• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Lubobe, jste přesně takový magor jak jsem si to už několikrát myslel.
    Vy opravdu neumíte ukázat prstem na to píííísmenko v těch rovnicích, které presentuje :"důkaz navyšování dilatace času rakety při zpáteční cestě při pohybu zpomalovacím" ? umíte anebo neumíte ?
    Takže, citace : "prstem vam na to ukazat nemuzu, spoleham se, ze kdyz se podivate na Input & Output, tak uvidite ze Input se v tech dvou odkazech lisi znamenkem, ale Output je pro oba pripady stejny." to znaménko """""mínus""""" presentuje dilataci času ?, navyšování dilatace času při zpomaleném pohybu rakety ? Ano ? Podle mě čas se označuje písmenkem "t", nebo "t´" a nikoliv nějakým mííínusem. Rozhodně se podle mých triviálních matematických znalostí neoznačuje dilatace času "- t" ( mínus tééé ) ( ani při zpomalování ani při zrychlování pohybu ). Pro mě mínus máte Vy za kydy a retardaci máte možná v mozku po odmaturování z matematiky
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Tak kdy už dostanu LUBOBe odpověď na své otázky ? zde :JOSEFDRUHY:
    JOSEFDRUHY:
    LUBOB:
    LUBOB:
    JOSEFDRUHY:

    Anebo, že by jste se styděl říci : Víte JOSEFDRUHY já jsem si na Vás potřeboval flusnout a tak jsem si vyhledal napomoc "wolfram" a použil jsem ho na hustýho keňara z paty, protože mě to, JOSEFDRUHY, dělalo dobře. ... ač hovno sám té matematice také rozumím, a tak už po mě ten důkaz navyšování dilatace času rakety při zpáteční cestě při pohybu zpomalovacím do zálkady nechtějte. - Přiznávám, že jsem grázl když ponižuji...

    Chápu, že se stydíte flusnout si také na sebe, ... na ty druhé to dělá víc radost-slast-potěšešní.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Co Vám LUBOBe dává smysl a co ne, je diamentrálně jiné než to "co" mě...; já osobně jsem na Vesmíru obdivoval, tedy na kosmologii, astronomii a astrofyzice obdivival a obdivuji to, že v e š k e r é informace a poznatky o vesmíru nám donesl za 2000 let pouze a pouze ´foton´, tok fotonů a jeho konfigurační ukázka-předvedení se v čase...; foton nám řek vše !!!!!! pouze foton. !!!!!!! tedy elektromagnetické vlny. Takže foton má úúúúžasnou schopnost vypovídací, on na sebe "nabírá" informace, do své vlstní soustavy a tu pak odnese kamkoliv po vesmíru a tam kam doletí, tam foton-tok fotonů v čase, vyhodnotí inteligentní tvorové a dozví se postupně o vesmíru vše. Foton má soustavu, která nese informace. Foton vyletěl z emitenta a "nabral" informace miliony informací a jednou z nich je že jeho soustava je pootočená vůči naší soustavě a tedy, že i ty informace jsou "pootočené" zkreslené, afinní, retardované, degradované, atd. ...atd. Ano, foton, tok fotonů - záření na sebe nabralo informaci i o tom že má pootočenou soustavu vůči té pozemské pozorovatelně.
    Co chctetě ještě slyšet od laika-negramota, co totálně nerozumí matematice ???
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    černou díru z té ukázky mé řeči vypouštím, u ní to nevím "jak" vysvětlit, u ní to bude jinak.

    & proc by to melo byt jinak? "jinak" než jsem řekl... tim byste poprel einsteinuv princip ekvivalence. co to melete ??.. co to je "tím" ; opakuji že své výblitky musíte říkat přesně né v hádankách ... kde ačím a jak si já mám myslet že ve vaší hlavě se zrodila námitka "o popírání ekvivalence" kurvááááá pokud nebudete mluvit vědecky přesně, nechodte sem nasíííráte. O evivalenci hmoty setrvačnéí a gravitační nebyla řeč, tak je na vaší straně povinnosti to podat. A kurva, zbytečná námaha a zbytečně 100 slov, protože nectíte "princip" debaty : mluvit přesně !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! at chcete nebo nechcete, casovou dilataci zpusobuje i gravitace. ať chci či nechci menstruaci způsobuje i tramvaj jedouicí do zatáčky ... proč to říkáte ? tím snad oponujete mé výzvě aby jste dokázal narůstající dilataci času rakety při zpomalování příletu ??? Jste debil a grázl když se chováte nekorektně a...a odejděte se svou nekorektní mozkovou logikou. Napadáte a nemáte slušnost odpovídat korektně. ! kdyz vy ten fakt budete ignorovat, tak to neznamena, ze nebude platit. a jak působí "fakt" na raketu, že startuje v gravitačním poli Země než vyletí 10 km nad zem ???? to taky při těch 10 ti kilometrech zrychlování "nabírá" dilataci času ? prokažte a ukažte a zdůvodněte a analogujte na pohyb zpomalený. ... Nic jiného než nechutné kydy neumíte, a urážení jak já neumím matematiku. Vy ikdyby jste jí uměl 100x víc ,jí nedokážete poříádně použít, jen do lží.

    Chci jen poznamenat dál, že ono pootočení soustavy tělesa je asi podle pootočení samotného časoprostoru "v tom místě" kde se těleso pozorované nachází.
    casoprostor se pootaci? kolem ceho? proc? to jsou provokativní otázky a tuším, že jen za účelem flusání v příští reakci. Ale odpovím věcně a slušně : časoprostor se možná otáčí-pootáčí, nevím, ale pokud "v něm" letí těleso velkou rychlostí tak "po trajektorii už pootočeného čp" ono těleso pootáčí svou vlstní soustavu, čili kdyby čp byl už pootočen do stacionární pootočenosti, tak by těleso které se v té pootočenosti pohybuje púootáčelo svou vlstní soustavou. - - No jaký přijde nyní flusanec ? to jsou hrozne manevry, co predvadite.názor předvádím, manévry předvádíte Vy...+ urážení a posměch...
    doted jste hajil pootaceni soustav telesa,samozřejmě , vole, pootočení se děje při pobynu tělesa zrychleném, ale příčina není jen ve zrychlování, alebrž zřejmě v té "křivosti" čp když do ní těleso letí... tak jaký flusanec si zase vymyslíte ? najednou z toho udelate pootaceni casoprostoru. najednou "nic" nedělám, smažím se přemýšlet a tvořit na rozdíl od Vaší úúúúporně snahy mě nachytat a pak si fláknout, flusnout, urazit, ponížit a zadupat a srazit, a ukamenovat... Vám o nic jiného nejde, mě jde o názor a starost jak ho co nejlépe zdůvodnit. Vám jde o ničení světa a mě jde o stavbu světa. To je ten náš rozdíl.

    jeste k te dilataci casu zpusobene zrychlenim/zpomalenim.
    kdyz v aute dupnete na plyn, vtlaci vas sila do sedadla.ultra-talentovaný super-matematiku, jděte do pr*ele s kydy o příkladech předvádění relativity tj. dilatace na autech na české silnici ap....kterej nemá páru o tom, že efekty takového pohybu auta i zrychleného i rovnoměrného jsou neměřitelné. Děte si blábolit do hospody... kdyz dupnete na brzdu, bude vas to tlacit do predniho skla. bude na vas pusobit sila. je to v principu stejna sila jako sila gravitacni. "co" chcte tím říct ? tím chcete dokázat že ten "wolfram" ukazuje proti mým názorům že v brzdící raketě ona zbyšuje dilataci času ??? Je to po šesté co Vás vyzývám aby jste ukázal ( těmi rovnicemi kterými jste mě chtěl ponížit a poflusat ) že v nich je důkaz, že raketa z v y š iu je zvětšuje dilatuje času i při brzdném pohybu )
    podobne v rakete. je jedno, jestli zrychluje nebo zpomaluje. není to jedno ! Já tvrdím, že to není jedno a o to tu je spor. Já říkám, že velitel rakety při brzdném pohybu dohání stáří tedy, že mi mu musíme naměřit zrychlené stárnutí, aby přistál ve stejném věku jako Patr. Vy jste flusal, že to je špatně a "dokazoval" jste to jakýýýmsi wolframem a ještě jako nadutý páááv jste prohlašoval že matematice nerozumím.,.. tak ukažte kde je tam ta dilatace-její nááárůst při pohybu brzdném. Vole. jedine v cem se to lisi, je smer pusobeni te sily (vzhledem ke smeru pohybu). kecy, vokecávání...

    & ted deddkce : pokud by cas pri zrychleni dilatoval (zpomaloval) & pri zpomaleni kontrahoval (zrychloval), protoze pri tech pohybech pusobi sily opacneho smeru, pak by cas na jiznim polu pokud by se neposírala babička v trakači (ne)posíral by se vnuk v tramvaji... musel bezet jinak nez cas na polu severnim, protoze na nich pusobi opacne sily. dilatace je měřitelná až při vééé se blíží céé... opačný pochod z vééé blízkého cééé do v = 0 je měřitelná také jen "při otočce" kdy je zpomalování ještě na relativistické úrovni...atd,.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOSEFDRUHY: Víte, pro naprostou většinu lidstva je pootočení souřadnic vcelku triviální geometrická záležitost ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Rotace_sou%C5%99adnic ), která se vyučuje někdy v pátý třídě na základní škole. Pakliže s tímto pojmem operujete jinak, bylo by fajn, kdybyste ho (pokud možno co nejpřesněji) definoval tak, aby ho pochopili i ostatní účastníci diskuze.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    O.K. a tím dokazujete "co" ? že muon nemůže být pootočený ? tedy né on ale jeho soustava ?

    at si je klidne pootocena jak chce. ale pootaceni je pouze to co pozorovatel vnima (nejak). pootoceni soustavy mionu nijak nevysvetli, ze 'zije' delsi dobu & tedy doleti dale.
    zatimco OTR to vysvetluje dokonale.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUBOB: hyperbolicky arcsin je funkce licha, plati ze arcsinh[-x]=-arcsinh[x]. v tom je cely ten trik, uz to vysvetluju asi po pate.

    & to je presne ten duvod, proc cas dilatuje i v okoli gravitacniho pole. pritom je jedno, ze ktere strany gravitacni sila pusobi.
    coz je presne ten duvod, proc u cerne diry (nebo jineho hmotneho telesa) nemuzeme hovorit o pootaceni.
    i samotna zemekoule (jeji gravitace) zpusobuje dilataci. staci vyletnout nad povrch, cas hned bezi rychleji nez na zemi. kazdy astronaut vam to potvrdi.
    & protoze plati princip ekvivalence (gravitace pusobi stejne jako zrychleni/zpomaleni), nemuze byt pootaceni ani u pohybu.

    podle me jsou to logicke & docela jednoduche argumenty, nevidim, kde je porad nejaka potiz.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    .....
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: boze muj.
    mate tam ve dvou odkazech uvedenou casovou dilataci
    poprve pro zrychleni (kladne a)
    podruhe pro zpomaleni (zaporne a).

    prstem vam na to ukazat nemuzu, spoleham se, ze kdyz se podivate na Input & Output, tak uvidite ze Input se v tech dvou odkazech lisi znamenkem, ale Output je pro oba pripady stejny.

    dal jsem vam tu ipriklad vypoctu s konkretnimi hodnotami. do vzorecku snad dosadit zvladnete, tak si vezmete kalkulacku & spoctete si to sam. at je pohyb zrychleny nebo zpomaleny, cas na pohybujicim se telese je vzdy kratsi nez cas ve stacionarni soustave.

    dal jsem ten odkaz na wolfram schvalne, protoze jste me podeziral, ze z vas delam vola. jestli si to porad myslite, tak ho z vas dela i wolfram. pripadne vase kalkulacka.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: proc by mely dokazovat neplatnost vaseho konstruktu? jak chcete dokazat neplatnost?

    ze neco neni se moc dobre dokazat neda. musi se dokazat, ze plati opak. z vasi teze plyne, ze neplati OTR. experimenty ale potvrzuji platnost OTR. tim logicky popiraji/vylucuji vasi tezi.

    ostatne, jak chcete matematicky dokazat neplatnost vasi teze o pootaceni soustav, kdyz ji nemate matematicky zformulovanou? ja sam jsem vas ptal nekolikrat aspon na nektere veci, jako kolem jake osy se soustava pootaci, o jaky uhel, na jakou stranu, jaky ma pootoceni vztah k rychlosti.
    nic z toho jste mi nerekl. jedine cislo, ktere z vas vypadlo, bylo 90 stupnu u cerne diry, kde jste to vzapeti opusti, protoze jste to nedokazal vysvetlit.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane LUBOBE, nasíííráte mě ...zas... Vy jste tím wolframem nic nedokázal. Přinejmenším už potřetí Vás žádám aby jste mi v těch dvou ukázkách z wolframu p ř e s n ě ukázal kde je vyjádřeno narůstání dilatace času rakety při zpětném návratu a zpomalování té rakety. Nenasírejte kydama o tom jak já nezvládám žádnou matematiku. Já na tom se znalostí nejsem až tak nejhůř abych nepoznal z předlohy ( na rozdíl od |Vás ) že tam žádná dilatace při zpomalování není. Okamžitě mi jí ukažte abych poznal Vaše matematické znalosti.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: žádné těleso ve vesmíru ani zákon ve vesmíru nezná "naše-lidské" formulace o nich

    tady nejde o zadne formulace. tady jde o to, ze podle vas foton nese pootocene informace. je v nem nejak zakodovana cela historie letu telesa, dokonce i ta historie, kdyz ten foton jeste neexistoval. o lidske formulace prece nejde. nebo snad chcte rict, ze foton najednou neponese zadne pootocene informace, kdyz lidstvo vyhyne?


    dava vam to smysl?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: experinentů celá řada, ano, jistě, ale který z nich dokazuje neplatnost "pootáčení soustav" testovacího tělesa ??????????????? Poku dokazuje, pak po Vás nechci aby jste to vychrlil z vlastní hlavy, stačí když to odněkud opíšete. Pokud to nenajdete, pak to nikdo nezkoumal !!!!!! No a proto JOSEFDRUHY to navrhuje ke zkoumání zda v těch experimentech není P O D S T A T O U pootáčení soustav.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    černou díru z té ukázky mé řeči vypouštím, u ní to nevím "jak" vysvětlit, u ní to bude jinak.

    & proc by to melo byt jinak? tim byste poprel einsteinuv princip ekvivalence. at chcete nebo nechcete, casovou dilataci zpusobuje i gravitace. kdyz vy ten fakt budete ignorovat, tak to neznamena, ze nebude platit.

    Chci jen poznamenat dál, že ono pootočení soustavy tělesa je asi podle pootočení samotného časoprostoru "v tom místě" kde se těleso pozorované nachází.
    casoprostor se pootaci? kolem ceho? proc? to jsou hrozne manevry, co predvadite.
    doted jste hajil pootaceni soustav telesa, najednou z toho udelate pootaceni casoprostoru.

    jeste k te dilataci casu zpusobene zrychlenim/zpomalenim.
    kdyz v aute dupnete na plyn, vtlaci vas sila do sedadla. kdyz dupnete na brzdu, bude vas to tlacit do predniho skla. bude na vas pusobit sila. je to v principu stejna sila jako sila gravitacni.
    podobne v rakete. je jedno, jestli zrychluje nebo zpomaluje. jedine v cem se to lisi, je smer pusobeni te sily (vzhledem ke smeru pohybu).

    & ted deddkce : pokud by cas pri zrychleni dilatoval (zpomaloval) & pri zpomaleni kontrahoval (zrychloval), protoze pri tech pohybech pusobi sily opacneho smeru, pak by cas na jiznim polu musel bezet jinak nez cas na polu severnim, protoze na nich pusobi opacne sily.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    ja tomu porad nerozumim. to pootoceni soustavy je dano cim? rychlosti? pootočení je dáno porovnáním dvou soustav; pootočení je "vyrobeno" pohybem tělesa, tedy jeho rychlostí...
    pokud je to rychlosti, pak rychlost v danem okamziku (u zrychleneho pohybu) je dana INTEGRALEM zrychleni pres celou dobu zrychleneho pohybu. v(t)=Integral[a(t).dt]0t+v(0).
    proč ne...
    jak muze castice (foton, mion) 'znat' tuhle informaci? odkud by ji vzal? žádné těleso ve vesmíru ani zákon ve vesmíru nezná "naše-lidské" formulace o nich. Vesmír "je...je tak-a-takový" a my ho "popisujeme" matematikou a ON to "neví"... kyselina sírová neví že Je tímto výrazem "H2SO4, ona to neví že je H2SO4

    navic, pokud jde o miony, tak kdo je tim emitentem, jóó to se mě moc ptáte ... ktery by mu predal pootocenou informaci? miony vznikaji interakci kosmickeho zareni s molekulami v horni atmosfere. O.K. a tím dokazujete "co" ? že muon nemůže být pootočený ? tedy né on ale jeho soustava ? protoze maji vysokou rychlost, maji diky dilataci casu delsi zivotnost & doleti az na zemsky povrch. O.K.
    tady byste mel vysvetlit, proc mion s pootocenou soustavou doleti dale (zije dele) nez mion se soustavou nepootocenou. možná "doletí" oba stejně, ale podstatné je "co" naměří pozorovatel. Pozorovatel který měří laboratorní muon, ho pozoruje "v rovině "natočené" do své nenatočené roviny. Už jste se díval na portrét Stalina, který byl natočený ? tedy když "snímáte" fotku čtverce do své průmětny a pootáčíte tím čtvercem, pak se mění na obdelník, zkracuje se v jednom smětu. Soustavu mionovou sleduje pozorovatel v různých pootočeních... protoze tady v tom pripade nemerime nic v pohybujicim se sytemu, ale v nasem stacionarnim systemu. Zeměkouli, ano, budeme pokládat za stacionární soustavu a v ní budeme jednou pozorovat SOUSTAVU v laboratoři a podruhé SOUSTAVU v atmosféře. Jedna se natočí "tak-a-tak" a druhá je natočená jinak...nemají stejný původ vzniku.


    Poznámka : všiml jste si že nepadlo ani jedno ošklivé "slovíííčko" ? Víte proč ? přemýšlejte ´proč´
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: jistě...moje slovo bylo v uvozovkách : "tam" ...
    LUBOB: černou díru z té ukázky mé řeči vypouštím, u ní to nevím "jak" vysvětlit, u ní to bude jinak.
    Chci jen poznamenat dál, že ono pootočení soustavy tělesa je asi podle pootočení samotného časoprostoru "v tom místě" kde se těleso pozorované nachází. Vesmír globální velkoškálový je zakřiven do paraboly (což je gravitace ) a kvůli tomu moc nevěřím na "zrychlené" rozpínání vesmíru. Myslím si, že pozorování jsou správná, ale vyhodnocování těch pozorování budou falešná a proto se vědcům "zdá", že se vesmír rozpíná od jisté úrovně velikosti zrychleně. Pokud vědci dělají chybu ve vyhodnocování jednoho úkazu , proč by nemohli dělat chybu i při vyhodnocování dalších úkazů. (?) !!!! Např. kritizuji vyhodnocení pohybu periferních hvězd v galaxii, kde prý ta periferie se pohybuje v rozporu s Newtonem, tedy rychleji než by měla a zdůvodněním je ona "temná hmota" v periferii objemu galaxie. Já nesouhlasím a důvod je zde :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_048.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_053.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_061.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_063.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_013.jpg

    LUBOB:
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    aby bylo jasno :
    ukažte mi rovnici s LT , kde se dá pozna,t že jde o zrychlení či zpomalení a pomocí toho zpomalení, vlastně postupného z p o m a l o v á n í, mi ukažte jak dilatace stále rostě, jak jste tu tvrdil ( a ze mě dělal vola ).... de facto i de jure, roste, když podle Vás raketa stále zpomaluje a zpomaluje až do nuly na startovací rampu, tak dilatace roste nadevšechny meze, že ? podle |Vás, debile. |Dokažte, že raketa při návratu když zpomaluje nadále zvyšuje dilataci času. Dokažte to matematicky, přesmě a pak to zveřejním

    coz jsem vam matematicky & presne ukazal. zverejnovat to nemusite, protoze to je obycejna matika.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jenže to musíte podávat takové důkazy abych otevžel sanici a spadl do hlubokého bezvládí.

    vy bohuzel matematiku neovladate. takze jakykoliv dukaz je pro vas nepouzitelny. odkazem na wolfram web jsem vam chtel dat dukaz, ze si tu stejnou casovou dilataci nevymyslim, abych z vas udelal vola, jak jste me narkl. predpokladal jsem, ze nebudete podezirat i lidi z wolframu, ze se spikli proti navratilovi z decina :-))

    ukázku z wolframu, kde vůůůbec ta nic nedokazuje na Vašem tvrzení o ukázce, že dilatuje čas rakety i té která brzdí.
    naopak. ta ukazka to demostruje nade vsi pochybnost. ostatne se o tom muzete presvedcit sam (kdyz mi neverite) & sam si to spocitat. ja uz jsem vam sem jeden priklad vypoctu dal. klidne si to zkuste sam s vasimi vlastnimi hodnotami.

    mejte na pameti, ze ja vam sem nedavam zadne svoje vymysleniny. oponuji vam fyzikou & matematikou. pokud chcete tvrdit, ze fyzika & matika neplati, protoze odporuji vasi vizi o pootaceni soustav, klidne si to tvrdte. nebude ani prvni ani posledni blaznovstvi od vas :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jak jste se vyspal? :-))

    A navíc tvrdíte, že by můj názor byl v rozporu s experimentem. Umíte říci "s jakým" experimentem ? Vy nějaký znáte, který byl proveden ?

    ano. tech experimentu byla provedena cela rada.
    STR : M-M experiment, Ives-Stilwell experiment (mereno pri hodne vysokych rychlostech)
    OTR : vychyleni svetla pri pruchodu kolem slunce, gravitacni cerveny posun (Pound-Rebka experiment), rozdil v case na kosmickych stanicich, casova dilatace na GPS satelitech, dokonce i test s obycejnym dopravnim letadlem leticim kolem zemekoule.

    tech experimentu je opravdu hodne. staci se podivat.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: A hulvát jste sjteně nepoučitelný ( když vám matika nic neříká .. ). Prostě hulvátem zůstanete. Také chodíte ráno kolem koupelny kde se u zrcadla mejkapuje Vaše dcera co má akné a říkáte jí lichotky "no seš krásná jako baba Jaga v pozdějších letech" ..ano ? máte takové zvyky ? které užíváte doma, v práci v sámošce atd. ? levou zadní ? To Vás maj lidi rozhodně rádi.

    LUBOB: ano, moje vize nejen vede k tomu že se Pavel vrátí stejně starý jako je Petr, ale já to i dokazuji, na rozdíl od vás kdy mi plivnete na stůl nějaký wolfram a myslíte si tím, že jste obhájil ty vaše předešlé nesmysly, že při návratu rakety a brždění čas rakety stále dilatuje. Nejenže si tu pitomost myslíte, ale důkazy co na obranu předvádíte to nepotvrzují. A navíc tvrdíte, že by můj názor byl v rozporu s experimentem. Umíte říci "s jakým" experimentem ? Vy nějaký znáte, který byl proveden ?

    citace :"no jo, jenze vase vize vede k tomu, ze pavel by se vratil na zem stejne stary jako petr, & to je v rozporu s experimentem.
    spravny vedec takovou hypotezu zavrhne, ne ze se ji bude hloubeji zabyvat. "
    Reakce : jo tááák, to vy jako jste ten správný vědec...ha-ha-ha a proto máte "povinnost" zavrhovat a zavrhovat...ha-ha-ha

    citace :"to jste z toho nevycetl? porad chcete duuuuukazy, & jak vam jeden clovek poskytne, zase brblate :-)"
    Reakce : jenže to musíte podávat takové důkazy abych otevžel sanici a spadl do hlubokého bezvládí. Pak nebudu brblat. Důkazy musí být silné jako moravská slivovice ; protiargumenty musí být 3x silnější než předloha. A to Vy neděláte. Od května jste se zmohl v prosinci na nějakou ukázku z wolframu, kde vůůůbec ta nic nedokazuje na Vašem tvrzení o ukázce, že dilatuje čas rakety i té která brzdí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam