protože se pohybuje po křivé trajektorii, která je křivá v důsleku globální vesmírné gravitace - gravitačního pole...a křivá v důsledku dalších polí či "součtu" působení ostatních sil...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Text

    asi uz po seste :

    Lorentzova transformace je soustava rovnic soustava rovnic = hromada brambor umožňující pomocí souřadnic x, y, z, t ..a to jsou práááávě ty-ony souřadnice zvolené domácí soustavy Pozemšťanana Zemi pasované do klidu !!!!!! z níž pozorujeme a vyhodnocujeme celý vesmír, vše v něm, každé tělkeso, pole aj. nějaké události U v inerciální vztažné soustavě S což je právě onen stop-stav representující-presentující onu "vlastní soustavu" toho tělesa testovaného vyjádřit souřadnice x' , y' , z' , t' soustava "vlastní" toho tělesa která je "objektem v naší soustavě pozorovatele" v okamžiku pozorování, tj. snímání hodnot které ona vyslala nám do pozorovacích přístrojů ...a o nícž víme tím pádem, že se pohybuje to těleso buď rovnoměrným nebo zrychleným pohybem, čili "v(1)"..."v(2)" ... atd. které pak dosazujeme do těch LT rovnic = hromady brambor. Mezi čárkovanými souřadnicemi a nečárkovanými souřadnicemi je půtování tělesa nerovnoměrným pohybem a čárkované souřadnice jsou "stop-stavem" tělesa kde prááávě ono má nějakou rychlost v(7). My pak v y h o d n o t í m e dle těchto ´kouzelných Lorentzových transformací´dilataci, kontrakci či navýšení hmotnosti rakety letící po křivé trajektorii a pootáčející tou svou vlastní soustavou kterou LUBOB později v tom "stop-stavu" nazve x´,x´,z´, t´ ...a...a popojede-li raketa bude pak v jiné "transformované" soustavě x´´, y´´, z´´,t´´ a...a popojede-li raketa bude v další x´´´, y´´´, z´´´, t´´´soustavě a vždy to budou "stop-stavy" tomu nerovnoměrnému pohybu téže události v jiné inerciální vztažné soustavě S' , která se vzhledem k původní soustavě S pohybuje rychlostí v.

    ted mi ukazte vy dukaz, ze LT porovnavaji dva stavy dvou ruznych rychlosti jedne rakety. už se stalo... Raketa při posunu, pohybu vesmírem mění rychlost v1, v2, v3...v(n) a tyto pozice = stop-stavy lze přiřadit každou z nich "vlastní soustavě raklety" a taždou označit nějakým apostrofem, miliony apostrofů podle toho kolik pozic sledujeme a měříme. LT bude vždy srovnáním dvou soustav při dvou různých rychlostech..., ale vždy bude špatným logickýcm vysvětlením smyslu realativistickcýh úkazů že jsou z důvodů pootáčení soustavy rakety v průběhu zrychleného nerovnoměrného pohybu což zjistíme jen "stop-stavem" v němž uvažujeme rovnoměrný pohyb
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: díky za srandičku, jinak by se tu za chvíli dala atmosféra krájet...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: uz jste blizko. VOLIME soustavu. tim padem i VOLIME, ze ta druha se pohybuje. & protoze jsme si ZVOLILI, ze ta druha se pohybuje, tak SEona sama nemuze pootacet.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"kristovanoho :-)
    jak vite, ze se pohybuje raketa & nikoliv vy? otaci se tedy raketa nebo se otacite vy?"
    Reakce : kristovanoho : toliktát jsem řekl, že si my, tady doma na Zemi volíme základní vztažnou soustavu a pasujeme jí do klidu !!!!! abychom mohli do ní snímat celý vesmír a vyhodnocovat celý vesmír. Jinak to nejde. Výroky "o vesmíru" ( o raketě a o jiných skutečnostech ) smí říkat jen pozemský pozorovatel, který se pasoval do klidu , pasoval svou zvolenou soustavu souřadnou do klidu. To je triviální podmínka všecho poznání lidí o Vesmíru.
    Kristovanoho !!!

    poznámka : stupňujete tu nervozitu Vy "první" ( nekorektními výroky bez důkazů ) a já "až po Vás"...pozor na to.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    asi uz po seste :

    Lorentzova transformace je soustava rovnic umožňující pomocí souřadnic x, y, z, t nějaké události U v inerciální vztažné soustavě S vyjádřit souřadnice x' , y' , z' , t' téže události v jiné inerciální vztažné soustavě S' , která se vzhledem k původní soustavě S pohybuje rychlostí v.

    ted mi ukazte vy dukaz, ze LT porovnavaji dva stavy dvou ruznych rychlosti jedne rakety.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Vemte si to pravítko dejte si ho k očím "an-fas" a pootáčejte s ním a snímejte jeho délku...po pootočení bude kratší. Dtto s tou raketou : ona pootáčí raketou "sama" z důvodů křivosti trajektorie letu - pohybu v poli gravitačním i jiných polí, a ta zas z důvodů "principu" vesmíru, že čp je všude křivý a také, že platí m*v = m(0)*c ((( zde toto je jen polopravda, viz Heisenberg )))....a td.

    kristovanoho :-)
    jak vite, ze se pohybuje raketa & nikoliv vy? otaci se tedy raketa nebo se otacite vy? & ta raketa se otoci doprava nebo doleva? :-))
    & co kdyz bude mit raketa tvar koule? tou kdyz otacite jak chcete, tak je to porad koule.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Jak ? .....( možná jste se neodvážila říci priorativní příměr "kdo" s ní pootáčí ) .. Dobrá. Tak znova : Vyslovil jsem doktrínu-hypotézu, že ve Třesku vznikly ( krom jiného ) i pravidla-zákony. Nejdříve jedno pravidlo a pak posloupnost dalších a dalších dle geneze hmoty...atd. a tedy jedno z úúúplně prvních pravidel bylo ( ve Třesku-po Třesku ) k ř i v e n í dimenzí veličin : to je příčina-důvod vzniku hmoty a polí. Po Třesku je už Vesmír ( časoprostor ) navěky stále křivý a hmotná tělesa se pohubují a budou pohybovat vždy po křivých trajektoriích ( kde je-převládá gravitace, tam po parabole )...; takže ta raketa prostě musí letět po "křivé trajektorii" protože po Třesku přestal být vesmír plochý c = 1/1, ale nastalo křivešní čp v = 1/číslo větší než jedna ... a tedy v < c ; čili důvod proč "běží" čas.
    No a když tu bylo cřečeno, že LT předvádí dilatace času a kontrakce délek, tak...tak jak to tedy ta raketa udělá ??? aby my-pozorovatel jsme p o z o r o v a l i že jeden metr je dlouhý jen 80 cm ??? jak Vemte si to pravítko dejte si ho k očím "an-fas" a pootáčejte s ním a snímejte jeho délku...po pootočení bude kratší. Dtto s tou raketou : ona pootáčí raketou "sama" z důvodů křivosti trajektorie letu - pohybu v poli gravitačním i jiných polí, a ta zas z důvodů "principu" vesmíru, že čp je všude křivý a také, že platí m*v = m(0)*c ((( zde toto je jen polopravda, viz Heisenberg )))....a td.

    Takže přemýšlejte už sama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam